6
dec
Seneste opdatering: 8/12-19 kl. 1514
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Slow-radio: Hvorfor fordømmer vi kun nazismens forbrydelser?

Hvorfor har DR i femten år fodret os med programmer om nazismen døgnet rundt og ikke andre totalitære forbrydere. Hvorfor er kommunismens forbrydelser no-go i såkaldt “public service?”

Revolution er borgerkrig” citerer Jensen Trotsky for. Jeg tænker, mens jeg lytter, også på den demografiske revolution meget af Vesteuropa har været udsat for. “Hvem får borgerkrigens svøbe først? Sverige eller Frankrig? Og er det danskernes børn eller børnebørn, der får den? Og bliver de hundrede år gamle, så vi kan straffe dem, når ønsket uvægerligt opstår?”

Man får mange andre associationer ved at høre disse 45 minutter. Det er slow-radio, som P1 kunne sende for 30 år siden: Folk der vidste noget om det, de talte om, kunne få en time på P1. Radioen var en højskole, der som den bør, var ligeglad med underholdningsværdien for husarerne.

P1: Prosaisk radio

I dag er P1 venstrevredet snik-snak om penge, sex og politik: Kort sagt, prosaisk radio, dannelsestabet siden 1968 dagligt illustreret. Hellere end at høre elendigheden, hører jeg musik, og selv hvad angår musik, er jeg nødt til at høre tysk radio for at flygte fra hverdagens danske medie-realiteter.

Jeg hører aldrig P1 eller P2 længere andet end på særlig opfordring, og jeg var oprindelig en stamkunde. Rigtig nok for tredive år siden. Dengang var det også rødt, men det havde niveau. I dag er det en rød-grøngardistisk eksercits og en åndelig ørkenvandring.

Hvordan så det intellektuelle landskab og de grundlæggende frihedsrettigheder i Rusland ud før 1917, og hvilken betydning fik Oktoberrevolutionen for befolkningens frihed og ytringsfriheden ikke mindst.

Bent Jensen fortæller om sin seneste bog, Ruslands Undergang og Maria Vésna om den russiske digter Sergej Jesenin, der efter revolutionen nægtede at indordne sig under de nye regler for, hvad man kunne og ikke kunne ytre i et sovjetisk samfund.

Bent Jensen. Historiker med speciale i Rusland, dr.phil.  Jeg var desværre afskåret fra at optage Maria Vésna. Jeg bøjer mig selvfølgelig for hendes ønske.  Fotos © Snaphanen.dk. Klik for helskærm.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
2 years ago

Overordentligt interessant. Pernille Skipper beskriver sig selv som Trotskist. Vi hører nu Trotsky citeret for at revolution er borgerkrig! Enhedslisten. Pernille Skipper er som bekendt formand for Enhedslisten og de har først for ganske nyligt skrevet revolutionen ud af partiprogrammet, men de har aldrig taget rigtigt afstand fra revolutionen! De beskriver det på følgende måde: De kontrarevolutionære ( borgere) som vil modsætte sig den demokratiske revolution må man godt skyde på, de kalder det selvforsvar. Hvis nogen vil konfiskerer mine værdier, så jeg kun står tilbage med min tandbørste, da ville jeg kæmpe imod med hud og hår! Jeg anerkender… Read more »

Lars
Lars
2 years ago

Der er ingen, der skal straffes for at ville den krig. Og heller nu end om 15 år, når de er dobbelt så mange.

Michael Nielsen
Michael Nielsen
2 years ago
Reply to  Lars

Enig. Men bare vi husker at når dagen oprinder, så står den på folkedomstol, for alle de politikere, der har stemt for flere besættelsestropper fra migrantmagten.

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Lars

Vi skal ikke føre krig (Som England og USA førte os ind i) Vi skal vise fremmede ud af vores land.

Santor
Santor
2 years ago
Reply to  Nielsen

Den nemmeste løsning ville selvfølgelig være hvis de rejste hjem uden at kny men det sker nok ikke. Derfor er det formodentlig kun tvang og det kræver nok at den bakkes op af våbenmagt.

Henrik Nielsen
Henrik Nielsen
1 year ago

Der er mange, der snakker om borgerkrig. For det første kan danskerne ikke komme op af sofaen (Hizb ut Tahrirs demonstrationer har langt flere deltagere end For Friheds, https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11271089/politiet-har-adskilt-hizb-uttahrir-og-rasmus-paludan/). For det andet er alle tabere af en borgerkrig. (OK, de fleste, så). Det er NU, der skal ske noget. Ellers risikerer man, at en svensk dødsspiral starter op: #1: De muslimske indvandrere hjælper med at stemme multi-kultierne til magten. #2: Muslimerne vil få højere overførselsindkomster. #3: Muslimerne vil få mere familiesammenføring. #4: Skatterne stiger, så muslimerne kan få skatteydernes penge. #5: Kriminaliteten stiger. #6: De arbejdsduelige danskere vil ikke betale… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x