8
aug
Seneste opdatering: 8/8-22 kl. 1654
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Afgrunden er tættere pĂĄ, end vi tror. Det bliver Italien, som vil give startskuddet til en omvæltning af EU’s politik mod Rusland og krigen i Ukraine. Hvem havde troet, at Mussolinis efterkommere ville lede EU væk fra den afgrund, som det er opsat pĂĄ at kaste sig ned i?

Oversat fra Hold Your Breath. Europe Is at a Tipping Point, As the Abyss Is Closer Than We Think af Bitten -Kirsti Nielsen

Det kan meget vel blive Italien, som vil skabe udgangspunktet for en slags undergang for EU, da den italienske regeringskoalition er kollapset. Mario Draghi, Italiens permierminister, er gået. Måske husker han renteforhøjelserne i ECB som forhøjelserne i denne uge, hvilket kun er sket tidligere, nemlig da han var chef for ECB (European Cetral Bank) og overvågede krisen i eurozonen.

Når han trækker sig fra sin post som premierminister, kan det være, han har set skriften på væggen, og at EU styrer mod endnu en eurozone- krise.

Lige nu er euroen allerede faldet til pari med dollaren, og inflationen i eurozonen er i gennemsnit 8,6% (selv om den lige nu er 10% i Spanien, 12% i Grækenland og 20% i Estland). Stakkels Kroatien, som har planer om at melde sig ind i eurozonen snart.

Men det bliver Italien, som vil give startskuddet til et vendepunkt i EU’s politik mod Rusland og krigen i Urakine. I september vil et hurtigt valg næsten med sikkerhed bringe en koalition til magten bestĂĄende af to af Italiens yderste højregrupper, hvis ledere begge har sympati for Putin.

NĂĄr det sker, vil andre i EU se, hvor latterligt det er at fortsætte med den sĂĄkaldte afstraffelse af Putin, som i virkeligheden ødelægger økonomierne og ruinerer folk i alle EU’s 27 medlemslande. Andre EU lande vil forstĂĄ, at Italiens desperate situation med en gæld pĂĄ 150% af BNP kun kan reddes ved en radikal politisk ændring.

Eliter i andre EU lande vil blive skræmt ved tanken om en folkelig opstand, som vil smide de inkompetente mainstream-partier ud, når de ser den italienske økonomi gå fra kogepunktet til at simre.

Og nĂĄr en kommende italiensk koalition er pĂĄ plads, vil en dialog – noget vi endnu ikke har oplevet i EU – begynde med Putin.

Jeg ved ikke, hvor meget Putin ler på vej til banken i Ukraine under den nuværende krise, som Europa har skabt for sig selv. Så Putin vil næppe forhaste sig med at gøre noget. EU er på vej til at ødelægge det for sig selv, så alt hvad han kan gøre, er at se på.

Ændringen i italiensk politik vil være et kæmpe slag for EU, som virkelig er ved at komme ud af kontrol. Hvem kunne have forestillet sig, at en tidligere politiker som Ursula von der Leyen ville vise sig at være helt sĂĄ ubrugelig, som hun er. Per definition – og tradition – forventes det, at en formand for EU Kommissionen er temmelig uduelig og servil i forholdet til sine herskere, Frankrig og Tyskland. Men fĂĄ ville have gættet pĂĄ, at Ursula kunne have lavet sĂĄ meget rod i sagerne med Brexit, Covid, Rusland og snart selve eurozonen.

Tysklands første handelsunderskud i 30 år

EU er kun sĂĄ stærk som de tre europæiske giganter – Tyskland, Frankrig og Italien – som EU skal beskytte. Alligevel har Tyskland for første gang i 30 ĂĄr et handelsunderskud og taler om energirationering i mange fabrikker i landet, som forventes at lukke eller køre pĂĄ halv produktion.

