24
dec
Seneste opdatering: 28/12-21 kl. 1515
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Glædelig jul til alle læsere efter et år af de mere omtumlede. Enmandsblogs er konjunkturfølsomme, og denne hang i en tynd tråd i starten af året. Noget min medicin var “terminalbevilliget” da staten regnede med, jeg var så sparsommelig, at jeg ville gå hen og dø, men jeg, gode venner – og navnlig Mette – snød dem. Nu er det stabilt igen og der er kræfter til endnu en runde. (Weekendavisen 23.12.2010 Kultur Anm: O helga natt ! Af HENRIK WIVEL – ikke online*)

Glem alt om José Carreras, Luciano Pavarotti, Roberto Alagna og Rolando Villazón.Der er lidenskab og styrke i hans stemme, men også en vemod, der forankrer følelsen i dybden og vidner om skjulte lag i Jussi Björlings personlighed………Det er med O helga natt , Jussi Björling synger sig helt ind i hjertet og får mørket til at lyse. Dette lyse mørke er en del af hans egen stemme, og klokken i salmen ringer som et blødt kosmisk ekko og vidner om en anden verden, der for en stund kommer til stede. Her.

Jussi Björlings stemme skaber korrespondancen mellem himmel og jord, ikke mindst i kraft af hans uforlignelige legato og linjeføring, der gør salmens gentagne slutvers til en lang glidende bevægelse, hvor han uden ophold skaber sammenhæng fra det højeste til det dybeste på melodiens tonestige. Hold da op, hvor er det godt, her i Augustin Kocks svenske gendigtning: “O helga natt , o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens smärta led.” (Weekendavisen 23.12.2010 Kultur Anm: O helga natt ! Af HENRIK WIVEL – ikke online*)

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sebastian
Sebastian
1 year ago

Glædelig jul Steen

Herligt at du hænger ved. 

Marina
Marina
1 year ago

Så blev det igen jul på Snaphanen.

Godt at du klarede dig igennem, og forhåbentlig bliver du stærkere dag for dag og får den hjælp, du har brug for.

marina
marina
1 year ago
Reply to  Marina

Glædelig Jul til alle.

Michael Nielsen
Michael Nielsen
1 year ago

Godt at høre at der er kræfter til endnu en runde. Der er brug for din blog, og som tingene ser ud nu, så bliver der endnu mere brug for den, til næste år. Tak for dine perspektiveringer og glædelig jul.

Santor
Santor
1 year ago

Glædelig Jul Steen 🙂 og glædelig Jul til alle her på Snaphanen.

Det gælder mig at du er kommet til kræfter.

Tim Pallis
Tim Pallis
1 year ago

Glædelig jul! Og skønt at du kæmper videre med krop og sind og ånd. Henrik Wivel siger alt det rigtige om Björling. Det bedste af det bedste. Man kan blive helt kristen af at høre det.

dunk
dunk
1 year ago
Reply to  Tim Pallis

1st tak for i flere aar at have haft lejlighed til at foelge din blog,Jussi Bjoerling var fantastisk.at taenke sig den blindhed der breder sig.hvis ikke vi, du fortsaetter saa vil Mozart Bach Vivaldi Carl Nielsen paa meget kort tid vaere haram og i vaerste fald vaere ikke kendte.
Hvad er det de nordiske befolkninger ligger under for ,Finnerne er er maaske ved at vaagne op, de der Magyarer er noget saerligt denne bemaerkning har over aarene kostet mig mange bajere, men deres Finske venskab ,med denne Dansker var ubrydeligt .,

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
1 year ago

Glædelig Jul, Steen og Snaphanen.
Fra min horisont laver Du et stort stykke arbejde der kommer os svensker til del.
Nu håber vi bare at i får fjernet Mette Frederiksen i en fart.

John M
John M
1 year ago

Glædelig jul, og tak for det sidste sted jeg kan ytre min mening. ISLAM, den muslimske “replacement migration ” til europa ! Hele “donate to me” internettet, er frådende over convid-19 . Stop det nu , FOCUS. Jeg har kontakter overalt i europa , 2 af mine “alternative” journalister , er simpelthen forsvundet” , de ville undersøge hvor og hvad bliver der af de Egyptiske og tyrkiske “immigranter” . Jeg har masser af data og optagelser . Det helt store muslimske “ryk ind er igang , jeg har advaret i årevis . “Egyptians were the main nationality registered in Italy.… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  John M

John du må have lidt tålmodighed, om du husker den russiske vinterkrig, vejret i øjeblikket er simpelthen for dårligt, ikke for dårligt til et forsvar, men for dårligt til et angreb, men bare rolig Rusland står naturligvis klar, rydder området når ellers vejret bare bliver lidt bedre, at ikke det tunge materiel sidder fast i mudder.

Så lidt tålmodighed, i Rusland helt det samme problem, vanskeligt at vente, men vejret er pt. for dårligt til et angreb.

John M
John M
1 year ago

YTRINGSFRIHED

John M
John M
1 year ago

Glædelig jul, og tak for det sidste sted jeg kan ytre min mening. ISLAM, den muslimske “replacement migration ” til europa ! Hele “donate to me” internettet, er frådende over convid-19 . Stop det nu , FOCUS. Jeg har kontakter overalt i europa , 2 af mine “alternative” journalister , er simpelthen forsvundet” , de ville undersøge hvor og hvad bliver der af de Egyptiske og tyrkiske “immigranter” . Jeg har masser af data og optagelser . Det helt store muslimske “ryk ind er igang , jeg har advaret i årevis . “Egyptians were the main nationality registered in Italy.… Read more »

Last edited 1 year ago by John M
trackback

[…] Source link […]

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x