24
jul
Seneste opdatering: 24/7-22 kl. 0159
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hvorfor trækker muslimer offerkortet i tide og utide?

af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog cand.pæd.psych.

Efter skyderiet i shoppingcenter Fields i K√łbenhavn i juli 2022 , satte mange muslimer gang i den ved muslimsk terror i Europa traditionelt anvendte taktik med at “f√łle sig som offer”. Skabelonen der hales frem g√•r p√•, at dem der tilh√łrer det segment (muslimer ) som beg√•r terroren, p√•st√•r at det er dem (muslimerne) – og ikke de d√łde Europ√¶ere – der er de egentlige ofre. En beskrivelse heraf har antropolog Britta Mogensen lagt p√• Den korte Avis.¬†

Der er en fundamental kognitiv dissonans i hovederne p√• mange unge muslimer i dag. P√• den ene side har den konservative religi√łse opdragelse fortalt fortalt individerne at de alene har den sande hellige bog den sande gud og selvf√łlgelig den sande ‚ÄĚnaturlige og fuldendte‚ÄĚ religion [arab. Din] Det giver anledning til urealistiske forventninger i de muslimske lokalsamfund. Imidlertid er realiteten i de nuv√¶rende muslimske ghettoer at der er fattigdom, analfabetisme, vold, udbredt svig og skatteunddragelse, der medf√łrer domsf√¶ldelser.

Ligeledes ser mange voksne muslimer det som en uretfærdighed at blive behandlet på lige fod med landets oprindelige borgere. Det opleves endvidere uretfærdigt og tærer på manges ikke særligt veludviklede tålmodighed (som deres forældre ikke har lært dem, fordi det ikke anses som en værdi hos en mand) at kristne og ateister for det meste hverken beundrer eller respekterer islam. Faktisk er det mit indtryk, at jo mere den almindelige danske befolkning lærer om islams værdier (uligestilling, manglende troesfrihed, Allahs love skal styre politik osv.), jo mere tager de afstand fra islam.

At hade er¬† et vigtigt element i muslimsk trosud√łvelse

Se artiklen “At Hade og elske for Allahs skyld” af Kirsten Damgaard her p√• Res Publica. Dette dogme om had mod de eller det forkerte, der skal dr√¶bes eller destrueres kan f√łre til en os/dem forst√•else af tilv√¶relsen.

S√• muslimske unge uden modenhed, uden opl√¶ring i rationel tankegang, og med en tyrkertro p√• at h√łre til den uds√łgte skare, kan hurtigt f√łle sig som ofre. Det m√• v√¶re de andre, der ber√łver mig og mine f√¶ller vore berettigede positioner.

Politifolk kan bevidne at h√•rd ben√¶gtelse gerne afl√łses af voldsom gr√•d og b√łnfaldelse om at v√¶re et offer, n√•r bevisernes stilling har t√•rnet sig op.

Som n√¶vnt tidligere, mener jeg, at en del af kuren er undervisning i filosofi ‚Äď fx praktisk filosofi fra omkring 4-5 klassetrin. Religionsundervisning kan vente til 8-9 klasse.

4.5 8 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dragen
Dragen
1 year ago

Mht til undervisning , alder , klassetrin mm. Jeg s√• gerne , at man underviste i musik p√• akkustiske instrumenter, nodel√¶re mm. Og at man tilskyndede til kor-deltagelse. Begge dele med udgangspunkt i den danske salme skat. Alts√• salmebogen, – indsigt og forst√•else af teksterne og sammenh√¶ngen med musikkens komposition og opbygning. Dels for at give flere danske b√łrn et bedre og tungere fod og rodf√¶ste i egen kultur og dens trosbaggrund . Dels for at give en realistisk baggrund for muslimske b√łrn, at danne en sj√¶lelig forst√•else af noget ANDET end islam. Jeg taler mere om det sj√¶lelige end… Read more »

Brian Olesen
Brian Olesen
1 year ago
Reply to  Dragen

Socialkonstruktivistisk pladder.

Der er naturligvis ingen, der skal have trukket korsang og salmer ned i halsen, blot fordi politikerne bredt set har begået et historisk overgreb på en naiv, præpareret befolkning.

Den undergravende udl√¶ndingepolitik, jf. konventionerne, skal oph√łre, og s√• skal 2/3 af alle udl√¶ndinge samt efterkommere sendes hjem til oprindelseslandet.

Det er l√łsningen, og s√• lader vi kor- og salmesang v√¶re frivilligt.

Last edited 1 year ago by Brian Olesen
Lotte
Lotte
1 year ago
Reply to  Brian Olesen

hvorfor kalder du det “Socialkonstruktivistisk pladder” at lade b√łrn og unge undervise i vores sang- og salmeskat?
De skal da osse læse H. C. Andersens eventyr og anden litteratur.

At synge er sundt.

Der burde også undervises i folkeviser og gerne folkemusik samt dans.

Brian Olesen
Brian Olesen
1 year ago
Reply to  Lotte

Fordi det er, hvad det er. Du bryder ikke etnicitet, muslimsk kultur og et evt. indgroet had op med social ingeni√łrkunst udi sang, dans og musik.

“Der burde ogs√• undervises i folkeviser og gerne folkemusik samt dans”

Det lyder ogs√• rigtig hyggeligt, men m√•ske b√łrn og unge mennesker uanset baggrund lige skulle l√¶re at l√¶se, skrive og regne f√łrst.

