3
feb
Seneste opdatering: 3/2-22 kl. 1328
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Bitten-Kirsti Nielsen

Indledning:

Ukraine er en stor geografisk region, som tidligere var en del af Rusland, og som i historiens løb har været under påvirkning af vigtige stater som Frankrig, Østrig-Ungarn, Storbritanien og det Osmanniske Rige. Derfor har Ukraine i dag en blandet befolkning ikke mindst med et russisktalende mindretal med dybe historiske, kulturelle og økonomiske bånd til Rusland. I dag foregår der en temmelig stor udvandring fra Ukraine til Rusland, hvilket ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelensky, ses som et problem.

  • 1. Nu læser vi så, at Rusland skulle være klar med en invasion af Ukraine, og Vestens politikere har derfor travlt med at blande sig i historien om denne forestående krig med en vedvarenhed og et voksende hysteri hos europæerne, som vedligeholdes af mainstream mediernes enstemmige kor. Dertil kommer et massivt pres fra USA, som gennem NATO sætter kursen, og mens de foregiver at arbejde for fred, dikterer de, så vidt jeg kan se, hvad deres europæiske venner skal mene samtidig med, at de tilskynder til europæiske våbenleverancer til Ukraine – Mette F er parat – for således at kunne føre deres krig mod Rusland fra Europa.

Bør europæerne ikke overveje, om diverse “salon-krige”, som diverse magter fører – her USA’s fjendskab med Rusland – i realiteten vedkommer os? Bør Europa ikke være langt mere kritiske i spørgsmålet om, hvad der bør interessere Europa? Hvorfor igen og igen lade os tvinge til at støtte krigsliderlige og konfliktsøgende kræfter og tillade dem at få indflydelse her? Kunne vi ikke vælge det anderledes?

Hvad siger Ukraines politikere?

Volodymyr Zelensky, Ukraines præsident, opfordrede den 28. januar Vesten til at undlade at så panik. “Vi har ikke brug for denne panik”, sagde han, “da det kan gå ud over landets økonomiske stabilitet”, og han beskyldte USA for at fremskynde en ukrainsk invasion af Krim.

“Vi har ikke brug for denne panik, den koster vores land dyrt”, sagde han. Og han fortsatte: “Hvis vi lytter til visse internationale medier og til de vestlige statsoverhoveder, skulle man tro, at vi allerede var i krig, og at tropper var i gang med at rykke frem på vejene. Men det er jo ikke tilfældet”, understrede han, og han vurderede, at den største risiko for Ukraine ville være en destabilisering af situationen i landet snarere end truslen om en russisk invasion.

Også Oleksik Danilov, sekretær for Ukraines Nationale Sikkerheds- og Forsvarsråd, udtaler: “Situationen er klar for os, så der er ingen grund til panik. Jeg beder venligst alle om at falde til ro”. Det skal dog tilføjes, at Danilov tidligere har talt om en russisk trussel.

Og endelig protesterer Ukraines forsvarsminister, Oleksiy Reznikov, der heller ikke forventer et angreb. Han siger: “I øjeblikket har de væbnede styrker ikke oprettet nogen angrebsgrupper, og intet tyder på, at de står parat til at starte en offensiv”.

2. Rusland tilbageviser også kategorisk en invasion af ukrainsk territorium og har givet udtryk for sin egen frygt for Ruslands sikkerhed, som er forbundet med NATO’s udvidelse mod Øst og med udsigten til leverancer af angrebsvåben til Ukraine. I den forbindelse har Moskva opfordret Washington og NATO til at give afkald på disse udvidelser, hvilket Washington indtil videre ikke har imødekommet.

Præsident Biden overvejer til gengæld at sende tusindvis af tropper til Baltikum og Østeuropa pga. truslen om “den russiske invasion” (der ikke vil blive til noget) skriver New York Times dagligt. Og han har lavet en liste over de foranstaltninger, han kunne tænke sig at genere russerne med: Afbrydelse af det internationale betalingssytem SWIFT, forbud mod dollartransaktioner for russiske banker, at sortliste russiske embedsmænd, journalister og hele Nord Stream 2-gasrørledningen. Og ingen forsøger at sætte en stopper for denne fantast.

