23
okt
Seneste opdatering: 23/10-20 kl. 1132
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Trump-Biden-debatten: Først den ene vej og så den anden vej

Nattens debat mellem præsident Trump og Joe Biden bød ikke på store overraskelser bortset fra én, nemlig at Trump var mere afdæmpet og ”præsidentiel” end under de to kandidaters foregående meningsudveksling. Nogle republikanere havde ellers forudset, at Trump ville ”smadre” sin aldrende modstander. Det gjorde han ikke, og det var sikkert klogt, da vælgerne plejer at reagere negativt på politikere, der optræder fremfusende og brovtende.

Alligevel havde præsidenten held til at sætte nogle solide boksestød ind mod Bidens bløddele. Det gjaldt især spørgsmålet om Hunter Bidens lyssky forbindelser til Ukraine og Kina. Biden lod forstå, at der overhovedet ikke var foregået noget uetisk, og at de e-mail-beskeder på Hunters computer, som New York Post har kunnet offentliggøre, var opdigtet af Rusland.

Skal vi nu igen til at høre om Rusland? svarede Trump – med en henvisning til demokraternes mange beskyldninger mod Trump for at være i lommen på Putin (der som bekendt endte med præsidentens frifindelse). Og hvem var den ”big man”, som ifølge Hunters e-mails skulle have 10 pct. af korruptionspengene fra Kina, spurgte Trump, som lod forstå, at det næppe kunne være andre end Hunters far, Joe Biden.

De fleste amerikanske medier har hårdnakket nægtet overhovedet at omtale Hunter Bidens efterhånden veldokumenterede lokumsaftaler med fremmede magter, men nu har vælgerne i det mindst hørt om dem. Om det påvirker stammeafgivningen er en anden sag.

Ellers brugte Joe Biden det demokraternes velkendte strategi, som går ud på at beskylde Trump for det, de selv har gjort. Om behandlingen af illegale indvandrere ved USA’s sydgrænse gjorde Trump opmærksom på, at det altså ikke var ham, der havde bygget bure til opbevaring af børn, der var blevet skilt fra deres forældre. De blev bygget af Obama.

Biden gjorde et stort nummer ud af præsident Trumps påståede svigt i kampen mod Corona, som havde ført til 222.000 dødsfald. Trumps reaktion havde været ”absolut tragisk”, idet han havde taget for let på faren og udsendt beroligende signaler, som havde gjort situationen værre. Biden har hermed blottet sig for et modstød, idet mange vil huske, at Biden og mange andre ledende demokrater i slutningen af januar anklagede Trump xenofobi, da han lukkede grænsen mod Kina og dermed sandsynligvis forhindrede et stort antal dødsfald. Alt mens Biden selv erklærede, at truslen fra COVID-19 var forsvindende lille.

Så var der spørgsmålet om fracking (på dansk hydraulisk frakturering), som er en metode til at udvinde olie, og som er en af årsagerne til, at USA er blevet energiuafhængigt, og at benzinpriserne er de laveste i mands minde. Biden bedyrede, at han aldrig har villet forbyde fracking, selvom man ved et par klik på nettet kan overtyde sig om, at det lige præcis var det han sagde, at han ville gøre.

Biden havde meget godt at sige temaer som retsreform, klimaforandringer, immigration, COVID, og hvordan han ville hjælpe arbejderklassen ved at indføre en højere mindsteløn. Hvorfor havde demokraterne så ikke gjort noget ved det, da de sad ved magten?

Demokraterne har det hele i munden, bemærkede Trump.
All talk and no action.

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles
Charles
1 year ago

Fin fin beskrivelse af debatten, men her i nat så jeg hele debatten og oplevede at Trumps mic. blev afbrudt to gange.
Trump måtte ikke tale færdig på Biden´s “Lyven”. I den henseende var ordstyreren forudintaget og åbenbart Demokratisk.
Men hun var dog bedre end ordstyreren i den forste debat.

Hos begge debatter scorede Trump mest, synes jeg.
Valget bliver spændende, og jeg holdte på at Trump vinder valget. 4 more year´s. ☺

Charles
Charles
1 year ago

Kan der skrives noget her

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Spørgsmålstegn !

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Når man ser den såkaldte debat,som ordstyreren har fod på,tænker man: Er de begge satanister.

Charles
Charles
1 year ago
Reply to  Nielsen

Ja hende og Biden ☺

Charles
Charles
1 year ago

Der er nu skrevet 2 komments og den her er nr 3, trods det står der stadig “Be the first to comments!”

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x