10
okt
Seneste opdatering: 11/10-22 kl. 1351
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ForetrÊkker man at lÊse om det pÄ engelsk, er der et link nederst. Politico og Die Welt har lavet et stykke opsigtvÊkkende journalistik, som MSM ikke har forvÊnt os med pÄ det omrÄde de senere Är. Document skriver:

Kampen mod coronavirusset blev styret af globale NGO-er, viser granskning

EfterhÄnden som corona-pandemien skred frem, lykkedes det fire globale ikke-statslige organisationer ledet af Bill & Melinda Gates Foundation at overtage store dele af pandemibekÊmpelsespolitikkerne fra verdens regeringer.

Det fremgÄr af et ekstraordinÊrt stykke undersÞgende journalistik, som Politico og Die Welt har udfÞrt i USA og Europa over syv mÄneder med brug af store ressourcer. En rÊkke hÞjtstÄende embedsmÊnd har udtalt sig anonymt til de to medier.

De fire organisationer, der var tale om, var Bill & Melinda Gates Foundation, den britiske forskningsfond Wellcome Trust, den globale vaccineorganisation Gavi og den internationale vaccineforskningsgruppe Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI).

Bill Gates’ rolle i dette samarbejde er meget central, alt imens Gates Foundation var med til at stifte bĂ„de Gavi og CEPI, og tidligere havde samarbejdet med Wellcome Trust.

IfĂžlge Politico og Die Welts undersĂžgelse brugte de fire ngo’er 8,3 millioner dollar pĂ„ at lobbye politikere og myndigheder i bĂ„de USA og Europa. Samtidig havde embedsmĂŠnd i bĂ„de USA, EU og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) poster i de fire organisationer.

Investeringen betalte sig mange gange, i CEPI’s tilfĂŠlde ved, at organisationen fik tildelt 500 millioner dollar af de 5 milliarder, som den amerikanske prĂŠsident Joe Biden pĂ„ et tidspunkt afsatte til kampen mod pandemien.

En amerikansk professor i sundhedsret er meget kritisk over for, hvordan organisationerne fik indflydelse uden den form for ansvar, som regeringerne har, og uden at offentligheden vidste, hvad der skete.

Politico skriver:

“Jeg tror, vi bĂžr vĂŠre dybt bekymrede,” sagde Lawrence Gostin, professor ved Georgetown University, der har specialiseret sig i folkesundhedslovgivning. “Siger man det pĂ„ en meget grov mĂ„de, kĂžber penge indflydelse. Og dette er den vĂŠrste form for indflydelse. Ikke kun fordi det er penge – selvom det er vigtigt, fordi penge ikke bĂžr diktere politik – men ogsĂ„, fordi det giver begunstigelser, bag lukkede dĂžre.”

Gostin sagde, at en sĂ„dan magt, selvom den drives frem af gode intentioner og ekspertise, er “antidemokratisk, fordi den er ekstraordinĂŠrt ugennemsigtig og uigennemskuelig” og “efterlader almindelige mennesker, samfund og civilsamfund i vildrede.”

Granskningen viser at NGO-ernes indflydelse steg fordi regeringerne var i vildrede om hvad de skulle gĂžre. WHO spillede en vigtig rolle idet NGO-erne begyndte at udfylde magtvakuummet regeringerne efterlod:

WHO var afgÞrende for gruppernes magtovertagelse. Alle havde langvarige bÄnd til det globale sundhedsvÊsen. Bestyrelsen for bÄde CEPI og Gavi har en sÊrligt udpeget WHO-reprÊsentant. Der er ogsÄ en svingdÞr mellem ansÊttelse i grupperne og arbejde for WHO: Tidligere WHO-ansatte arbejder nu hos Gates Foundation og CEPI;

En anonym amerikansk embedsmand udtaler, at Gates Foundation har lige sÄ meget magt i sundhedsspÞrgsmÄl som regeringerne i de stÞrste lande.

Med deres lobbyaktiviteter lykkedes det i sidste ende NGO’erne at udlþse tilskud i milliardklassen til deres egne projekter:

Ledere af Gates Foundation, Gavi, CEPI og Wellcome implementerede deres lobby- og interessegruppers netvĂŠrk og brugte deres politiske forbindelser til at presse amerikanske og europĂŠiske embedsmĂŠnd til at afsĂŠtte milliarder af dollars til Covid-programmer, som organisationerne var med til at forestille sig og lede.

