25
mar
Seneste opdatering: 25/3-23 kl. 1216
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Paludan: Svenskarna är ”dumma i huvudet”

Det havde intet med påsken 2022 at gøre, og vi andre kalder det da også “Korankravallarna”, men “påskeoptrøjerne” er et ord med berøringsangst ligesom “udsatte områder” eller “at gå bort,” og det er svenske journalister og politikere eksperter i. At kalde alt noget andet end det, det er. Et portræt af en veloplagt Paludan og af et land midt i et langstrakt selvmordsforsøg. Islam er skrevet helt ud af historien,  det hele er af SVT psykologiseret og gjort polititeknisk. Dette viser generalprøven på en krig, men ingen lærer sig noget om kommende sammenstød med de rettroende.  SVT sørger for, at Paludan får ret: Svenskarna är ”dumma i huvudet” – Se SVT Uppdrag Granskning, fire afsnit af 35 minutter.

Berlingske: Der er noget galt med magtens kritikere

En konspirationsteoretiker er en person, der har lav tillid til Berlingske

Af Lars Hedegaard

Berlingske har netop publiceret en længere udredning om ”konspirationsteorier”, som avisen har bedt nogle psykologer og en idehistoriker forklare. Avisen understreger, at der et tale om ”en logisk forklaring på det ulogiske”.

Når psykologer skal hentes ind som politiske eksperter, ved man, at der er noget på færde. At nogen føler behov for at dække sig bag velmenende videnskabskvinder, fordi de føler, at lokummet brænder.

”Konspirationsteorier” er de seneste år gledet ind i sproget som betegnelse på antagelser, der enten er gale eller sande, men som især udmærker sig ved at antaste magthavernes monopol på sandheden.

Ofte bliver disse teorier så modbydelige, at magthaverne er nødt til at undertrykke dem. Det gælder bl.a. teorier om coronavirus. Som Berlingske skriver: ”Teorier om en globale elite og misinformation om coronavirus har været så udbredte, at techgiganter som Facebook, Twitter og Google har set sig nødsaget til at suspendere al indhold, der deler disse teorier.”

Det hedder ”alt indhold”, men man kan ikke forlange det umulige.

Blandt teoriernes bagmænd finder vi ifølge artiklen Donald Trump, med hvis uforlignelige ondskab Berlingske i mange år har underholdt sine gysende læserinder.

Avisen kan nu berolige sit publikum med de nyeste forskningsresultater, som viser, at det står skidt til med konspirationsteoretikerne. Det bliver man, ”når personer generelt har en lav tillid til myndighederne, magthaverne og andre mennesker”.

Eller sagt på en anden måde: En konspirationsteoretiker er en person, der har lav tillid til Berlingske.

I stedet for at trække det tunge psykologskyts frem kunne avisen forsøge sig med at indrømme, at den har løjet, fordrejer og undertrykt enhver mening og oplysning, der kunne antaste den herskende klasses magt.

Lad os ihukomme Berlingske promovering af Ruslandsbeskyldningerne mod Trump, påstanden om at vaccinerne sikrede mod covid-19, og at der aldeles i forekommer valgsvindel i USA – for at tage nogle eksempler.

Man må nærmest kalde Berlingske specialist, når det gælder konspirationer.

Berlingske 23.3. 2023

Det er ikke tilfældigt, at konspirationsteorier om 5G, coronavirus og hemmelige globale eliter har fået opmærksomhed i 2020. Berlingske har bedt to psykologer om at forklare tankerne bag konspirationsteorier for at kunne give en logisk forklaring på det ulogiske. Forstå psykologien bag konspirationsteorier: Især ét karaktertræk går igen.

4.2 6 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan G larsen
Allan G larsen
2 months ago

Jeg vil sige det sådan, jeg er himmel henrykt for at vi har alternativer til den gængse presse, for hvis vi ikke havde det, så var vi, som folk, for længst druknet i dyb uvidenhed.

Danmark, på vej i massegraven
Danmark, på vej i massegraven
2 months ago
Reply to  Allan G larsen

Det er rigtigt Allan, men “vi” dækker desværre kun over 1 % af befolkningen her i Danmark. Jeg fornemmer dog en stigning af borgere, som søger andre steder hen for at få balancerende oplysninger.

Dragen
Dragen
2 months ago

Er de ved at være desperate de-der-MSM ? Er vi mange, der bare ikke læser deres aviser , hører deres podcasts eller gør os de “overvejelser” MSM mener er de relevante ?. Jeg forholder mig ikke til MSM , – normalt. Men det ser ud til , at MSM nu er blevet et problem for sig selv , – også. Og ikke kun for os andre. Vi kan jo ikke bruge journalister til noget der forholder os information . Vi er blevet løjet for , og holdt hen . I forbindelse med corona og sprøjterne bliver det fatalt.

Bastardo
Bastardo
2 months ago
Reply to  Dragen

Min lokale fisker fortalte mig, at det er blevet forbudt at pakke fisk ind i avispapir (selv om de ligger i en plastpose). Så bortfaldt det sidste behov for kampagneaviserne.

