26
sep
Seneste opdatering: 26/9-22 kl. 1038
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Venstreorienterede Berlingske Tidende, lĂžrdag

Af Lars Hedegaard

Centrum-hĂžjres overbevisende sejr ved sĂžndagens italienske valg har sendt chokbĂžlger gennem Europa. De fĂžrste exit polls tyder pĂ„, at koalitionen af de tre hĂžjreflĂžjspartier, Fratelli d’Italia (Italiens BrĂždre) ledet af Giorgia Meloni, Matteo Salvinis Lega og Silvio Berlusconis Forza Italia, tilsammen fĂ„r mellem 41 og 45 pct. af stemmerne mod venstreflĂžjens 25-29 pct. Som leder af det stĂžrste hĂžjreflĂžjsparti vil Meloni derfor kunne danne regering og sidde pĂ„ et komfortabelt flertal. Om koalitionen vil kunne holde sammen, er en anden sag.

Under mottoet ”Gud, fĂŠdreland, familie” er Giorgia Meloni gĂ„et til valg pĂ„ et program, der indebĂŠrer et opgĂžr med venstreflĂžjens ”cancel”-ideologi, den ulovlige indvandring og islams voksende indflydelse. Gentagne gange har Meloni udtalt, at hun betragter ”Den Store Folkeudskiftning” (The Great Replacement) som en realitet og ikke som en konspirationsteori. Hun har derfor taget til orde for en politik, der skal opmuntre italienerne til at fĂ„ flere bĂžrn.

Økonomisk gÄr hun ind for lavere skatter for at fremme produktion og beskÊftigelse og forlanger reformer af velfÊrdsstaten.

I Bruxelles og pĂ„ den europĂŠiske venstreflĂžj er hun alt andet end populĂŠr. Den venstreorienterede avis, Berlingske, kan sĂ„ledes referere kritikere, der kalder hende ”Europas farligste kvinde”, og skriver for egen regning, at hun bliver ”Italiens fĂžrste hĂžjrenationale regeringschef siden Benito Mussolinis fascistiske diktatur i 1930erne og 1940erne.” Enrico Letta, der er leder af det stĂžrste oppositionsparti, Partito Democratico (PD), kalder hende en fare for demokratiet. Letta er ekspert i demokrati, idet PD blandt sine rĂždder har det engang sĂ„ magtfulde kommunistiske parti, som i mange Ă„r var svoren tilhĂŠnger af diktaturet i Sovjetunionen.

Selv understreger Meloni, at Fratelli d’Italia har brudt totalt med fascismen, og flere fremtrĂŠdende medlemmer er blevet ekskluderet for at have fremsat profascistiske udtalelser. Ligesom Donald Trump i USA har hun en evne til at udtrykke sig pĂ„ et folkeligt og forstĂ„eligt sprog.

”Vi er parate”, sagde hun for fĂ„ dage siden, ”… til at genskabe friheden og stoltheden over denne nation. De siger, at [finans]markederne, Europa, TikTok-sangere, skuespillere og influencere er bekymrede over en centrum-hĂžjre sejr. Vi er ligeglade med, hvad de siger. Vi tager os af, hvad italienerne mener.”

OgsĂ„ EU’s prĂŠsident, Ursula ven der Leyen, er nervĂžs. Under et besĂžg i USA udtalte hun i torsdags, at hun er parat til at samarbejde med en italiensk regering, der opfĂžrer sig demokratisk. Skulle den imidlertid lĂŠgge sig ud med bureaukraterne i Bruxelles, sĂ„ har vi ”redskaber”, sagde hun, idet hun henviste til de to opsĂŠtsige medlemmer, Ungarn og Polen, der har nĂŠgtet at bidrage til Den Store Folkeudskiftning, som EU har arbejdet pĂ„ i mange Ă„r.

Ud over centrum-hĂžjre-koalitionens Italien-fĂžrst politik frygter Bruxelles, at den nye italienske regering vil splitte den enhedsfront, der stĂ„r bag sanktionerne mod Rusland. Giorgia Meloni har ganske vist udtalt sin entydige stĂžtte til Ukraine, men hendes koalitionspartner, Silvio Berlusconi, der er ven med Vladimir Putin, forsvarer det russiske felttog, og Ligaens Matteo Salvini vil have en ende pĂ„ EU’s Ăžkonomiske sanktioner mod Rusland.

Der er sÄledes lagt op til fornyet splittelse i EU, hvor mange betragter Ursula von der Leyen som endnu farligere end Giorgia Meloni.

Italien: VenstreflĂžjens fascismebeskyldninger prellede af

Af Lars Hedegaard

NĂŠsten alle stemmer ved det italienske valg er optalt, og hĂžjreflĂžjsalliancen ledet af Giorgia Meloni opnĂ„ede ca. 44 pct. af stemmerne til begge parlamentets kamre, Deputeretkammeret og Senatet. En regering skal have stĂžtte af et flertal i begge kamre. Mest bemĂŠrkelsesvĂŠrdigt var fremgangen for Italiens BrĂždre, Melonis parti, der voksede fra 4,4 pct. ved valget i 2018 til 26,2 pct. Samtidig gik begge hendes alliancepartnere, Lega’en og Forza Italia, tilbage. Tilsammen fik de ca. 17 pct. mod ca. 31 pct. i 2018.

Melonis relative styrkelse pÄ sine partneres bekostning kommer formentlig til at betyde, at der ikke bliver rokket ved Italiens tilslutning til den antirussiske front i Ukraine-krigen.

