11
feb
Seneste opdatering: 11/2-21 kl. 1606
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Thomas Nydahl

Den politiska klassen och dess överbetalda tjänstemän är omöjliga att lita på

Det har gått ett år nu sedan någon i Kina släppte ut ett virus som lamslagit världen. I Sverige är det som i andra länder i Europa; branscherna som får ta de värsta smällarna finns oftast i fåmansföretagen, som caféer, restauranger, musik- och teaterscenerna.

Igår meddelades i lokaltidningen att en av våra favoritrestauranger sommartid, vid Ivösjöns strand, lever under extremt hård press. “Hoppet är det sista man ger upp” säger de två innehavarna, men det vilar ett stort och ödesmättat allvar över deras ord.

Kommer Kina att ställas till svars? Ska man döma av WHO:s presskonferens, tv-sänd från Wuhan (!) finns det inga förklaringar och inga spår. Det tror vi förstås inte en sekund på. Klart att det finns spår och förklaringar. Men om man väljer Wuhan som plats för att tala, då är man inte fri att säga vad man egentligen vet. WHO är inte en trovärdig organisation, på sin höjd kan den administrera, om ens det.

Vår åldersgrupp, 65+, skulle få vaccinet här i Skåne nu i februari. Igår meddelade skojarna i Stockholm att vi lär få vänta ända till midsommar! Eftersom vi slutat lita på dem för länge sedan fortsätter vi våra rätt så ensliga liv.

Men vi använder inomhustiden till bra filmer och god läsning. Johan Westerholms bok om islamismen i Sverige är värd fördjupade studier, liksom de stora klassikerna av Thomas Mann och hans likar. Vi som alltjämt tittar på dvd-filmer har nu senast sett samtliga långfilmer av Krzysztof Kieślowski, där inte minst Dekalogens tio filmer fokuserar på politisk-moraliska frågor utifrån Polens erfarenhet och historia.

Sämre kan man ha det.

Men det som alltjämt oroar och gnager i mig, är det faktum att den politiska klassen och dess överbetalda tjänstemän i myndighetsposition är omöjliga att lita på. Hur skulle man kunna det, när de fortsätter främja ett till synes ohejdbart inflöde av människor från tredje världen, när de mörkar pedofiler i de egna partileden och får sitta ner i den största maktkretsen, trots att de ofta, ja i minst tre fall, företräder politiska partier som med stor sannolikhet åker ur riksdagen i nästa val?!

Runt om i Sverige, och inte minst här i Skåne, löper de gängkriminella – vi vet vem de är! – fortfarande amok. De skjuter mot varandra, inte sällan med dödlig effekt. De planterar bomber och små barn hittar granater i sandlådan på sina dagis.

Hur skulle någon kunna lite på en politikerklass som inte ens kan hantera den situationen? Det finns inte en chans att göra det. De är i själva verket bara värda vårt förakt.

Se også DOUGLAS MURRAY Corrupt WHO was never going to get to the bottom of where Covid originated from  og

Thomas Nydahl Köpenhamn i mitt hjärta.

4 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jari Norvanto
Jari Norvanto
9 months ago

Eftersom vi slutat lita på dem för länge sedan fortsätter vi våra rätt så ensliga liv.”

Men om ni sätter er lit till ett vaccin mot ett förkylningsvirus, så visar ju det tillit till etablissemanget / makthavarna (och deras propaganda om vaccinets nödvändighet).

Thomas Nydahl
9 months ago
Reply to  Jari Norvanto

Du försitter aldrig ett tillfälle att predika ditt förkylningsmantra

Jari Norvanto
Jari Norvanto
9 months ago
Reply to  Thomas Nydahl

Prosit! När ‘den vänstra näsborren’ producerat mycket nys, kan man inte tiga still. (På tal om mantra – idag testade jag min Snow Mantra med ejderdun och päls, från Canada Goose. Att ta på den jackan är som att stiga in i ett värmande tempel.)

Cat Girl
Cat Girl
9 months ago

OT – The Scamdemic (plandemic)
MERCK STOPS VACCINE PRODUCTION, EU BAN MANDATORY VACCINES, GAMESTOP STOCKS DESTROYING WALL STREET!

bitch ute hash /video/eja2NTk3VH2Y/

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x