21
aug
Seneste opdatering: 21/8-21 kl. 1406
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Biden er præsident over kaoset han selv har skabt. Han er senildement, siges det nu højt (det skrev jeg for et år siden i modsætning til MSM, hvad havde danske medier ud af ikke at omtale det, enhver kunne se?) og de mennesker og tv kanaler, der fik ham valgt, er i fuld gang med at lægge afstand til  ham. Biden har nået sit Dunkerque, spørgsmålet er, hvor meget af USA og Vesten han trækkermed sig. Se også Asger Aamund  Bidens Waterloo.

Tyv års forgæves krig

Af Bent Jensen

Et stort beskæftigelsesprojekt for amerikanske penge

Den amerikansk støttede afghanske regering og regeringsstyrkerne brød ikke sammen, for ingen af delene eksisterede nogensinde. ”Regeringen” var en tom skal, alle vidste det, men officererne over kompagni-niveau var kujoner, som ikke ville indrømme sandheden. Bortset fra Kabul og nogle få andre byer kontrollerede det afghanske styre aldrig noget af betydning bortset fra nogle hovedveje.

De afghanske civile myndigheder fandtes heller ikke. Der var tale om et stort beskæftigelsesprojekt for amerikanske penge. Da det blev klart, at pengestrømmen ville standse, gik alle afghanerne hjem.

Denne vurdering kommer fra en amerikaner, Graham Platner, der gjorde tjeneste i otte år i infanteriet, og som udtaler sig til The Jerusalem Post. Han beskriver den omfattende korruption og de myter, der lå til grund for USA’s indsats i Afghanistan. Platner var fuld af håb, da han kom til Afghanistan i 2010. Men under sin tjeneste oplevede han en virkelighed, som totalt ændrede hans syn på krigen.

En opblæst illusion

Der var et stort mellemlag af officerer, der for deres karrieres skyld skrev opblæste rapporter om deres omfattende militære indsats uden at der skete noget af betydning i virkeligheden. Som delingsfører skulle han oplære afghanske politistyrker til at udføre paramilitære operationer, men afghanerne var fuldkommen ubrugelige som selvstændige enheder. Det hele var en illusion, de fungerede blot som tolke.

Platner gør opmærksom på, at flertallet i de såkaldte afghanske sikkerhedsstyrker kom fra mindretal – uzbeker, tadzjiker og andre. Flertalsbefolkningen i Afghanistan, pashtunerne, udgjorde aldrig mere end fem pct., mens rapporter påstod, at der var tale om 45 pct. Det er pashtuner, som udgør rygraden i Talibans styrker.

De ville kun at stjæle fra folk

De afghanere, som skulle lede de militære operationer, ønskede ikke at komme i kamp. De ville kun at stjæle fra folk. De politistyrker, han var rådgiver for, fik derfor hverken tilstrækkelig ammunition eller brændstof til de terrængående biler, amerikanerne havde købt til dem. Deres løn gik i stedet i lommen på højerestående afghanske officerer og embedsmænd. Alle de mange penge fra USA’s forsvarsministerium blev overført til styret i Kabul, men næsten ingen nåede ud til styrkerne ude i landet. Pengene blev stjålet undervejs.

Amerikanske officerer gjorde det samme som de korrupte afghanske officerer for at gøre karriere. Ved at bruge så mange penge som muligt fik de det til at se ud, som om de udrettede virkelige ting. F.eks. var der noget, der blev kaldt VSO – Village Stability Operations (Operationer for at stabilisere landsbyer). Et andet svindelnummer blandt officerer højere oppe i systemet hed KLE – Key Leader Engagements. Ingen kunne kontrollere den militære værdi af disse luftige ting.

Forudsigeligt for ti år siden

Hvis nogen havde spurgt kampsoldaterne på jorden, ville de ifølge Platner have forudsagt de afghanske styrkers sammenbrud i år for ti år siden. Den øverste militære chef i USA, fusentasten Mak Milley, forsikrede for blot få dage siden, at de afghanske regeringsstyrker ”kontrollerede gaden”.

Det er forfærdeligt at tænke på, at også unge, dygtige danske soldater skulle dø for så rådden en sag, støttet af uduelige politikere, der leger verdensmænd. Det er usandt, når det nu siges, at alle folkeslag ønsker vestligt demokrati. 99 pct. af afghanerne ønsker sharia. Omkring 70 pct. af muslimer i Vesteuropa ligeså.

4.8 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
5 months ago

“Da det blev klart, at pengestrømmen ville standse, gik alle afghanerne hjem.”

Jamen – jamen, da må vi dags dato en gang for alle smække pengekassen i for islam, sikkerhedsstyrker følger kalifatet til grænsen, vinker farvel!

Den Nervøse
Den Nervøse
5 months ago

Biden er helt klart ikke opgaven voksen, men diagnosen på hans mentale habitus skal jeg ikke forsøge at stille! Afslutningen på krigen har været en dundrende fiasko! Briterne overvejede om de skulle være blevet selvom Amerikanerne rejste, men de vurderede at de ikke havde nok militære muskler! Og Danmark var intet mindre end nødt til at rejse med Amerikanerne ud. I bagklogsskabens klare lys, skulle alliancen nok aldrig være gået ind, det er stort set mislykkedes for vesten, hver gang vi har interveneret i den muslimske verden! Problemet er at vi tror alle vil have vores samfund, vi forstod simpelthen… Read more »

Morten Holgersen
Morten Holgersen
5 months ago

Så sandt.

jAnders Chr.
jAnders Chr.
5 months ago

Hermed ambefales Kasper Støvrings nye bog “Fragmenter fra malstrømmen” og ligeså vitaminrige indlæg på unitos.dk.

