7
feb
Seneste opdatering: 7/2-23 kl. 1714
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard

Jeg er ked af at måtte trætte med en lille historietime, men det skyldes, at jeg i modsætning til de fleste andre historikere mener, at man faktisk kan lære noget af historien. Man kan ikke i detaljer bruge historien til at forudsige fremtiden, men man kan erkende mønstre, som er gode at lægge mærke til, hvis man vil afværge de værste ulykker.

Den nuværende verdenssituation minder om den, der gik forud for udbruddet af 2. Verdenskrig i september 1939 – bortset fra, at den på flere områder er endnu mere faretruende. I det mindste havde Hitler ikke kernevåben og kunne derfor ikke udrydde verden ved et tryk på en knap. Det kan såvel Rusland som Kina.

Hitler angreb Polen den 1. september 1939 ud fra den forvisning, at hverken Frankrig eller Storbritannien ville leve op til de garantier, som de havde givet den polske regering. Han havde netop oplevet, hvordan de demokratiske magter året forinden havde ofret Tjekkoslovakiet ved at overlade Sudeterlandet til den tyske diktator og dermed gjort landet forsvarsløst. ”Jeg så dem i München, og de var orme”, udtalte Hitler om de britiske og franske ledere, og han kunne derfor ikke forestille sig, at disse kryb ville røre en finger, blot fordi han snuppede endnu et land.

Alt tyder på, at den kinesiske leder, Xi Jingpin, betragter Joe Biden på samme måde, som Adolf Hitler så på Neville Chamberlain og Édouard Daladier, og hvem kan fortænke ham i det? Han har set, hvordan Biden har kompromitteret USA’s sikkerhed ved at sabotere landets energiproduktion, ved at overlade kontrollen med sydgrænsen til mexicanske narkokarteller, undladt at stille Kina til ansvar for covid-pandemien, tilladt Kina at opkøbe store landområder i USA, infiltrere de mest prestigefyldte amerikanske universiteter, indsamle data om amerikanske borgere ved hjælp af TikTok og dræbe hundredtusinder af amerikanere med kinesiskproduceret fentanyl.

De kinesiske kommunister har slikket sig om munden, mens Biden har undergravet den amerikanske økonomi og økonomiske styrke i verden gennem hovedløse pengeudpumpninger og en gældsætning, der truer dollarens stilling som global reservevaluta. Samtidig med at Kina ikke lægger skjul på sin ambition om at blive klodens eneste stormagt, kan lederne i Beijing glæde sig over, at man i det amerikanske forsvarsministerium og i Pentagon synes mere optaget af at prædike kritisk raceteori for tropperne end af at forberede sig på at imødegå Kinas næste militære eventyr.

Og nu spionballonen, der fik lov at svæve over amerikansk område i adskillige dage, uden at Biden-administrationen foretog sig noget.

Og mens denne tragedie udspiller sig, kan Xi Jingpin med fornøjelse konstatere, at USA’s politiske klasse bliver ved med at betragte Rusland som sin farligste fjende og bruger uanede økonomiske og militære ressourcer i Ukraine, mens den værste trussel mod USA og resten af den vestlige verden kommer fra Kina.

Hvordan kan Xi Jingpin tro, at han risikerer noget effektivt amerikansk modsvar, når han muligvis allerede i 2024 går til militært angreb på Taiwan? Så længe Biden er præsident, har kan i hvert fald intet at frygte. Han behøver blot minde Biden om alle de millioner, som han og resten af Biden-klanen har fået fra Kina for at forråde USA.

Og hvad med resten af den demokratiske verden? Hvem forestiller man sig skal forsvare Canada, Australien og Vesteuropa, når USA er bragt til fald? Er der slet ingen i NATO, der tænker på det, eller nøjes de med at hade Trump?

