24
jun
Seneste opdatering: 24/6-21 kl. 1742
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Karsten Pultz, musiker, forfatter og videnskabsjournalist.

Den politiske filosofi bag de tiltag, der angiveligt har skullet dæmpe konsekvenserne af coronaepidemien, har indtil for nylig ikke rigtigt interesseret mig. Jeg har simpelthen anset lockdowns, maskekrav og forsamlingsforbud som ideer udspringende af ren stupiditet og massehysteri – det, som den østrigske psykiater og YouTuber Rafael Bonelli kalder en kollektiv tvangsneurose.

Opdagelsen af et slogan på historisk mønt, som jeg så forleden dag, fik mig imidlertid til at erkende, at der bag politikernes coronadekreter ligger en særlig tankegang, hvor individets rettigheder selvfølgeligt overtrumfes af fællesskabets interesser. Det forventes, at vi som borgere godvilligt opgiver den personlige frihed af hensyn til fællesskabets gode, når magthaverne udruller tiltag som fx det latterlige maskepåbud, der ikke er bakket op af et gran af videnskabelig evidens.

Fællesnytte går forud for egennytte

“Fællesnytte går forud for egennytte”, siger sloganet på den omtalte mønt, og det er jo egentlig kernen i de massetiltag, som vore politikere har påført os. Det klinger jo hjertevarmt, ja næsten kristent, at vi tilsidesætter egne behov for først at tjene vore medmennesker.

Sloganet emmer af næstekærlighed og kunne ved en overfladisk betragtning lyde som en god socialdemokratisk ide, der alene rummer den pureste godhed. Med coronaepidemien ser vi den fulde implementering af, at fællesnytte går forud for egennytte, og selvom sloganet lyder næstekærligt, skal man ikke lade sig forlede; det stammer nemlig fra et ikke helt fint politisk system, som eksempelvis min farfar betalte en pris for at bekæmpe for ca. 80 år siden.

Sloganet, som er præget ind i møntens kant, lyder på originalsproget: Gemeinnutz geht vor Eigennutz. Mønten er en 5 Mark fra 1937 med ørn, hagekors og påskriften Deutsches Reich. Det løb mig bogstaveligt talt koldt ned af ryggen, da jeg ved hjælp af en lup havde dechifreret de gotiske bogstaver på møntens kant.

Du godeste, tænkte jeg, det er jo den politiske virkelighed, vi befinder os i lige nu. Vi ser i dag igen den nedtrampning af individets rettigheder, som min farfar bekæmpede, og som kostede ham et ophold i Dachau.

Det tog kun nogle få måneder at omdanne Danmark til en totalitær stat

I dag ser det bare desværre ud til, at flertallet af danskere bakker op om denne filosofi, hvor individets rettigheder på den mest selvfølgelige måde ofres for fællesskabets skyld. I et kristent perspektiv vil det være individets frie valg at tilsidesætte egne behov for at hjælpe næsten – et andet individ, som man anerkender som noget unikt skabt i Guds billede.

I coronafilosofien er dødsangst, tvang og trusler de motiverende faktorer, som godt hjulpet af mainstream-medierne bevæger masserne i den ønskede retning.

Ak ja! Det tog kun politikerne nogle få måneder at omdanne Danmark til en totalitær stat.

At vi nærmer os diktaturlignende tilstande bekræftes af den omstændighed, at ikke bare bevægelsesfriheden, men nu også ytringsfriheden er truet. Da jeg i 2020 fik bragt en kronik, der omtalte hydroxyklorokin som et, ifølge mange lægers erfaring, effektivt middel imod denne nye coronavirus, udløste det en hetz på de sociale medier.
Helt almindelige, og må man formode, tænkende mennesker forlangte min kronik fjernet fra internettet.

Mange danskere finder det i dag ok, at der udøves censur

Under påskud af at ville forhindre farlig misinformation finder mange danskere det i dag ok, at der udøves censur, og enkelte opfordrer endda til det. Det er som om, mange er blevet så usikre og autoritetsafhængige, at de ikke længere kan håndtere eksistensen af flere modstridende synspunkter. Der er nu i enhver situation kun ét synspunkt, der gælder – nemlig det, som magthavere og mainstream-medier repræsenterer. Alle andre holdninger stemples som farlige konspirationsteorier eller fake news.

