15
aug
Seneste opdatering: 15/8-21 kl. 1302
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Helena Edlund er præst og forfatter. Men hun har også vært svensk feltpræst og soldat i Afghanistan. I dette interview med Hanne Tolg fortæller Helena om sine oplevelser fra tiden i Afghanistan da hun var stationeret i Mazar-e-Sharif, byen som idag er i færd med at overtages af Taliban.

Helena fik mange stærke indtryk, ikke mindst om den brutale barndom i islams regi, som små drenge som løber og gemmer sig etter fredagsbønnen, for da ved de at de er specielt udsatte for voldtægter. Den gamle tradition med bacha bazi (leg med børn) er særdeles udbredt i Aghanistan. Bacha bazi blev kendt for resten af verden med bogen (og filmen) Drageløberen.

Vi får også en indsigt i hvorfor det er så vanskeligt at forandre på noget som helst i Afghanistan. Kulturen sidder i DNA et og overføres til næste generastion. Det er kun lidt rum for nye ideer, forbedringer eller indspil. Desuden reflektioner over islam og afghanere i et Sverige, hvor svenskere nu er begyndt at overveje, hvor de skal flygte hen.

Helena traf selv talibanledere, mænd som hun nu sier helt sikkert er aktive igen. De har bare ventet på at vesten skulle give op og trække sig ud. Og det er det som sker netop nu. Afghanere mod afghanere med en ny Islamisk stat i potten. For muslimer er det altid islam som vinder. Det forklarer måske også hvorfor 350 000 regeringsstyrker ikke magter at modstå 75 000 taliban-jihadister. Som altid er det kvinder og børn som betaler den højeste pris i islam hvor mænd har total kontrol.

Læs også om det seksuelle misbrug af drenge De dansende drenge i Kandahar

5 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 years ago

Altid undret mig hvad de folkevalgte i alt sin naivitet har og har haft gang i’ i Afghanistan, til det meste korruption, de end ikke beskytter sit eget nordiske folk, sine egne grænser, egne nationalstater der også vil falde til islam som dominobrikker. Sikkert en overraskelse for mange idag, meldingen at Taliban idag rykker ind i hovedstaden Kabul. Derimod ingen overraskelse den dag Oslo – Stockholm – København – Helsingfors stormløbets og erobres af islam! Den islamiske besættelsestyrke er allerede så rigeligt på plads i de nordiske hovedstæder, tror alt ender i et blodbad, op over at det etniske nordiske… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago

Var det ikke bare CIA, som skulle overtage heroin-produktionen?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 years ago
Reply to  Cat Girl

For min skyld gerne, alt det de vil, men åbenbart blev CIA nu også træt af det.

De danske styrker udstationeret i Helman provinsen, narrativ når dansk militær dukker op at disse kæmper for fred, men det er kun et narrativ!

Tror i grunden aldrig de danske styrker fandt ud af hvorfor de kæmpede, de kæmpede bare!

Hr. Naturli'
Hr. Naturli'
2 years ago
Reply to  Cat Girl

De frasiger sig vel ikke nogle gode valmuekontrakter,som at de næppe lader kokainhandlen gå sig af hænde. Eneste alternativ er benzin og diesel optaget.
Desuden er det ikke altid banditter i habitter som stjæler fra fremmede lande.
Når vi ikke sætter tæring efter næring, Men jo,de stjæler alt,lidt lige som skattevæsenet.

Erling
Erling
2 years ago

Har naturligvis stiftet bekendskab med nogle af disse historie før, men alligevel absolut et fint interwiev, INDTIL ca. 30 minutter henne i forløbet. Her begyndte de psykologisk forklaringer, indledt med en påstand om at det var en mindre? (min fortolkning) gruppe afghanske mænd, som begik disse overgreb, mens der var rigtig mange, som havde taget den svenske kultur til sig og i øvrigt var vilde med den. I det tilfælde burde det jo være et overkommeligt problem at komme til livs, ikke sandt? Nogen der har hørt at det går den rigtige vej? Da hun begyndte at sammenligne disse uhyrligheder… Read more »

Chritstian Hansen
Chritstian Hansen
2 years ago
Reply to  Erling

Sådan opfattede jeg det ikke. Helena Edlund sagde, at uhyrlighederne er fulgt med til Sverige, men at der selvfølgelig er nogle undtagelser, hvor afghanere har taget de vestlige normer til sig og for alt i verden ikke ønsker de afghanske tilbage. Sådan vil det jo altid være, og hvis man ikke kan kapere det. trækker man debatten nedad.

