2
okt
Seneste opdatering: 2/10-22 kl. 0112
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Marianne Wagner, sognepræst

I min roman Når den stærke vogter sin gård, hvis handling slutter i 1975, går kampen mod EF som en rød tråd gennem fortællingen. Jeg har ønsket at skildre denne kamp, ikke alene fordi den er prisværdig, men også fordi de færreste har forstået, hvor alvorlig en beslutning det var, da et stort flertal i 1972 stemte for Danmarks medlemskab af det, der dengang blev kaldet fællesmarkedet.

Mange troede, at det alene handlede om samhandel, og det er en opfattelse, der lever så stærkt i folket, at man den dag i dag ofte hører udsagnet, at EU skal rulles tilbage til at være et frihandelsområde. Det har foretagendet imidlertid aldrig været, og medlemskabet har fået voldsomme konsekvenser, f.eks. på indvandringspolitikken, som her skal være emnet. Den traktat, flertallet dengang stemte for, indeholdt bl.a. en associationsaftale med Tyrkiet, som gælder den dag i dag.

Associeringsaftalen

Denne associeringsaftale var der ikke en kæft, der tænkte på i mange år, indtil Danmark begyndte at afvise nogle herboende tyrkeres ansøgning om familiesammenføring p.g.a. tilknytningskravet. Det måtte Danmark ikke, og flere sager var derfor nødt til at gå om. Det kom bag på alle politikere, og blandt de nationalt sindede partier blev der stillet krav om, at associeringsaftalen skulle fratrædes, hvilket de burde vide, ikke kan lade sig gøre. Aftalen er som nævnt en del af traktatgrundlaget, og vi kan ikke fratræde enkelte dele på anden måde end ved at melde os ud af EF/EU.

Unionsborgerskabet og den fri bevægelighed

Associeringsaftalen er bare ét eksempel på, at EU har stor indflydelse på indvandringspolitikken, men lad mig nævne nogle flere. Metock-dommen handlede om fire EU-borgere, der havde slået sig midlertidigt ned i Irland og krævede deres ægtefæller, alle fra Afrika, familiesammenført. De rejste sagen ved EF-domstolen (nu EU-domstolen), og de fik medhold, fordi EU-borgere har ret til fri bevægelighed og derfor også ret til at have deres familie med, selv om denne kommer fra tredjelande.

Husker De Zambrano-sagen, hvor et columbiansk forældrepar fik opholdstilladelse med deraf følgende rettigheder, fordi deres børn var født i Belgien og dermed var belgiske statsborgere? Sagen var særlig, fordi EU-domstolen blandede sig i noget, der burde have været en intern belgisk sag, og den gjorde det på baggrund af unionsborgerskabet, selv om Zambranos børn ikke havde gjort brug af deres ret til fri bevægelighed, hvor domstolen naturligt ville være kommet ind i billedet.

Begge sager handler om unionsborgerskabet, som således undergraver det nationale statsborgerskab. EU kan nemlig p.g.a. dette borgerskab tildele medlemslandenes borgere rettigheder, som ligger udover dem, der følger af det normale statsborgerskab, og det er altså medlemslandene, der skal opfylde de rettigheder, EU tildeler sine borgere. Herhjemme betød unionsborgerskabet f.eks., at den kroatiske storforbryder Gimi Levakovic ikke kunne udvises, fordi han havde børn her i landet og dermed ret til familieliv.

Asylretten

I 2008 blev Lissabontraktaten vedtaget af at næsten enigt folketing og uden folkeafstemning. I traktaten indgår charteret for grundlæggende rettigheder, og her stadfæstes f.eks. asylretten (art. 18). Så snart et menneske, der føler sig forfulgt, sætter sin fod i et EU-land, har det altså ret til at søge asyl. Og vi ved godt, hvad der kommer fra syd, og hvor få der skal til for at skabe rædsel i vore lande; i 2020 ankom en tunesisk mand således til Lampedusa med et migrantskib.

