1
feb
Seneste opdatering: 1/2-22 kl. 1721
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Henrik M. Jensen

Det er sikkert gĂĄet hen over hovedet, eller rettere hijabben pĂĄ de fleste, at 1.februar er “World Hijab Day”, hijabbens verdensdag.

Dagen blev introduceret i 2013 af en Nazma Khan, der som barn var flyttet fra Bangladesh til New York. og som i kølvandet pĂĄ terrorangrebet 11.9. 2001 havde oplevet en stigende uvilje mod hendes brug af den religiøse hovedbeklædning. Og for at gøre hijabben respektabel har hun siden forsøgt at fĂĄ kvinder over hele verden og fra alle religioner til at iføre sig tørklædet som symbol pĂĄ “religiøs tolerance” og kvinders ret til selv at vælge deres hovedbeklædning. For “hijabben skaber en følelse af frihed og at man underkaster sig sig selv”.

Idiotisk

Men at gøre hijabben til et symbol pĂĄ frihed er ĂĄbenlyst idiotisk. For kvinder overalt i verden er hijabben selve symbolet pĂĄ den undertrykkende ideologi, som kvinder skal leve under ifølge Muhammeds ideologiske kampskrift “koranen”.

Og at 1.februar samtidig er årsdagen for Khomeinis ankomst i Teheran 1979, der blev startskuddet til den islamistiske renæssance, som har plaget verden siden, gør kun tingene værre.

Derfor ønsker kvinder overalt i verden, især dem, der er sluppet ud af islams kvælertag, at gøre dagen til “Nej til hijab-dag”.

I Tyskland er flere konvertitter fra islam trådt frem med kraftig kritik mod dagen og i Indien, en af frontstaterne i kampen mod islam, ses dagen som et forsøg på at lokke hinduistiske kvinder over i islam.

Hver dag hijab-dag

Kun enkelte steder i verden er Hijab-dagen gjort officiel.

I Filippinerne, som har et stort muslimsk mindretal, og i staten New York i 2017, da den demokratiske guvernør Andrew Cuomo regerede. Han blev sidste ĂĄr tvunget fra posten, da 11 kvinder anklagede ham for at have begĂĄet seksuelle overgreb under sin embedsperiode. MĂĄske skulle de have bĂĄret en hijab og ikke bare den ene dag….

I de 55 muslimske stater, hvor shariaen hersker, er hijab-dagen til gengæld ikke blevet indført. For dér er det hijab-dag HVER dag.

“World Idiot Day”

I Danmark kom hijabben i centrum, dengang Pernille Rosenkrantz-Theil forlod Enhedssocialisterne, fordi partiet ikke ville godtage den tildækkede Asma Abdol-Hamid. Solidariteten rakte dog ikke til, at PRT selv begyndte at føre sig frem med hijab i sit nye parti og dermed gå i sporet af hendes svenske partikammerat Mona Sahlin.

Dagen følger lige efter dagen, hvor den radikale Elif Demir Gökce erklærede, at “det i hvert fald ikke var en muslim, der myrdede den franske lærer Samuel Paty”. Og at “drab er umuligt i islams kontekst”.

Denne ĂĄbenlyst idiotiske udtalelse lægger sig tæt op ad ideen om hijab, som symbol pĂĄ frigørelse, og sammen kunne de danne grundlag for at gøre 1.februar til “World Idiot Day”.
SĂĄ kan 2. februar blive “Nej til hijab-dag”.

5 1 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
karl madsen
karl madsen
1 year ago

“Muhammeds ideologiske kampskrift “koranen”.”

Der er noget selvmodsigende over muslimernes indstilling til deres egen religion. På den ene side hævder de, at Allah er den største, mens de på den anden side retter sig blindt efter en bog skrevet af Muhammed. Det ville gøre det hele noget enklere, hvis muslimerne kunne blive enige med hinanden om, hvem det egentlig er, der er størst.

HamDerHarLæstLuderBogen
HamDerHarLæstLuderBogen
1 year ago
Reply to  karl madsen

Tror mere at vestlige burde sætte sig lidt ind i islam. Kend din fjende som det hedder. Koranen er “guds ord” hvorimod at haditherne og suraen er en fortælling om Muhammed liv og sædvaner. Tror ogsĂĄ at de selv nævner det (mange gange) Allah er den største og Muhammed er hans profet. Hvis du virkeligt vil gĂĄ islam pĂĄ klingen med et dogme, sĂĄ er det at Muhammed ikke mĂĄ tegnes og hans navn ikke bruges i vanære – sĂĄ hvad med alle de unger der hedder Muhammed? 🙂 MĂĄ de ikke tegne sig selv, og hvordan forholder de sig… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x