20
dec
Seneste opdatering: 20/12-20 kl. 1904
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

19.12.2015 012

Af Thomas Nydahl, Kronprinsensgade, fotos © Snaphanen.dk

Den danska huvudstaden ligger stängd. København har i hela mitt liv varit den stora staden, drömmarnas, mötenas, middagarnas, krogarnas, antikvariatens, kärlekens och äventyrens stad. Som skåning vänder man blicken dit, inte norrut till den allt mer skruvade och politiskt inavlade svenska huvudstaden.

Nu är det väldigt länge sedan vi såg henne. Bilden ovan är tagen en mycket kall och mörk vinterkväll för några år sedan, då vi gjorde oss en helg och gärna kikade in i denna vackra bokhandel (som de flesta andra är den nerlagd). Senaste besöket var hos Snaphanen, med smørrebrød och ädla drycker på Told og snaps, före den långa promenaden till Kongens Have.

Nu kommer vi inte dit. Blir inte insläppta. Danskarna har i princip stängt landet, och så kommer det att förbli en bit in i januari innan ny prövning sker. Vi tillämpar samma politik här hemma, “det ligger ingen snö på taken, endast tomten är vaken”, och vi skulle inte ens leka med tanken att flänga runt bland köptokiga jullängtare. Brunkålen är färdig, det är också köttbullarna. Allt det bästa står och väntar i förråden.

Fotos Thomas Nydahl i København

19.12.2015 001

5 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
1 year ago

Tack Thomas och God Jul till er alla.
När skall politiker få sona sin brott mot medborgarna?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Undskyld Sverige jeg kom for sent til den svenska inbördeskrig ‘comments closed’ i det tidligere blogspor, men jeg vil også gerne bidrage til julehyggen, så I får her mit indlæg til “Inbördeskrig när svenskarne blir i minoritet.” på købet! En fortvivlet forfatter Arne Weinz, der indrømmer at virkeligheden har overhalet hans bog om svensk borgerkrig anno 2027, i selveste velfærdsstaten Sverige, borgerkrig så at sige en utænkelig tanke da bogen blev skrevet! Borgerkrig er nu en realitet, de fleste svenske storbyer er faldet i fjendehånd, hvor islam har overtaget voldsmonopolet, hvor fremtiden bliver en stor vandring over lig, Sveriges alle… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Put it in your pipe

Arne Rud
Arne Rud
1 year ago

Røgalarmer er lovpligtige i alle boliger i Skåne, Halland og Blekinge, der også har de bedste sømandssange her til lands.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x