21
aug
Seneste opdatering: 22/8-23 kl. 0428
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Colonel Douglas Macgregor tells us why the Ukraine war must end now.

Det går trægt i Ukraine

Washingtons officielle beskrivelse af den miliære situation er som ”taget ud af en tegneserie”

Af Lars Hedegaard

Ifølge Washington Post (17. august) ser det sort ud for den ukrainske offensiv i landets sydlige del. Avisen kan berette, at republikanske og demokratiske kongresmedlemmer bag lukkede døre er blevet briefet om de beskedne resultater, som har fået nogle af republikanerne til at modsætte sig præsident Bidens ønske om yderligere knap $21 milliarder til krigen. Andre kongresmedlemmer bebrejder regeringen, at den ikke har sendt kraftigere våben til Ukraine.

Imidlertid afviser regeringsembedsmænd kritikken og siger ifølge avisen, at hverken F-16 kampfly eller langtrækkende missilsystemer ville have ændret den militære situation. ”Problemet er stadig at gennembryde Ruslands vigtigste forsvarslinje, og der er intet belæg for, at disse systemer skulle være vidundermidler”, siger et ledende medlem af den amerikanske administration.

Denne vurdering vil muligvis blive bemærket i det danske statsministerium, hvor den krigsberedte Mette Frederiksen netop har foræret Volodomyr Zelenskij 19 F-16 kampfly, der skal hjælpe Ukraine med at smide russerne ud af landet.

Det er der ikke udsigt til lige med det første. Washington Post kan citere amerikanske efterretningskilder for den opfattelse, at Ukraine ikke vil kunne indfri sit vigtigste krigsmål, nemlig at overskære Ruslands landforbindelse til Krim – i hvert fald ikke i år.

Militæranalytikeren Rob Lee fra Foreign Policy Research Institute peger på, at Rusland har tre forsvarslinjer, som ukrainerne vil få svært ved at gennembryde. Også general Mark Milley, chefen for Joint Chiefs of Staff, må erkende, at den igangværende offensiv bliver ”lang, blodig og langsom”, men trøster sig med, at russerne har lidt store tab, og at deres moral ikke er god. Det sidste er der imidlertid delte meninger om. Den ofte citerede amerikanske militæranalytiker, oberst Douglas Macgregor, beskriver de ukrainske styrkers tilstand som så miserabel, at de næppe vil kunne stille noget op.

Ifølge den ofte velunderrettede, uafhængige journalist, Seymour Hersh, har CIA advaret den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, om, at den ukrainske offensiv nok ikke vil lykkes. Ifølge Hersh er enden nær for Biden-regimets ”morderiske og fejlslagne krigspolitik i Ukraine”, og han betegner Washingtons officielle beskrivelse af den miliære situation som ”taget ud af en tegneserie”.

Spørgsmålet er, om de kommende måneder og år vil give svar på hvilken vurdering af krigen, der er rigtig. Uanset om Ukraine bliver besejret og landet ødelagt, vil Mette Frederiksen og krigspartiet altid kunne hævde, at det var værd at støtte krigen, selvom den desværre ikke forløb som planlagt.

4.2 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Drone Dennis
Drone Dennis
8 months ago

Konflikten i Ukraine kunne indstilles øjeblikkeligt hvis de vestlige regeringer ellers var demokratiske nok til at tillade folkeafstemninger i de områder striden handler om.

Men ikke-nikke-nej om det kan komme på tale! Demokrati er noget Vestens eliter alene støtter når det handler om at lave rav i den i de varme lande (Irak, Afghanistan, Syrien, Libyen).

Så F16-Mette og kanon-Lars holder ufortrødent slagtoffer i slaverland, de herlige pæne mennesker med hjertet på absolut rette sted.

Prins Knud
Prins Knud
8 months ago

Supersoldaten og hærføren Jacob Ellemand har strakt våben. Elitesoldaten og nutidens Anders Lassen er nu blevet overflyttet til et andet ministerium end forsvarsministeriet. Alt dette på trods af at han tidligere udtalte ved regeringsdannelsen i december, at han havde valgt at blive forsvarsminister, fordi der var krig i Europa.” “vi står i en alvorlig situation… og det er en vigtig opgave, som jeg gerne vil tage på mig” Jakob Ellemann dengang. Allerede i februar blev han dog sygemeldt på ubestemt tid og nu er han så blevet “overflyttet” Det eneste arbejde han vist har “taget på sig”, er at hæve… Read more »

Allan G larsen
Allan G larsen
8 months ago

Jeg har sagt det før, men gentager, vesten leger med ilden.
Hvis vi fortsætter proxy krigen, så kan vi risikere at det en dag, før eller siden, vil ende med et knald, som vi aldrig før har hørt, og det kan nemt blive enden for os alle.
Det Danmark og Holland gør med leveringen af 19 F 16, fly, kan få bægeret til at flyde over.
Jeg håber inderligt at vanviddet stoppes, før det er for sent. Hvad vil der ikke ske, hvis vi, oven i købet sender soldater ind i Ukraine, man tør knap tænke tanken til ende.

