16
dec
Seneste opdatering: 17/12-19 kl. 1036
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Manglen på panserede mandskabsvogne i Malmø

Hamed Abdel Samad fortæller om, da han havde en interviewaftale med en imam i Rosengård, Malmø. Han skal have livvagt fra det øjeblik tysk politi afleverede ham til svensk, men svensk politi kunne ikke eskortere ham ind midt i Rosengård, fordi “det ville kræve 70 mand og pansrede mandskabsvogne.” Han fik ikke sit interview, men en lektion i, hvordan en stat spiller sig indre territorier af hænde. De er nu 22 af disse ekstra-statslige områder, og dusinvis kandiderer til at blive det. Den svenske hær kan kun oprustes for langsomt.

Joakim Lamotte har det med at befinde sig der, hvor ingen andre svenske journalister tør være. De sidder  hellere hjemme i deres hvide enklaver og håner ham. Hvor farligt hans nylige besøg i Trollhättan var, fremgår af den følgende beskrivelse, der også var et afskedsbrev hvis han ikke skulle slippe helsindet fra det.

Joakim Lamottes afskedsbrev

Innan avfärd till Kronogården i Trollhättan gör jag något som jag aldrig tidigare gjort inför något livereportage. Jag skriver ett tidsinställt inlägg på Facebook som kommer publiceras några dagar senare om jag inte kommer hem levande. Ett avskedsbrev.

En av Sveriges farligaste platser just nu

Det kanske låter drastiskt, men jag har fått information om att personer i Trollhättan planerar att plocka mig om jag dyker upp där för att göra reportage. Och jag vet sedan tidigare att Kronogården är en av Sveriges farligaste platser just nu. I området härskar kriminella individer som inte hyser någon som helst respekt för andra människors liv. Gängkriminaliteten är utbredd och kriget mot blåljuspersonal är ständigt närvarande.

Flera människor varnar mig för att åka dit men jag tänker att polisen, efter två dagars upplopp, sannolikt bör ha koll på läget och står rustade om nya oroligheter blossar upp. Döm om min förvåning när jag åker in i Kronogården och inser att väldigt få poliser finns i området, samtidigt som stora grupper med olika gäng cirkulerar på platsen.

Jag blir sittandes i bilen och överväger att avbryta reportaget. Men då skulle jag svika de som kommit dit för att prata med mig, och om det inte blir ett reportage så innebär det en vinst för de kriminella. Jag tänker inte låta dessa ligister bestämma över min yttrandefrihet tänker jag, samtidigt som jag sätter på livesändningen och kliver ur bilen.

Situationen blir ännu mer hotfull

Det första jag ser är maskerade personer som börjar skrika “horunge”. Några börjar cirkulera runt mig och när jag försöker intervjua en kvinna kommer hotfulla personer fram och lyser mig i ögonen med lampor. De säger åt mig att lämna området samtidigt som de skriker hotfulla tillmälen. Jag försöker lugnt förklara att jag gärna pratar med dem, samtidigt som jag ser hur torget fylls på med ännu fler maskerade personer. När jag omringas kommer några poliser fram för att prata med killarna, vilket resulterar i att situationen blir ännu mer hotfull.

Tre poliser ställer sig runt mig för att hålla bort killarna, som struntar fullständigt i polisen. De står rakt framför poliserna och skriker ”snuthoror” och framför allehanda hotelser.

En brännande smärta

Då känner jag en brännande smärta i revbenen och tror för en sekund att jag blivit knivhuggen. Lättad inser jag att det bara var en spark eller knytnävsslag. Sedan kommer fler slag mot min rygg och bakhuvud. Samtidigt görs flera försök att stjäla min kamera.

Jag undrar hur långt det skall gå innan polisen griper någon, men inser snart att ett gripande skulle resultera i att jag och poliserna blir övermannade och kraftigt misshandlade, eller i värsta fall ihjälslagna. Poliserna är alldeles för få till antalet och skulle inte ha en chans såvida de inte bestämmer sig för att dra vapen och skjuta skarpt.