4.3 11 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hvad har WEF, WHO, Mette og Brostrøm gang i?
Hvad har WEF, WHO, Mette og Brostrøm gang i?
9 months ago

Når Vesten stiller op med striber af åndelige undermålere og halvt forrykte fantaster, på ledende poster i USA og i en række europæiske lande, så kan alt ske. Det er nu kommet frem at krigen i Ukraine kunne være stoppet næsten med det samme, men at “nogen” blokerede for en fredsslutning. De ville hellere have en stor og voldsom krig som evt. kan blive til en atomkrig. Se Hodjas afslørende artikel. Nutidens vælger-stemmer optælles efter behov, ser det ud til, eller de er hjernevaskede til at være stemmekvæg? Mette, Lars og Jacob sender nu tanks, kanoner og raketter til Ukraine.… Read more »

Peer Pedersen
Peer Pedersen
9 months ago

Vist er det en samling fjolser der holder tømmerne overalt, men i sidste ende er det jo de lige så store fjolser, vælgerne, der stemmer på dem valg efter valg.

Finn A. Skov
Finn A. Skov
9 months ago
Reply to  Peer Pedersen

Du har ganske ret!

GamleDanmark
GamleDanmark
9 months ago
Reply to  Peer Pedersen

Kun hvis man tror på at stemmerne bliver talt rigtigt op.
Med alt vi oplever idag er stemmesnyd noget af det mindste der kunne forekomme.

Hvad har WEF, WHO, Mette og Brostrøm gang i?
Hvad har WEF, WHO, Mette og Brostrøm gang i?
9 months ago

PS: Der er en oversigt over
hvordan folkemordstinget bærer
sig ad med at udrydde os. Se under
flaget hos Hodja i dag onsdag 8 febr. 23.

Danmark, fra retsstat til intifada på en generatio
Danmark, fra retsstat til intifada på en generatio
9 months ago

Kommer der ikke snart en landsindsamling til fordel for Tyrkiet, sådan med et par hylende værter og noget musik hvor Helmig synger iført gummibukser og blå briller. Sådan et dansk hyggeshow hvor vi rigtig viser vi kan hjælpe, kronprinsen skal også være der og hende damen fra Australien, som med GPS stemme krydret med lidt københavner-accent viser sin medfølelse. Showet kunne passende markedsføres som “Lille land, mindre hjerne”.

jko
jko
9 months ago
Allan G larsen
Allan G larsen
9 months ago

Nej, vi mangler en Trump til at rydde op i moradset, men det kræver at vælgerne, og ikke mindst pressen ser at få “røven” med sig..Politikerne skal vi nok ikke vente os for meget af.

Bitten-Kirsti Nielsen
Bitten-Kirsti Nielsen
9 months ago

For mig at se sidder Lars Hedegaard fast i en forældet opfattelse af Rusland, som drejede det sig stadigvæk om sovjetunionen. Er det så svært at se, at denne krig er USA’s krig mod Rusland? Men da USA ikke kan tillade sig at stå som taberen, foregår den åbenbart nu med Europa som den aktive modspiller, eftersom den tyske udenrigsminister netop har erklæret Rusland krig. I den forbindelse er det værd at bemærke, at Danmark leverer våben til stakkels Ukraine og dermed udsætter landet for stor fare. Men hvad andet kan man forvente?

Dan Christensen
Dan Christensen
9 months ago

”Den, som ikke husker historien, er dømt til at gentage den!”. Således skrev den spansk-amerikanske filosof, Georg Santayana. Flere lande end Rusland og Kina kan udrydde verden ved et tryk på en knap. Eksempelvis landet med en senil galning som præsident. Samme land skylder vistnok Kina omkring en femtedel af sin statsgæld og amerikansk produktion er i stort omfang flyttet til Kina. Man skal snarere forestille sig, at Kina og USA indgår i en slags symbiose, så længe USA skylder så mange penge til Kina og Kina er afhængig af det amerikanske marked. Rusland og Tyskland var også på vej… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
9 months ago

Jeg fatter ikke hvorfor Danmark er medlem af NATO?

