19
nov
Seneste opdatering: 4/1-21 kl. 1304
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Snøvle Katrine

af Henrik M.  Jensen

Fra Støvlet til Snøvle

Den danske konge Christian 7. havde en elskerinde med øgenavnet “Støvlet-Cathrin”, et uægte barn af en adelsmand, der gjorde karriere som prostitueret. Iflg. Struensee havde kongen masochistiske lyster, og Støvlet Katrine skaffede sig en vis magt og indflydelse, fordi hun forstod at give kongen, hvad han behøvede.

Også Christian 7.’s far, Frederik 5., var en ynder af de jordiske lyster, og han er her mange år efter sin død gået i sønnens fodspor og har fået sig en tilbeder ved navn Snøvle Katrine. Og som sin store forgænger forstår også hun at bruge vold for at få magt og indflydelse. Hun slår dog ikke korporligt på den gamle konge, men nøjes med at gå løs på en gipsafstøbning af hans hovede.

Også Snøvle Katrine er af adelig afstamning, hvad hendes efternavn Dirckinck-Holmfeld viser, og også hun søger gennem vold og magt at fremme sin kunstneriske karriere. Uden omtale og reklame er det nemlig svært for kunstnere at gøre sig gældende.

Synker dybt

Og reklame har hun i den grad fået, siden hun smed gipsafstøbningen af Frederik 5. i vandet og “re-materialiserede” den, som det hedder i tidens “ny-sprog”. Hun skaber nemlig “reperative kritiske praksisser, baseret på den queerfeministiske Sedgwicks reperative læsninger.”Hun bliver interviewet i de store aviser og i Deadline 17.11., uddyber hun med flakkende øjne og snøvlende søvngængerstemme:

“Ved at synke Frederik 5. i kanalen ønsker vi at italesætte de måder, hvorpå kolonitiden er usynliggjort men stadig har direkte konsekvenser for minoritetsgjorte mennesker inde og uden for kunstakademiet.”
Bemærk brugen af ordet “synke”, ligesom også hendes udtale af ordet “buste” med hhv. “u” og “y”, der tydeligt viste, at den nu fhv. institutleder ved akademiet har visse problemer med det danske sprog.

Balancekunst

Her er endnu en svada fra balancekunstneren:

“Charlottenborg hviler på en konstituerende vold der har været determinerende for hvordan vi overhovedet kan tænke og italesætte de her problemer i samfundet. Det siger noget om hvordan vi som samfund er i stand til at overhovedet ligesom tænker og taler kunst omkring de her problematikker fordi det stadigvæk er determinerende for vores verdenssyn.”

Det, som Snøvle Katrine lidt ubehjælpsomt forsøger at henvise til, er handelen med afrikanske slaver, som fandt sted på Frederik 5.’s tid, og som til en vis grad var integreret i en del af den globale handel, som også Danmark deltog i.

Arabisk slavehandel

Men hvad hun glemmer at fortælle, er, at handelen med afrikanske slaver allerede i middelalderen blev sat i system af de arabisk-muslimske riger, der dengang ekspanderede voldsomt i Mellemøsten og Nordafrika. Og at også afrikanske riger deltog i denne trafik.

I 1800-tallet trak europæiske stater sig ud og forbød slavehandel af etiske og kristne grunde, mens de muslimske arabiske stater fortsatte og fortsætter helt op til vor tid i bl.a. Qatar, Sudan, Mauritanien og Saudi-Arabien.

Her er en aktuel sag, der i den grad burde ophidse de hellige kunstnere på Charlottenborg. Og mon ikke Snøvle Katrines arabiske kæreste, Abbas Mroueh, kan bidrage med noget inside-viden.

5 6 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Det er rigtigt svært at forstå, at Katrine Dirckinck-Holmfeld er blevet institutleder på kunstakademiet, jeg mener det må da vel for p***** kræve et minimum af intellektuelt niveau og visse basale færdigheder. Eller er standarden virkelig sunket – eller er det sænket eller måske bare druknet til et niveau, i bedste fald omkring folkeskolens afgangsklasser, det er jo også sunket æh sænket betragteligt på det sidste. Det er heller ikke helt retfærdigt at buste udtales bysde, det er faktisk svært, specielt når man bevæger sig rundt blandt busterne på kunstakademiet! Jeg kan ikke lade være med at få den mistanke… Read more »

rene
rene
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

ja , jeg tror også hun har fået den stilling hun har,fordi hun er den hun er. det er et miljø af mennesker , der fødes ind i nogle kredse , hvor de på forhånd er udset af hinanden , til at sidde i ledende stillinger, prvilegier og pensioner. de ved ikke selv , at de er født inde i osteklokken , og derfor opdager de ikke , at verden udenfor ikke interresere sig for helt det samme som de selv gør inde i reservatet . verden udenfor klokken/reservatet mener , tænker og vil noget andet.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago
Reply to  rene

Adgang til at give hinanden skatteyderbetalte klappe-kage jobs er det primære mål med organiseret politik.