Michael Jalvings blogindlæg hos JP om Støvrings bog giver det misvisende indtryk, at den udelukkende handler om indvandring, men det er ikke tilfældet .Jalving har skrevet en anden anmeldelse, der er betragteligt bedre og nemt findes på nettet.

Bøllefrø
Bøllefrø
5 months ago

Biden (og hans administration) har da gjort både afghanerne og os en kæmpe tjeneste! Ud af det skidne islamo-gedeknepper land. Lad turban-røvhullerne passe sig selv.

Talibanerne er jo Afghanistans naturlige beherskere, både etno-politisk og religiøst, så op i røven med alle mulige vestlige tåbeforhåbninger om ditten, datten og slatten-patten.

Osama bin Laden var jo alligevel en CIA-agent af en eller anden art (blev han spillet af Obama?), så det var jo komplet løgn og latin fra begyndelsen. Kynisk spild af liv og penge. Godt det er slut! Tak Biden!

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Bøllefrø

Bøllefrø, du er en sandhedskæmper. Gud vinder, sandheden vinder!

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago

Jep, ser ud til at nogle australiere endelig slår igen mod politiet

Arne Rud
Arne Rud
5 months ago

Mellem Den Helder i Holland op til Skagens tilsandede Kirke ved landets ende ligger Det maritime Gymnasium med skoleskibe i Grådybet som navigations-, handels- og idrætsskole med grønlændere i praktik hos fiskerfamilier i Havneby, sømandshjem og fiskeindustri i Skagen, hvor Thyborøn har en Fiskeri- og Søfartsefterskole med praktik hos garnfiskere i Thorsminde. Det maritime Gymnasium med skoleskibe i Grådybet er model for Thorshavn, Godthåb og Reykjavik med praktik ved havbrug, hvor Scoresbysund har havkajakker og konebåde med hjemtransport af fisk fra havbrug som kolonihaver.

Nielsen
Nielsen
5 months ago

God damn The sixteenth Amendment.

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago

Steen er Danmarks og Skandinaviens sande frihedskæmper. Kim Møller er bare det radikale venstre nu forklædt som “Nye “Borgerlige”

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Folk der ikke kan indse, hvem der rev WTC ned, har ikke nogen hjerne, og ligeledes kan enhver der ikke kan se, at NB er Det Radigale Socialdemokratiske Venstreorienterede Borgerlige Nye Svindelnummer, kun være agenter for vores gennemført syge psykopatiske internationale naziagenda

Margrethe
Margrethe
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Hvilke beviser har du at fremlægge for din påstand ang. WTC? Lækkede dokumenter? Whistle Blowers fra magtapparatets top?

Selvbestaltede verdensanalytikere, bosat i kaninhuller er ikke at regne for valid dokumentation. Så er vi dér, hvor det også er bevist, at amerikanerne aldrig har været på månen. For der var nå´ed med den måde flaget stod på, eller var det den måde tårnene faldt på?

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Margrethe

Logik, Dear Watson

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Margrethe

Logik #1: Bygninger bliver ikke til støv, fordi de brænder i toppen

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Margrethe

Logik #2: Brandmænd går ikke ind i bygninger, som er i risiko for at styrte sammen

Sådan kan jeg blive ved længe, men jeg synes du skal tro, hvad du vil

Margrethe
Margrethe
5 months ago
Reply to  Cat Girl

“Sådan kan jeg blive ved længe, men jeg synes du skal tro, hvad du vil”

“Tro” – det gør man i kirken. Hvis der er noget om snakken, vil tusindvis af mennesker være involveret. Det er “logik” at der altid, som i altid, vil være mindst én Edward Snowden imellem med så konkret og detaljeret viden, at det ikke kan afvises. Det er sådan set det eneste, jeg efterspørger. Med tilvejebragt dokumentation er jeg såmænd parat til at “tro” på meget i denne vanvittige verden.

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Margrethe

Der er lavet så meget materiale om 911, og jeg har set det meste, så du skulle let kunne blive overbevist

Der er ikke evidens for at den oficielle historie er sand, og så meget for det modsatte, så jeg ved ikke lige, hvad du mener er “bevis”. NYCs brandvæsen har lavet en officiel erklæring for ikke så længe siden, som tilslutter sig mit synspunkt.

Den nye platform for sandhed hedder odysee. Du må bruge lidt tid på det selv

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Margrethe

Jason Bermas lavede den første kritiske dokumentar, da youtube stadig var et hul i matrixen tilbage i 2005. Hans forskellige dokumentarfilm, som er kommet i mange versioner hedder “Loose Change”. Endvidere vil jeg anbefale Corbett reports behandling af emnet

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Margrethe

Nu har jeg slået Loose change op på wikipedia og kan se at Jason først kom til senere og at en Dylan Avery lavede det første udkast tilbage i 2003. Den første tvivl om 911s oficielle historie opstod allerede tilbage i 2002, mener jeg, og startede med en artikel i le Figaro vistnok. Du må selv udredde detaljerne

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Margrethe

I øvrigt var månelandingerne tydeligvis made in Hollywood, og tro ikke at jeg ikke selv har været modstander af dette synspunkt. Jeg så selv månelandingerne som barn, og det var svært for mig at fatte, at man kunne svindle så enormt, men det kan man pga kompartementalisering

Last edited 5 months ago by Cat Girl
20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x