Plötsligt börjar det smälla runt mig. Det är någon som kastar knallskott. Efter flera höga smällar vid mina fötter ringer det i öronen och jag märker att hörseln inte är som den ska. Då lyckas till slut någon slita kameran ur händerna på mig.

Vid det laget har polisen fått förstärkning och bestämmer sig för att spärra av torget. Utanför avspärrningarna hovrar mellan 50-100 personer som likt hyenor inte vill något annat än att slita mig i stycken. En polisman kommer fram och säger att jag också måste gå utanför deras avspärrning om jag inte vill bli gripen. Jag tittar på honom och undrar om han inte inser att jag blir ihjälslagen om jag går ut från torget.

Mentalt förbereder jag mig på att slåss för livet

Skit samma tänker jag, full av adrenalin. Om polisen vill skicka ut mig härifrån så får det gå som det går. Jag styr stegen över torget mot de grupper med maskerade män utanför som väntar på att få tag i mig. Mentalt förbereder jag mig på att slåss för livet. Om de ska slakta mig så ska de i alla fall inte få göra det utan att motstånd.

Då säger en annan polis till mig att vända om. Tydligen inser denna polis att jag kommer bli ihjälslagen om de maskerade killarna får tag på mig. En polisbil ordnas fram, jag blir ombedd att ta plats i baksätet. Sedan bildas en mur av poliser runt bilen som till slut lyckas lämna området i snabb fart.

Robert Aschberg hävdar  att mitt arbete är totalt ofarligt

När jag sitter där i polisbilen och blåljus lyser upp kvällshimlen kommer jag att tänka på de senaste dagarnas skriverier. I en lång text i Aftonbladet hånas jag av Robert Aschberg. Han hävdar att jag bara spelar teater och att mitt arbete är totalt ofarligt. Jag bjöd därför in honom att följa med till Kronogården, men han dök aldrig upp.

På Twitter kallar Özz Nûjen mig för tiggare och säger att jag lurar folk. Även Özz Nûjen är välkommen att följa med och se på när jag arbetar, om intresse finns.

Men sanningen är att jag inte bryr mig så mycket längre. Folk får skriva vad de vill. Det riktigt tragiska är att de människor i Kronogården som ville möta mig och berätta om hur de upplever otryggheten i området aldrig fick chansen. Istället vann de kriminella killarna även den här striden. De lyckades misshandla mig och stjäla min utrustning mitt framför ögonen på poliserna. Om inte det är en attack mot yttrandefriheten och det fria ordet så vet jag inte vad som är det.

Dock skall ingen skugga falla över poliserna på plats. De var kraftigt underbemannade och följde endast order från högre ort.

De kriminella har tappat all respekt för polisväsendet

Det handlar inte om de enskilda polismännen utan om att politiskt vilja saknas. Numera handlar allt istället om att agera lågaffektivt, vilket resulterat i att de kriminella elementen i samhället tappat all respekt för polisväsendet. De kan bete sig hursomhelst utan att det får konsekvenser. För varje gång polisen backar undan så vinner de kriminella makt och status. Det går inte att föreställa sig att ungdomar i något annat land än Sverige tillåts bete sig såhär mot poliser.

Samtidigt sitter Stefan Löfven i tv och säger att han inte såg det här komma. Personligen har jag sett detta komma under många år nu. 2008 stod jag mitt i Rosengård i Malmö och filmade, när det var ett mindre inbördeskrig mellan ungdomar och polisen. Då tänkte jag att om inte politikerna agerar snabbt och kraftfullt så kommer katastrofen i Sverige bli ett faktum.

Den slappa politiken fortsatte dock oförändrat och idag ser vi hur de kriminella gängen tar över område efter område i Sverige. Det är inte längre en fråga om huruvida gängen kommer att vinna eller inte. De har redan vunnit.