Last edited 2 months ago by Bastardo
Dragen
Dragen
2 months ago
Reply to  Bastardo

Lol. Det har de rigtigt godt af. Journalisterne , – altså. lol. lol.

Danmark, på vej i massegraven
Danmark, på vej i massegraven
2 months ago

Lav tillid til magthaverne burde være indbygget i ethvert menneske. Det er faktisk hele fundamentet under den amerikanske konstitution.

Bastardo
Bastardo
2 months ago

Morsomt (deprimerende) at iagttage avisernes overlevelseskamp fra News til Woke Views.

Dan Christensen
Dan Christensen
2 months ago

MSM sprøjterne er hinsides al fornuft – de er kun logrende køtere for de bevilgende myndigheder, da de fleste af dem har sugerøret langt nede i kassen med statstilskud.
Det var smart af politikerne, at give MSM sprøjterne pengetilskud til overlevelse – så kan sprøjterne nemt dirigeres derhen, hvor politikerne igen selv har sat ild til samfundet; her kan MSM sprøjte sit bedøvende skum ud overalt.
MSM sprøjterne burde forbydes. Man kan få fluer i hovedet, blive bælgøjet, få dårlig ånde, hæmorider og tynd afføring af at læse MSM’s debile løgnehistorier. At læse MSM hver dag tæller som åndeligt selvmordsforsøg.

Benny Smed
Benny Smed
2 months ago

Jeg har lav tillid til Berlingske, og deres underafdeling B.T. er panik på steroider. EB er efterhånden blevet til et dybt seriøst medie i forhold til B.T.

Altså må jeg være konspirationsteoretiker!

Anders Bo
Anders Bo
2 months ago
Reply to  Benny Smed

Jeg har Tanten frem til oktober for én krone dagligt, men fornyer nok ikke…
BT = Berlingske Tabloid.

Last edited 2 months ago by Anders Bo
Allan G larsen
Allan G larsen
2 months ago

Er Trump og Paludan gale eller geniale?!. Tjah det afhænger af øjnene som ser!!!. Hmmm!.

JHS
JHS
2 months ago

Kvinder og videnskab???? Det er da en vittighed, som vil noget!

DR P1: danske mænd bør kasseres og udskiftes
DR P1: danske mænd bør kasseres og udskiftes
2 months ago
Reply to  JHS

Iflg. DRs kvindesagskvinder er kvinderne blevet
undertrykt i over 100.000 år. Og efterhånden som
kvinderne opfandt alt muligt, byggede alle huse,
forsvarede landegrænserne, satte videnskaben
og teknologien i gang, opfandt bilen, toget, flyve-
maskinen og dampskibene osv., tog mændene
æren for det hele. DR-kvinderne har intet godt
at sige om mændene, for de er overflødige,
værdiløse og især dumme. Det er derfor DR
ønsker at udskifte de danske mænd med mænd
fra Afrika og Arabien, i håb om at de er knap
så dumme og undertrykkende.

Cat Girl
Cat Girl
2 months ago

Kræver blot at man kan lægge 2 og 2 sammen for at se at det er meningsløst at deltage i afstemningerne. Desværre har danskerne det rigtig dårligt med algebra da deres socialistiske tankesæt ikke gør dem i stand til at forstå logik

Utlandssvensk
Utlandssvensk
2 months ago

“Paludan: Svenskarna är ”dumma i huvudet”” Har ni fått absolut, totalt storhetsvansinne i Danmark? Det fanns många svenskar, inklusive jag, som var väldigt positiva till Paludan. Uppenbarligen var detta ett stort misstag. I Sverige var det länge så att det fanns en utbredd uppfattning att vi svenskar var bättre och smartare än andra folk. Detta var självklart enbart hybris och fantasier, men bidrog starkt till att vi skapade det elände vi nu sitter i. Men kanske går det bättre för er danskar, när ni nu verkar ha kommit fram till att ni är det smartaste av alla smarta folk. Lycka… Read more »

S Jakobsen
S Jakobsen
2 months ago
Reply to  Utlandssvensk

Paludan mener, at flertallet af svenskerne ligesom danskerne er “ dumme i hovedet “. Både Paludan og os herinde ved, at der er et mindretal i begge lande som ønsker muslimer hen hvor pebret gror.
Rolig min svenske ven 😀

Utlandssvensk
Utlandssvensk
2 months ago
Reply to  S Jakobsen

“Paludan mener, at flertallet af svenskerne ligesom danskerne er “ dumme i hovedet “” Nej, det är definitivt INTE vad han säger i det länkade inlägget. Så här står det: “Det är i en intervju med Uppdrag granskning som den dansk-svenske juristen Rasmus Paludan säger sig vara osäker på om han kommer fortsätta bränna koraner i Sverige. Dels är säkerheten i Sverige för dålig, dels är svenskarna är för tröga, anser han. De fattar inte vad som pågår och vill inte ha hjälp. Paludans koranbränningar i Sverige, som ledde till kraftiga upplopp under påsk förra året, fick inte de följdverkningar… Read more »

Mads kering
Mads kering
2 months ago

Louisa Vestager Hedegaard og hendes veninde, hørte sikkert også og troede fuldt og fast på konspirationsteorien om –

En fremmede er en ven, du endnu ikke har mødt!

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x