P.g.a. EUs åbne grænser, et resultat af Schengen-samarbejdet, rejste han ubesværet videre til Nice, hvor han en måned efter sin ankomst dræbte tre mennesker i byens Vor Frue. Én blandt mange, men nok til at rette et bestialsk angreb med dødelig udgang mod borgere, der for ikke så mange år siden i tryghed kunne leve deres daglige liv både med og uden kirkegang.

EU har alt med indvandring at gøre

Har man endvidere opnået asyl i ét EU-land, kan man rejse frit i alle medlemsstaterne. Uanset om de fleste migranter skulle komme med fredelige hensigter om et bedre liv, så ved vi efter mange års erfaring, at de kommer til at udgøre et kulturelt problem, måske endda et folkeretligt problem. Der bliver ingen forbrødring, ingen smeltedigel, kun kaos og på et tidspunkt en ny dagsorden med ganske andre værdier end dem, vi hylder.

EU har derfor alt med indvandring at gøre, og det er bare ét af mange områder, hvor unionen blander sig. Derfor bør 50-året for vort medlemskab være en anledning til en reel diskussion af, hvordan vi kan forlade det. Dansk Samling og Folkebevægelsen mod EU peger begge på mulighederne udenfor EU, og alt efter temperament kan man orientere sig på deres hjemmesider. Og så kan man ved det kommende folketingsvalg møde op til vælgermøder og tage emnet op, så de kandidaterne tvinges til at tage stilling til sagen.

4.5 10 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
dunk
dunk
1 year ago

Ud af EU saa hurtigt som muligt

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
1 year ago

EU slipper vi af med den dag det braser sammen af sig selv.Og indtil da vil de folkevalgte føre skræmmekanpagner for at få os til at blive i systemet.

Vi kender alle det med “et lille land som Danmark”, “sidde med ved bordet”, “et EU i to hastigheder” osv. osv.

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
1 year ago

Meningen med galskaben er selvsagt, at Putin på et tidspunkt vil iscenesætte sig selv som den store statsmand, der ikke udløste en atomkrig og dermed reddede han verden fra udryddelse. Altså den ansvarlige type.

Og så længe Biden er chef i Amerika vil der være grobund for ovenstående narrativ. Desuden ved vi alle, hvor på nettet tilhængere af teorien skal findes.

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Reply to  Rasmus Rodskov

Putin har altid været den som fulgte international lov, i modsætning til NATO, som handler som stjerne-nazister hele tiden

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
1 year ago
Reply to  Cat Girl

“Putin har altid været den som fulgte international lov”

Jamen, det har han da. Især nu for tiden…

H.nielse
H.nielse
1 year ago

Jeg observerer tit indvandrere og jeg ser dem ALDRIG i interaktion med etniske europæere ( dog nogle få par med hvid og indvandrer). Men ellers er der INGEN interaktion Integration er en stor løgn !!! I London i sommer: en smuk sommeraften i en park og unge englændere i en stor gruppe og i en anden gruppe indvandrere ( mænd for kvinder er jo hjemme,)…. Og INGEN interaktion De er kulturelt for forskellige. Der er som olie og vand. Og det er en falliterklæring at komme til Vesten. De må selv arbejde hjemme for at forbedre deres land !!! Ellers… Read more »

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

som jeg tidligere har påpeget så blandede EU sig, for år tilbage, i Østrigs valg af Frihedspartiet, FPØ, som kom ind i parlamentet med Jørg Haider i spidsen. Straks blandede EU sig og krævede omvalg, fordi FPØ ikke passede ind i skabelonen. Deres senere kansler,Sebastian Kurz, var EU også utilfredse med, da han blev anklaget for korruption.
EU kan godt poste milliarder af EURO over til Ukraine, hvis præsident, Zelensky er under korruptions mistanke. Nej der er kun et, det er at komme ud af EU samt at få et opgør med konventionerne, hurtigst muligt.