Niels Thyge Riisgaard
Niels Thyge Riisgaard
1 year ago

Hvis Kathrine Dirckinck-Holmfeldt kravlede op i sit adelige stamtræ, ville hun sandsynligvis finde entreprenante investorer i datidens slavehandel.Det skulle hun selvfølgelig ikke smides i havnen for. Når man alligevel kunne unde lillepigemadammen en dukkert skyldes det ønsket om ædruelighed i omgang med historien. Kunsten er jo, også for en udannet kunstner- Kathrine, at forstå historien i perspektiv og i sin sammenhæng. Man kunne dertil ønske for hende en kold afvaskning for at komme ud af sit mentale fængsel af socialistisk ideologi. For vi ved godt, at hensigten med al den kulturkrig mod historien og traditionen og familien og den hvide… Read more »

Anne-Kit
Anne-Kit
1 year ago
Rebekka
Rebekka
1 year ago

Det kræver mere end en kolde afvaskninger og en tur i havnen at bringe Katrine Dirckinck-Holmfelds IQ op på et niveau, hvor hun er påvirkelig for sund fornuft for slet ikke at tale om viden. Problemet er som sagt, at sådanne personer får den slags stillinger. At intelligente mennesker får uintelligente børn er ikke usædvanligt, men de kan sagtens være distanceblendere, når de er opdraget af intelligente mennesker. I dette tilfælde er der tale om, at en person blev destruktiv og offentligt til grin. Formodentlig er Katrine Dirckinck-Holmfeld ikke selv i stand til at helt at forstå dette. Frederik V… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Jeps,det er først og fremmest arabere der begår sig i handlen med slaver.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

DR-dokumentar fra 2011 i tre afsnit om den omfangsrige muslimske slavehandel med europæere i Nordafrika & Tyrkiet:

https://www.dr.dk/drtv/saeson/hvide-slaver_196404

Arne Lago von Kappelgaard
Arne Lago von Kappelgaard
1 year ago

Bare for god ordens skyld, halvhjernen Snøvle-Katrine er ikke adelig, selvom hun bærer sin mors (Lone Dirckinck-Holmfeld) adelige navn. Iøvrigt falder pæren sjældent langt fra hesten, her er moderens kompetencer: Kompetencer     Særlige faglige kompetencer indenfor: Participatory research and design     Ikt, digitale medier, pædagogik og læring     Kommunikation, informationsvidenskab og digitale medier     ICT for DevelopmentUddannelse     ph.d. indenfor det humanistiske fagområde, Roskilde Universitet, 1990     cand.mag. samfundsvidenskab og psykologi, Aalborg Universitet, 1983AnsættelserLone Dirckinck-Holmfeld, professor i IKT og læring, Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet, 2005-     fhv. dekan, Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet, 2009-15. I hele det danske uddannelsessystem har man i en årrække ikke krævet… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Parodi på “kunstneren” Katrine Dirckinck-Holmfeld 😂

https://www.berlingske.dk/aok/paprika-steen-faar-gjort-tykt-grin-med-buste-destruktionen

Oslo/Norge
Oslo/Norge
1 year ago

Har hun ikke fått sparken/blevet fyret?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago
Reply to  Oslo/Norge

Hun er bortvist pt. – formentlig indtil der kommer en straffesag og en arbejdsretlig sag.

Hun bliver formentlig så fyret, spørgsmålet er vel kun under hvilke omstændigheder.

Arne Rud
Arne Rud
1 year ago

Nordafrika var slavernes kyst i Det lykkelige Frisland, hvor undervisning var tegning, en skitse med ord, li’ som en lærer bruger en tavle.

Arne Rud
Arne Rud
1 year ago

En sognebetjent er pedel, idræts- og færdselslærer med en cykeltræningsbane på skolens parkeringsplads.

flinke
flinke
1 year ago

Havde den jyske lagerforvalter Rindahl allerede Snøvle Katrine i tankerne, da han krævede kulturstøtten afskaffet?

Det kunne virke sådan – og helt rimeligt

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

SD, KD och M får egen majoritet i ny mätning (Sentio)
TORSDAG 19 NOVEMBER, 2020
AV CHRISTOPHER JARNVALL

https://nyhetsbyran.org/2020/11/19/sd-och-m-far-egen-majoritet-i-ny-matning/

SD 25.2 %, S ca. 24 %, M ca. 20 %

MP 3.5 %, L 3.5 % ( Spærregrænsen i Sverige er på 4 % )

sussebassa
sussebassa
1 year ago

Svenske ministre..Løfvenregjeringen går nå ut i expressen og hevder at hele verden nå følger coronametoden til Sverige..et forbilde.
Samtidig er nå 6400 døde, økte kraftig siste uke..økende.
Den uken den svenske coronametoden avgikk selv med døden..takket være Tegnell o Løfvenregjeringen.
Min konklusjon er bare forsett å jug, selv om de selv som juger vet det utmerkt.
Da beholder man makta o pengene.
Gi aldrig makta ifra deg, da er alt tapt..så fortsett jug..jug..

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

SD, KD och M får egen majoritet i ny mätning
TORSDAG 19 NOVEMBER, 2020
AV CHRISTOPHER JARNVALL

https://nyhetsbyran.org/2020/11/19/sd-och-m-far-egen-majoritet-i-ny-matning/

benny
benny
1 year ago

pressem
m.youtube.com/watch?v=RUlyQSjtE8c

se gab.com for et alternativ til fb/t

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x