4
jan
Seneste opdatering: 4/1-21 kl. 1513
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Torben Hansen og Lone Nørgaard: Politisk og militær aktivitet anføres af et lille mindretal

Slavehandlens paladser i København

På trods af at det er over 200 år siden, at Danmark forbød slavehandlen, er der den senere kommet øget fokus på denne mindre glorværdige del af danmarkshistorien, og det har for blandt andet ført til krav om, at man mindes ofrene for slaveriet. Og at man i Frederiksstaden kan blive vist rundt til de mange palæer, bl.a. Charlottenborg, der angiveligt skulle være finansieret af slavehandel.
Og det er naturligvis positivt, at nye generationer bliver opmærksomme på forfærdelige ting, der er foregået i fortiden. Men i betragtning af at Danmark var den første nation, der forbød handel med slaver (1803), og en af de første, der  forbød slaveri (1848), kan det undre, at ingen fokuserer på denne del af historien.

Og det kan også undre, at der bruges så meget krudt på noget, som stoppede for 200 år siden, frem for at fokusere på det slaveri, som rent faktisk finder sted den dag i dag, og som der kan gøres noget ved!. Og paladser betalt af nutidens slavehandel kan sagtens findes på en tur rundt i København.

Paladset i Rovsingsgade

En moské er et godt sted at starte, for den muhammedanske ideologi, som moskeerne bygger på, har i de sidste 1400 år understøttet slaveri så vel som handel med slaver. Herom vidner adskillige koranvers: 4:23, 4:3, 16:71, 16:76, 30:28, 32:26, og 33:50 samt hadith-samlingerne, (beretningerne om Muhammeds liv), der bl.a. fortæller, at Allahs sendebud selv var slaveejer, bl.a. Bukhari 3:16,717. (Kig selv efter i koranen eller i Kirsten Valeurs “Slaveriet indenfor islam” fra 2017).
Skønt alle moskeer repræsenterer slaveriet, bør én alligevel fremhæves frem for andre: Khayr el-Barriya moskeen i Rovsingsgade på det ydre Østerbro fra 2014, der kostede ca. 150 millioner kr. og blev betalt af den daværende emir af Qatar, Hamad bin Khalifa.
Ganske vist blev slaveriet afskaffet i Qatar i 1932 – officielt – men det lever videre under andre former, hvilket skandalerne omkring byggeriet af de mange stadioner op til VM i fodbold 2022 har afsløret. Hundredvis af især nepalesere har arbejdet under slavelignende forhold, og mange er omkommet under arbejdet. En demonstration mod slaveri kunne passende starte her.

Paladset på Øster Allé

Apropos fodbold kunne turen gå videre til det indre Østerbro, til Øster Allé lige over for Parken, hvor De Forenede Arabiske Emirater for nylig har overtaget en større bygning og indrettet den til ambassade og konsulat.
Emiraterne afskaffede slaveriet i 1963  – officielt – men børneslaveri er stadig udbredt (iflg. den svenske historiker Dick Harrisons “Slaveriets historie” 2015).
Mange tusind børn helt ned til treårsalderen er blevet købt og importeret fra Indien, Pakistan, Bangladesh og Sudan og oplært til at ride kameler og herunder udsat for mishandling og seksuelle overgreb. Under væddeløbene bliver børnene fastspændt til kamelerne, og mange bliver alvorligt skadet eller dør.
Denne form for slaveri har ført til skarpe reaktioner fra udlandet og blev derfor forbudt i 2003 – officielt – og igen i 2005 – officielt – men er fortsat.
Der skal hermed lyde en opfordring til alle gode humanistiske kræfter med hjertet på rette sted om at demonstrere og aktionere mod slaveriet. Og ingen steder er bedre at gøre det end foran slavehandlens paladser, Qatars moské og propagandakontor, Vingelodden 1, og De Forenede Arabiske Emiraters ambassade, Øster Allé 33.

Mobilfotos © Henrik Jensen

5 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bastardo
Bastardo
1 year ago

Allah er Satan. Muhamed er en af hans djævle.

Preben Nielsen
Preben Nielsen
1 year ago

Henrik M. Jensen sætter igen projektørlyset på en fænomen, som meget få af os har været opmærksomme på. Nemlig den voldsomme ekspansion der sker i disse år, hvor muslimske magter erhverver stadig mere fast ejendom i København. For lande, hvor milliarderne flyder som millionerne hos os, er det selvfølgelig kun et greb i tegnebogen, der gør at Qatar, Bahrain, Emiraterne, Saudiarabien, Libyen, sågar det ludfattige Mauritanien kan købe og indrette sig i byens fineste adresser. Bygninger som tidligere husede danske kulturelle institutioner. Hvad der gør dette alvorligt, er at disse “ambassader” uden tvivl tjener flere formål, nemlig som propaganda og… Read more »

Niels Andersen
Niels Andersen
1 year ago
Reply to  Preben Nielsen

“at disse “ambassader” uden tvivl tjener flere formål, nemlig som propaganda og spionage- centraler. Præcis som de kommunistiske lande gjorde under den kolde krig. Selvfølgelig skal der holdes øje med, hvad der sker i disse bygninger.”

Ja, selvfølgelig skal der det, og de burde ikke kunne bygges for udenlandsk kapital, Det er galimatias, at det sker. Med blot lidt elementær viden om islam ved man jo, at moskeerne altid har været at betragte som borge og blandt andet er blevet brugt til at skjule våben i. Der er også blevet fundet våben i mange nye moskeer i Europa.

Niels Andersen
Niels Andersen
1 year ago

Er meget enig med Lone Nørgaard, og bortset fra at islam har åbenbare rå og uhyggelige perspektiver, som myndighederne burde være langt mere obs på, er der intet nyt i, at et mindretal forfører et flertal. Få har udtrykt det med større hån og nedladenhed end marxistiske tænkere og f.eks. Hitler, der alle havde på det rene, hvor let det er at forføre masserne. Politikere og journalister ved det også,.og det sker i det hele taget i utallige sammenhænge, hvor dovne, bange, dumme, ligeglade men også udspekulerede ærgerrige og fremadstræbende personer tolererer, hvad de burde have sagt fra overfor. Man… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

2021 “The New Reset” gør reelt os alle til slaver!

Men hvorfor skulle Danmark i sin sunde fornuft følge det øvrige Vesteuropa ned i katastrofen, når Østeuropa går fri?

Østeuropa holder sig klogeligt på lang afstand, gyser over vestens naivitet!

Danmark har lig i lasten 50 års forfejlet islamisk migrations politik, også skyld i at Sverige aldrig nogensinde bliver til land igen!

Danmark har vist sig at være en dødssejler, fatalt nu 2021 hvor alle katastrofer rammer Danmark på en og samme gang!

https://www.youtube.com/watch?v=PkUsTB7_Mn8

Last edited 1 year ago by Jan Ulrik Friis
Bastardo
Bastardo
1 year ago

Muhamedanere myrder alle andre end muhamedanere.
Husk at få jeres børn døbt iden kristne tro – ellers er de jo muhamedanere fra fødslen

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Victory or death. Blev brugt af general Washington som feltråb under uafhængighedskrigen.
Uden deri at lægge at han elskede døden mere end livet, for det ser jeg ikke belæg for.
Men en sætten ting på spidsen er at foretrække når man ikke er til en evig børnefødselsdag med lutter velopdragne poder.

Arne Rud
Arne Rud
1 year ago

Nordafrika var slavernes kyst i Det lykkelige Frisland.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x