Selv om hĂžjreflĂžjen altsĂ„ ikke opnĂ„ede absolut flertal blandt vĂŠlgerne, kan den regne med at fĂ„ solidt flertal i sĂ„vel Deputeretkammeret som Senatet. Det skyldes den sĂŠrlige italienske valgordning, hvorefter en tredjedel af begge kamres medlemmer vĂŠlges efter den sĂ„kaldte ”first past the post”-ordning. Den betyder, at den kandidat, der opnĂ„r flest stemmer, er valgt, uanset om vedkommende mĂ„ske ikke kan mĂžnstre et absolut flertal, og et blik pĂ„ det italienske valgkort viser, at hĂžjreflĂžjen har vundet nĂŠsten over hele landet. To-tredjedele af mandaterne vĂŠlges efter forholdstalsmetoden.

Hvis man skal uddrage en lÊre af valget mÄ den blive, at Georgia Melonis sejr er udtryk for en styrkelse af de nationaltsindede pÄ bekostning af venstreflÞjens globalisme, woke-ideologi og diverse planer om The Great Reset, som World Economic Forum i mange Är har agiteret for. Samme tendens har vist sig ved de nylige valg i Frankrig og Sverige, ligesom den nye britiske regering under premierminister Liz Truss har sendt tydelige nationale signaler og lagt kursen om mod hÞjre.

En yderligere konklusion er, at venstreflĂžjens konstante beskyldning mod sine modstandere for at vĂŠre ”fascister” og ”trusler mod demokratiet” preller af pĂ„ stadigt flere vĂŠlgere.

Salvini om von der Leyen: “Hvis situationen bliver vanskelig, har vi midler…”

via GoV

4.3 6 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Ja, lad os hÄbe at Georgia Melonis sejr vil sÄ total splittelse i EU, sÄ vi kan fÄ en ende gÄ unionens dominans. MÄ EU falde med et brag!. Lad os fÄ det gamle EF, handelsmÊssige samarbejde tilbage. EU, hvornÄr lÊrer journalistisk venstre parti at EU ikke udgÞr hele Europa, men kun en brÞkdel. Europa strÊkker sig faktisk sig helt ind til Ural.

ino
ino
1 year ago
Reply to  Allan G larsen

Helt enig

Limewood
Limewood
1 year ago

Ursula von der Leyen er tilsyneladende bekymret over den politiske udvikling i Italien, Ungarn og Polen. Det er jo nok derfor, at Lissabon-traktaten ikke blev sendt til folkeafstemning. Eller at f.eks. medlemslandene (som Danmark f.eks.) tvinges til den ene folkeafstemning efter den anden lige indtil man fra Neuropas side fĂ„r det Ăžnskede resultat. Neuropas domstole fĂžrer aktivistisk politik gennem udpegede dommere, Storbritannien afgjorde ved en folkeafstemning at melde sig ud af Neuropa – og nedkaldte derved Bruxelles bureaukratiske vrede over sig. Og nu pĂ„peger og krĂŠver Neuropas FĂŒhrerin, at den italienske pĂžbel skal arte sig – hvis ikke – “Jah,… Read more »

Vicktor BĂžrge
Vicktor BĂžrge
1 year ago

EU’s Tyske indsatte diktator, Ursula von der Leyen:
dann haben wir andere methoden”

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Jeg husker tydeligt da Østrig valgte Friheds partiet ind i parlamentet. Der gik ikke lang tid fĂžr EU greb ind og forlangte omvalg. Lederen hed JĂžrg Haider. Han blev senere “drĂŠbt” ved en trafik ulykke???!!!.
Jeg frygter at det samme kan ske ved det italienske valg.
Det bedste som, efter min mening, kan ske, det er, at Danmark forlader EU hurtigst muligt.

Joe B Petersen
Joe B Petersen
1 year ago
Reply to  Allan G larsen

“Det bedste som, efter min mening, kan ske, det er, at Danmark forlader EU hurtigst muligt”

Og sÄ knÊkkede filmen.

Ole MejlstrĂžm
Ole MejlstrĂžm
1 year ago

Viva Georgia!!!

Det er pÄ hÞje tid, at ogsÄ Italien fÄr ny ledelse!

Dag H.
Dag H.
1 year ago

Det er pÄ hÞje tid, at Italien fÄr en ledelse.

Bastardo
Bastardo
1 year ago

“Dann haben wir ja andere metoden”.
(EU-diktator Ursula 1., udpeget af imperiets tidligere hersker).

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Nice. Berlingske er ikke en venstreorienteret avis, det er en ekstrem radikal venstresocialistisk mĂžgspreder
https://www.bitchute.com/video/cDoSGhSjmRY9/

I mellem tiden i USA:
https://www.youtube.com/watch?v=rQkIy4vJrSU

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Kirsten Hildebrandt
Kirsten Hildebrandt
1 year ago

Hun hedder Giorgia og ikke Georgia… 🙂

Oslo/Norge
Oslo/Norge
1 year ago

Giorgia Meloni.
.ikke Georgia.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Stort TIL Lykke til Georgia Meloni.

Dag J
Dag J
1 year ago

Man skal ikke sÞge lÊnge pÄ nettet for at finde landets smÄ putiner.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago
Reply to  Dag J

Der er vist noget, du helt har misforstĂ„et, lille ven 🙄

Der er ikke mange her, der er Putin-fans – tvĂŠrtimod!

Men derfor man altsÄ heller ikke at vÊre den store fan af
EUs mange fantasterier, udbredte storhedsvanvid og deres
tÄbelige pÄfund i endelÞse baner samt den konstante
indblanding i de enkelte landes interne affĂŠrer og demokratiske
valg.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x