3
jul
Seneste opdatering: 3/7-21 kl. 2043
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Vi har ikke jurisdiktion i hele landet længere”

“Begynder man at skyde politifolk, er det den rene borgerkrig. Man hævner sig på staten Sverige, på dem der repræsenterer magten. Man betragter poltiet som en konkurrerende klan….vores ordensmagt er udfordret af klaner, politikerne har taget ind fra Mellemøsten og Afrika.”

Lennart Mattikainen siger her , at der nu er en konkurrence blandt bander om, hvem der først skyder den næste politibetjent. Det er det, Mattikainen kalder starten på en borgerkrig. Læs her Sverige har selv latt problemene vokse til de er uhåndterlige.

Gunnar Sandelin: Att vara rädd är det nya normala

På rekordtid har de sista förhoppningarna om ett tryggt samhälle grusats, i alla fall i min bekantskapskrets och mitt kontaktnät: att vara rädd har blivit det ”nya normala”.

Den till döds skjutne polisens pappa intervjuas kort i en alternativkanal. Trots att han är i chock, framför han kritik mot det svenska repressiva klimatet och säger: Man får vara försiktig med vad man tycker och tänker idag. Han har en son till, som också är polis. Den unga änkan, som väntar barn, är även hon polis, liksom hennes far var.

I all sin sorg uttrycker pappan kritik av hela det svenska samhällstillståndet, som varande ”i kaos” och där statsministern, som själv bor i ett palats, kan uttrycka sina kondoleanser på behörigt avstånd. Det handlar om en verklighet där man befarar att snart sagt vem som helst kan träffas av en kula.

Bitte Assarmo uttryckte här på sajten väl vad som händer i samhällskroppen när en polis mördas och hur vår egen polisledning, istället för att ta sitt våldsmonopol i anspråk, har blivit en slags förlängning av socialtjänsten.

Om dialogpolisen tror att korvgrillning och pizzaätande med gravt gängkriminella innebär att skicka ut signaler till befolkningen att läget är under kontroll och att det eskalerande kriminella våldet går att lösa i samförstånd, så tar de miste. Nu har vi det första polismordet på 14 år. På rekordtid har de sista förhoppningarna om ett tryggt samhälle grusats, i alla fall i min bekantskapskrets och mitt kontaktnät: att vara rädd har blivit det ”nya normala”.

När vi stockholmare (i alla fall i mitt kontaktnät) nuförtiden blir bjudna på middag hos någon vän eller bekant, som bor i en förort dit man normalt sett alltid har tagit sig med tunnelbana eller pendeltåg, är det nya normala att ta taxi hem, även om det kan kosta upp mot tusenlappen. Det gäller också att kvällstid vara försiktig i innerstaden. Som ensam ”svenne”, sent på väg hem, oaktat om det är vardag eller helg, glömmer man inte att man kan vara ett potentiellt villebråd.

Det är ju farligt, du måste ta taxi, sa en av mina barndomsvänner till mig häromveckan. Honom som jag alltid beundrat för hans mod och civilkurage, han som hela sitt yrkesverksamma liv har haft det tuffa jobbet inom kriminalvården att utvisa brottslingar från Sverige till världens alla länder, har på kort tid intagit en defensiv hållning. Och han är inte ensam; överallt dessa försiktighetsåtgärder, att värna sina steg och mått, att leva med ett ögonkast över axeln, att inte känna sig riktigt säker någonstans.  læs det hele.

At som politiker overhøre den bøn det mishandlede, svenske samfund udtrykker med disse ord af Sandelin, er at bede om at blive fjernet fra magten.

4.3 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Jonas Andersson nämner på Newsvoice många konkreta exempel på hur illa det ser ut i Failed State Sverige idag. Här är kun några exempel, mycket-mycket mer Svensk elände – förödmjukelse – förnedring på Newsvoice: – Flest fattigpensionärer i EU. Pensionerna bland de lägsta i Europa. – Bland de högsta arbetslöshetssiffrorna i Europa. – Skenande fattigdom, hemlöshet och utanförskap. – En havererad bostadspolitik och en boendesituation i upplösning och förfall för allt fler. – En av Europas längsta vårdköer och en underdimensionerad vård i närmast kaos. – Bland världens högsta skatter – och kraftiga skattehöjningar är på väg. – Universitet och… Read more »

mjoly
mjoly
1 year ago

Taxi hjelper heller ikke all verden

“Massiv respons etter taxi-trakassering: – Yngste er 15 år og den eldste 88 år”https://www.tv2.no/nyheter/14097337/

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Det er måske for tideligt at kalde det en borgerkrig. En borgerkrig kræver at begge parter kæmper, og det er ikke tilfældet i Sverige har de etniske svenskere har bare lagt sig på ryggen og har blottet struben! Om svenskerne nogensinde vågner op og slår tilbage, kan jeg godt have min tvivl om! Men borgerkrig kommer, jeg tror bare ikke det er i Sverige, men måske i Frankrig!

Anders Chr.
Anders Chr.
1 year ago

Ang. de tre svenske herrer er de behageligt selskab. I går fik jeg mit andet vaccinestik, som jeg ikke har haft gener af og håber herefter, at jeg bedre kan tackle smitte med de virusvarianter, der måtte komme på min vej.

At opfatte politiet som en klan, man kan bekæmpe som andre klaner er ganske rigtigt at føre borgerkrig. Dette er en væsentlig pointe i samtalen.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
1 year ago

Min far var politimand i Danmark i næsten 40 år. Han havde erfaring med fascismen fra sin tid i Hitlers KZ lejre 1944-45. Han genkendte det inhumane menneskefjendske mønster efter islam havde slået godt rod i vores land.Læs professor emeritus Mehdi Mozzaffari, Århus Universitet “Islamisme : en orientalsk totalitarisme” , hvis du ikke allerede har gjort det.

Marina
Marina
1 year ago

Mehdi Mozzaffari er en klog og hæderlig mand, som jeg gerne læser. Når det gælder religioner, må man altid tage højde for de forhold, de blev til under, og der er jo ingen tvivl om, at livsvilkårene var ekstremt hårde på fortidens arabiske halvø og frembragte hårde mennesker og en hård religion. Et engelsk ordsprog siger, at man aldrig skal vende ryggen til en araber, og vi er allerede syltet ind i arabiske intriger, som alt for mange har mødt med blind tillid. Enten fordi de anså muslimske indvandrere for at være en slags voksenbørn, man ikke kunne forlange det… Read more »

Anders Chr.
Anders Chr.
1 year ago
Reply to  Marina

Kritikken af Khader er ganske rigtig ikke ny, og med skam at melde blev kvinderner tromlet ned af de ellers mest hidsige islamkritikere. Kim Møller Uriasposten skamroste Khader år ud og ind og skrev om sygelighed hos hans kritikere,og hele koret af småfascister heppede. Hvis vi skal have noget ud af den historie, bortset fra at svinet for altd smides ud af dansk pollitik,må det blive en erkendelse af, at man ikke skal lade sig så let forblænde af musimer, der kritiserer islam. I husker det måske ikke, men Khader har været en stor beundrer af Tariq Ramadan og deltaget… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x