Personlig mener jeg, at der er langt vigtigere emner unge mennesker burde lære, hvis der vel af mærke var styr på de andre ting.

Last edited 1 year ago by Brian Olesen
Dragen
Dragen
1 year ago
Reply to  Brian Olesen

Jeg √ėNSKER hjemsendelser . Massivt. Jeg √łnsker at musik undervisningen og kor sangen SKAL v√¶re frivillig.

Brian Olesen
Brian Olesen
1 year ago
Reply to  Dragen

Jamen det jo dejligt at h√łre. Det l√łd n√¶rmest bare som om, at du havde gang i et kulturradikalt integrationsprojekt, bedrevet p√• kvindelige f√łlelser og omsorg.

Dragen
Dragen
1 year ago
Reply to  Brian Olesen

…Kultur radikalt integrationspro.. Du kan tro , – NEJ. Intet kunne ligge mig fjernere. Integration med islam er reelt INFILTRATION. Det har vi rigeligt af allerede. Mit sigte er ; Prim√¶rt en heling af Danmark. Det danske samfund er efter min menning , siden loven af 1983 og delvist 1968/69 ,- mere alvorligt skadet end vi rigtigt er klar over. Generationer af b√łrn og unge er “venstreorienterings-indoktrinerings-fordummelsesskadet”. Generelt er vores forst√•else af f√¶llesskab og besl√¶gtethed voldsomt pr√¶get af en totalit√¶rt√¶nkning. Vores familie og sl√¶gtskabsforhold er et rod. De fleste af vores h√•ndv√¶rksm√¶ssige f√¶rdigheder og fag er forarmet ifht hvad vi… Read more »

piphans
piphans
1 year ago

“Hvorfor tr√¶kker muslimer offerkortet i tide og utide?”‘Elementary doctor watson’, landsforr√¶deren lars l√łkke og hans b√łsse ven samt resten af venstrefl√łjen har l√¶rt den islamiske invasionsh√¶r at, hvis man bare kalder enhver dansker for racist, s√• er man garanteret fri indkomst, betalt ferie i det land man er ‘flygtet’ fra p√• bekostning af de danskere der hver dag g√•r p√• arbejde og knokler r√łven ud af bukserne.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Vel fair om folket f√•r et valg en allersidste chance at sige NEJ til islamisk immigration, JA til hjemsendelse/√•tervandring af alt relateret til islam, et valg hvor kun etniske danske for Danmarks vedkommende, kun etniske svenske for Sveriges vedkommende har lov at stemme, befolkningen er aldrig spurgt om vi vil etnisk udrenses, om vi vil d√ł en alt for tidlig, en yderst brutal ufrivillig d√łd! Ikke sandsynligt at folket overhovedet vil vinde en s√•dan afstemning, fair i det mindste at vi f√•r dette valg nu det g√¶lder liv eller d√łd, for eller imod islamisk immigration, valget vi aldrig nogensinde fik,… Read more »

Limewood
Limewood
1 year ago

√Örsagerne skal nok bl.a findes i “√¶re/skam”-relationens indflydelse p√• Muhammed og koranens tilh√¶ngeres tankegang. Men det skal ogs√• ses i sammenh√¶ng med Muhammed og koranens nedg√łrelse af ikke-tilh√¶ngere at Muhammed og koranens ideologi. Kufr, ((kuffar/kafirun (pl.)) – betyder “at skjule” “at ben√¶gte” “at g√łre opr√łr (mod allah) : nemlig “sandheden” – dvs. Muhammed og koranens ideologi. Det lyder ofte beskyldninger fra Muhammed og koran-tilh√¶ngere mod kaffirun (kristne/hinduer/buddhister mv.) om racisme, diskrimination osv. alt efter den kontekst hvori beskyldningerne skal bruges. Det er ikke tilf√¶ldigt at i Vesten bruges “racisme” som en politisk l√łftestang til af f√• magt. Andre steder (i… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Hvis ovenst√•ende er problemet med “Islam”, s√• er her problemet med “Denokrati”:
ALAN WATT 2008 …. LISTEN FROM ABOUT 18:00 – A PRETTY SPOT ON PREDICTION!
ÔĽŅhttps://www.bitchute.com/video/egbdFFEPSERU/

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Allan Gorm Larsen
Allan Gorm Larsen
1 year ago

Med hensyn til det med offerkortet, så har det været brugt blandt muslimer lige fra da de begyndte at komme her for30-40 år siden.
Jeg mener at den eneste måde vi kan takke dette uvæsen på er udvisninger, så fremt at de overtræder vore love.
Det kan ikke være meningen at det skal være os som skal integreres i dem, men det skal være omvendt, .
Der er et gammelt ordsprog som siger. Skik f√łlge, eller land fly!.

Egon Potterdam
Egon Potterdam
1 year ago

Muslimer tr√¶kker offerkortet fordi de ved det virker. Se bare Sikandar Siddique. Selvom det nok er 14 dage siden sidst, fors√łmmer manden aldrig en lejlighed til at k√¶fte op om, hvor racistiske vi danskere er. Han m√• have indset, at offerkortet skaffer ham en plads i Folketinget.

john M
john M
1 year ago

wtf sletter I min kommentar.- STEN du er blevet groomet, dine admin kællinger sletter!

Nielsen
Nielsen
1 year ago

S√¶rdeles s√łrgelige nyheder: UP har lukket og slukket.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x