13
jan
Seneste opdatering: 15/1-20 kl. 0135
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Välkomna hem, gåsleverliberaler” er billedteksten på Twitter, hvor jeg fandt det. Document skriver om, hvordan de mest dramatiske fotos som dette holdes ude af pressen.  En beboer: “Det finns ingen framtid för Sverige. Det är kört!” Ejendommen indeholdt en lejlighed for vidner under beskyttelse. I dag beder Sveriges politichef om militær hjælp.

Af: Helena Edlund, journalist og præst

Julia Caesar skrev i 2012 kronikken Söndagskrönika: Rösterna omkring oss om Edlund her på bloggen.

Skulle nedenstående berättelse berättiga till asyl i Sverige?

«Det värsta var när mina barn blev så stora att de började fråga om kulhålen i väggarna, eller när de väcktes av bomber mitt i nätterna och jag skulle försöka lugna dem. Allt kom så nära. Människor sköts till döds utanför vår port, allt fler av mina vänner drabbades. De fick sina hus förstörda av explosioner, sina bilar uppbrända. De och deras barn blev attackerade, våldtagna och rånade. Min äldre son började varje dag med att kontrollera var det hade skett mord och bombdåd under natten, för att försäkra sig om att ingen han kände hade drabbats. Vardagen påverkades. Vi vågade inte längre gå ut på kvällarna, eller släppa ut våra barn för att leka. Alla diskussioner handlade efter ett tag om säkerhet, att i alla fall försöka skydda barnen. Våra religiösa byggnader vandaliserades. När vi samlades till religiösa högtider försökte vi skämta bort faran, eller sa öppet till varandra att ‘smäller det nu så dör vi i alla fall nära Gud’. När jag protesterade öppet mot den förda politiken förlorade jag mitt jobb och min bostad, eftersom kritik av regimen inte var tillåten. De som kunde, började flytta utomlands. Till länder där de inte längre behövde vara rädda, där deras barn kunde växa upp i trygghet. Vi som inte hade den möjligheten blev kvar.»

Skulle ovanstående berättelse berättiga till asyl i Sverige? Förmodligen. Problemet är bara, att det är min familjs berättelse, och vi bor redan i Sverige. Senast i natt vaknade vi klockan ett av bomben på Östermalm i Stockholm. En vän postade på Facebook:

«En sprängladdning detonerade just på Gyllenstiernsgatan. Fasad och bilar totalförstörda. Rutor upp till 60 meter därifrån krossade. Rädda människor på gatan i nattkläder.»

Två timmar senare detonerade en kraftig bomb i centrala Uppsala. Två bostadshus på Östermalm har evakuerats och de boende förts till en närliggande skola, eftersom Räddningstjänsten bedömde att det fanns en rasrisk för byggnaderna.

Jag har tappat räkningen på de vänner vars familjemedlemmar rånats, misshandlats, våldtagits

Här befinner vi oss alltså idag. I min gamla hemstad Malmö blev det normalt att vakna till bomber och skottsalvor, jag har skrivit om situationen där tidigare. Nu är det likadant i Stockholms innerstad. Jag har tappat räkningen på de vänner vars familjemedlemmar rånats, misshandlats, våldtagits eller fått sina bilar uppbrända eller trappuppgångar sprängda. För de som levt i relativ trygghet i landets mer privilegierade områden är detta något nytt, men de som lever i utsatta områden har haft det så här i många år.

Låt mig gå rätt på sak: Jag vill inte ha det så här. Jag vill inte att mina barn ska normalisera bomber, mord och våldtäkter, eller välja kläder utefter risken att bli rånad. Jag har sett nog av krig, konflikter och hat på nära håll och jag vet hur det påverkar människor. Jag vet dessutom vad som händer i ett samhälle när medborgarna får nog och tar makten i egna händer. Det är nästa steg, och det vill jag inte att mina barn ska behöva uppleva.

Ni har sålt ut oss

Nej, jag vill leva i ett land som är som Sverige var för tjugo år sedan – med fel och brister, småtråkigt och lagom men lugnt och välfungerande och ett föredöme inom många områden. Det landet finns inte längre. Det landet har ni förstört, ni som har prioriterat öppna gränser, godtrogenhet och solidaritet med terrorister framför ert eget folks trygghet.

Ni har sålt ut oss, förvandlat vårt samhälle till en tummelplats för ligister och terrorister – och sedan beskyllt oss som protesterar för att svärta ner «Sverigebilden». Men kriget är redan här, som Widar Andersson skriver. Nu får vi se våra hem bli sprängda, trösta våra barn och försöka skydda oss själva så gott vi kan. Men är det ens möjligt inom Sveriges gränser? Om inte ens Östermalm är skonat – bomben detonerade ironiskt nog ett kvarter från TV-huset och Sveriges Radio – var är det då tryggt?

Vart ska vi bege oss för att söka asyl?

Så – nu då? Nu när ni i regeringarna Reinfeldt och Löfven har förvandlat Sverige till ett gränslöst och mångkriminellt samhälle, vilket är ert råd till oss som har älskat Sveriges lugn och trygghet? Vart ska vi bege oss för att söka asyl? Kan du berätta det för mig, Stefan Löfven? Var kan dina medborgare söka skydd och trygghet?

Du behöver inte stamma att det är «oacceptabelt», det vet vi redan. Du behöver inte heller upprepa att ni ska «krossa den organiserade brottsligheten» eller att «det ska vara ordning och reda», det vet vi att ni inte förmår. Hur har det gått hittills, tycker du? Oavsett om vi fötts i Sverige eller sökt skydd här – vart ska vi ta vägen nu? Sveket är avgrundsdjupt mot oss alla.

