12
mar
Seneste opdatering: 12/3-19 kl. 1924
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sverige har en trend där tryggheten försämras påtagligt

Sverige er nummer 11 på listen over EU lande i WJP Rule of Law Index 2019 langt efter Danmark, Norge och Finland og efter Ungarn på en femteplads. Det drejer sig om “tryghed på gader og torve.” Social tillid tager århundreder at bygge op, men i Sveriges tilfælde bare en generation at rive ned.

I ett internationellt index varnas för Sveriges sönderfallande ordning och säkerhet. Sverige kommer också när det gäller rättssäkerhet efter våra nordiska grannar Danmark, Norge och Finland.

Där riktar WJP en varning för Sveriges utveckling: ”Significant trends included a deterioration in Order and Security”. Med andra ord: Sverige har en trend där tryggheten försämras påtagligt. Exempelvis har Ungern, som ju annars får utstå kritik, kommer före Sverige i detta avseende. Internationellt kommer Ungern på 10:e plats av 126 länder, medan Sverige kommer på 17:e. Sett till EU-zonen kommer Ungern på 5:e plats medan Sverige kommer 11:a när det gäller ordning och säkerhet. UNGERN SÄKRARE ÄN SVERIGE I INTERNATIONELL STUDIE.

Det våras för medborgargarden

Vid vilken punkt upphör staten att vara legitim?

När staten tycker att det är viktigare att upprätthålla alkoholmonopolet än att upprätthålla lag och ordning minskar inte bara medborgarnas incitament för att betala skatt, risken blir också överhängande att de börjar att ta lagen i egna händer. När myndigheterna lämnar walk over är det rationellt av medborgarna att själva sörja för sin säkerhet. Men det är vad makthavarna fruktar allra mest.

Runt storstäderna finns områden som i praktiken är laglöst land, eller som polisen väljer att benämna dem ”särskilt utsatta områden”. En närmast tragikomisk illustration till fenomenet är den nya polisstation som är tänkt att byggas i Rinkeby i norra Stockholm, men som inte ser ut att bli av, eftersom byggbolagen anser det vara för farligt.

Frustrationen på bygden var stor och ett medborgargarde bildades som letade upp och misshandlade en av de frisläppta.

Vad händer om de institutioner som legitimerar statens själva existens slutar med att göra sitt jobb? Vid vilken punkt upphör staten att vara legitim och när är det rationellt att ta lagen i egna händer?

Det verkar med andra ord mer prioriterat att upprätthålla alkoholmonopolet än att upprätthålla lag och ordning. Det våras för medborgargarden.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
River
River
2 years ago

“Vid vilken punkt upphör staten att vara legitim?”. Let at besvare, nemlig i det øjeblik øvrigheden ikke længere vil sætte magt bag ordene. Hverken mere eller mindre, hvad ellers?

Allan Hansen
Allan Hansen
2 years ago

Amazon nægter nu, at sælge islamkritiske bøger Bl.a Tommy Robinson
Robert Spencer, Bill Warner etc.

Sandheden, om islams blodige og brutale historie (Jihad) må for alt
i verden ikke komme frem – for så falder alt sammen!

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago
Reply to  Allan Hansen

Du synes være på et andet internet.
https://www.amazon.com/s?k=bill+warner+books&crid=39CDSJH5NRRQL&sprefix=bill+warner%2Caps%2C257&ref=nb_sb_ss_i_4_11
amazon.com/s?k=robert+spencer+books&crid=1KNVVJFY0I76B&sprefix=robert+spencer%2Caps%2C265&ref=nb_sb_ss_i_5_14
amazon.com/s?k=tommy+robinson+book&crid=FFMH4VQZS5PF&sprefix=tommy+robinson%2Caps%2C246&ref=nb_sb_ss_i_7_14

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
2 years ago
Reply to  Peter Buch

Har du kört dessa från UK?

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

Nej. Fra Danmark.
Ubuntu med Firefox plus duckduckgo.
Amazon kan se jeg søgte fra Danmark.

Torsten K
Torsten K
2 years ago
Reply to  Allan Hansen

Der findes andre dele af den blodige og brutale historie som kun de færreste kender til. F.eks. skønnes det, at op mod 80 mio. indere blev myrdet under forsøget på at tvangsislamisere Indien:

https://www.sikhnet.com/news/islamic-india-biggest-holocaust-world-history

Og er det ikke nok for forståelsen, kan man evt. søge lidt på den muslimske slavehandel i Afrika, der i sammenligning får slavetransporterne over Atlanterhavet til at ligne behagelige og romantiske krydstogter.

Allan Hansen
Allan Hansen
2 years ago
Reply to  Torsten K

Helt korrekt !

Allan Hansen
Allan Hansen
2 years ago
Reply to  Allan Hansen

Koenard Elst in Negationism in India gives an estimate of 80 million Hindus killed in the total jihad against India. [Koenard Elst, Negationism in India, Voice of India, New Delhi, 2002, pg. 34.] The country of India today is only half the size of ancient India, due to jihad. The mountains near India are called the Hindu Kush, meaning the “funeral pyre of the Hindus.” 80 million Hindus Buddhists. Buddhists do not keep up with the history of war. Keep in mind that in jihad only Christians and Jews were allowed to survive as dhimmis (servants to Islam); everyone else… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
2 years ago
Reply to  Torsten K

I følge politicalislam.com: “These figures are a rough estimate of the death of non-Muslims by the political act of jihad. Africa Thomas Sowell [Thomas Sowell, Race and Culture, BasicBooks, 1994, p. 188] estimates that 11 million slaves were shipped across the Atlantic and 14 million were sent to the Islamic nations of North Africa and the Middle East. For every slave captured many others died. Estimates of this collateral damage vary. The renowned missionary David Livingstone estimated that for every slave who reached a plantation, five others were killed in the initial raid or died of illness and privation on… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x