8
sep
Seneste opdatering: 8/9-22 kl. 1528
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mark Steyn bundter og tolker “The Convergence of Catastrophes.”‘

FĂžlelsen af magteslĂžshed

Af Karsten Pultz

Vores to hjernehalvdele

MĂ„ske der er andre, der har det ligesom mig – at den negative informationsstrĂžm er blevet sĂ„ overvĂŠldende, at man mĂ„ se sig nĂždsaget til at holde en pause fra det, der synes at vĂŠre et verdensomspĂŠndende vanvid.

Personligt mÄtte jeg have nogle mÄneder med stikket trukket ud, fordi alarmerende nyheder om de eksperimentelle genterapi-indsprÞjtninger blev alt for overvÊldende. PrimÊrt var det min egen magteslÞshed, der blev hovedproblemet. De alarmerende nyheder om vaccinerne, som mine forsker-venner i USA og Canada delte med mig, var til sidst ikke til at bÊre i lyset af den absolutte magteslÞshed, jeg som enkeltstÄende individ og borger befinder mig i.

SÄ hvis nogen har undret sig over mit fravÊr pÄ NewSpeek, er det derfor.

Jeg gÊtter pÄ, at andre kender til fÞlelsen af magteslÞshed, nÄr familie, venner og bekendte nÊgter at lytte til de informationer om vaccinerne, som man har prÞvet og mÄske stadig prÞver at dele med dem. Man ved jo selv, at man ikke gÞr det, fordi man er sÊr, konspirationsteoretiker eller bare opmÊrksomhedssÞgende, men at man gÞr det af oprigtig bekymring for sine medmennesker.

To forskellige versioner af virkeligheden

Og hvorfor er det sÄ, at folk ikke vil lytte til de informationer, som vi prÞver at dele med dem? Den britiske psykiater dr. Iain McGilchrist giver til dels svaret i sin nye bog The Matter With Things, som handler om, hvor forskelligt vores to hjernehemisfÊrer opfatter verden og faktisk producerer to forskellige versioner af virkeligheden.

Jeg har brugt de sidste mÄneder pÄ to gennemlÊsninger af McGilchrists murstensvÊrk i to bind og har fÄet et indblik i de mekanismer, der gÞr, at folk ikke vil overveje andre informationer end dem, de allerede har modtaget gennem de etablerede medier.

Hvis vi overhovedet skal kunne fungere i en yderst kompleks og foranderlig verden, er det vigtigt, at vi har en base af allerede erhvervet information om alt mellem himmel og jord. Det siger sig selv, at det ville vĂŠre umuligt, hvis vi hver eneste dag skulle forholde os skeptisk til alt, hvad vi kom i berĂžring med – om solen er gul, og himlen blĂ„ etc.
Vi kan kun fungere, hvis vi har en stor fastetableret viden og forstÄelse af verden og kun i et meget beskedent omfang behÞver at beskÊftige os med, om ting og begivenheder forholder sig pÄ den ene eller den anden mÄde.

Verden i dag er domineret af venstre hjernehalvdel

Venstre hjernehalvdel er ifÞlge dr. McGilchrist den, der holder styr pÄ alt det, vi allerede ved (eller tror, vi ved!), og med alle midler holder fast i denne viden.

HĂžjre hjernehalvdel er nysgerrig og besidder evnen til at forholde sig kritisk til allerede etableret viden. McGilchrist mener, at verden i dag er domineret af venstre hjernehalvdel, og at dette forklarer, hvorfor mange ting er kĂžrt helt af sporet.

Man skal ikke ryste pÄ hovedet ad folk, som ikke vil lytte til informationer, der stÄr i modsÊtning til, hvad de i fÞrste omgang er blevet prÊsenteret for gennem de informationskanaler, de plejer at anvende. Det er som sagt en yderst vigtig mekanisme, som, uanset om man tror pÄ, at den er opstÄet gennem evolution eller ved Guds skabelse, er basal, for at vi overhovedet kan fungere.

Det fortvivlende er bare, at informationer kan vĂŠre forkerte, og i de tilfĂŠlde er det et problem med en alt for dominerende venstre hemisfĂŠre, som vil afvise alt og faktisk bliver aggressiv overfor alt, hvad der kommer i konflikt med dens allerede erhvervede viden.

HĂžjre hemisfĂŠre er god til at tĂŠnke selvstĂŠndigt

Ønsket om at censurere de stemmer, der ikke prĂŠdiker det officielle vaccine-narrativ – et Ăžnske, som desvĂŠrre ogsĂ„ findes blandt helt almindelige mennesker – udspringer ogsĂ„ af denne venstre hemisfĂŠre-dominans. Man Ăžnsker en sort/hvid-, rigtig/forkert-verden, hvor der ikke skal bruges energi pĂ„ det, som hĂžjre hemisfĂŠre er god til, nemlig at vĂŠre Ă„ben, kritisk, skeptisk og altid spille djĂŠvlens advokat – med andre ord: det, der hedder at tĂŠnke selvstĂŠndigt.

Er man fan af Jordan Peterson, vil man helt sikkert ogsÄ blive fan af Iain McGilchrist, der ligesom Peterson bidrager til vores forstÄelse af, hvorfor mennesker handler og tror, som de gÞr, i denne hÞjst foruroligende tid.

Oprindeligt publiceret pÄ Newspeek

Se Petersons interview med McGilchrist her.

5 2 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan G larsen
Allan G larsen
2 months ago

Da der tilsyneladende findes to personer med det samme navn, sÄ vil jeg, for fremtiden, brugeskrive mit mellemnavn kun med forbogstav.

Allan Gorm Larsen
Allan Gorm Larsen
2 months ago

Ja, da vi findes i to udgaver, sÄ er det ikke MIG(1)der har skrevet dette, men min navne bror.
Dronning Elizabeth er nok nĂŠrmere dĂžd af alderdom.

Allan Grom Larsen
Allan Grom Larsen
2 months ago

Og hvem er sÄ MIG(1)? Et jagerfly..?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 months ago

Prinsen af Wales har et valgsprog, sĂ„ mon ikke prinsens valgsprog kommer at prĂŠge den nye kongelige mynt: “You‘ll own nothing

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x