Hvis man vil tages seriøst er man nødt til at anerkende, at alt ikke er sort eller hvidt, selv om det ville være herligt, hvis det var så enkelt. Det fremgik ikke desto mindre, at langt det meste er sort.

Margrethe
Margrethe
2 years ago
Reply to  Erling

– ja den sammenligning med både fysisk og mentalt blege nordlige turister i Sydeuropa, opfattede jeg også som en plet på interviewet. Et tilbagefald til “det er ikke fordi, jeg er racist, men” – tiden. En flok svenske pensionister eller fulde unge svenskere på solferie, sammenlignet med islams muntre sønner – stop det nu. Vi gider ikke høre mere på det. Dét har hele vejen været den underliggende undskyldning” For hvorfor skal det gå ud over dem, der gerne vil integrere sig, at nogle andre har siddet skævet på potten( – eller på Talibankrigeren)? Dét skal det, fordi det absolut… Read more »

Træt
Træt
2 years ago
Reply to  Margrethe

Den halve procent integrerbare er man nødt til at lukke ude sammen med de 99,5% u-integrerbare.
Erfaringerne viser jo også at de integrerbares børn langtfra altid er integrerbare.
Netop her bør fosigtighedsprincippet bruges. Ud med dem allesammen.

Den Nervøse
Den Nervøse
2 years ago

Jacob Ellemann siger, det har ikke været forgæves! Javel, men vi er sammen med vores allierede med til at tabe en krig! Og ind rykker Taliban og Al Qaida! De har netop bekendtgjort at efterspillet, bliver med en shariadomstol, som så skal tage stilling til stening, amputationer og anden brutal shariastraf! Det virker temmelig forgæves på mig.

Poul
Poul
2 years ago

“Det forklarer måske også hvorfor 350 000 regeringsstyrker ikke magter at modstå 75 000 taliban-jihadister.” Jeg tror at der er en massiv del af de afghanske soldater + civilbefolkning som vesten i deres grænseløse idioti og naivitet har givet våbentræning, der som muslimer inderst inde kan se at taliban faktisk kæmper for at udbrede deres egne værdier, som de er nedfældet i koranen. For det er jo i sidste ende reelt det taliban gør, uanset om man vil erkende det i vesten eller ej, og derfor vil den relle modstand imod taliban nok være derefter uanset hvad de siger når… Read more »

08C322BE-E274-4C72-A531-2F826FCC1831.jpeg
Chritstian Hansen
Chritstian Hansen
2 years ago
Reply to  Poul

Ja, betop. Nu er de langt farligere. Og opiumsvalmuerne giver fortsat en høj indkomst.

Steen. Pga. dine tekniske problemer fik jeg ikke svaret dig i det foregående indlæg og vil lige tilføje, at jeg aldrig kommenterer et indlæg, som jeg ikke har læst. Så du tog fejl.

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Poul

De ligber jo Stauning,Lykketoft,justitsministeren og Khader. En samling Sataner,som er Slotsholmen værdig.

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Nielsen

ligner

Christian Hansen
Christian Hansen
2 years ago
Reply to  Nielsen

Khader beredt til kamp med bar mave, som Jarl Cordua skriver et sted. Mod kvinder han efter alt at dømme har voldtaget og besudlet.

Nu er det nu, hvis nogen kender nogle slibrige historier om Khader. Han skal f….. ikke få lov til igen at slippe til fadet på Christiansborg, og jeg er helt enig med juristen Leit Donbæk i, at det må holde op med de advokatundersøgelser. Søren Pape Poulsen svigter sit lederansvar ved at trække tiden og lægge ansvaret over på advokater. Og hvad koster det ikke!

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 years ago
Reply to  Nielsen

Lars Løkke Rasmussen han der i landsskadelig virksomhed i koldt blod i direkte landsforræderi skrev under på ‘Marrakesh-erklæringen’, han der 2015 helt bevidst holdt grænsen åben at den islamiske immigration frit helt uhindret via Balkanruten kunne marchere op igennem Danmark op i Sverige også ødelægge de andre nordiske lande, at Sverige aldrig nogensinde bliver til land igen!

Lars Løkke her på hjemmebane, han står med et sovjetisk stormgevær model AK47 i hånden, flankeret af afghanske mujahedinere!!!

https://politiken.dk/indland/art4800977/L%C3%B8kke-p%C3%A5-mission-med-formand-for-udsk%C3%A6ldt-muslimsk-r%C3%A5d

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago

Altid værd at følge med i hvad Amazing Polly finder ud af om den igangværende nazificering af samfundet globalt. Det er artige sager, som overgår alt, hvad man kan finde på at sige om Afghanistan:
AMAZING POLLY: MAKING HAPPY SLAVES
https://www.bitchute.com/video/FpETHIzV4ApC/

Last edited 2 years ago by Cat Girl
Felix Krull
Felix Krull
2 years ago
Reply to  Poul

Bare rolig. I følge de amerikanske soldater var det umuligt at få dem til at træne.

