21
maj
Seneste opdatering: 21/5-22 kl. 1410
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Aulaen på Søetatens Pigeskole fra 1858 i Borgergade 111. Nyrestaureret. © Snaphanen.dk, klik for helskærm

Vil Biden snart bære sejrspalmerne, eller må Biden og Nato trække ud?

af Bitten-Kirsti Nielsen

Svaret blæser i vinden eller afhænger i hvert fald af medierne, man læser. Derfor kan vi roligt slutte, at ingen i virkeligheden ved, hvad der sker, for hærene flytter tilsyneladende rundt i stor forvirring, tager hinanden til fange og det, der er værre. Kun tiden vil vise hvordan det ender. Men ingen kan heller ikke med sikkerhed fastslå, at Europas befolkninger bakker op om deres regeringer. Det er til gengæld sikkert.

Til morgen studerede jeg Il Giornale med foto af Italiens premierminister Mario Draghi, som glad tager hjertelig afsked med Biden efter besøg i Washington. Også artiklen var lutter rosende ord, om end denne avis godt kan være ret behersket.

Men samme hjertelighed møder Draghi ikke på hjemmebanen. For bag italienernes sprudlende facade, som alle fascineres af, er der et tænksomt folk, som jeg altid har holdt af for deres snusfornuft. Nu har beslutningen om at sende våben til Ukraine mistet sit flertal i det italienske parlament, og siden pavens udtalelse om Natos “gøen ved Ruslands dør” har situationen hos italienerne ændret sig radikalt.

Ledende militærfolk taler imod støtte til krigen i Ukraine, og Enrico Letta fra Italiens demokratiske parti, der før støttede våbenleverancer til Ukraine, har den 9. maj udtalt til Il Corriere, at “Italien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Polen nu måtte flytte sig i forening mod fred”.

Det vil sige, at de sammen burde opsøge Putin. “Vi kan ikke lade os dirigere af USA, Europa er stort nok. Denne krig finder sted i Europa, og det er Europa, som skal gøre en ende på den”. Også i Frankrig er mange enige i det synspunkt især blandt højtstående militærfolk, hvorom jeg indsætter enkelte links.

https://www.corriere.it/22/05/08/carlo-de-benedetti-intervista-guerra-putin
https://www.corriere.it/politica/22_maggio_09/letta-ucraina-europa-russia-2f9e690a-cf06-11ec-b21c-2cc92198dafc.shtml?refresh_ce•
https://reseauinternational.net/author/delawarde/

Jamen det er da befriende sund fornuft, vi finder der sydpå.

Europa bør indse, at Nato med USA i spidsen næppe vil være i stand til at skabe et regimeskifte i Moskva. Putin er særdeles populær hos russerne. Og Europa bør indse, at denne tragiske krig ikke er mellem Rusland og Ukraine, men mellem Rusland og USA. Det er storpolitik, det er geopolitik.

Globaliseringen betyder Vestens førerskab, som endda kalder sig “det internationale samfund” for hele planeten. Men Vesten er ikke hele planeten, og USA’s førerskab vakler, selv om det ikke er populært at sige højt.

Dertil kommer, at de mange sanktioner mod Rusland kun skader europæerne selv som en kæmpe boomerang. Alle ved, at vi er afhængige af importen af olie, gas, korn, gødning mm. Og Rusland er ikke længere Sovjet.

Jeg savner det gennemskuelige nationernes Europa, som vi havde engang, og jeg er så træt af at opleve mit land kostet rundt af ledere, vi europæere aldrig har valgt. Jeg tænker på FN og EU’s kommandosystem.

Og det generer mig også, at Nato’s rolle som forsvarsalliance igen har vist sig at være noget ganske andet. Men derom kunne der siges en del. Lad os nu trække Nato ud af Ukraine, sige tak for denne gang til Biden, gøre som italienerne foreslår og så se, hvad der sker.

Derfra kan vi handle.

4.2 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
D. Christensen
D. Christensen
1 month ago

Nato er kun i live takket være den konstante arvefjende Rusland. Overvindes Rusland, vil Nato dø strådøden, da Nato’s eneste fjende så vil være væk. Rusland må ikke vinde, da Nato så vil miste så meget prestige, at Nato tvangsnedlægges.
Konklusionen er da, at Rusland stadig skal erklæres en symbolsk dødsensfarlig fjende, men samtidig reelt skal svækkes, men ikke ødelægges – helst ved at afskaffe Ruslands atomvåben.
Vesten har mere brug for Rusland mere end Rusland har brug for Vesten.
Ukraine bliver USA’s nye Vietnam. USA har intet lært og intet glemt.

K. Madsen
K. Madsen
1 month ago

Ukraine ligger indenfor Ruslands interessesfære og de to lande må selv rage kastanjerne ud af ilden, så ikke vores skattepenge bliver smidt ud ad vinduet. Men Mette Frederiksen regner vel med en fed retrætepost i EU, hvis bare hun stjæler nok fra skattekvæget.

Videre!

Trygve Eklund
Trygve Eklund
1 month ago
Reply to  K. Madsen

“Interessesfære” er et fint ord for overordnet tenkning. Da trengrr nan ikke bry srg om mennenesker, moral og lidelser.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
1 month ago

Bra analys! Bra förslag!

Hotet mot mänskligheten finns dolt i UK resp USA!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x