17
apr
Seneste opdatering: 17/4-22 kl. 1126
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politibiler brenner i Örebro under langfredag. Foto: Kicki Nilsson / TT / NTB

“De sĂ€ger, de ska ta över landet.  Ni kommer förlora Sverige till galningar.” –  “Jeg tror ikke lenger at Sverige kan reddes.”

Af Helena Edlund

En kveld for 18 Är siden oppdaget jeg at det ikke var mer velling til den da veldig unge sÞnnen, og uten velling ville han ikke sovne. En kjapp titt pÄ klokken viste at jeg ville kunne komme meg til butikken fÞr stengetid hvis jeg skyndte meg. Fem minutter senere sto jeg ved kassen i den lokale Coop-butikken. Jeg var den eneste kunden, men det var ikke stille i butikken. I kassene var hele personalet, to svenske kvinner og en yngre mann med sÄkalt ikke-europeisk utseende, engasjert i en heftig diskusjon.

Diskusjonen var tydeligvis ikke for mine Ăžrer, for da jeg kom til kassene, gikk kvinnene for Ă„ lĂ„se inngangen. Den unge mannen tok betaling for vellingen, samtidig med at jeg var litt sosial og spurte hva diskusjonen gikk ut pĂ„ – og mannen begynte Ă„ fortelle. Tilsynelatende hadde de tre diskutert om innvandrere fra muslimske land Ăžnsket Ă„ integreres i Sverige. De svenske kvinnene hevdet at alle som kom til Sverige, var en ressurs for samfunnet, mens den unge mannen ikke var like positiv.

– Jag försökte förklara hur de pratar dĂ€r jag bor, att de snackar skit om svenskar och sĂ€ger att de ska ta över landet. Men det finns inte en enda svensk som vill lyssna pĂ„ mig, sa den unge mannen med tydelig resignert stemme.

– Varför vill ni inte lyssna? Ni kommer förlora Sverige till galningar, för ni vĂ€grar att tro pĂ„ oss som vet hur snacket gĂ„r i Tensta och Rinkeby. Mina förĂ€ldrar kommer frĂ„n Iran. Vill ni att Sverige blir som Iran? Ni fĂ„r snart skylla er sjĂ€lva


Vi fortsatte diskusjonen i noen minutter, jeg fikk vellingen min og dro hjem. SÞnnen kunne sovne lykkelig den kvelden, men livet har gitt meg mange muligheter til Ä tenke tilbake pÄ den korte samtalen i kassen. Det var nemlig fÞrste gang jeg mÞtte en innvandrer som advarte om utviklingen i Sverige og pÄpekte at militante, religiÞst motiverte grupper faktisk Þnsket Ä ta makten over landet mitt.«Allahu akbar!

Allahu akbar!

De siste dagene har nyhetssendinger og sosiale medier blitt oversvĂžmmet av bilder og videoer av flyktende og skadde politifolk, brennende politibiler og aggressive mobber av skrikende menn. Steinene har haglet like intenst som ropene: «Allahu akbar! Allahu akbar!». Det kunne vĂŠrt bilder fra religiĂžse opptĂžyer i Syria, Libanon eller Gaza – men det er det ikke. Scenene utspiller seg i Sverige, og er muslimers reaksjon pĂ„ at Rasmus Paludan hadde til hensikt Ă„ brenne en koran. Torsdag var det opptĂžyer i Linköping og Norrköping, i gĂ„r nĂ„dde de Rinkeby og Örebro.

Nok en gang kom minnet om diskusjonen i Coop-butikken tilbake. Folk i Sverige har varslet om utviklingen sĂ„ lenge – likevel har ingenting skjedd. NĂ„ har vi dessverre passert PONOR: point of no return. Det gjĂžr meg vondt, men jeg tror ikke lenger at Sverige kan reddes.

I lĂžpet av de snart to tiĂ„rene som har gĂ„tt, har Sverige delt ut to millioner oppholdstillatelser til personer fra kulturer som er diametralt forskjellige fra den svenske. Dette uten Ă„ stille krav til integrering – eller andre krav, for den saks skyld. Patriarkalske ĂŠreskulturer styrer boligomrĂ„der med jernhĂ„nd. Parallelle samfunn og utenforskapsomrĂ„der har fĂ„tt vokse frem, og det samme har en hel krenkelsesindustri som har gitt de angivelig rasistiske svenskene skylden for alle innvandreres opplevde skuffelser.

