31
mar
Seneste opdatering: 2/4-20 kl. 0236
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kein rassistisches Motiv bei den Morden von Hanau, Hanau shisha bar shooting motivated more by paranoia than far-Right ideology, says leaked police report

“De udvidede skoleskydere” giver frit politisk valg på alle hylder for presse og politikere

Jeg skrev døgnet efter Tobias Rathjen: En schizofren paranoiker, men det gjorde ikke videre indtryk på politikere og medier i Vesteuropa. Mytologien var allerede ved at blive sat på skinner.

Rathjen havde ligesom en anden gal “skoleskyder,” Anders Behring Breivik, klistret en pseudopolitisk overbygning på sin galskab. Begge forstod de trods deres galskab at spille på medierne som på violiner, og for dem begge tjente det ét formål: At få maksimal opmærksomhed.

“Om et år er jeg mere kendt end jer”

Det var også Klebold og Harris’ hovedformål med Massakren på Columbine High School. En makaber, infantil hævn på et liv, der ikke levede op til deres forventinger. Breivik havde et år inden sin massakre på en Oslocafe sagt til de kendte og fashionable på stedet: “Om et år er jeg mere kendt end jer,” og mon ikke han var.

Hele verden skulle kende hans smerte og forurettethed, men han havde ikke drømt om, at stærkere interesser ville modellere dem om til dels til hans egen tilfredshed, for det sidste han ville, var at være sindssyg i offentlighedens øjne. Stoltenberg og medierne hjalp ham af med det problem ved at få ham kendt rask og strafegnet.

Myten om “nazisten og racisten Breivik” er nu så solidt cementeret, at ingen de næste tyve år tør pille ved den. Den plads vi får i historien er nok så meget bestemt af andres interesser som af egne gerninger.

“Kunstnernes” billeder af Utøya er magtens billede af Utøya, sjovt nok

Adskillige fiktionsfilm om Utøya har ikke gjort andet end at efterplapre det billede, som medier og politikere i Norge så insisterende ønskede i 2011, at de strøg en psykiaterrapport og bestilte en anden med den ‘rigtige’ konklusion.

Det ironiske er, at Breivik senere i 2014 sprang ud som nazist i sine breve fra fængslet, som for at slutte en cirkel med at adoptere mediernes billede af ham i et makabert spejkabinet.

Narcissisten Breivik vil naturligvis spille hovedrollen i teaterstykket om ham selv, uanset at det er nogle politikere og journalister, der har skrevet det. Verden er vores forestilling om den, og den er medierne ganske gode til at skabe. Bare hør, hvad manden på gaden ‘mener’ om Donald Trump, så vælter mediernes magt ud af munden på ham.

Tilbage står det ubesvarede spørgsmål: Hvordan kunne en person, der var åbenlyst gal, beholde sine våben mens han i tre måneder var under overvågning af sikkerhedspolitiet? Kan de overhovedet overvåge farlige personer, eller er der alt for mange af dem?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Felix Krull
Felix Krull
2 years ago

Jeg glæder mig til den dag en massemorder sagsøger en avis for injurier fordi de har kaldt ham racist.

Santor
Santor
2 years ago
Reply to  Felix Krull

Det ville være hysterisk morsomt 🙂

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 years ago

I den sammenhæng af uduelige statsministre der i over 40 års lod stå til i passivitet, der nu kulminerer i nationalstatens undergang i jihad, alt imens befolkningen bliver holdt hen med løgn på løgn, for hvornår er døden blevet til en berigelse ?

https://www.youtube.com/watch?v=WJZeT2_ZbvA

Ingen vilje at stoppe hverken Islam eller corona!

Charles
Charles
2 years ago

Man skal jo finde årsagerne først, inden de kan stoppes. ☻
Corona uddør, men det gør Islam ikke. Islam har jo bekriget os i ca 1400 år, så der skal andre midler til.
Årsagen til at Islam har bredt sig som den sorte død (Byldepest)er: Ufuldendte korstoge, Regeringers og deres uansvarlige vælgere. Laden stå til uden handlinger, (Blomsterudsalg). Folk er handlingelammede.

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

Rathjen, Breivik, klebold og Harris og mange, mange andre brude have fulgt det gode råd, selv inden det blev moderne, om- at blive hjemme.
At rejse er sandelig ikke altid- at leve.

Charles
Charles
2 years ago

En stor skam at der ingen svar er. Det er sørgelig at der ikke kan fremkomme en debat.
Som det står til nu, er det kun medynk og blomster. !!

Så Islam problemer, gør det forsat ikke løst. Jeg ville bare høre om der i det heletaget er nogen der fangede ideen, i de tre Kommentarer. ! ??.
Min dør er åben for både Negative og positive responce.

Charles
Charles
2 years ago

Det slående eksempel her skal ikke stå alene: “” Myten om “nazisten og racisten Breivik” er nu så solidt cementeret, at ingen de næste tyve år tør pille ved den. Den plads vi får i historien er nok så meget bestemt af andres interesser som af egne gerninger.”” Problemet Islam skulle være løst i de næste 20 år menes det her.!! Til nu kan jeg ihvertfald se, Islam er et voksenede Problem. Jeg har en Idé: Hvad med at Breivik hjælper Norge ud af Islamproblemet, Det kan Han jo først hjælpe med hvis han løslades, og derfor ikke er til… Read more »

Charles
Charles
2 years ago
Reply to  Charles

Myndighederne, Politikere og deres vælgere KAN ikke undsige sig deres del af ansvaret for det der skete dengang foran Stortinget og ude på Utøya.
Man er Torske dum hvis man siger at Myndighederne, Politikere og deres vælgere ikke har et medansvar. Husk altid at stemme med ansvar.
Tænke da altid således: Hvad kan jeg føre for mit land; Istedet for hvad kan mit land gøre for mig.!
Tænke med Hjertet kan man gøre, MEN ikke altid, da skal der tænkes med hjernen.

Charles
Charles
2 years ago

Intet om hvorfor Breivik handlede som han gjorde. Det gør artiklen Uinteressant. Fordi: Det skinner igennem at problemet er løst. Nazist og andre usmagelige intetsigende ord benyttes. Særlig af den røde presse. Læg mærket til. Nazisterne var ikke højreorienteret, men derimod venstreorienteret. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. !! Jammen det er ikke løst endnu i Norge. Se blot, og sig mig er det løst eller er det ikke. ?? For at løse et problem skal man nødvendigvis kende årsagen til problemet, (Breivik´s handlinger). Længere er den ikke. Årsagen er IKKE Skizofreni, tosset eller andet eksotisk bras. Jeg har skrevet om det et… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x