Journalister ringer från brittiska BBC

Det sorgliga är att svenska medier inte heller verkar vara speciellt intresserade av att belysa problemen. Knappt någon av mina journalistkollegor har kontaktat mig efter händelserna i Trollhättan. Däremot ringer journalister från brittiska BBC och undrar om jag kan berätta för deras publik om tillståndet i Sverige. Efter intervjun vill producenten på BBC framföra en ursäkt för att hans svenska journalistkollegor inte talar klarspråk om problemen i Sverige. Till skillnad från svenska journalister tar han sig även tid att beklaga vad jag råkat ut för.

Tre miljoner visningar

Mina videos från Trollhättan har i skrivande stund sammanlagt nästan tre miljoner visningar. Ändå blir det bara några notiser om det i media. Det är obegripligt.

Hur skall vi någonsin kunna vända den här utvecklingen om vi inte pratar klarspråk om problemen?

För egen del kommer jag aldrig acceptera att det finns områden i Sverige där jag inte kan utföra mitt jobb. Man kan ha olika åsikter om mig, men faktum är att när kriminella gäng lyckas hindra mitt arbete så har vi stora problem med såväl demokrati som yttrandefrihet i det här landet.

Dock är jag just nu tacksam över att få vara hemma med min familj som jag älskar över allt annat, och jag är glad över att det där tidsinställda inlägget aldrig postades på Facebook.

Vad gäller sviterna efter Trollhättan så värker det fortfarande lite i revbenen och bakhuvudet, men jag har fått värre smällar i livet. Hörseln på vänster öra börjar så sakteliga komma tillbaka och jag ser fram mot att få lite julfrid. Sedan skall jag fortsätta jobba i ännu högre tempo.

Med det sagt vill jag önska alla som stöttar mitt arbete en god jul!

//Joakim Lamotte
______________________________________________
Stöd till arbete med oberoende journalistik.
Swish: 1233561149
Konto: ‪6235-562822682 Handelsbanken‬
Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Lamotte, Facebook

Se også Här är journalisterna och medieprofilerna som startar hashtagg för att mobba Lamotte.

Smålandsposten skiller sig positivt ud med lederen: Lamotte och alla statsmakter og Julia Cæsar med Joakim Lamotte är Sveriges modigaste journalist.

Joakim Lamottes reportage från olika platser i Sverige är ett mått på var Sverige befinner sig. Bilden är skräckinjagande. Han visar ett land som har gett upp.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Knud Madsen
Knud Madsen
1 year ago

Det samme ser vi i nogen grad her i landet, når Rasmus Paludan bevæger sig ind i sådanne lorteområder.
For hver dag, der går uden politisk vilje til at stoppe uvæsenet, vokser problemet bare med ekspresfart.

sussebassa
sussebassa
1 year ago
Reply to  Knud Madsen

Igjen..heia Rasmus Paludan..igjen.. Kulturmarxistene,uansett i hvilket land de befinner seg tenker kun på å få flere velgere..beholde makta..velgere..altså import. Da blir vår hverdag fylt med mord, rån voldtekter mm..som vi må finne oss i mener de tydeligvis..som understreker hva som er viktigst for de. Det er ikke spøk heller. Se bare til Sverige..men.. Nå seiljer SD Åkesson opp som den politiker med størst fortroende..slår Løfven ned til 5.plass og er større enn KD o M tilsammen. Så noe må ha hendt med svenskene.. En riktig god jul til deg Lamotte..fredfylt håper jeg. Stå på..du gjør en fremragende jobb som ingen… Read more »

AlfredsModer
AlfredsModer
1 year ago
Reply to  Knud Madsen

Lad den danske dvaske regering udnævne Boris Johnson til dansk “Honourable Prime Minister” of Denmark. Muslimerne i England er nu, ifølge hjemmesider, begyndt at rejse hjem til deres taberlande – efter valget af Boris Johnson til premierminister for Storbritannien.
Hvis vi er heldige i Danmark, vil muslimerne her også begynde at rejse hjem til deres taberlande – med Boris Johnson som dansk æres-statsminister i Danmark.
De må hellere end gerne medtage deres tilsandede troes forsvarere – Moe Mellemøstergård, StåiStampe, Bossenova, skrigeskinken samt Karsten Klam.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago
Reply to  AlfredsModer