Siden 2020 har CEPI og Gavi rejst milliarder af dollar som et resultat af deres lobbyvirksomhed. Mellem 2020 og 2021 gav Europa-Kommissionen CEPI over $100 millioner, mens Storbritannien bidrog med mere end $330 millioner, Tyskland betalte over $430 millioner og USA gav $8 millioner. I tilfĂŠldet med Gavi har USA for perioden 2021 til 2025 lovet over 4,8 milliarder dollar, Storbritannien har tildelt over 2,6 milliarder dollar, Tyskland har lovet over 2 milliarder dollar og Europa-Kommissionen over 1 milliard dollar. Samtidig havde de direkte adgang til politiske topledere i Europa:

Grupperne orienterede topembedsmÊnd i Europa-Kommissionen om investeringer i tests, behandlinger, kliniske forsÞg og vigtigheden af at dele disse produkter med resten af verden. I Storbritannien mÞdtes organisationerne normalt flere gange om mÄneden med ministre for at diskutere emner som Covid-test, kliniske forsÞg og produktionskapacitet. Nogle af disse mÞder omfattede premierminister Boris Johnson.

Bill Gates og Melinda French Gates – hans tidligere kone – talte direkte med den davérende tyske kansler Angela Merkel om distributionen af Covid-vaccine, ifþlge tyske regeringsdokumenter indhentet af POLITICO og WELT.

Situationen i USA var ikke meget forskellig

I mellemtiden var ledere af organisationerne i USA ogsÄ i kontakt med hÞjtstÄende amerikanske sundhedsembedsmÊnd. E-mails indhentet af republikanere pÄ Capitol Hill illustrerer, i hvilket omfang Farrar, direktÞren for Wellcome, var i kontakt med embedsmÊnd pÄ nogle af de hÞjeste niveauer af den amerikanske regering

NGO’erne havde stor indflydelse pĂ„ den amerikanske regerings arbejde, siger en embedsmand i det amerikanske regeringsapparat. Bill Gates undgik at blive registreret som lobbyist i USA ved at bruge en separat organisation, Gates Policy Initiative, som omgik de normale registreringskrav. Kontakten mellem ngo’erne og europĂŠiske myndigheder var meget omfattende, ogsĂ„ pĂ„ allerhĂžjeste niveau:

I EU og Storbritannien var der fra 2020 til begyndelsen af 2022 over 100 mÞder relateret til Covid- eller pandemiberedskab mellem embedsmÊnd fra de fire organisationer og hÞjtstÄende embedsmÊnd fra Kommissionen eller Storbritannien, ifÞlge lobbyjournaler. Ledere af organisationerne deltog i nogle af mÞderne, det samme gjorde den britiske premierminister og lederen af Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen.

De fire organisationer fungerede i praksis som koordinatorer for verdens folkesundhedsmyndigheder, konkluderer undersĂžgelsen.

Det journalistiske arbejde, Politico og Die Welt udfĂžrer, er usĂŠdvanligt omfattende og detaljeret og kunne have fyldt en hel bog.

Men den centrale observation er, at nogle fÄ rige og magtfulde mennesker, i sÊrdeleshed Bill Gates, lykkedes med et antidemokratisk kup, hvor de kÞbte sig selv global magt uden at skulle stÄ til regnskab over for nogen, og uden at blive genstand for kontrol.

Et sÄdant problem ville vÊre alvorligt nok, selvom det kun var begrÊnset til ét tilfÊlde. Men det er ikke svÊrt at se, at andre politiske omrÄder af global betydning kan vÊre genstand for lignende korruption.

How Bill Gates & Partners’ money controlled the World’s Draconian Covid Plan

4 4 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Benny Smed
Benny Smed
1 year ago

Hvis Mette Frederiksen kunne kopiere en vis russisk herres mÄde til at beholde magten, sÄ gjorde hun det. MFs hjerne er nemlig indrettet pÄ samme mÄde som hans, men da det helst skal se ud som om hun respekterer demokratiet, sÊtter det visse grÊnser for hendes magtfuldkommenhed.

Dragen
Dragen
1 year ago

Jeg kan rigtigt rigtigt godt li’ den artikel .jeg glĂŠder mig til , at komme hjem og lĂŠse den grundigt igennem( jeg kan kun nĂ„ at skimme den igennem). Jeg hĂ„ber at nogen i bestemme-systemet sk.d.r smĂ„ grĂžnne grise nu.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x