Opvokset i halvfjerdserne lærte også jeg løgnen om, at nazisme er et højreekstremt system. I ordet nationalsocialisme indgår jo ordet socialisme, og man kan undres over, hvorfor en så åbenlys løgn sælges til skolebørn. Det politiske spektrum spænder ikke fra den yderste venstrefløjs kommunisme til den yderste højrefløjs nazisme. Begge totalitære systemer befinder sig på den yderste venstrefløj, hvor et af de ideologiske kernepunkter er, at fællesnytte går forud for egennytte. En egentlig modpol til de farlige kollektivistiske ideologier finder vi kun i kristendommen, som i kraft af sit fokus på, at mennesket er skabt i Guds billede, beskytter individet imod overgreb fra flertallet repræsenteret ved staten.

Danskerne tror ikke længere på Gud og derfor heller ikke på, at hvert eneste menneske er unikt og skabt i Guds billede. Det danske folk er derfor, har vi det seneste år erfaret, nu klar til at acceptere full blown kollektivisme. Denne gang ikke i form af nationalsocialisme, men i stedet noget endnu værre, nemlig Klaus Schwabs globalsocialisme, som ikke levner muligheden for at flygte til et land, hvor personlig frihed stadig findes.

Jeg kan nu ved lov diskrimineres i mit eget land

Som ikke-vaccineret og som pcr-testforsager kan jeg nu ved lov diskrimineres i mit eget land. Fx har jeg i foråret været nægtet adgang til biblioteket, som jeg i høj grad er afhængig af i mit arbejde som forfatter og privat researcher.

I skrivende stund er jeg forhindret i at tage i Fårup Sommerland med mit barnebarn. I Tyskland startede det med diskrimination og jødestjerner, og jeg ville ikke blive forbavset, hvis politikere snart forslog, at ikke-vaccinerede skal bære en mærkat på deres tøj.

Et sådant tiltag kunne være til fællesnytte ved at advare om, at folk som jeg er “de farlige”. Vi ved, hvordan det startede i Tyskland, og vi ved også, hvordan det endte. Hvis det indenfor en nær fremtid skulle komme så vidt i Danmark, ved jeg dog, at skylden er helt og holdent min egen.

Ved at afvise vaccinationen lod jeg egennytten gå forud for fællesnytten.

3.9 7 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Svend Giønge
Svend Giønge
5 months ago

Glimernde skrevet Tak. Ayn Rand Skrev om og til individet. Anbefaler “Kun den Stærke er Fri”

Sprøjten er ikke Godkendt men Betinget Godkendt, der er en verden til forskel.
Færdigvaccineret er en Løgn da virkningen er tidsbegrænset ca 8 måneder derefter “Boostes”
med nye sprøjter. Det var derfor Mette var i Israel og der nu arbejdes på at få en produktion
igang i Danmark, sprøjter koster. Det er det sørste Eksperiment i verdens historien med
Mennesket som Forsøgsdyr. Helt i strid med Nurnberg Kodekset. Fase 3 er stadig i gang.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
5 months ago

For at vaccinen “kan fungere i kroppen” er der brugt nano-partikler-speedproteiner, de er dødsensfarlige det rene gift! Nano-partikler-speedproteiner er testede på dyr med det resultat at alle testdyr døde! Testede på dyr uden tilsats af vaccine, men vaccinen til mennesker består altså af dette i test 100% dødelige nano-partikel-speedprotein, som verdens befolkning nu sprøjtes med, ikke underligt at flere dør af vaccinen end af covid-19! Allerede nu tales der om at snart give en 3 sprøjte, snart en 4 sprøjte……. osv….. Hav i tanke at forsøgt på dyr alle dyrene døde af disse nano-partikler-speedproteiner, det bliver også resultatet for menneskers… Read more »

Jan
Jan
5 months ago

Kan du giv dokumentation på din påstand?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
5 months ago
Reply to  Jan

https://swebbtv.se/w/442fb87e-3142-49c3-89e4-04d4a9e7ec46

Om du får covid-19 tag Ivermectin så slipper du mildt igennem sygdommen, man skal altid have Ivermectin i huset, ligesom plaster og jod og jungleolie!

Christian Andersen
Christian Andersen
5 months ago

Ivermectin er et receptpligtigt fnatmiddel, som de færreste heldigvis har brug for at have stående.

Casper
Casper
5 months ago

Nej, man skal ikke altid have en specifik medicin i huset. Så opstår der mangel på den, så andre ikke kan få den. Det er meget usolidarisk – ud over at det medfører et enormt spild af lægemidler. Det udløber jo på et tidspunkt. Det hører hjemme på apoteket indtil det øjeblik en læge ordinerer det. Der opstod hamstring af hydroxychloroquin, kort tid efter at det blev omtalt som en mulig kur mod COVID. Det medførte at kronisk syge ikke kunne skaffe det. (Det bruges til gigt, malaria og autoimmune sygdomme). Så indførte myndighederne restriktioner, hvilket af konspirationsteoretikere blev udlagt… Read more »