Hele presset vil ligge pĂĄ ECB, da endnu en krise i eurozonen lurer, nĂĄr Italien er tvunget til at tilbagebetale høje renter til deres debitorer takket være ECB’s stop for udskrivning af ny valuta. Dette er overordentlig farligt for Italien og kan medføre totalt kollaps af landets økonomi ligesom i Grækenland. Forskellen er, at Italien er et af EU’s stiftende lande og er for stort til at kollapse, hvilket betyder, at Frankrig og Tyskland skal give Italien kunstigt ĂĄndedræt og holde maskinen kørende.

Det bliver svært at forestille sig et scenarie uden en ændring i holdningen hos Macron og Scholz med hensyn til krigen i Ukraine og EU’s generelle syn pĂĄ Putin. Tyskland har pĂĄ det seneste vist tegn pĂĄ ønsket om en anden tilgang til Putin. Det blev for nyligt afsløret, at en hjælpepakke pĂĄ 9 mio euro, som var bestemt for Ukraine, blev tilbageholdt af Berlin samtidig med Tysklands manglende mulighed for at forsyne lande, som støttede Ukraine, med kampvogne som tidligere lovet.

Dette er ikke opstĂĄede “sprækker”. Disse tegn gĂĄr dybere, og vi vil nok snart se skænderier mellem Scholtz og von der Leyen i Bruxelles, hvor Macron vil gribe ind med et forsøg pĂĄ at fĂĄ en ny dialog med Putin.

Det engang sĂĄ gyldne forhold mellem USA og EU er ogsĂĄ begyndt at halte. EU vil snart være mere splittet end nogensinde før om krigen i Ukraine, og Bidens næsten sikre selvdestruktion ved midtvejsvalget i november vil føre til en stor reduktion af USA’s rolle i vĂĄbenforsyninger til Zelensky.

Der vil blive et “blame game”, som først vil blive udformet omhyggeligt i ugevis i medierne, som peger pĂĄ en lokal korruption i den ukrainske elite og det illegale salg af US’s hardware til de syriske jihadister. Dette er allerede begyndt, men har endnu ikke skiftet til højeste gear, hvilket kan forventes i løbet af sommeren før valget i Italien.

Vesten skal ud af krigen i Ukraine, og den har brug for en guldrandet grund til sin U-vending. Zelensky vil som altid forsyne dem med den perfekte undskyldning, da han aldrig fejler i sin hovedrolle som nyttig idiot, dvs. hvis han da overlever attentatforsøgene fra sin egen lejr, som ønsker at få en større del af kagen.

Venstrefløjens absurde forestilling om at føre en total krig i Ukraine med Nato-styrker vil blive kuppet i starten af fascister i Italien, som tror på den magt, der ligger i at brødføde folk og yde dem offentlig støtte fremfor tåbelige geopolitiske tæsk og de svagheder, som medfølger den slags nonsens.

Hvem ville have troet, at Mussolinis efterkommere ville lede EU væk fra den afgrund, som det er helvedes opsat på at kaste sig ned i?

3.7 6 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Finn A. Skov
Finn A. Skov
1 year ago

At EU gĂĄr i opløsning, kan man kun hilse velkommen. At Italien skulle være redningen for europæiske staters selvstændighed, er latterligt! Italien skifter regering en gang om ĂĄret, og er et komplet uforudsigeligt land. Von der Layden er bare en latterlig figur, der blev degraderet opad i systemet af Merkel da hun havde kørt det tyske forsvar i sænk. Merkel har sĂĄ til gengæld kørt Tysklands energi forsyning i sænk. “Mutti” var hele Europas moder, og var alvidende, og blev betragtet som Europas “Mother Theresa” Alle lande syd for alperne, har kørt pĂĄ kunstigt ĂĄndedræt fra landene nord for alperne,… Read more »

dan christensen
dan christensen
1 year ago

USA har gennem ½ ĂĄr doneret 10 milliarder dollars til smadremanden Zelensky’s merchandising show i Ukraine. NĂĄr Yankierne investerer i noget, regner de altid med en fed returprofit til vĂĄbenindustrien bagefter; subsidiært kan de jo sende regningen videre til Nato vasallerne i EU som de plejer. Derudover har USA sendt for mindst 100 milliarder dollars i kontant- og overlevelseshjælp til oligarkerne og mindre ĂĄnder i Kiev og omegn.
At føre proxykrig kan være en dyr fornøjelse.

