24
jul
Seneste opdatering: 24/7-22 kl. 0159
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hvorfor trækker muslimer offerkortet i tide og utide?

af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog cand.pæd.psych.

Efter skyderiet i shoppingcenter Fields i København i juli 2022 , satte mange muslimer gang i den ved muslimsk terror i Europa traditionelt anvendte taktik med at “føle sig som offer”. Skabelonen der hales frem går på, at dem der tilhører det segment (muslimer ) som begår terroren, påstår at det er dem (muslimerne) – og ikke de døde Europæere – der er de egentlige ofre. En beskrivelse heraf har antropolog Britta Mogensen lagt på Den korte Avis. 

Der er en fundamental kognitiv dissonans i hovederne på mange unge muslimer i dag. På den ene side har den konservative religiøse opdragelse fortalt fortalt individerne at de alene har den sande hellige bog den sande gud og selvfølgelig den sande ”naturlige og fuldendte” religion [arab. Din] Det giver anledning til urealistiske forventninger i de muslimske lokalsamfund. Imidlertid er realiteten i de nuværende muslimske ghettoer at der er fattigdom, analfabetisme, vold, udbredt svig og skatteunddragelse, der medfører domsfældelser.

Ligeledes ser mange voksne muslimer det som en uretfærdighed at blive behandlet på lige fod med landets oprindelige borgere. Det opleves endvidere uretfærdigt og tærer på manges ikke særligt veludviklede tålmodighed (som deres forældre ikke har lært dem, fordi det ikke anses som en værdi hos en mand) at kristne og ateister for det meste hverken beundrer eller respekterer islam. Faktisk er det mit indtryk, at jo mere den almindelige danske befolkning lærer om islams værdier (uligestilling, manglende troesfrihed, Allahs love skal styre politik osv.), jo mere tager de afstand fra islam.

At hade er  et vigtigt element i muslimsk trosudøvelse

Se artiklen “At Hade og elske for Allahs skyld” af Kirsten Damgaard her på Res Publica. Dette dogme om had mod de eller det forkerte, der skal dræbes eller destrueres kan føre til en os/dem forståelse af tilværelsen.

Så muslimske unge uden modenhed, uden oplæring i rationel tankegang, og med en tyrkertro på at høre til den udsøgte skare, kan hurtigt føle sig som ofre. Det må være de andre, der berøver mig og mine fæller vore berettigede positioner.

Politifolk kan bevidne at hård benægtelse gerne afløses af voldsom gråd og bønfaldelse om at være et offer, når bevisernes stilling har tårnet sig op.

Som nævnt tidligere, mener jeg, at en del af kuren er undervisning i filosofi – fx praktisk filosofi fra omkring 4-5 klassetrin. Religionsundervisning kan vente til 8-9 klasse.

4.5 8 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dragen
Dragen
1 year ago

Mht til undervisning , alder , klassetrin mm. Jeg så gerne , at man underviste i musik på akkustiske instrumenter, nodelære mm. Og at man tilskyndede til kor-deltagelse. Begge dele med udgangspunkt i den danske salme skat. Altså salmebogen, – indsigt og forståelse af teksterne og sammenhængen med musikkens komposition og opbygning. Dels for at give flere danske børn et bedre og tungere fod og rodfæste i egen kultur og dens trosbaggrund . Dels for at give en realistisk baggrund for muslimske børn, at danne en sjælelig forståelse af noget ANDET end islam. Jeg taler mere om det sjælelige end… Read more »

Brian Olesen
Brian Olesen
1 year ago
Reply to  Dragen

Socialkonstruktivistisk pladder.

Der er naturligvis ingen, der skal have trukket korsang og salmer ned i halsen, blot fordi politikerne bredt set har begået et historisk overgreb på en naiv, præpareret befolkning.

Den undergravende udlændingepolitik, jf. konventionerne, skal ophøre, og så skal 2/3 af alle udlændinge samt efterkommere sendes hjem til oprindelseslandet.

Det er løsningen, og så lader vi kor- og salmesang være frivilligt.

Last edited 1 year ago by Brian Olesen
Lotte
Lotte
1 year ago
Reply to  Brian Olesen

hvorfor kalder du det “Socialkonstruktivistisk pladder” at lade børn og unge undervise i vores sang- og salmeskat?
De skal da osse læse H. C. Andersens eventyr og anden litteratur.

At synge er sundt.

Der burde også undervises i folkeviser og gerne folkemusik samt dans.

Brian Olesen
Brian Olesen
1 year ago
Reply to  Lotte

Fordi det er, hvad det er. Du bryder ikke etnicitet, muslimsk kultur og et evt. indgroet had op med social ingeniørkunst udi sang, dans og musik.

“Der burde også undervises i folkeviser og gerne folkemusik samt dans”

Det lyder også rigtig hyggeligt, men måske børn og unge mennesker uanset baggrund lige skulle lære at læse, skrive og regne først.

