26
aug
Seneste opdatering: 27/8-22 kl. 1009
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tiens, un imprévu dans le Nouvel Ordre Mondial oversat og redigeret af Bitten-Kirsti Nielsen

Mens Europa fortsætter sin nedstigning i absurditeter med sine sanktioner og nu med en dødelighed, som er usædvanlig høj efter sprøjterne, gik en epokegøende nyhed fuldstændigt ubemærket hen. Vi erfarer nemlig med interesse, at nogle lande ikke har tænkt sig at kaste sig i støvet og tilpasse sig den form, som Vesten med Den Nye Verdensorden havde planlagt for dem.

Der har nemlig været møde i BRICS alliancen, der omfatter Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika, og er i gang med at etablere nogle meget interessante monetære ordninger, som kan siges at sætte spørgsmålstegn ved den nuværende finansielle verdensorden.

Bretton Woods aftalerne i 1944 skitserede klart verden efter 2. verdenskrig ved at gøre dollaren til referencevaluta for al international handel med oprettelse af Verdensbanken og Den Internationale Valutafond.

De aftaler, som netop er indgået i BRICS alliancen, ændrer den monetære verdensorden væsentligt, mens næsten hele den vestlige verden udviser en mærkelig ligegyldighed, eller folk i almindelighed ikke aner, hvad der tales om.

Det er en stor fejl, eftersom dette betyder et klart tab af den amerikanske dollars første plads. Indtil nu har den internationale handel været afviklet i amerikanske dollars. Således er salg af råvarer – olie, guld, korn mv. – for det meste blevet afregnet i dollars mellem banker i forskellige lande, hvilket betød, at bankerne i hele verden måtte ligge inde med en anseelig mængde reserver i dollars. Og sådan er det lidt endnu.

Men for BRICS landene har brug af dollaren ikke været til deres fordel. Den amerikanske valuta giver USA en meget stor indflydelse i verden. Den, som bruger dollaren, må respektere diverse begrænsninger og især dem, som er bestemt af den amerikanske udenrigspolitik. Men de, som ikke har været i stand til at indordne sig systemet, har oplevet at være afskåret fra international handel eller set deres reserver blokeret. Derfor forlader de gerne dollarsystemet nu.

Dollarens dominerende rolle gør det ogå muligt at gøre inflationen mindre mærkbar ved at fordele den globalt, og trykning af pengesedler har ikke indtil i dag haft nogen reel indflydelse på den amerikanske økonomi.

Imidlertid viser den seneste internationale udvikling. at denne dominans ikke længere er lige så solid.

Med BRICS’ annoncering af etableringen af den nye reservevaluta vil den amerikanske reservevalutas rolle blive fundamentalt ændret. Ved at tilbyde en ny konkurrerende reserve til enhver, der måtte ønske det (som et supplement til dollaren) vil BRICS give flere lande lejlighed at frigøre sig fra dollaren og således amerikansk indflydelse direkte eller indirekte (det er f.eks. tilfældet med Algier).

Parallelt med den planlagte introduktion af denne nye reservevaluta har Indien allerede bekendtgjort at ville bruge Hong-Kong dollaren, Yuan eller Dirham til at betale for kul til Rusland, hvilket let vil gøre det muligt at omgå sanktionerne, som er pålagt Putins Rusland. I øvrigt synes Tyrkiet, om end de er medlem at Nato, at ville etablere samme mekanisme til sig eget behov.

Dette projekt må vel siges at være et sejt spring og særdeles spændende!

Normalt var alt planlagt og som skræddersyet i detaljer for den nye verdensorden. Pandemien skulle generere kæmpe puljer af enorm gæld, som igen i stor stil skulle tilskynde regeringerne i fuld konkurs til at slette deres gæld gennem en ny global valuta, som på én gang var digital og totalt kontrolleret. Og i denne nye verdensorden var det enkelt: Vesten i Den Nye Verdensorden førte an i dansen, menneskene var alle kontrolleret af denne digitale penge, og alt ville gå glat (for eliten) i princippet. “I vil ikke eje noget og være lykkelige (ellers er det bare ærgerligt)”, sådan som Klaus Schwab, formand for World Euconomic Forum, roligt forklarer os om kollektivismens og fattigdommens glæder.

“Beklageligvis” (for Schwab & co) synes denne nye udvikling ikke at gå i den retning, som “Den Nye Verdensorden” og vores aristokratiske “eliter” havde forudset. Det er vanskeligt at etablere en unik valuta i en verden, som ikke er unipolær, og hvor en del nationer tager kraftigt afstand fra dollaren. Det er også blevet vanskeligt at fremme de centralbanks-digitale penge, når Bitcoin og uafhængige kryptopenge fortsætter med at tiltrække opmærksomhed og tilbyde et mere og mere troværdigt alternativ end fiat-valutaerne, som i stigende grad viser den fare, som er forbundet med dem.

Ja det er svært at gøre en global kollektivistisk utopi atraktiv i en stadigt mere skiftende kontekst, hvor konkurrencen dukker op og ikke ser ud til at ville finde sig i alt. Ja det er svært at sælge disse centralbanks-digitale “penge” i en verden, som ikke vil bøje sig for et diktatur, som bliver mere og mere synligt, under en lille “elite”, som øsnker at reducere deres eget CO2 fodaftryk med øko-snak, mens de selv tager flyet. Hvis en ny verdensorden er ved at etablere sig, er det i hvert fald ikke den, “eliten” havde planlagt.

Vi må i øvrigt bemærke, at Den sunde Nye Verdensorden synes at blive uden euroen, og det er ikke en tilfældighed.

4 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dragen
Dragen
1 year ago

Det et det mest opmuntrende jeg længe har læst. Det er jo et aktivt og relevant modspil til Schwab, Fauchi , de hjemlige teknokratister og alle globalisterne. Jeg har ikke indsigt og uddannelse til, at forstå hvad det for alvor indeholder af potentiale . Den betydning og indflydelse det kan medføre . Men alene , at der kommer et modspil til globalisterne og Schwarb mm , er da en ændring der må hilses velkommen. Jeg mener at de pågældende lande – BRICS-landene – også er de største guld-reserve ejende lande idag? Kina har i gennem lang tid opkøbt store mængder… Read more »

john M
john M
1 year ago

ja man flot , det er hvad jeg har skrevet og fået slettet de sidste 2 år .
Usa`s gæld gør de har rykken mod muren.
Crypto er verdens største pyramide spil, du tager TOTAL fejl.
Hvem er det lige der sidder og roder med bitcoin “udvikling” ……….nemlig en flok hippier extrem politiske venste idiologiske fantaster, der nu vupti er rige og som national banker laver penge ud af den blå luft. forskellen er at ingen kan bruge bitcoin til en jack ass shit.
ok en cafe latte i berlin

hold jer LANGT væk fra Crypto
Du taber alt

Last edited 1 year ago by john M
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x