Mark Steyn bundter og tolker “The Convergence of Catastrophes.”‘
Følelsen af magtesløshed
Vores to hjernehalvdele
Måske der er andre, der har det ligesom mig – at den negative informationsstrøm er blevet så overvældende, at man må se sig nødsaget til at holde en pause fra det, der synes at være et verdensomspændende vanvid.
Personligt måtte jeg have nogle måneder med stikket trukket ud, fordi alarmerende nyheder om de eksperimentelle genterapi-indsprøjtninger blev alt for overvældende. Primært var det min egen magtesløshed, der blev hovedproblemet. De alarmerende nyheder om vaccinerne, som mine forsker-venner i USA og Canada delte med mig, var til sidst ikke til at bære i lyset af den absolutte magtesløshed, jeg som enkeltstående individ og borger befinder mig i.
Så hvis nogen har undret sig over mit fravær på NewSpeek, er det derfor.
Jeg gætter på, at andre kender til følelsen af magtesløshed, når familie, venner og bekendte nægter at lytte til de informationer om vaccinerne, som man har prøvet og måske stadig prøver at dele med dem. Man ved jo selv, at man ikke gør det, fordi man er sær, konspirationsteoretiker eller bare opmærksomhedssøgende, men at man gør det af oprigtig bekymring for sine medmennesker.
To forskellige versioner af virkeligheden
Og hvorfor er det så, at folk ikke vil lytte til de informationer, som vi prøver at dele med dem? Den britiske psykiater dr. Iain McGilchrist giver til dels svaret i sin nye bog The Matter With Things, som handler om, hvor forskelligt vores to hjernehemisfærer opfatter verden og faktisk producerer to forskellige versioner af virkeligheden.
Jeg har brugt de sidste måneder på to gennemlæsninger af McGilchrists murstensværk i to bind og har fået et indblik i de mekanismer, der gør, at folk ikke vil overveje andre informationer end dem, de allerede har modtaget gennem de etablerede medier.
Hvis vi overhovedet skal kunne fungere i en yderst kompleks og foranderlig verden, er det vigtigt, at vi har en base af allerede erhvervet information om alt mellem himmel og jord. Det siger sig selv, at det ville være umuligt, hvis vi hver eneste dag skulle forholde os skeptisk til alt, hvad vi kom i berøring med – om solen er gul, og himlen blå etc.
Vi kan kun fungere, hvis vi har en stor fastetableret viden og forståelse af verden og kun i et meget beskedent omfang behøver at beskæftige os med, om ting og begivenheder forholder sig på den ene eller den anden måde.
Verden i dag er domineret af venstre hjernehalvdel
Venstre hjernehalvdel er ifølge dr. McGilchrist den, der holder styr på alt det, vi allerede ved (eller tror, vi ved!), og med alle midler holder fast i denne viden.
Højre hjernehalvdel er nysgerrig og besidder evnen til at forholde sig kritisk til allerede etableret viden. McGilchrist mener, at verden i dag er domineret af venstre hjernehalvdel, og at dette forklarer, hvorfor mange ting er kørt helt af sporet.
Man skal ikke ryste på hovedet ad folk, som ikke vil lytte til informationer, der står i modsætning til, hvad de i første omgang er blevet præsenteret for gennem de informationskanaler, de plejer at anvende. Det er som sagt en yderst vigtig mekanisme, som, uanset om man tror på, at den er opstået gennem evolution eller ved Guds skabelse, er basal, for at vi overhovedet kan fungere.
Det fortvivlende er bare, at informationer kan være forkerte, og i de tilfælde er det et problem med en alt for dominerende venstre hemisfære, som vil afvise alt og faktisk bliver aggressiv overfor alt, hvad der kommer i konflikt med dens allerede erhvervede viden.
Højre hemisfære er god til at tænke selvstændigt
Ønsket om at censurere de stemmer, der ikke prædiker det officielle vaccine-narrativ – et ønske, som desværre også findes blandt helt almindelige mennesker – udspringer også af denne venstre hemisfære-dominans. Man ønsker en sort/hvid-, rigtig/forkert-verden, hvor der ikke skal bruges energi på det, som højre hemisfære er god til, nemlig at være åben, kritisk, skeptisk og altid spille djævlens advokat – med andre ord: det, der hedder at tænke selvstændigt.
Er man fan af Jordan Peterson, vil man helt sikkert også blive fan af Iain McGilchrist, der ligesom Peterson bidrager til vores forståelse af, hvorfor mennesker handler og tror, som de gør, i denne højst foruroligende tid.
Oprindeligt publiceret på Newspeek
Se Petersons interview med McGilchrist her.
Da der tilsyneladende findes to personer med det samme navn, så vil jeg, for fremtiden, brugeskrive mit mellemnavn kun med forbogstav.
Ja, da vi findes i to udgaver, så er det ikke MIG(1)der har skrevet dette, men min navne bror.
Dronning Elizabeth er nok nærmere død af alderdom.
Og hvem er så MIG(1)? Et jagerfly..?
Prinsen af Wales har et valgsprog, så mon ikke prinsens valgsprog kommer at præge den nye kongelige mynt: “You‘ll own nothing“