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago

Alle eksperter siger at USA effektivt har tabt proxykrigen mod Rusland. Biden har i mellemtiden malet sig selv så grundigt op i et hjørne med sine planer om genopstilling til præsidentposten, at han er sikker på at tabe valg og ansigt, hvis han stopper proxykrigen nu. Biden er derfor bundet op i støtte til Ukraine indtil præsidentvalget i næste år. Ukraine har kun ca. et år til at vise resultater og indtil da vil ukrainske soldater blive nedslagtet i så store mængder, at den ukrainske hær i praksis bukker under. Flere og flere ukrainere indser det håbløse i udsigterne for… Read more »

Anders
Anders
8 months ago

“Det gik fint i mindst 300 år…”
Host host… Holodomor gjorde ikke noget godt for Ukraine, eller relationen til Rusland.

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago
Reply to  Anders

De vestlige ukraineres udbredte nazisme under ww2 gjorde heller ikke noget godt for Ukraine, eller relationen til Rusland. De vestlige ukraineres nazisme lever i øvrigt endnu og polakkerne lurer konstant i baggrunden for at snuppe vestUkraine i ly af bindegale Bidens brutale proxykrig mod Rusland.
Danmarks relationer til herrefolket mod syd er heller ikke godt. Hvorfor mon tyskerne kalder området Schleswig-Holstein, når det alene var syd-Slesvig det lykkedes tyskeren at kolonisere og stjæle? Går tyskerne også efter nord-Slesvig?

Anders
Anders
8 months ago

Jeg er ikke generelt uenig i dine betragtninger. Blot ikke at forholdet imellem Ukraine og Rusland gik fint i 300 år. Måske hvis man spørger i Moskva.
Lad os være naive og håbe at politikerne snart trættes af myrderierne på de jævne folk.

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago
Reply to  Anders

Uenighed er demokratiets forudsætning. Det vil politikerne helst glemme!
Historisk set har Ukraine aldrig været specielt nationalt mindede for selvstændighed.
Der har faktisk ikke været ukrainske nationale oprør mod Rusland i flere hundrede år, men der har været mange konflikter mellem Rusland og andre nationer, som løbende gerne ville indlemme Ukraine. Det begyndte først at knirke i 1900-tallet, da vestlige imperialister forsøgte at nedkæmpe den russiske revolution. Adskillige ukrainere var aktive i sovjetstyrets top; eksempelvis Nikita Sergejevitj Khrusjtjov (1894-1971).

Allan G larsen
Allan G larsen
8 months ago

Vesten er inde på en farlig kurs med sin krigs retorik. Såfremt USA går direkte i krig med Rusland, vil der opstå risiko for et russisk modsvar, atomkrig, så ved vi hvad klokken har slået, og det betyder vores allesammens endeligt. Er det det vi ønsker?!.

Finn A. Skov
Finn A. Skov
8 months ago
Reply to  Allan G larsen

Næh, men fortæl vore tåbelige politikere det.

Nielsen
Nielsen
8 months ago

Around 9:28 he says low earth orbit.
Hvad snakker han om?

Anders
Anders
8 months ago
Reply to  Nielsen

LEO Satellites (low earth orbit)

satellitter som kredser om jorden imellem 2000 og 200 kilometers afstand til jorden.

Last edited 8 months ago by Anders
Dragen
Dragen
8 months ago
Reply to  Anders

Tak for info.

Nielsen
Nielsen
8 months ago
Reply to  Anders

Godt så. Nu kunne jeg så vel vide hvor jordens tiltrækningskraft altså “massetiltrækningskraften” ophører.
Er forskellen mellem atmotsfærens og jordens grænse virkelig et tusinde og otte hundrede tusinde meter ? ? ?
Er stratosfæren udenfor jordens tiltrækningskrft?
Er ionosfæren et rundt område, jeg er blevet påduttet af en mængde YzX sjovnalistinformantlærde og YzX universitetsadjunkter, med godkendelse af deres lektorer?

Anders
Anders
8 months ago
Reply to  Nielsen

“Massetiltrækningskraften” (jordens tyngdekraft) er i teorien uendelig.
Ethvert objekt vil “mærke” denne tiltrækningskraft, om end den kan være upåvirket heraf, pga. afstand.
Sikken en masse spørgsmål.
Flyv ikke højere end vingerne kan bære.
Og kog ikke kartoflerne til ukendelighed.

Nielsen
Nielsen
8 months ago
Reply to  Anders

Ah kom nu. Det er ikke for sjov. Og jeg koger ikke gulerøøder i lang tid.
“i teorien” kræver at jeg forholder mig til din virkelighed,
Mine spørgsmål forholdt sig kun til afstande.

Anders
Anders
8 months ago
Reply to  Nielsen

Så tror jeg at du skal læse dine spørgsmål igen.
Ikke at jeg dermed kan besvare dem.

En gammel læser
En gammel læser
8 months ago

Man må med forbløffelse konstatere, at folk som George Galloway og Seymour Hersch er blevet sandhedsvidner og nære allierede på Snaphanen. Er det den med min fjendes fjende er min ven, eller er I begyndt ar dyrke maxisme-leninisme og islamisme?

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x