Marina
Marina
2 years ago

DE SMÅ DRENGES SKRIG EFTER FREDAGSBØNNEN. Denne video er usædvanligt vedkommende. Der er tale om samtale på et roligt, nøgternt og meget vidende niveau, og sådan får man folk til at lytte og blive engageret. Begge de to damer mestrer genren fornemt, og dette ligger lysår over det, som documents storaktionær selv præsterer. Det fortalte kommer til at pine mig i lang tid. Ikke fordi jeg ikke vidste det meste i forvejen, men fordi der blev tilføjet nogle detaljer, som giver et sammenhængende billede af livsbetingelser, der er så grusomme, at man dårligt kan få vejret, mens man lytter. Det,… Read more »

Margrethe
Margrethe
2 years ago

“Desuden reflektioner over islam og afghanere i et Sverige, hvor svenskere nu er begyndt at overveje, hvor de skal flygte hen.” Nu skal jeg fortælle er, hvor I skal flygte hen: Ingen steder. Bliv nu i JERES land. I har en aldeles enestående mulighed, vi ikke har i nær samme omfang: Store, ubeboede naurområder, der gør våbentræning muligt.(Husk lige, at lade Smart phone’en blive hjemme. Den overvåger os, så man tror, det er løgn. Prøv f,eks at tale højt der hjemme om, at nu trænger kanariefuglen til nyt bur, eller noget andet atypisk, og læg så mærke til, hvad der… Read more »

Last edited 2 years ago by Margrethe
Poul
Poul
2 years ago
Reply to  Margrethe

Har du nogensinde mødt en svensker? Når de ikke engang tør at stemme for at bevare sverige når de har chancen for det, så skal du nok ikke regne med at de flytter ud på landet og danner millitser lige foreløbigt..

Margrethe
Margrethe
2 years ago
Reply to  Poul

Jeg påstår ikke, jeg er optimist på svenskernes vegne. Men når livet sætter mennesket en pistol for tindingen, kan uerkendte ressourcer dukke op af urdybet.

Evolutionen vil frasortere de, som samme evolution, favoriserede så længe det var en fordel med en stor grad af “anpassungsfähigkeit” til et velsmurt allestedsnærværende statsapparat. Nu vil udviklingen favorisere en anden, længe underkendt og derfor overset mennesketype. Ikke i dag, ikke i morgen men over de næste hundreder år.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 years ago
Reply to  Margrethe

” A woman is like a teabag, you never know her strength until she gets in hot water! “

 – Eleanor Roosevelt

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Poul

Der er jo Sanity 4 Sweden på Youtube mv 🙂

Poul
Poul
2 years ago
Reply to  Cat Girl

Og “angry foreigner”, men hvor mange unge muslimske mænd opvokset i krig eller bander tror du frygter en youtuber? Det er en gigantisk misforståelse på højrefløjen at blogs og youtube kanaler gør en forskel overfor disse hulemennesker. Set fra muslimernes side (og min) understreger den form for reaktion bare hvor svage vi er, og hvor let det bliver for dem at overtage vores byer og lande. Det vi gør her er præcist det samme som da arne og bjarne før internettet sad på bodegaen og læste noget i ekstra bladet som de blev sure over, hvorefter de sagde til hinanden… Read more »

No name
No name
2 years ago
Reply to  Poul

Hvor har du ret Poul. Men vi kan jo håbe på, at Sandheden om islam breder sig i vandet som ringe, og når ud til alle de mennesker, som er blevet hjernevasket, og har nok i deres navlepilleri.

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Trinbrættet i Jerne ved Letbanen fra Ribe til KFUM’s Soldaterhjem i Oksbøl ligger ved Sankt Georg Gårdens Legecenter som model for skolegårde i Den vestjyske Skoleordning, KFUM’s Idrætshøjskole ved Veltofte Idrætspark, hvor trænere har klubblade med læserbreve, som præparandklasse til Esbjerg seminarium og hvor Firmaidrætten er flyttet til Idrætsparken ved Gl. Vardevej.

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Foreningernes Land har trænere med klubblade og læserbreve om blåt hav, blå himmel, grønne skove og røde tage med solceller i tagsten, hvor Vesterhavsdrengenes Roklubber har kajakklubber med grønlændere på tålt ophold.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x