18
jul
Seneste opdatering: 19/7-20 kl. 1224
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Almindelige svenskere flygter fra flerkulturelle naboer. “Det er gĂ„et for vidt i Sverige. Det er for sent at ĂŠndre.”

Af Tore Kristiansen

Massiv indvandring har givet massive problemer i Sverige. I Göteborg mÄ almindelige svenskere flytte fra deres lejlighed pÄ grund af larm og kaos. NÄr journalister kommer for at lave reportage om det, bliver de forfulgt og overfaldet af en «flerkulturel» pÞbel.

Der har vĂŠret megen snak om grov kriminalitet som rĂžverier, vold, voldtĂŠgter og drab knyttet til indvandringen i Sverige. Det er selvsagt hĂžjst reelle problemer.

Men sagen har ogsÄ en noget mindre alvorlig side, som til gengÊld rammer endnu flere. Det handler om hvordan hverdagen nu pÄvirkes negativt for stadig flere, «almindelige svenskere» over hele landet. Det skaber ikke store overskrifter, men skaber store problemer for dem det gÊlder.

Avisen SamhÀllsnytt har lavet en filmreportage om hvordan det ofte gÄr nÄr svenskere og «nye landsmÊnd» bor tÊt pÄ hinanden hverandre i boligblokke. Det viser sig at dette naboskab er ikke altid prÊget af den farverige harmoni de store medier ynder at fortÊlle om. I virkelighedens verden kan det tvÊrt imod blive helt uudholdelig for de oprindelige svenskere.

SamhÀllsnytt interviewede et ungt, svensk par i Göteborg, som hadde fÄet sig lejlighed i en blok med mange indvandrere. Efter relativt kort tid i det nye nabolag, sÄ parret ingen anden udvej end at flytte. De orkede slet og ret  ikke mere spektakel og kaos.

Det var aldrig ro, der var ingen regler. De beskriver selv en fÞlelse af at bo i et arabisk land («som i Bagdad»). Ingen klager nÄede frem.

«Der var skrig og ballade om aftenerne, og man vÄgnede af det samme om morgenen»,

siger manden i parret. Han forklarer at der blev spillet hÞj, arabisk musik uden ophÞr, og at det hÞrtes som om lejligheten over blev ommÞbleret hele dÞgnet. Han fortÊller at det er vanskeligt at have dialog med naboerne, blandt andet pÄ grund av sprogproblemer.

«NÄr de har boet her i Ärevis og ikke kan svensk, da er det noget som er helt galt», sier mannen.

Kvinnen i paret lĂŠgger til:

«NÄ har vi bodd her et halvt Är, og vi er nesten nervevrak. Det er psykisk terror».

Hun er bange for at det nu er for sent at Êndre pÄ hele situationen i Sverige. Det er kommet for langt

Hun har talt med andre naboer som oplever det samme. Parets indtrykk efter at have prÞvet at  finde en lÞsning, er at dette er noget man mÄ leve med. Ingen vil hjÊlpe dem.

«Det er som om den svenske kulturen ikke er  noget vÊrd lÊngere», siger kvinden.

Hun er bange for at det nu er for sent at Êndre pÄ hele situationen i Sverige. Det er kommet for langt. Manden i parret kan fortÊlle at dette ikke er noget «uheldigt» engangstilfÊlde.

«Jeg har oplevet det samme i tre andre lejligheter her i Göteborg. Jeg begynder at se et mÞnster», siger han.

MÞnsteret er slet og ret hverdagen i «det nye Sverige». Det er sÄdan det er nu, og det er ikke let at se hvordan det kan Êndres, nÄr der hvert eneste Är kommer mindst 100 000 nye indvandrere til landet.

Bare i 2019 tog Sverige imod over 115 000 nye indvandrere (ifÞlge SCB, Sveriges statistiske sentralbyrÄ). Et meget stort antal av disse kommer fra Afghanistan, Eritrea, Somalia, Etiopia, Syrien og andre lande med en helt anden kultur end den svenske. Det er ubegripeligt naivt at tro at det skal «gÄ godt».

Mannen beskriver sine naboer:

«De er hjemme hele dagen. Det er os som betaler skat for at de kan bo her og have fri hele tiden».

NÄ har parret altsÄ valgt at flytte igen. De skal leje et smÄbrug udenfor byen, og pendle til jobbet. Det er ikke enkelt for et ungt par, men de ser ingen andre muligheder. Dersom de skal kunne bo med helt grundlÊggende livskvalitet, mÄ de ud af en bykerne hvor «andre kulturer» har fÞrsteprioritet pÄ alle mÄder.

«Vi har gjort alt i vor magt, nu mÄ vi flygte fra vort hjem», siger den unge kvinde.

Parret har valgt at have anonymiserede billeder af sig selv i videoen af frygt for repressalier. Det er ikke ufarligt at udtale sig om indvandring i det svenske «öppna og inkluderandre» samfund.

Det fÄr ogsÄ SamhÀllsnytts reporterteam at erfare. I det de drager fra omrÄdet, forfÞlges de og udsÊttes for fysisk angreb av en rasende, arabisk nabo. Flere andre, hidsige indvandrere kommer til, og situationen blir hurtigt truende.

Efter en del skrig, skrÄl og skubben, lykkes de at komme helskindede vÊk med nogen skade pÄ filmudstyret.

Videoen om parret og det voldsomme optrin bagefter:

SÄdan er altsÄ hverdagen blevet i det flerkulturelle Sverige som bÄde politikere og en nÊsten samlet presse har ivret stÊrkt for at fÄ i stand. Nu mÄ almindelige svenskere bÊre byrdene af galskaben. De mÄ betale prisen, og de mÄ mÄske leve med det for altid.

Mange mener at se konturene af den samme udvikling her ogsÄ her i vores land.

 

4.5 4 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
3 years ago

Grow balls, og problemet er borte pĂ„ fĂ„ dage. Tror det var under seksdageskrigen, at det eneste israelerne fandt efter de stolte muslimske krigere var deres stĂžvler…)