1
apr
Seneste opdatering: 1/4-19 kl. 2009
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jan Sjunnesson har skrevet så indsigtsfuld en artikel om Danmark, at man skal have boet her, for at kunne. Det har han også. Og det gælder også den anden vej: Man bedømmer ikke bare Sverige med danske øjne. Man skal helst have boet der, og have en årtier lang førstehåndsviden om landet. Bedst er det at være østdansker og få det ind med modermælken.

Fortrolighed med sproget fra Ekelöf til slang, fra Bellmann til Alsang på Skansen er bare begyndelsen. På mange måder går der en kulturel Berlin-mur ned gennem Sundet, eller i al fald ved de smålandske skove. Det opdager man ikke ved første blik, der kan gå årtier inden man forstår, at Sverige er en hel anden verden. Et andet kontinent. Læs: Skandinavisk kulturkamp del 2: Det frihetliga Danmark. (Illustrationen er blot noget, jeg faldt over i strømmen og måtte af med. Den er uden direkte forbindelse til artiklen)

Delar av Sverige är i förnekelse

Tino Sanandaji skriver om professor Inger Enkvists Delar av Sverige är i förnekelse (desværre log in) Det er blevet en af de måder, man kan kende de systemkritiserende artikler på i Sverige, der trods alt er begyndt at dukke op i MSM. Hvis man vil se fornægtelse, skal man se Drude Dahlerup i Svenska politiker inspireras av Danmark. Hun er blevet mere svensk end vores klichebillede af en svensker. De fleste danskere i Sverige bliver aldrig svenskere. Det kræver noget særligt.

Inger Enkvist förklarar psykologin bakom faktaresistens där man förnekar problem såsom ökning av skjutningar med diverse ologiska försvarsmekanismer och påpekar att många av deras argument känns igen från terrapi av patienter i förnekelsefasen.

“Delar av Sverige är i förnekelse. Det offentliga Sverige beter sig anmärkningsvärt likt patienter som begär psykologhjälp…Trots att patienten söker hjälp tenderar hon eller han att förneka problemet eller leda över samtalet på något annat. Det är undanflykter för att inte vidta åtgärder som vi känner igen från offentlig debatt

För att den psykologiska behandlingen ska lyckas måste patienten först acceptera en verklighetsbaserad beskrivning som sann…Delar av det offentliga Sverige verkar dock befinna sig i förnekelsestadiet, försvarsmekanismerna har inte nedmonterats, och lösningen verkar ännu avlägsen.”

Att samtalsklimatet förfallit mot emotionella ologiskheter beror på att Sverige upphöjt känslotänk över förnuft och flum över bildning. Skolan lär inte längre ut intellektualism utan uppmuntrar tvärtom till att självupptaget utrycka sina känslor, vilket givetvis fördunklar logiken. Eftersom många inte längre ställer krav på sig själva är det nödvändigt för publiken att säga till de som saboterar diskussionen på skarpen och få de att skämmas. Tino Sanandaji: Det offentliga Sverige beter sig anmärkningsvärt likt patienter som begär psykologhjälp…

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torsten K
Torsten K
3 years ago

Det er muligt, at svenskerne opfatter situationen som den vises på tegningen, men virkeligheden er nok snarere, at den danske spillemaskine ligner den svenske betragteligt mere end de fleste danskere bryder sig om at indrømme.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Dagens bedste aprilsnar ?

https://ibb.co/NxLspg5

sussebassa
sussebassa
3 years ago

Bare trist det var aprilsnarr..men hvem kan spå om fremtiden..så man hoppas.

Morten - - -
3 years ago

Dog at det ikke handler om en prioritering af følelser over iskold logik, idet der retter sig stærke følelser imod indvandrere fra bestemte kulturer, men disse er børnene ikke velkomne til at lade komme til udtryk. Der er ikke frit lejde for naturlige følelser; snarere dogmer og forudindtagethed.

At bruge følelser som rettesnor kan sagtens bringe et menneske langt i erkendelse. Hvis man anerkender følelser, og ikke primitivt fordømmer dem.

– – –

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x