16
jan
Seneste opdatering: 16/1-21 kl. 2116
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Henrik M. Jensen

Mediernes hykleri omkring optøjerne i og omkring Kongressen i Washington er til at skære igennem.

På trods af at præsident Trump hurtigt tog afstand fra excesserne, er han blevet udelukket fra at kunne meddele sig på Twitter.

Og det sker næsten samtidig med, at Venezuelas diktator 10.1. ‘twittede’, at Venezuela har fået en ny, lovlig nationalforsamling, og “den vil utvivlsomt markere en strålende fremtid…”

Efter et valg i december 2019, der ikke passede Nicolas Maduro, satte han nationalgarden ind, så den lovligt valgte præsident Guaido og hans parti ikke kunne indtage deres pladser i parlamentet. Senere organiserede Maduro et nyt valg, hvor han i østeuropæisk stil meget belejligt fik over 90% af stemmerne.

Men den slags grove overgreb er ikke noget problem for Twitter…

Angrebet på Folketinget

Også det danske parlament er blevet angrebet. 28.marts 1985 blokerede en større gruppe aktivister de 9 broer, der fører over til Slotsholmen og forhindrede de folkevalgte i at møde op og deltage i det parlamentariske arbejde. Aktionen var organiseret af noget, der hed Tillidsmandsringen, der var styret af Venstresocialisterne og det maoistiske KAP.

At VS, der var en fjende af det parlamentariske demokrati og tilhænger af en voldelig samfundsomstyrtning, blokerede Folketinget og i 3 timer forhindrede parlamentarikerne i at komme frem til en afstemning, var ikke usædvanligt. Mere usædvanligt var det, at en handling, der kommer tæt på “højforræderi”, ikke førte til straffesag mod de ansvarlige Tillidsmandsringen og partierne bag.

Det var i samme periode, at VS samarbejdede med den palæstinensiske terrororganisation PFLP, som også stod bag “Blekingegadebandens” terroraktioner.

Folketinget angrebet indefra

Knap 20 år senere stod et folketingsmedlem fra Venstresocialisternes arvtager, den såkaldte “Enhedsliste”, bag endnu et angreb på parlamentet. Hun lod to attentatmænd komme ind på Christiansborg som hendes gæster, og her gik de til angreb på statsministeren og udenrigsministeren, der blev overhældt med maling. De to blev idømt en fængselsstraf og de udtalte senere, at de ville gøre det igen, hvis de fik chancen..

Senere blev den ene belønnet med en post i BUPL’s bestyrelse, og den anden, der var journalist, arbejdede for blandt andet DR (naturligvis) og Københavns Universitet.

Og Pernille Rosenkrantz-Theill, der var vært for de to attentatmænds besøg på Christiansborg, og som udtalte, at hun gerne ville have deltaget i aktionen, er senere blevet belønnet med en ministerpost.
Ingen rigsret her eller udelukkelse fra medier som Twitter. Den slags forbeholdes politikere med et nationalt sindelag.

Den konservative, uaktivistiske  USA dækning får man hver dag på Document.no

Se også “If You Need All This To Protect Your Inauguration from the People, Maybe the F-ing People Didn’t F-ing Elect You!” – DC Worker Shows Video of Military Checkpoints in City (VIDEO)

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Preben Nielsen
Preben Nielsen
1 year ago

Jeg husker ganske levende den “arbejdskamp”, som Henrik Jensen omtaler her. Den kommer midt i en periode, hvor VS igen vejrer morgenluft. Partiet havde flere sideløbende strategier. Arbejdet i kvindebevægelse, OOA (mod atom-kraft), og i den mere radikale del af fagbevægelsen, som artiklen omtaler. Det var så den parlamentariske del. Men så var der også stærke kræfter i partiet, der ønskede at prioritere samarbejdet med “det nye ungdomsoprør” der opstod i begyndelsen af 1980erne- BZ-.bevægelsen og dennes efterfølger de autonome. Man havde i 1980 afprøvet “by-guerilla-strategien” fra Latinamerikas storbyer i København under den ugelange kamp om Byggeren på Nørrebro og… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Venstresocialisterne har mange arvtagere, nu i ugen blev det klart for enhver i Støjberg sagen at også Venstre og de Konservative tilhøre Venstresocialismen og fortalere for islam! Fortalere for islam en befolkningsudskiftning – pædofili & indavl, med sådanne venner behøver Støjberg & det danske folk end ikke fjender! Venstrefolk burde vide bedre, om indavl i en besætning går det af helvede til, besætningen kun at aflive, alligevel kaster de sig ud i en rigsretssag i et forsvar for indavl og pædofili! Sådanne kun værdige at samle tøjklemmer! I virkeligheden kunne Danmark regeres fra Ungarn, via dekret. Ungarn endnu en oase… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

I 1980erne arbejdede jeg kort for Nationalmuseet, i Brede og i da.wikipedia.org/wiki/Prinsens_Palæ .
På vej med bog fra hr. Olsen til Folketingets bibliotekar hr. Hvidt mødte jeg – en mand siddende bag en luge, som kontrol af hvem der kom ind i Folketinget.
https://da.bookmate.com/books/DEwl0Ffe
De gode gamle dage.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x