14
mar
Seneste opdatering: 14/3-20 kl. 1305
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Stäng ned Sverige för att skydda Sverige”

Sveriges convergence of catastrophes

Halvfjerds års magtindehavende har gjort svenske sosser til en samling småt kørende, uduelige pampere, der har siddet på hænderne overfor en pandemi, der har været undervejs i over en måned: Som alle har vidst i årevis savner lagre af mad og medicin til en længere krise, hospitalerne hang i laser i forvejen, og økonomien er ikke gearet til den kommende stress-test.

I den ikke så fjerne horisont aner vi nu Guillaume Fayes “Convergence of Catastrophes” – at alle de svenske dominobrikker begynder at vælte hinanden. En livsfarlig cocktail, skriver AB. Den perfekte storm, skriver Westerholm.

Kommer der anarki og større sociale uroligheder oveni som følger af den destabiliserende, uansvarlige overdosis multikultur, – brande, bomber, Husby-kravaller – har vi katastrofen tyve kilometer fra den danske grænse. Det er ikke hver måned, jeg læser noget i Dagens Nyheter, jeg kan istemme. Löfven-regeringen burde afgå.

I stället för att rekommendera försiktighet i ett oklart läge avfärdades bekymrade frågor som ett utslag av okunnighet. Arrogansen från vissa ansvariga är fortfarande uppseendeväckande.

Samtidigt tilltar en ekonomisk kris, och det behövs på motsvarande sätt snabba insatser där för att parera problemen. De olika kriserna går in i varandra och kan inte betraktas isolerat av skilda experter.

Sjukvården har inte kapacitet att hantera en chock från corona. Det är bara att titta på ett välutvecklat land som Italien. Hamnar Sverige i motsvarande situation – följer vi den nuvarande trenden ligger det scenariot bara ett par veckor bort – kommer många sjuka att nekas vård. Det handlar inte bara om coronapatienter utan om samtliga vårdbehövande i Sverige. Smärtsamma prioriteringar som ingen vill behöva göra kommer att bli oundvikliga. Peter Wolodarski: Stäng ned Sverige för att skydda Sverige.

Se også Sverige saknar lager för en längre krisRopet inifrån: Vården klarar inte stort utbrottSverige vägrar se kriser – förrän läget är extraordinärt.

Hittills i år har 3 294 migranter ansökt om asyl i Sverige – varav flera kommer från riskområden för corona. Några signaler om att Sverige ska sluta pröva asyl på grund av coronapandemin har inte regeringen gett.Sverige fortsätter att ta emot asylmigranter – trots coronaalarmet

Sveriges perfekte storm

Svenska regioner och sjukhus larmar om materialbrist, långt innan kulmen är nådd i landet där ingen såg något komma och där det inte är okej att inte vara naiv. Grannländerna ser Sverige som en riskfaktor, den största riskfaktorn – och överväger att stoppa svenska turister av det enkla skälet att stora Sverige inte har koll.

Sverige är hopplöst illa ute. Som vanligt. För sent. För lite. För långsamt. För naivt. Marginalerna finns helt enkelt inte där, och de fanns inte innan Corona-viruset slog till. Vi har prioriterat bort allt det där som hade kunnat göra skillnad, och snart får vi skörda det som vi aldrig sådde. Missväxt är ett lindrigt begrepp i just det här fallet. Det handlar om naiva topptjänstemän, med en patologisk förkärlek för att önskedrömma.

Sverige är ett land med politiker som satsat miljarder på att identifiera vithetsnormer, elsparkcyklar, finansiera friår för knyppling och trädgårdsskötsel och annan symbolpolitik och där de stora frågorna har varit vem som är mest kränkt istället för att skydda befolkningen. En perfekt storm – av Fredrik Antonsson och Johan Westerholm

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul
Poul
1 year ago

De sagde i nyhederne at der var 100.000 danskere i udlandet. Det fik mig til at tænke på dengang der udbrød krig i et eller andet mellemøstligt land (husker ikke hvilket) og danskerne skulle evakueres hjem. Det var dengang pressen stadig var uforsigtige nok til at filme “danskerne” som vendte tilbage fra ferie i de krigszoner de havde fået asyl fra… Gad vide hvor mange “svenskere” der snart gør det samme? Der var også en DR medarbejder som på pressemødet i dag spurgte statsministeren og de andre ministre om de havde handlet for sent, hvilket var et usædvanligt reelt spørgsmål… Read more »

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  Poul

”Gad vide hvor mange “svenskere” der snart gør det samme”

Hvis de officielle tal for coronasmittede holder stik i de lande som ”svenskerne” oprindeligt kommer fra, rejser de sikkert ikke ”hjem” til Sverige lige med det samme, men forlænger nok deres ferier. Måske lige bortset fra ferierende i Iran.

Rune Hansen
Rune Hansen
1 year ago
Reply to  Poul

Det var i 2006, hvor Israel forsvarede sig imod Hizbollah. Lige pludselig opdagede titusinder af libanesere, at de var danskere (5.000), svenskere (6.000) eller canadiere (30.000).

En af dem var Ahmed Akkari.comment image

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Joakim Lamottes mod er at sammenligne med Rasmus Paludans.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago

Et land uden islam er som et fuglereservat uden gøge, som en savanne uden hyæner eller som en svensk skov uden knoter og mitter.

kumulus
kumulus
1 year ago

Så skulle grænserne være lukket.

Kontinentet afskåret fra Danmark!

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  kumulus

Kontinentet og Danmark afskæres ikke fra at modtage moozzies, som har lært at sige “Asyl” eller “Sesam luk dig op”. Når EU ikke kommer til Muhamed, må Muhamed komme til EU. De muslimske lande er inkontinente som symptom; dvs. overløbsinkontinens – lande med tobenede entiteter konstant sivende ud til det europæiske kontinent.

nobody
nobody
1 year ago

Sveriges regering med experter aer kriminellt inkompetenta i sin respons pa corona viruset och daermed orsaken till allmaenfarlig odelaegelse.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x