Hvis Sverigstan igen skal være folkhemmet, kræves der 3 ting:

nødlove
interneringslejre
tvangsrepatriering

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Jeg finder det urovækkende at være den eneste, der løbende spørger efter mere uddannet værnepligtig specialinfanteri/gendarmeri, der kan indsættes sammen med/under politiet, og/eller forestå grænsekontrol.

Opstartsfasen vil tage 5 år, så specialinfanterister kan om 5-10 ikke stamper op af jorden, var at sige: “ØH-BØ?”, når den manglende rettidige omhu lander med et BRAG!

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago
Reply to  Anders Bo

Hvad mener du med specialinfanteri/gendarmeri? De fleste unge danskere, med soldatermateriale i sig, dem kan du uddanne til et nogenlunde dansk bykamps-niveau, på omtrent 6 måneder: Basisuddannelse plus Bykamps-pensum for enkeltmand og gruppe. Deling og underafdeling stryges fra pensum. Vores professionelle enheder vil stå for den lokale føring af kampen, mens de kortuddannede, de tager sig af det mere risikofyldte fabriksarbejde; opgange, rum, altaner, kælderområde, haver. Kører du Basisuddannelsen, som skytteuddannelse i By-miljø, så kan du muligvis reducerer uddannelseslængden med et par uger eller tre? Skytteuddannelse med fokus på eksplosiver, håndgranater, standardriffel og pistol. Funktions uddannelse må komme senere hen,… Read more »

Kimski
Kimski
1 year ago

Hvis du involverer dig i bykamp scenariet spiller du på modstanderens præmisser, og må som konsekvens acceptere høje tabstal, både for civilbefolkningen og de indsatte enheder. Har du overvejet et scenarie, hvor man stille og roligt lukker civile ikke-kombattanter ud gennem strategisk opsatte slusepunkter, overvåget af svært bevæbnet personel, for derefter at lukke af for al færdsel ud, samt tilførslen af madvarer, el, og vand ind i bymiljøet, ved simpelthen at slå en ‘jernring’ omkring byen? De fleste byer er reelt stenørkener hvor intet kan gro, i hvert fald ikke tilstrækkeligt til at brødføde et større antal fjendtlige elementer ret… Read more »

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago
Reply to  Kimski

Kimski, isoleret set, så er det en rigtig god ide, som du disker op med. Og jo, jeg har bestemt overvejet den. Internering af civilbefolkning og fanger skal dog forgå uanset hvad. Her er hær-hjemmeværnet oplagt som aktør. Men. En kampdynamik mod muslimer, den har desværre sit helt eget og særegne karaktertræk. Dette træk består af selvmords-bomberen. Både mænd, kvinder og børn er blevet brugt af muslimer, til denne type, sygelige opgave. Så derfor, jo længere tid konfliktsituationen, den vil udspille sig over, jo større risiko bliver der, for at dette våben vil blive taget i brug. Derfor er jeg… Read more »

Kimski
Kimski
1 year ago

Tak for svaret, og, ja, jeg havde fuldstændigt glemt at få med i mine betragtninger, at modstanderne er dødskult-fanatikere, dvs. maksimal risiko for selvmordsbombere. Min fejl, og en klar tanketorsk, der nok mest udspringer i hvor forkellige disse folkefærds tankegang er fra den normale vestlige, hvor ‘live to fight another day’ er normen. Jeg var dog helt på det rene med, at det ville kræve et stort antal soldater at gennemføre dette, men det ville så også reducere optræningstiden og kravene til den enkelte, idet deres rolle ville være af mere defensiv art. Det jo helt utroligt, at man som… Read more »

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago
Reply to  Kimski

“…Det jo helt utroligt, at man som civilperson i dagens Danmark føler sig nødsaget til at opstille disse ‘hvad-nu-hvis’-scenarier i sin dagligdag, fordi flertallet er så bundhamrende naive, at de tror og håber på at det hele nok skal gå.”