*****************’

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Swish 0723 56 77 56.

Først publiceret på Edlunds blogg. Gengivet med venlig tilladelse.

Helena Edlund er præst, forfatter og skribent. Hun blev fyret fra Svenska Kyrkan: “Att stå upp för kristna räcker för att få sparken från Svenska kyrkan”

“Det finns ingen framtid för Sverige. Det är kört!”

Der er et interview her, som SVT måske godt kunne have optaget, men det ville aldrig være blevet udsendt. Den forfriskende, nøgterne mand med kasketten.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
kumulus
kumulus
2 years ago

Skribenten har nok ikke den hudfarve, der skal til for at søge asyl.

Anders Bo
Anders Bo
2 years ago

Hvor vil Mette Forrædriksen gøre af etniske svenske flygtninge, Mellemøsten, Afrika eller Asien? For mennesker derfra optager jo nu H E L E den almennyttige boligmasse på opdrag af Mette Forrædriksens halvgud, Poul Nyrup Rasmussen!

Charles
Charles
2 years ago
Reply to  Anders Bo

Dem putter Mettepigen i en container og der kan de så spille fodbold. Det kan berigerne ment finde ud af fordi, de så er på hjemmebane.
Så der er unødvendig at spekulere mere i det.

Anders Bo
Anders Bo
2 years ago
Reply to  Charles

Rens din hjerne for snavs & andet opsparet, og forhold dig til, hvad skrevet står! Eller undlad at kommenterer…

Michael Nielsen
Michael Nielsen
2 years ago

Forræderiet stikker for dybt. Den strengeste straf til landsforræderne fra folketinget. Det mest afskyelige pak af et sammenkom, der har eksisteret i dette land.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
2 years ago

Personligen anser jag att organiserad brottslighet är likvärdigt med stämpling mot staten, d.v.s. landsförräderi och med bombattentat på CV:t gör man sig skyldig till ren terrorism. Då räcker det inte med vanlig lagföring, då krävs det faktiskt krigsrättegångar och en helt annan straffskala! Dessutom anser jag att den svenska individuella rättsskipningen inte är tillämpbar på klan- och stamkulturens kriminella nätverk. Här krävs helt andra juridiska metoder och förmodligen helt andra modigare och klokare icke feminiserade lagstiftare.

HelenaLjuger
HelenaLjuger
2 years ago

Helena Edlund?? For få år siden så kjempet presten Helena Edlund for at Sverige skulle importere hele afghanistan. Hun ville hjelpe hele verden. Nå er hele verden i Sverige, akkurat slik som hun ville, også begynner hun å klage? Det er da det mest motbydelige jeg har sett. Ta med deg pisspratet løgnene dine og dra rett til helvete Helena. Folk som deg er årsaken til at Sverige nå er totalt ødelagt. Og du våger å syte?? Jeg håper du blir gruppevoldtatt av 75 arabere i 14 dager i strekk. Di jævla merr av et svin. Nå skal du betale… Read more »

Charles
Charles
2 years ago

Intet i Dr og andet smuds om dette. Men vågnet op en dag det bliver de.
Enten af Muslimer eller Breiviktyper. Det er sådanset underordnet, dagen er ikke så fjern.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Islamister planerade “stort våldsdåd” i Tyskland
Publicerad 14 januari 2020 kl 10.19

https://www.friatider.se/islamister-planerade-stort-valdsdad-i-tyskland

Tysk polis har slagit till mot flera platser i Tyskland för att stoppa islamister från att utföra ett “stort våldsdåd”, rapporterar idag flera medier.

Enligt TT har polisens razzior riktats mot “förberedelser för ett stort våldsdåd som innebär hot mot rikets säkerhet”.

Den tyska Åklagarmyndigheten skriver på Twitter att polis slagit till i Berlin, Brandenburg, Nordrhein-Westfalen samt Thüringen.

Myndigheten tillägger att man söker efter tjetjenska extremister “från den islamistiska miljön”.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

“Jag pratar inte med tjejer”: Kvinnliga anställda flyr Kista galleria Publicerad 14 januari 2020 kl 16.31 https://www.friatider.se/jag-pratar-inte-med-tjejer-kvinnliga-anstallda-flyr-kista-galleria INRIKES. Kvinnliga anställda på Kista galleria i Stockholm säger upp sig på grund av kvinnoförtryck och sexuella trakasserier från kunderna i den utsatta stadsdelen. Det framkommer i ett reportage av journalisten Joakim Lamotte. I en ljudinspelning från en butik i Kista galleria som Joakim Lamotte publicerar hörs en aggressiv kund förklara att han vägrar att ta emot service av en anställd – eftersom hon är kvinna. – Det är jag som bestämmer om jag pratar med tjejer eller inte. Hämta bevis och visa… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago
Rene
Rene
2 years ago

Ja det med “helskæg og vitt kaftan” det var der jo aldrig nogen, der havde gættet.

AlfredsModer
AlfredsModer
2 years ago

Det sagde bang på Östermalm og Stefan Löfven har bang i kysen.
Etnisk svenske flygtninge er velkomne i de danske ghettoer. Det nuværende udvalgte islamiske herrefolk i de danske ghettoer er jo på vej ud i samfundet. Smidt ud af ghettoerne af danske smarte politikere, der er gevaldigt opsatte på at etniske danskere krammer herrefolket, medens samme herrefolk får krammet på de etniske danskere. Det er multikulturel røvrending.

Rene
Rene
2 years ago
Reply to  AlfredsModer

Alfredsmoder .
…Herrefolket får krammet på de etniske danskere……at smøre kulturberigelsens ud all over kunne meget vel ende som det du beskriver der.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Fjernet af mig 😉

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x