3. Men hvordan vil USA bære sig ad med at presse Rusland til at invadere Ukraine? Det er der, jeg ender efter at have læst i stribevis af disse rapporter.

Den 24. marts sidste år meddelte Ukraines præsident, at Ukraine ville tage Krim tilbage fra Rusland med “militære midler, hvortil USA og NATO udtrykte deres “urokkelige” støtte. At dette var en prøveballon, synes at være evident.

Og i april gav de desuden støtte til en ukrainsk offensiv mod separatister, som var allieret med Rusland i de østlige provinser Donetsk og Louhansk, hvorefter Rusland udsendte flere tropper til grænserne til Ukraine i forsvar for sine allierede der. Derefter skulle Zelensky efter sigende have opgivet sine planer.

Det er selvfølgelig nærliggende at konkludere, at hvis Ukraine angriber Donbass-regionen, vil Rusland gribe ind med forsyninger til oprørerne, og ideen om en “rusisk invasion” ville blive til virkelighed. Men de ukrainske ledere har i øjeblikket ingen interesse i at kæmpe for amerikanske strategiske mål. De har rigeligt at gøre med en dårlig økonomi.

Så nu er Det Hvide Hus ved at være trætte af Zelensky og finder ham “irriterende og kontraproduktiv”, kan man læse. Og Biden taler videre om at indelsutte og omringe Rusland.

4 Konklusion

Men politikerne fortsætter med at true Rusland – også i Danmark – med “hidtil usete sanktioner” ifølge Jeppe Kofod. “Moskva vil blive behandlet meget hårdere end i 2014”, har han udtalt. Har man hørt en loppe gø? For mig er det et ægte udtryk for politisk dumhed af første karat og medløberisk politikerjargon. Og det falder mig ind, at det måske havde været muligt for Europa at gøre det samme over for Rusland efter murens fald, som man gjorde i forholdet til Tyskland efter 2. verdenskrig?

Kunne man ikke i 1990’erne have inviteret Rusland med til at deltage i opbygningen af det “fælles europæiske hus” i stedet for at holde det post-sovjetiske Rusland udenfor efter den kolde krig?

Det er en kringlet sag, og vi får jordens mest elendige dækning i dansk presse. Derfor har vi behov for at belyse dette problem (også det) fra nogle flere vinkler. Kan problemet anskues anderledes?

Hvorom alt er så bør Vesten nu slå koldt vand i blodet og afvente, hvad der sker. Og mainstream pressen burde dæmpe sig! Måske skulle vi endda række hånden ud til Putin i et forsøg på at oprette et konstruktivt samarbejde med Rusland? Bedre sent end aldrig.
……………………
1) https://reseauinternational.net/la-russie-cet-etrange-agresseur-ou-viennent-vivre-tant-dukrainiens
2) https://francais.rt.com/international/95223-president-ukrainien-appelle-occident-ne-pas-semer-panique-face-ruse
https://reseauinternational.net/le-president-ukrainien-appelle-loccident-a-ne-pas-semer-la-panique-face-a-la-russie/)
3) https://reseauinternational.net/lukraine-en-otage-du-jeu-de-loccident-contre-la-russie/
4) https://reseauinternational.net/washington-va-bientot-larguer-zelensky-le-president-ukrainien/
https://lesakerfrancophone.fr/washington-va-bientot-larguer-zelensky-le-president-ukrainienhttps://reseauinternational.net/la-russie-et-loccident-percer-le-brouillard-de-lhysterie/
https://www.strategic-culture.org/news/2022/01/26/russia-and-west-piercing-fog-of-hysteria/

3.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
3 months ago

Hvis jeg skal invadere Rusland, så bliver det med kneppe-jeppe bundet fast på køretøjets front og den suicidaldemokratisle folketingsgruppe, kogt som feltrationer.

Broncobilly
Broncobilly
3 months ago
Reply to  Anders

lol, eller “neger-jeppe” efter han ringede til Ny times og løj om, at Søren espersen havde kaldt Obummer “nigger” – han kaldte ham neger.