Samtidig har det vÊrt mange markÞrer i lÞpet av disse Ärene, markÞrer som er individuelt bekymringsfulle, men som til sammen danner et bilde som det er umulig Ä gÄ glipp av. Dan Eliasson satt i 2016 i tv-studio og grÄt over en morder, mens terrorangrepet pÄ Drottninggatan i 2017 resulterte i en kjÊrlighetsdemonstrasjon mot rasisme. At morderes ofre stadig fÄr skylden for Ä vÊre «pÄ feil sted til feil tid», er et symptom pÄ et stort problem: Sveriges politikere har forÄrsaket den nÄvÊrende situasjonen gjennom bevisste beslutninger, en fÞlelsesdrevet ideologisk overbevisning og en fullstendig motvilje mot Ä se realistisk pÄ situasjonen.

NĂ„ er det for sent.

“Lite rörigt i Örebro idag,” hed det bagatelliserende i  ‘multikulturelle’ SVT

Jeg fÞler at pÄsken 2022 vil gÄ over i historien som starten pÄ den svenske borgerkrigen. NÄ er det ikke lenger mulig Ä skjule det: Sverige har brutt opp, landet er hjelpelÞst delt mellom oss som Þnsker Ä leve i fred, toleranse og med respekt for hverandre og dem som Þnsker konflikt, vold og tvang.

De har allerede erobret sine territorier med makt. NÄ gjenstÄr resten av Sverige. Alt tyder pÄ at det blir en seier ved walkover.

Kanskje har det vĂŠrt slik i mange Ă„r, men nĂ„ har «de» vokst seg sĂ„ sterke at de ikke gidder Ă„ skjule agendaen sin lenger. Ved hĂžstens valg deltar de til og med med sitt eget politiske parti, det islamistiske Partiet Nyans, som lover Ă„ jobbe for spesiallovgivning for muslimer og kriminalisering av islamofobi. Du lurer kanskje pĂ„ hva deres holdning er til opptĂžyene de siste dagene? Partileder Mikail YĂŒksel har uttalt at han har til hensikt Ă„ anmelde Politimyndigheten til Justitieombudsmannen (JO) 


De vil tvinge oss andre til underkastelse – og de lykkes. Vi lĂ„ser oss inne i vĂ„re hjem nĂ„r de brenner bilene vĂ„re og vandaliserer byene. Politikere leverer tomme fraser fra sine trygge elfenbenstĂ„rn, og politiet, som skulle beskytte oss og samfunnet vĂ„rt, tar beina pĂ„ nakken og flykter. De trekker seg tilbake for Ă„ «unngĂ„ konflikt» og «hindre eskalering» – men i det Ăžyeblikket politiet gir etter, overlater de voldsmonopolet til den antidemokratiske mobben.

I kveld gleder de seg i SkÀggetorp, Rinkeby og Vivalla. De har startet kampen om Sverige nÄ, akkurat som de sverget Ä gjÞre for 18 Är siden. Og nÄr vrakene av utbrente politibiler blir til symboler pÄ et dÞende demokrati, er det ingen vei tilbake.

De har allerede erobret sine territorier med makt. NÄ gjenstÄr resten av Sverige, og alt tyder pÄ at det blir en seier ved walkover.

Se ogsĂ„ Volden eskalerer time for time: Borgerkrigs­tilstander i Malmö og Sweden Sees Days of Riots over Qur’an-Burning Danish Politician

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] för 18 Ă„r sedan, men som sĂ€ger mycket om de korrektas naivitet och vĂ€rdegrundshyckleri i dag. https://www.snaphanen.dk/2022/04/17/kampen-om-sverige-har-begynt/ Kampen om Sverige har begynt 2004 ”Kampen
 ”Ni […]

trackback

[…] för 18 Ă„r sedan, men som sĂ€ger mycket om de korrektas naivitet och vĂ€rdegrundshyckleri i dag. https://www.snaphanen.dk/2022/04/17/kampen-om-sverige-har-begynt/ Kampen om Sverige har begynt […]

trackback

[…] FrĂ„n en bloggföljare kom denna berĂ€ttelse av Helena Edlund, frĂ„n Snapphanen. Helena Ă€r kĂ€nd debattör, prĂ€st i svenska kyrkan med erfarenhet frĂ„n utlandstjĂ€nstgöring. Hon berĂ€ttar om en hĂ€ndelse, som Ă€gde rum för 18 Ă„r sedan, men som sĂ€ger mycket om de korrektas naivitet och vĂ€rdegrundshyckleri i dag. https://www.snaphanen.dk/2022/04/17/kampen-om-sverige-har-begynt/ […]

trackback

[…] Kam­pen om Sve­ri­ge har be­gynt […]