10
feb
Seneste opdatering: 10/2-21 kl. 1947
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Att det är en enorm överrepresentation bland flyktingar när det gäller benägenhet att begå grova våldsbrott, är väl känt vid det här laget, även om det är motvilligt och senfärdigt så har t o m statsministern tvingats erkänna det. Det betyder att man släppt debatten om hårdare fängelsestraff fri. Ja, efter polischefen Mats Löfvings förlösande uttalanden kan man t o m diskutera klanfrågan. Däremot inte hur vi ska få domstolarna att sluta ägna sig åt aktivism som ställer orimligt höga krav på bevisföringen. Man får inte heller kalla flyktingarnas våld mot svenskar för hatbrott.

Man tror ikke det er sandt, med hvilken mildhed madammesamfundet tager på disse mordere og voldtægtsmænd. Hvis du tror, du ved det, så hør lige disse 11 minutter. Lederen baserer sig blandt andet på Facebookgruppen Kriminella Nyheter Sverige Dette er et samfund, der ikke har til hensigt at overleve.

“Jeg troede, det var Rokokkoposten

skrev en god ven om denne historie. Sveriges kvindelige, akademiske overklasse i kunstnerkollektivet Brown Island får tiden til at gå med at diskutere, hvorvidt “Hvidehavet” er racistisk navn på et rum på Kunstakademiet. Efter debatten på Konstfack: Utställningssalen Vita havet kan byta namn.

Lars Åberg: Et land, der har passeret zenith

Dystert. Åberg sätter fingret på hur det känns att befinna sig i hopplöshet inför hur Sverige har utvecklats. Det är därför svenskarna måste förstå att återvandring både kan och ska genomföras. Först med den insikten kan hoppet återvända. (Kommentar på Twitter)

Hur kommer det sig då att en sådan offerkultur kan utvecklas i ett land, som av många som vill flytta hit ses som fullt av möjligheter? Kanske för att nykomlingarna ser potentiella förbättringar medan de desillusionerade ser ett samhälle, som passerat zenit och nu mest har besvikelser att erbjuda. Det har blivit fullt möjligt att vara outsider på systemets insida. Några utvecklar detta till en karriär, men för flertalet innehåller det nya utanförskapet mest påminnelser om en tid då helheten hängde ihop och apparaterna fungerade.

Hos Don DeLillos medelklass på Manhattan kommer systemfelet plötsligt, romanfigurerna fångas i sina rörelser och absorberas av sina egna tankar. De är oförberedda. Det är 2022 och de kan inte veta om problemet är tillfälligt eller om detta är den nya normaliteten. Skärmen är tom och ger inga svar.

Hur skulle vi bete oss om strömmen gick i halva Sverige? Om ingen berättade varför och ingen information gavs om vad som kommer att ske härnäst? På sätt och vis har vi förberetts under längre tid; vi har sett det gemensamma förfalla eller privatiseras, sett hur en rad samhällsfunktioner försämrats utan att någon förklaring lämnats. Successivt har vi anpassat oss till ett liv i större ovisshet, mer äventyrligt eller slumpmässigt, en vardag mindre förutsägbar än den vi lämnat bakom oss.

Förmodligen skulle man kunna halvera våra pensioner utan att det blev några större protester. Den enda möjliga förklaringen är att vi redan internaliserat den krismedvetenhet som samhällssystemet saknar och därför vant oss vid att se oss själva som offer för omständigheterna. Lars Åberg: Vi är outsiders på samhällets insida.

Se også Svenskerne oplever strømkrise – alligevel skal befolkningen tvinges over i elbiler.

og dagens mest læste svenske artikel (som jeg har en lille andel i.) GUNNAR SANDELIN: Ayaan Hirsi Ali säger att svenska politiker är inkompetenta och verklighetsfrånvända.

5 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
9 months ago

 “Sveriges kvindelige, akademiske overklasse i kunstnerkollektivet Brown Island får tiden til at gå med at diskutere, hvorvidt “Hvidehavet” er racistisk navn på et rum på Kunstakademiet…” Så er det, man erkender løbet endegyldigt er kørt for den vestlige civilisation. Alle bærende konstruktioner i det europæiske hus er så gennemtæret af råd, det står ikke til at redde. Det eneste lillelillebitte håb er, at efter krig, fattigdom sult og elendighed og RIGTIGE epidemier, alt i alt med en pris på flere millioner europæeres liv, ja så vil der måske være fundamentet tilbage at bygge et nyt hus op på. Måske. Men… Read more »

Last edited 9 months ago by Margrethe
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x