6
mar
Seneste opdatering: 7/3-19 kl. 0059
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Danmark er under angreb. I hvert fald ifølge en ny samtalebog af Kasper Støvring og Mikael Jalving. Lone Nørgaard præsenterer kapitlet ”Den dystopiske fremtid”.

Integrationens fallit i Europa

af kulturpsykolog Kirsten Damgaard

I 2004 diskuterede Europa-kommissionen hvorledes man skulle integrere Europa og bad den hollandske sociolog Paul Scheffer give et ekspertindlæg til tænketanken vedrørende den spirituelle og kulturelle dimension. Hidtil havde hvert land forsøgt med sine egne metoder.

Paul Scheffer optræder sammen med den fransk-britiske socialantropolog Emmanuel Todd i den danske bog ”Islam i Danmark – tanker om en tredje vej” (2002) redigeret af tre journalister fra den radikale højborg avisen Politiken.

Todd og Scheffer er imidlertid helt uden redaktørernes romantiske indstilling overfor de ædle vildes kultur, og kræver franske værdier inkorporeret som aktiv respekt hos alle, ligesom de påpeger fiaskoen i det multikulturelle projekt.

Paul Scheffer talte til Europa-kommissionens arbejdsgruppe i maj 2003),og fremførte især disse tre vigtige konklusioner. Allerførst mener han at Europa kun har lidt erfaring med klassisk indvandring, idet vore gæstearbejdere havde andre motiver og det gælder også for flygtningene. Gæstearbejderne havde nemlig generelt ingen intentioner havde om at integrere sig, vurderede Scheffer.

Adskillige danske forskere har ligeledes påpeget, at de såkaldte fremmedarbejdere/gæstearbejdere i egen optik anså sig for at være på midlertidigt (arbejds-)ophold. Dernæst advarede han om at problemet islam og demokrati ikke vil løse sig selv med en holdning om at vente og se. Og endelig fremhævede han, at det multikulturelle paradigme ikke har givet nogen svar, men derimod forværret opsplitningerne.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tim Pallis
Tim Pallis
2 years ago

Det var dog et fremragende video-indslag af Lone Nørgaard. Selv om det er essensen af Støvrings og Jalvings “Den dystopiske fremtid” er det jo Lones personlige stil, som gør det hele så uhyggeligt levende. Jeg må i mit stille sind skamme mig over, at jeg ikke længere er så aktiv med hensyn til at tage del i denne debat. Men jeg er mindst lige så enig og foruroliget over denne dystopiske fremtid, som lidt efter lidt udfolder sig her i virkeligheden. Ja råb det ud fra tagene! For der findes en enorm uvidenhed om, hvad det indebærer, at invitere “fredens… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Hykleriet i de selvgode gloriepudserkredse i Sverige er totalt ?

Samnytt TV: Vem vill egentligen ta emot en invandrare?
Inrikes 6 mars, 2019

https://samnytt.se/samnytt-tv-vem-vill-egentligen-ta-emot-en-invandrare/

Går folks löften och påståenden om deras vilja att hjälpa invandrare ihop med vad de faktiskt är beredda att göra? Samhällsnytt testade om folk verkligen vill ta in en invandrare i sina hem – eller om det mest är tomt prat.

VIDEO

Charles
Charles
2 years ago

Vi mangler nogle handletyper der har strategien og folket med sig.
det sidste kan man ikke være sikker på, men hvis strategien og planlægningen er i orden, går politiet med i det, for det er de nok tvunget til.

sussebassa
sussebassa
2 years ago

Så den og fikk meg en god latter..fordi når man konfronterte de med “her er en” ta den med hjem, sto undskyldingenen i kø..men viser også svenskenes dobbelmoral ..igjen. Konklusjonen blir at vi hjelper gjerne, men ikke i Sverige..i mitt hem..helst der dom kommer ifrån..Ut med dom. Om de bare hadde stemt etter det.

Allan Hansen
Allan Hansen
2 years ago

God artikel af Kirsten Damgård – Tak

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x