21
dec
Seneste opdatering: 21/12-21 kl. 2327
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Årets ord

af Henrik M. Jensen

Siden middelalderen, da de arabiske hære angreb Romerriget, gjorde Middelhavet usikkert og blev en akut trussel mod Europa, har vi kaldt den religion, som styrede araberne, “Muhamedanismen”.

For vanen tro opkaldtes religionen efter stifteren, som kristendom efter Kristus, buddhisme efter Buddha, konfucianisme efter Kungfutse, manikæisme efter Mani osv.

Og derfor muhammedanisme efter Muhammed, et navn som holdt sig gennem mange hundrede år

Muhamedaneren forsvandt

Men den muhammedanske folkevandring til Europa fra 70’erne og frem, gjorde, at muhammedanerne begyndte at stille de krav, som arabere altid har stillet: Gør plads for de arabiske og muhammedanske herrefolk, deres sprog og kultur!

Ansporet af Khomeiny, det muslimske broderskab samt hjemlige religionshistorikere som Jørgen Bæk Simonsen, Tim Jensen, Garbi Schmith og Mikael Rothstein, krævede også herboende muhamedanere, at den gode gamle muhamedanisme skulle omdøbes til dens arabiske navn “islam”, og at dens udøvere skulle hedde “muslimer”.

Og straks lagde de politisk korrekte sig fladt, “muhamedaneren” blev afskaffet og erstattet af den arabiske “muslim”.

Og vendte tilbage

Men for på den ene side ikke at underlægge sig arabiske chauvinister og deres danske håndlangere, og på den anden side ikke at fortsætte med et middelalderligt udtryk, der kan virke lidt støvet, foreslår vi at ændre ordet for islam/muhamedanisme til “muhammedisme”, og dens udøvere til

“Muhammedist” – årets ord.

Og ordet kan bøjes: En muhammedist – flere muhammedister.

Så er alle forhåbentligt glade – især muhammedisterne!

3.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ino
ino
1 month ago

Kan man købe julemuhammedister i denne søde juletid, og smager de mon lige så godt som gammeldags julemedister?

Poul
Poul
1 month ago
Reply to  ino

Suk… Jeg tænkte på at skrive noget med at “ændre ordet til medister for at tækkes målgruppen” i mit svar længere oppe, men så tænkte jeg at det alligevel var at undervurdere snaphanens læsere. Indtil jeg så denne kommentar og antallet af likes på den.. Det er det jeg hader ved højrefløjen selvom jeg politisk selv er en del af den: Den lever meget ofte op til venstrefløjens fordomme. Og ja jeg ved godt at det bare var en uskyldig joke, men jeg ved også at der er uinviterede udlændinge der røver, dræber, og voldtager danskere udenfor, imens i laver… Read more »

Margrethe
Margrethe
1 month ago
Reply to  Poul

Den som kun ta’r spøg for spøg og alvor kun alvorligt
Han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt…

Den meget danske Piet Hein

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
1 month ago

Bra förslag! Taget!

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 month ago

Uanset hvad de kalder sig:

DE SKAL UD !

https://www.youtube.com/watch?v=rKIPs_13Xt8

Preben Nielsen
Preben Nielsen
1 month ago

Egentlig har jeg ikke noget imod ordet Islam. Næsten alle modstandere af denne totalitære ideologi bruger det selv. F.eks. herhjemme SIAD /Stop Islamiseringen af Danmark og toppolitikere fra NB og DF. For Frihed bruger konstant det samme banner med ordene FUCK ISLAM, fordi det er kort og effektivt. Det udflydende muhamedanisme siger ikke ret meget Jeg ser det lidt som 1970ernes og 80ernes Danmark. Ordet rød blev aldrig brugt af dem der var det. Det var i bred forstand “venstreorienterede” eller “demokratiske socialister”. De var alle tilhængere af muren i Berlin og Brezhnev og skulle derfor have gået under betegnelsen… Read more »

Poul
Poul
1 month ago

Hvis danskerne ikke engang fatter sammenhængen mellem islamisme og de 5 første bogstaver i ordet, så fatter de nok heller ikke problemet fordi du ændrer navnet på dens følgere en smule vel. Udover det ligger det som en varm kartoffel i munden, “Muhamme’d’ist”, så jeg ved ikke hvad du havde forestillet dig skulle blive effekten af det. Tror du at politiken nu begynder at bruge det hele tiden fordi du skrev det på snaphanen? Næppe vel. Beklager tonen, men det er SÅ dansk at sidde og bruge tid på at finde på et eller andet fjollet ord at beskrive vores… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 month ago

“Multi Billion Covid Cake”
Han (Poul Wesyon) må være konspirationsteoretiker. Eller noget andet samfundsskadeligt.

Ego
Ego
1 month ago

Lad os gå direkte til henrettelserne af den offentlige sektor. Jeg synes vi skal henrette alle offentligt ansatte. ALLE

Ego
Ego
1 month ago
Reply to  Ego

Plus korsfæste alternativt brænde alle journalister levende

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x