Sådan bliver man udenrigsminister.

De må være stolte af ham på Bornholm

Last edited 3 months ago by Broncobilly
Piotr
Piotr
3 months ago

JA, man føler sig virkelig tryg når pædofil-Jeppe og den blanke Trine puster sig op og truer Putin(hvis det danske forsvar skulle i aktion nu, ville de have ammunition til ca 25 minutter!) Den pædofile har doneret ca. DKK 730 millioner til våben til Ukraine, hvor mon de penge kommer fra? er der kontrol med hvad de går til? (nope!) MEN, EU og Tyskland er slet ikke interesseret i konflikt med Putin, fordi så kunne han lukke for gassen! (UPS!). EU er som sædvane intet værd når der opstår virkelige problemmer forårsaget af deres egen imperialistiske politik. EU bilder sig… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 months ago

EU & USA brød alle indgåede aftaler med tidligere præsident Janukovich, og forurettede istedet det voldeligt kup, med hjælp fra banderas, nynazister og fascister, hvad da også daværende US præsident Obama indrømmede, og placerede sin egen USA/EU krigsgale kupregering ved magten i Kiev, med hensigt for USA at udplyndre Ukraine, at rage til sig hvad Joe & Hunter Biden er eksempler på. USA & NATO kunne istedet starte med at lade Ukraine være i fred, så blev der fred. EU sender milliarder af euro i støtte til Ukraine i et bundløst hul af gæld og korruption, kupregeringen i Kiev består… Read more »

Last edited 3 months ago by Jan Ulrik Friis
karl madsen
karl madsen
3 months ago

Jeg kender, hverken Biden eller Putin, men hvor Biden og mange andre vestlige politikere uden tvivl er at sammenligne med marionetdukker, tror jeg, at man skal stå endog meget tidligt op om morgenen for at kunne snøre Putin.

Bitten-Kirsti Nielsen
Bitten-Kirsti Nielsen
3 months ago

Jeg følger op på emnet lige i øjeblikket, og for mig ser det ud, som om Biden forsøger at tirre Putin. Iflg. Foxnews d.d. sender han amerikanske tropper ind i bla. Rumænien. Nu tripper han som en bokser i bokseringen……Jeg ved ikke, om jeg får lyst til at smække ham en på bærret eller have ondt af ham

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 months ago

Ligesom Danmarks Mette Frederiksen den “geniale” ide en lille hurtig blitzkrig imod Rusland på Østfronten, denne krig kan hverken USA eller Danmark vinde, nederlaget ER allerede forudsagt på forhånd, alligevel går Danmark ALL IN truer Rusland! Der er krige, men så er der denne krig, krigen over alle krige, denne krig Danmark for alt i verden skal holde sig langt langt borte fra, det totale nederlag er givet på forhånd, selv USA vil falde på Østfronten! Hvem er Danmark i denne sammenhæng en filur en pestilens, Mette Frederiksen kan endnu nå at kalde samtlige danske styrker hjem fra Østfronten at… Read more »

Dan
Dan
3 months ago

Våbenindustrien i USA har brug for afsætning af sin produktion.
Olieindustrien i USA har brug at sælge LNG gas til Europa og blokere for Nordstream2.
Nato har brug for Rusland som fjende, da Nato ellers ingen eksistensberettigelse har.
Biden og Demokraterne i USA har brug for en ekstern potentiel konflikt, for at aflede opmærksomheden fra uløselige interne problemer.
Ukraine har brug for at finansiere sin kamp for at afværge national bankerot.
Disse skulle de væsentligste årsager til USA’s besættelse af Rusland.

mia
mia
3 months ago

De samme som har hisset til krig de siste 100 år er de samme som sitter i dagens USA regjering!

Jensen, Danmark
Jensen, Danmark
3 months ago

Ingen kan slå Rusland på østfronten.

Henning
Henning
3 months ago

Nu har ryssland sannsynligvis invadert Belarus mens verden trodde de skulle invadere Ukraina.
Kanske Putin er er langt smartere enn noen trodde?

trackback

[…] Source link […]

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x