21
sep
Seneste opdatering: 20/9-23 kl. 2336
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

USA låner penge af Kina for at føre krig mod Rusland i Ukraine

Af Lars Hedegaard

Den amerikanske statsgæld har netop passeret $33 billioner, og som den republikanske senator, Rand Paul, påpeger under en passioneret tale i Senatet, kan USA ikke fortsætte med at finansiere Ukraine-krigen. De kæmpesummer, der i en lind strøm flyder til Volodomyr Zelenskijs regime, er ikke penge, som USA har. Det er penge, som USA må gældsætte sig for et kunne betale. Paul spørger derfor, hvor længe det kan blive ved.

Meningsmålingerne viser, at amerikanerne for længst er stået af og ikke ønsker at sende flere milliarder til en konflikt, der som flere tidligere, USA har været indblandet i, er endt i en blodig stillingskrig – og tilsyneladende uden, at magthaverne i Washington har nogen ide om, hvad det skal ende med.

Mange af de bevilgede penge ser ud til at være forsvundet i korruption, for Ukraine er et af verdens mest korrupte lande. Paul og andre parlamentarikere har krævet, at der bliver udpeget en statsrevisor med det ene formål at finde ud af, hvad der er sket med de mange milliarder, som er sendt til Kyiv, men såvel demokratiske som republikanske senatsmedlemmer stemmer imod.

Ser indflydelsesrige kræfter i begge de store partier i virkeligheden Ukraine-krigen som en pengemaskine, der medfører, at milliarder, som den amerikanske stat låner, og som skatteyderne og kommende generationer før eller siden må betale tilbage, ender i lommerne på den amerikanske våbenindustri og andre, der profiterer af krigen?

Rand Paul har ikke andet end foragt for de mange vestlige ledere og meningsdannere, der fremstiller Ukraines kamp som et forsvar for demokratiet. Ukraine er langt fra demokratisk. Politisk opposition er forbudt, der er ingen pressefrihed, og Zelenskij har aflyst det præsidentvalg, der skulle have fundet sted.

Man kan naturligvis indvende, at Ukraine befinder sig i en ekstraordinær situation, men som Rand Paul påpeger, blev der afholdt valg i USA selv midt under den særdeles blodige borgerkrig.

Som sagt kniber det med at holde den amerikanske befolknings krigsbegejstring i kog. Hvor længe mon den holder i Danmark og resten af Europa?

5 1 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nielsen
Nielsen
8 months ago

Hvis man stiller spørgsmĂĄlet om krig handler om penge, er der bare at sige: Læs War is a Racket. Senest har oKeefe hørt en Black Rock headhunter om spørgsmĂĄlet. Han sagde at krig er godt for forretning. Alle de amerikanske og amerikanskaffilierede vĂĄbenproducenter sælger ud af deres fallerede produkter. Som for et eksempel det nye krigsfly F 35, som die dumme dähnen har fĂĄet leveret de første 3 af. De kloge hoveder i forsvarskommandoen, syntes det var det bedste fly (til prisen) tilbage i ……forlængesiden NĂĄr det sĂĄ viser sig, at vi har købt dræbermaskiner i stedet for brandbiler redningskøretøjer… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago

Pengemaskinen suger ogsĂĄ penge op af lommen pĂĄ danske skatteslaver. Senest med en donation fra Skrigeskinken pĂĄ 75 tanks til Ukraine; at indkøbe i USA og Tyskland og sende til nazinarkoerne i Kiev. Pengene ryger lige ned i foret pĂĄ de glade vĂĄbenfabrikanter i “United Bluff” og Frankfurts pengegnomer. Skrigeskinkens gave til Kiev skal være adgangsbillet for samme skinke, sĂĄ hun kan blive Stoltenbergs efterfølger; igen naturligvis uden at indrømme sin abnorme higen efter posten som NATO’s øverste krigshund.

Nielsen
Nielsen
8 months ago

Der er smukt at høre, hvordan Rand Paul slægter faderen på.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x