Last edited 5 months ago by Casper
Marina
Marina
5 months ago
Reply to  Casper

Helt enig med Casper og har altid klorhexidin stående.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
5 months ago
Reply to  Casper

Casper du rammer ganske godt dagens tema: “Fællesnytte går forud for egennytte.” “… man skal ikke altid have en specifik medicin i huset. Så opstår der mangel på den, så andre ikke kan få den. Det er meget usolidarisk …” Men ligesom dig og Marina har jeg da også hamstret klorhexidin selv om jod får et sår at virke alt mere dramatisk, et barn eksempelvis føler sig helbredt helt rask igen fra det øjeblik der kommer et plaster på såret, men lidt jod der løber fra såret får ulykken at virke alt mere dramatisk i kammeraternes øjne, nok et levn… Read more »

Casper
Casper
5 months ago

Jeg bruger selv medicin som er off-label (uden for godkendelse) og har været nødt til at skaffe den både fra Tyskland og fra min egen læge, som heldigvis lytter og gerne hjælper med stort og småt. Men jeg tager den medicin jeg køber. Jeg har den ikke bare liggende. Hvis man skulle opbygge et stort arsenal af medicin, til alle mulige potentielle situationer, ville det være et enormt lager. Det kan faktisk ikke lade sig gøre at være forberedt på alt. Jeg synes du blander to situationer sammen: Det ene er at vi underkaster os statsmagten. Det synes jeg ikke… Read more »

Marina
Marina
5 months ago

Det var nu Casper, der skrev om kviksølv. men du skal have tak for at minde mig om min barndoms krigsmaling, for jeg var tæt på konfirmationsalderen. før end jeg fik hele knæ og var ofte indsmurt i alle raske drenge og pigers adelsmærke “indianerblod”. Det var mange af kvarterets unger, for vi havde herlige legemuligheder ved skov og strand og var så lykkelige at have en barndom langt fra nutidens Lolitaer og mængden af sexundervisning og stakkels neurotiske Greta. der har fået sin barndom ødelagt af angst for klimatet. Jeg kender ingen eksempler på, at vi blev syge af… Read more »

Margrethe
Margrethe
5 months ago
Reply to  Jan

Det er i årtier forsøgt at udvikle en Genterapeutisk “vaccine” efter samme princip som Pfizers og Modernas mRNA vacciner. Det er aldrig komme videre end til forsøgsdyrene. Hvorfor? Fordi de enten blev alvorligt syge eller døde. Det være sig mus, ildere eller katte. De mener dødsårsagen sandsynligvis har været ADE, Antibody Dependence Enhancement. I stedet for at bekrige infektionen, får vaccinen immunforsvaret til at angribe kroppen. Som jeg forstår det, er den engelsk-videnskabelige betegnelse Th2-type immunopathology, det vi forstår ved en “cytokinstorm”. Infektionen er sådan set ovre, men immunforsvaret er så overgearet, at det går til angreb på kropscellerne. Det… Read more »

Marina
Marina
5 months ago

Jeg har foreløbig kun fået ët stik, og det var af Pfizer og fuldkommen problemfrit. Det samme har det været for alle andre, som jeg har talt med om deres erfaringer med vaccinationen. Vi har alle opfattet det som et frivilligt tilvalg og en gave i en vanskelig situation, hvor vi var klar over, at der ikke findes svar på alle vore spørgsmål, fordi der er faktorer, som vi endnu ikke kan overse betydningen af. Hvis jeg havde haft små børn, er jeg ikke sikker på, hvad jeg havde valgt for dem. Det,der har gjort størst indtryk på mig, var… Read more »

Marina
Marina
5 months ago
Reply to  Marina

Pultz, undskyld for forkert stavning, bør vist have et par briller.

Charles
Charles
5 months ago

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-08380 STØT Stop rigsretssagen mod Inger Støjberg nu ID: FT-08380 Vi foreslår, at folketinget beslutter at stoppe rigsretssagen mod forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Et flertal i folketinget har nedsat en rigsretssag mod Inger Støjberg.  Det er tydeligt, at det er sket på et usikkert grundlag.  Rigsretssagen blev besluttet INDEN kommissionen havde aflagt deres fulde rapport. Nu er det tilmed kommet frem, at kommissionen ikke har haft adgang til 7 mailbokse fra chefer i ministeriet. Derfor har kommissionen manglet en masse bevismateriale.  Derfor skal rigsretssagen henlægges. Det kan ikke være rigtigt, at der skal nedsættes en rigsretssag, der kommer… Read more »

Marina
Marina
5 months ago
Reply to  Charles

Enig. Og skam få alle, der stemte for en rigsretssag. Men politisk taktisk lægger den jo op til en Minksag.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x