27
apr
Seneste opdatering: 27/4-22 kl. 2127
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Massemediernes holdning til  krigen er ubekymret og nonchelant”

Vi der husker Cuba-krisen i 1962, er ved at være oppe i årene, men vi husker 13 dage hvor hele verden holdt vejret af angst for udslettelse i en altomfattende atomkrig. Vi ser ikke skyggen af det idag, hvilket virker yderst mærkeligt. At vi kan dræbe alt liv på jorden 10-15 gange, burde kunne skræmme enhver, eller hvad tænker vi, nu vi balancerer på på kanten af det værst tænkelige?

Proxy-krigen mellem USA/NATO/EU og Rusland tilspidses hele tiden, ingen nedtrapper, og begge parter fremstår som aggressorer. Hvorfor forekommer udslettelse af menneskeheden mindre katastrofal i dag, end den gjorde i 1962? Når man tænker på, hvor mange gange det var ved at gå galt under den kolde krig, forekommer “det går nok-attituden” lovlig optimistisk. Alligevel hetzer alle for mere krig, ikke mindst propagandapressen på begge sider. At EU ikke mener, vi i EU området kan tåle at læse russiske, engelsksprogede medier, er direkte tragikomisk, men helt i overensstemmelse med EU’s antidemokratiske indstilling på alle andre områder.

EU truer Musk – ret ind eller vi kommer efter dig!
Af Lars Hedegaard

Om storebrors hjertegribende omsorg for alles ve og vel

Ikke bare venstrefløjen, men nu også EU, er blevet nervøs ved udsigten til, at ytringsfriheden indfinder sig på Twitter. I går bekendtgjorde EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, at Elon Musk ”hurtigt må tilpasse sig” EU’s regler for online platforme eller risikere bøder. “Ethvert selskab, der opererer i Europa, må overholde vore regler. … Det ved Hr. Musk udmærket.” Musk må derfor skynde sig at rette ind efter EU’s nye lov om digitale tjenester, siger Breton.

Interessant nok har EU vist ikke tidligere truet Twitter, men det var jo også, da platformen fjernede det meste af, hvad der kunne genere fortællingen om storebrors hjertegribende omsorg for alles ve og vel.

Den nye lov, som ingen i Danmark har hørt om, træder i kraft næste år, betyder, at virksomheder, der ikke danser efter EU’s pibe, bliver frataget 6 pct. af deres indtjening, og hvis det ikke hjælper, kan de få forbud mod at operere i Europa.

Ifølge britiske presseforlydender vil EU blandt andet slå ned på forkerte meninger om Ukraine og covid.

Elon Musk stillede for nyligt spørgsmålet:

”Må en, du ikke kan lide, have lov til at sige noget, som du ikke kan lide? Hvis det er tilfældet, har vi ytringsfrihed. Det er forbandet irriterende, men det er et tegn på en sund og fungerende ytringsfriheds-situation.”

Det kommer han ikke langt med i EU, for der har vi kommissær Margrethe Vestager, som i en pressemeddelelse den 23.4. beskriver den nye lov som en hjælp til at skabe “et sikkert og ansvarligt online-miljø. Platforme skal være gennemsigtige, hvad angår deres beslutninger om regulering af indholdet, forhindre farlig disinformation i at blive udspredt og forhindre farlige [unsafe] produkter i at blive tilbudt på markedet. Med dagens aftale sikrer vi, at platforme bliver holdt ansvarlige for de risici, som deres tjenester kan udgøre for samfundet og borgerne.”

Det er altså af hensyn borgerne, at EU truer Elon Musk.

Den nye lov om digitale tjenester bygger på en betænkning fra 2020 om bl.a. ”hadpropaganda” og ”desinformation”, der er refereret af Associated Press. Betænkningen advarer om, at de alternative og sociale medier udgør en trussel mod borgernes grundlæggende rettigheder. I samme forbindelse fordømmer Europaparlamentet ”konspirationsteorier”, der har til formål at miskreditere EU og EU’s virksomhed, herunder kritik af EU-landenes coronarestriktioner. Sådanne teorier kan nemlig føre til højreekstremisme og racisme, mener Parlamentet.

Forståeligt nok har Europaparlamentet intet imod venstreekstremisme, som er dets egen bærende ideologi.

BBC: Elon Musk warned he must protect Twitter users

4 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
15 days ago

Eventyrets skyggesider i alt sin gru er ikke længere fiktion, 1984 forlængst overgået af virkeligheden, grumt nu nationalstaten ikke længere findes på folkets side, ikke længere står op imod den islamiske besættelse, op imod medicinalindustrien, op imod New World Order, op imod US imperialismen, der findes ingen undskyldning for nationalstaten at ikke komme op på barrikaderne kæmpe for nationalstatens regulære overlevelse, Snaphanen var oppe på barrikaderne fra dag 1′.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x