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Har vi nogensinde været ude for at jøder har krævet f.eks. koscher mad i børnehaver, forbud mod at spise svinekød, til trods for at de ikke selv må spise det, krævet at vi skal læse Toraen.
Nej, de har altid respekteret det at de bor her i Danmark. Det er mere end vi kan sige om muslimer. De har også , i modsætning til muslimer passet deres arbejde og har sjældent ligget os til last. Det eneste jeg ikke bryder mig om er rituelle slagtninger, det gælder både muslimer og jøder. Omskæring af børn bør ikke være tilladt.

Skjoldungen
1 year ago

På denne dag, den 2. oktober, sætter jeg hvert år flaget på halv stang. Når så naboerne spørger om nogen er død, svarer jeg altid: “Ja, det danske folkestyre.” – For selv om vort Anschluss først fandt sted den følgende 1. januar, så var det i dag et flertal af danskerne stemte sig heim ins Reich. Danskerne? – Tjaeh.. i hvert fald et flertal af en generation som nu for første gang i historien har levet hele livet i en mellemkrigstid. Men som tak herfor har beredt os en fremtid, hvor de levende vil misunde de døde. Og som nu… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Skjoldungen

Nej, nEuropa must fall. Nej nej nej. Undervurder ikke betydningen af ordet NEJ.

Klodshans
Klodshans
1 year ago

Når man lader ræven vogte høns!

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Ud af EU nu og ud med alle perkere og afrikanere uanset om de er født her eller ej. Dem der ikke fatter betydningen af dette kan også godt skride, herunder vil jeg også mene at alle jødiske familier kan kigge til Israel efter et sted at bo

I øvrigt går jeg ud fra at afstemningen var svindel, som alle andre socialistiske (valg)handlinger

Hvis nogen er i tvivl om hvorfor kommunisme og socialisme er det samme og hvorfor det er sådan noget l*rt, så er der her en akademisk udredning vedrørende kritik:

CRITIQUE AND THE LINGUISTIC TRANSFORMATION OF SOCIETY
https://www.bitchute.com/video/XbcJmyDOEYfW/

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Bastardo
Bastardo
1 year ago
Reply to  Cat Girl

Jøder er assimilerede, og bidrager (himmelvidt) mere til det Danske samfund og fællesskab, end de muhamedanske bidragssnyltere.

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Reply to  Bastardo

Ja, det er da i negativ retning. Jøderne er tydeligvis hovedfjenden overalt hvor de har slået sig ned for kristne. Judeo-kristen er 100% bs fra jødemafiaen og deres globale imperium, som også har styret udviklingen i Europa i flere hundrede år

Ukraine som netop har forårsaget Europas totale økonomiske ruin for de næste årtier har Rotschilds farver som flag

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Skipper
Skipper
1 year ago
Reply to  Cat Girl

“Judeo-kristen er 100% bs…”

Som kristen Lutheraner, kan jeg heller ikke genkende denne perverterede forvanskning af kristendommen. Og afsenderne på det svineri, fik i øvrigt Jesus dræbt pr. Stedfortræder, hvorpå jøderne, i deres hellige skrifter, skrev at Jesus skulle koge i urin og fækalier, for tid og evighed.
Og der står det såmænd stadig den dag i dag.
Judæo-kristen min bare…

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
1 year ago
Reply to  Cat Girl

Det bliver skønt at slippe af med woke-folk og konvertitter. Især de sidste vil jeg nyde at vise vej til grænsen, hvor deres danske statsborgerskab tages fra dem.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Lad os fejre (erindre), at politikere, fagforeningsfolk, pædagoger og lærere i rækkefølger promoverede en europæisk totalitær union, som er en union af europas landes dukker, indsat af federal reserve, og alle andre centralbanker.
Deres magt beror på at de skaber gæld.
Se Mike Maloneys forklaring hvad penge er.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x