Allan Frederiksen
Allan Frederiksen
1 year ago

CBS har lige udskudt udgivelsen af en dokumentar, som afslører at 70% af hjælpen til Ukraine er forsvundet. De hævder det er fordi de har fĂĄet nye oplysninger sĂĄ de vil rette den til, men der er selvfølgelig mistanke om at det er fordi den ikke passer med statens fortælling og derfor enten droppes eller skal rettes kraftigt til. Et transportfly er styrtet ned, det havde bla. landminer med pĂĄ flyvningen fra Ukraine til Indien. Derfor er der ogsĂĄ nu folk som er begyndt at stille spørgsmĂĄl til hvor mange vĂĄben og hvor meget ammunition som egentligt nĂĄr frem til… Read more »

Allan Frederiksen
Allan Frederiksen
1 year ago

Her gør Jimmy Dore grin med CBS og viser den teaser som CBS havde lagt op.

CBS News Tells Truth About Ukraine & Gets In Trouble!
https://www.youtube.com/watch?v=M4-UBm3t7Ww

Anders
Anders
1 year ago

Afgrunden er altid nær.
Det eneste vi ejer i livet, når alt kommer til alt, er vores egen død. I hvert fald i Danmark.
– Sverige har sendt 120 instruktører til England, hvor de skal træne det ukrainske militær.
Og sĂĄ er den krig jo formentlig tabt.

Allan Gorm Larsen
Allan Gorm Larsen
1 year ago

Jeg glæder mig over at se at jeg ikke er total idiot. Jeg har faktisk tænkt sådan længe, men nu ser jeg det hele på tryk, selvom jeg gerne havde set at de hele var undgået men hvad kan man forvente af et EU, sål ledes af politikere som ikke engang kan lægge to og to sammen.
EU, og vesten, i det hele taget har malet sig selv op i en krog, hvor fra det er svært at redde sig ud af igen.
Ak du hellige enfold.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

Ukraines førerhund har nu udstedt en bandbulle mod alle russere pĂĄ kloden. Da disse fæle russere nægter at efterkomme Zelensky’s ordre om at ‘eliminere’ deres præsident samt at stoppe forsvaret af russisksindede i Ukraine, er alle russere kollektivt ansvarlige for det ukrainske militærs evige strategiske tilbagetog. Russerne skal derfor isoleres i deres eget land, indtil de har annammet fredsfyrsten Zelensky’s guddommelige visdom. SĂĄ mindes man, hvad førerhunden Adolf befalede jøderne i sin tid, nemlig at alle rejste hjem til Israel. Nu mangler vi kun oprettelsen af kz-lejre med de specielle kamre for russerne i Ukraine – som næste trin i… Read more »

Bjørn
Bjørn
1 year ago

Italien er et helt igennem forbilledligt land. Især efter at Super Mario er væk.

Italien viser vejen!

Allan Gorm Larsen
Allan Gorm Larsen
1 year ago

Ja, jeg har observeret et sted, hvor men døgnet rundt bruger det ukrainske flag, det har man gjort i ugevis.
Samme sted har jeg, pĂĄ intet tidspunkt set skyggen af Dannebrog. Stedet er et privat firma. Men er det tilladt?.

Limewood
Limewood
1 year ago

Off Topic

Telefonkonversation mellem en far og den apoteker, der gav hans søn en vaccination med alvorlige bivirkninger….

Danny Walker pĂĄ Twitter: “Shocking phonecall recording with a pharmacist who administered the jab to a child now in hospital with myocarditis. Part 1. https://t.co/q85d5s92lO” / Twitter

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x