Godt skrevet.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Altså med start 01.07.2020 har Danmark så 25.000 værnepligtige infanterister 01.01.2021?

AlfredsModer
AlfredsModer
1 year ago
Reply to  Anders Bo

Borgerkrige og væbnede etniske opstande kan undgåes med rettidig omhu. Hvis der startes en indsamling med formålet “Forøgelse af IQ hos Morten Østergård og Uffe Elbæk” og projektet lykkes, vil den islamiske tsunami kunne inddæmmes. De danske forsvarere af den sande tro vil til sidste indse, at de selv bliver de første slagtofre, hvis islam overtager gesjæften. Måske først når de islamiske slagterknive føres hen over deres struber.-(

Knud Madsen
Knud Madsen
1 year ago
Reply to  Anders Bo

Jeg er gammel infanterist med 16 mdr. tjeneste + 2 gange genindkaldelse, så mon ikke jeg klarer mig med genopfriskning af skydefærdighederne.

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago
Reply to  Knud Madsen

Er du funktions-uddannet på de nye håndvåben? Hvad med de nye seksmands grupper? Eller er de kun i brug, for de enheder der sendes ud over grænsen?

Knud, ved du hvad, du rammer jo et ømt punkt. For hvorfor bliver vi gamle infanterister, ikke informeret løbende, om ændringer i systemet? Det virker da som en fejl, at vi ikke får mulighed for at følge med, i bare de store forandrings-linjer. Det er jo langt fra alle der genindkaldes.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Hvorfor vil du genoptræne infanterister fra et nedlagt mobiliseringsforsvar, når der nu opereres med ekspeditionsstyrker til indsats på andre kontinenter.

Det der skal bruges, er specialinfanteri, der også er uddannet, til at håndterer civile, som der jo – STADIG – er en del af i Danmark

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago
Reply to  Knud Madsen

“Gammel” – Hvilken årgang er det? Hvor hurtigt er du – Fysisk & Psykisk – klar, til at trække i trøjen?

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago
Reply to  Anders Bo

For gammel til at være gammel. Få år tilbage til at jeg ikke kan indkaldes mere. Desuden, så har jeg ydet mit for Danmark. Som balkan veteran, så er det vist mere Danmark, der ikke har ydet sit for mig. Som jeg selv prøvede i Kosovo, når de er pressede, i staben, så indkommanderer de alle, uanset om disse, er klar psykisk eller fysisk. Virkelighedens verden. At genoptræne infanterister fra det nedlagte mobiliserings-forsvar, til de nye forandringer, er en mulighed som vi bør tage seriøst. For med en borgerkrig som et realistisk scenarie, så bør vi genoptræne alle der kan… Read more »

Realist2
Realist2
1 year ago

Jeg bliver ufatteligt harm over de svenske journalister. De er tilstanden der opstår, når man sætter de svageste moralske typer, til at passe på en af de vigtigste samfundsopgaver.

De er indehavere af en egoistisk, svag, løgnagtig, uduelig og sørgelig karakter!

Charles
Charles
1 year ago

En fin grilning. af en Radiovært.
https://youtu.be/qgkR3oeffRk
Christian Huxi Bach ville udstille mindreårig på tv, (13.12.2019)
Varighed 1 time
bør ses og høres

Knud Madsen
Knud Madsen
1 year ago
Reply to  Charles

Ja, den er fin. Den normalt hurtigsnakkende og tromlende idiot, bliver kørt meget grundigt til vægs af Rasmus, som er lysende klar.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago

Efter intervjun vill producenten på BBC framföra en ursäkt för att hans svenska journalistkollegor inte talar klarspråk om problemen i Sverige.