Personlig mener jeg, at der er langt vigtigere emner unge mennesker burde lære, hvis der vel af mærke var styr på de andre ting.

Last edited 1 year ago by Brian Olesen
Dragen
Dragen
1 year ago
Reply to  Brian Olesen

Jeg ØNSKER hjemsendelser . Massivt. Jeg ønsker at musik undervisningen og kor sangen SKAL være frivillig.

Brian Olesen
Brian Olesen
1 year ago
Reply to  Dragen

Jamen det jo dejligt at høre. Det lød nærmest bare som om, at du havde gang i et kulturradikalt integrationsprojekt, bedrevet på kvindelige følelser og omsorg.

Dragen
Dragen
1 year ago
Reply to  Brian Olesen

…Kultur radikalt integrationspro.. Du kan tro , – NEJ. Intet kunne ligge mig fjernere. Integration med islam er reelt INFILTRATION. Det har vi rigeligt af allerede. Mit sigte er ; Primært en heling af Danmark. Det danske samfund er efter min menning , siden loven af 1983 og delvist 1968/69 ,- mere alvorligt skadet end vi rigtigt er klar over. Generationer af børn og unge er “venstreorienterings-indoktrinerings-fordummelsesskadet”. Generelt er vores forståelse af fællesskab og beslægtethed voldsomt præget af en totalitærtænkning. Vores familie og slægtskabsforhold er et rod. De fleste af vores håndværksmæssige færdigheder og fag er forarmet ifht hvad vi… Read more »

piphans
piphans
1 year ago

“Hvorfor trækker muslimer offerkortet i tide og utide?”‘Elementary doctor watson’, landsforræderen lars løkke og hans bøsse ven samt resten af venstrefløjen har lært den islamiske invasionshær at, hvis man bare kalder enhver dansker for racist, så er man garanteret fri indkomst, betalt ferie i det land man er ‘flygtet’ fra på bekostning af de danskere der hver dag går på arbejde og knokler røven ud af bukserne.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Vel fair om folket får et valg en allersidste chance at sige NEJ til islamisk immigration, JA til hjemsendelse/återvandring af alt relateret til islam, et valg hvor kun etniske danske for Danmarks vedkommende, kun etniske svenske for Sveriges vedkommende har lov at stemme, befolkningen er aldrig spurgt om vi vil etnisk udrenses, om vi vil dø en alt for tidlig, en yderst brutal ufrivillig død! Ikke sandsynligt at folket overhovedet vil vinde en sådan afstemning, fair i det mindste at vi får dette valg nu det gælder liv eller død, for eller imod islamisk immigration, valget vi aldrig nogensinde fik,… Read more »

Limewood
Limewood
1 year ago

Årsagerne skal nok bl.a findes i “ære/skam”-relationens indflydelse på Muhammed og koranens tilhængeres tankegang. Men det skal også ses i sammenhæng med Muhammed og koranens nedgørelse af ikke-tilhængere at Muhammed og koranens ideologi. Kufr, ((kuffar/kafirun (pl.)) – betyder “at skjule” “at benægte” “at gøre oprør (mod allah) : nemlig “sandheden” – dvs. Muhammed og koranens ideologi. Det lyder ofte beskyldninger fra Muhammed og koran-tilhængere mod kaffirun (kristne/hinduer/buddhister mv.) om racisme, diskrimination osv. alt efter den kontekst hvori beskyldningerne skal bruges. Det er ikke tilfældigt at i Vesten bruges “racisme” som en politisk løftestang til af få magt. Andre steder (i… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Hvis ovenstående er problemet med “Islam”, så er her problemet med “Denokrati”:
ALAN WATT 2008 …. LISTEN FROM ABOUT 18:00 – A PRETTY SPOT ON PREDICTION!
https://www.bitchute.com/video/egbdFFEPSERU/

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Allan Gorm Larsen
Allan Gorm Larsen
1 year ago

Med hensyn til det med offerkortet, så har det været brugt blandt muslimer lige fra da de begyndte at komme her for30-40 år siden.
Jeg mener at den eneste måde vi kan takke dette uvæsen på er udvisninger, så fremt at de overtræder vore love.
Det kan ikke være meningen at det skal være os som skal integreres i dem, men det skal være omvendt, .
Der er et gammelt ordsprog som siger. Skik følge, eller land fly!.

Egon Potterdam
Egon Potterdam
1 year ago

Muslimer trækker offerkortet fordi de ved det virker. Se bare Sikandar Siddique. Selvom det nok er 14 dage siden sidst, forsømmer manden aldrig en lejlighed til at kæfte op om, hvor racistiske vi danskere er. Han må have indset, at offerkortet skaffer ham en plads i Folketinget.

john M
john M
1 year ago

wtf sletter I min kommentar.- STEN du er blevet groomet, dine admin kællinger sletter!

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Særdeles sørgelige nyheder: UP har lukket og slukket.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x