Et kristent land har overhovedet intet at frygte, om Danmark ikke længere er et kristent land, kan end ikke NATO hjælpe os.

Jeg fatter derfor ikke hvorfor Danmark er medlem af NATO?

Frygt ER et tydeligt tegn på en manglende tro, hvis vi tror har vi overhovedet intet at frygte, så jeg fatter ikke hvorfor Danmark er medlem af NATO?

Det er umuligt at tjene Gud og NATO samtidigt, det er umuligt vi må derfor vælge, det eneste vi mangler er et sennepsfrø.

Last edited 9 months ago by Jan Ulrik Friis
dan christensen
dan christensen
9 months ago

North American Terrorist Organisation.
Nato er den amerikanske våbenindustris primære salgsorganisation.
Opgaven går ud på at fremstille “pax americana” som Fredens og Kærlighedens religion (hvor har vi hørt det før?), medens Nato i virkeligheden er den straffende gud overfor de lande, der ikke underkaster sig “The Military Industrial Complex”.
Betal jeres ‘beskyttelsespenge’ til USA’s oligarker, eller vi sanktionerer jer ihjel og overdænger jer med lusede B-film fra Hollywood i bibelske mængder.
Buck Fiden.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
9 months ago

USA er en parasit,som i bedste gangsterstil holder sig i live gennem bestikkelse og trusler, EU og NATO har for længst vist sig at være lige så dybt utroværdig og inkompetente som USA, i et sådant gennemkorrumperet miljø Biden og The Military Industrial Complex rigtigt føler sig hjemme.

Poul
Poul
9 months ago

“Skrevet fra min iphone”

Så længe hele verden er kina’s kunder tror jeg ikke at de udrydder os lige med det samme, det ville være lige så dumt som at sprænge sin egen gasledning i luften..

Dan Christensen
Dan Christensen
9 months ago
Reply to  Poul

Købte USA Nordstream2 gasledningen af Rusland, før USA startede sin proxykrig?

jko
jko
9 months ago

DDR tv . ” jordskæl de al quida el haid , = jihad terroister bliver nævnt som .de gode “. jihadi terroister

Erling
Erling
9 months ago

Kinas næste militære eventyr??? Du er ideologisk totalt låst og ”blind” Siden anden verdenskrig har USA totalt domineret verden og har iskoldt og skruppelløst med større eller mindre militære operationer blandet sig mellem 90 – 100 gange i andre landes indre anliggender. Det har ikke være klogt at være uvenner med det uncle Sam. Du er historiker med speciale i hvad ? Det er umuligt at bevare respekten for din saglighed og faglighed. Jeg er ikke specielt sympatisk indstillet overfor hverken Kina eller Rusland, men dit fordrejede nonsens måtte afføde en kommentar. Det er ikke første gang du kører ud… Read more »

Finn A. Skov
Finn A. Skov
9 months ago

Jeg må indrømme at jeg nyder Lars Hedegårds harske indlæg. Han har ganske ret, historieløsheden er fremherskende, og historien har den kedelige tendens til at gentage sig selv, hvis man intet lærer af den. Og nej, Trump er djævelens inkarnation, og må fjernes fra mediebilledet for enhver pris. Jeg foreslog i tidernes morgen, at bringe Rusland tættere på Vesten, og en optagelse i Nato, og et sådant scenario ville have været et kraftigt signal til Kina som fører sig frem som verdens hersker. Men nej, Rusland skulle skubbes i armene på de mest despotiske stater som verden har set. Russerne… Read more »

Piotr
Piotr
9 months ago
Reply to  Finn A. Skov

Og nej, Trump er djævelens inkarnation, og må fjernes fra mediebilledet for enhver pris”.

HVis DNC/Bidens kup mod Trump var mislykkedes i 2020, ville vi ikke se den proxy-krig DNC/Biden fører an i, i Ukraine idag.
For DNC/BIden gælder det kun om at få gang i våbenindustrien.

Direkte Demokrati NU! Stem Blankt! SIAD! P.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x