Hæhæ… Hvis selv BBC synes man er for uldmundet, står det slemt til.

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Jeg har længe filosoferet over hvordan et sammenbrud ser ud? Noget kunne tyde på at Lars Hedegaards definition er rigtig, vi kommer til at leve i adskilte enklaver, hvor vi etniske europæere lever i nogle, mens muslimske lever i andre. Vi vil i en lang periode halvhjertet forsøge at hævde vores suverænitet over de muslimske områder, men vi har ikke den voldsparathed det vil kræve og voldsmonopolet vil langsomt men sikkert glide os af hænde. Vi trækker os fra konflikterne og er så af den vildfarelse at det går over! Det gør det ikke tværtimod! Længe vil vi betale til… Read more »

Filuren
Filuren
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

…Så låner man nogle flere penge.

Printer flere sedler. Taster tal ind på kontoen.

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

Sammenbruddet kommer med et økonomisk kollaps.

Filuren
Filuren
1 year ago

Givetvis. Men så er det fordi finansmagten vil det sådan.

Vesteuropa svømmer stadig i velstand. Indvandring eller ej.

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago
Reply to  Filuren

Jamen, Filuren, jeg er selv af den opfattelse, at det forventede økonomiske kollaps, det kommer netop fordi finansmagten og den såkaldte elite, ønsker at det kommer. Ydermere vil det komme på en fredag, omkring middagstid, eller ved fyraftenstid. Dette for at skabe maksimal panik. Forretningerne vil som regel, først blive fyldt op den efterfølgende mandag, så folk vil hamstre allerede om fredagen. Hamstringen vil reducerer de umiddelbare lagerbeholdninger i supermarkederne, ganske hurtigt, hvilket vil få mange til at tro, at der ikke er flere varer. Folk i panik tænker nemlig ikke rationelt. Hermed lægges en god grobund, henover weekenden, til… Read more »

Filuren
Filuren
1 year ago

Ville være dumt at ryste på hovedet. Lignende scenarier er set utallige gange tidligere ved regimeskifter, finanskriser, krige og hvad har vi.

Hvordan forløbet konkret vil udspille sig denne gang eller hvad det udslagsgivende anslag bliver, er nok vanskeligt at spå om.

Sidste revolutionsgnist var vel insiderjobbet 9/11, og de deraf uoverskuelige følger med tyveårskrigen, folkevandring og masseovervågning som de mest markante.

Klimagejlet måske? Grundlæggende tror jeg dog stadig man har brug for nogle nogenlunde stabile vestlige kæmpebyer til effektiv, afgrænset opbevaring af menneskeheden.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

Se mit indlæg øverst?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Här hånar högt uppsatt socialdemokrat och utrikesminsterns man den mördade 60-åringen

Inrikes 16 december, 2019

https://samnytt.se/har-hanar-hogt-uppsatt-socialdemokrat-och-utrikesminsterns-man-den-mordade-60-aringen

Mats Erikson, politisk sekreterare hos LO och gift med utrikesminister Ann Linde (S) hånar på Twitter den 60-åriga man som blev ihjälhuggen i Gislaved häromdagen. ”Tänkte åka och spela biljard i Gislaved”, retweetade Erikson.

Filuren
Filuren
1 year ago

OT.
Fake News er ude igen
http://www.dendanskeforening.dk/side598-cid-522-aid-14301-mid-1-params-11.html
16.12.2019
Korrektion af TV2’s forkerte påstand
Forfatter: Rasko Cukic
“Serberen”, som rejser hjem, er ikke serber.
Oplyst på Facebook af en ægte serber:

“NU skal vi lige have et par ting på plads…Fadil som har valgt at rejse hjem fra Danmark til Novi Pazar i Serbien er IKKE !!! serber….

Lisbeth Lindgren
Lisbeth Lindgren
1 year ago

Så sant . fortsätt tala till oss.

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x