26
sep
Seneste opdatering: 26/9-23 kl. 1359
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

USA ville hellere have krig for at svække Rusland

Af Lars Hedegaard

I en netop offentliggjort video (neden for) fortæller Jeffrey Sachs om Ukraine-krigens forhistorie, og den er værd at se.

Hvorfor nu det? Er Jeffrey Sachs en person, hvis udtalelser betyder noget, og som man derfor skal bruge tid på? Sachs er økonom og politisk analytiker, professor ved Columbia University i New York og var i tidsrummet 2001-2018 særlig rådgiver for FN’s generalsekretær. Man må derfor antage, at han taler med en vis vægt om internationale forhold.

Jeg skal ikke referere hele indholdet af videoen, men nøjes med Sachs’s påmindelse om, at en forhandlingsfred mellem Ukraine og Rusland næsten var kommet i stand i marts 2022 – altså kort til efter den russiske invasion. Aftalen blev formidlet af Tyrkiet og med bidrag af Israel, men blev forpurret af USA, der altså hellere ville have krig.

Sachs gør opmærksom på, at Vladimir Putin allerede inden krigens udbrud, nemlig den 17. december 2021, fremsatte et fredsforslag, der indebar, at NATO ikke ville søge udvidelse med Ukraine. I den forbindelse ringede Sachs til Det Hvide Hus og sagde, at hvis USA ikke søgte en diplomatisk løsning på konflikten og altså accepterede Putins udspil, ville der blive krig. Han fik som svar, at USA ikke ville forhandle med Rusland, hvorefter Sachs konkluderede, at Biden-administrationen ønskede krig.

Krigen har ifølge Sachs kun perifert at gøre med Ukraine, men des mere med USA’s ønske om at svække Rusland, og han betegner Ukraine-krigen som en stedfortræderkrig, hvor Ukraine bliver bevæbnet for at kæmpe for amerikanske interesser, således at USA selv slipper for at skulle indsætte tropper.

Jeg har ingen grund til at så tvivl om de kendsgerninger, Sachs påpeger.

4.3 12 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
8 months ago

Tidligere var Rusland ligesom alle os andre dum og naiv udsat for syg vestlig kultur, dårlig vestlig indflydelse helt afhængig af vest. Rusland har aldrig ønsket denne krig, men nu det ikke kan være anderledes redder krigen og sanktionerne ren faktisk Rusland som nation, Rusland er blevet selvforsynende med alt, bliver stærkere og stærkere for hver eneste dag der går, idag er Rusland stærkere end nogensinde, stærkere end dengang under Sovjet. Krigen og sanktionerne rammer derimod EU-landene især Tyskland meget hårdt, EU’s velfærd og industri er voldsomt på retur, som den spaser der sidder i et hjørne med en ostehøvl… Read more »

Last edited 8 months ago by Jan Ulrik Friis
Anders Bo
Anders Bo
8 months ago

Jeg har hele tiden – siden 2014 – undret mig over, hvad Føderationen & Nato ville så langt østover – specielt når det i følge Folkeretten var ulovlig indblanden i Ukraines indre forhold.
Gad vide om Nato havde turde binde an med det uden Føderationen?

Poul
Poul
8 months ago

Hvornår forstår i at det ikke er putin der bestemmer i ukraine? Det er sgu ikke “et fredsforslag” at sende et brev om at NATO og ukraine skal gøre præcist hvad putin ønsker hvis ikke de vil invaderes og slås ihjel!

I lyder som lars løkke og hans “pragmatiske realisme” overfor islamisterne, bare med putin.

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago
Reply to  Poul

Hvornår forstår du at det er Biden der bestemmer i Ukraine? Det er sgu’ ikke et “fredsforslag” at offentliggøre en plan om at Rusland skal gøre præcist hvad Biden/Zelensky ønsker hvis ikke Putin vil invaderes og slås ihjel!

Du lyder som Lars med straksopbremsning i underbukserne og hans koran-rekonstruktor, der kan kan lave aske om til koraner.

Poul
Poul
8 months ago

Du og alle andre her ved at det var putin der startede den konflikt og ingen andre. Ukraine kan sgu være med i alle de klubber de har lyst til uden at han skal bestemme over det, og hvad biden og alle mulige andre gør bagefter er komplet ligegyldigt i den henseende. Putin startede invasionen, og putin kan afslutte den i morgen hvis han vil. Men han bliver ved, med jeres opbakning. Hvis i så i det mindste ville lade være med at kalde jer nationalkonservative imens i foreslår at et uskyldigt land overgiver sig øjeblikkeligt og afgiver deres land… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago
Reply to  Poul

Hverken Sultaner, Napoleon, Karl 12 eller Hitler kunne udslette Rusland. Biden kan heller ikke, uden at starte den tredje verdenskrig. Du ved åbenbart ikke, at Ukraines indbyggere i mange områder er halvt russiske og at de fleste faktisk taler russisk til daglig. Ukraine var russisk i flere århundreder og i Kiev blev Rusland født. Din viden om Ukrainernes historiske forhold er bundløs. Jeg vil foreslå, at du og andre med samme uvidenhed, sætter jer ind i historien fra neutrale kilder. Man kan ikke debattere om emner, man ikke ved en dyt om. Biden og Nato er tilfældige imperialistiske aggressorer med… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
8 months ago
Reply to  Poul

Det nytter jo ikke at beskytte ukrainernes interesser, hvis man først har indsat sin egen regering til at definere dem

https://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_Dignity

Last edited 8 months ago by Cat Girl
Cat Girl
Cat Girl
8 months ago
Reply to  Cat Girl

Wikipedia regnes for en del af Biden-amerikansk-propaganda når emnerne er politiske, som alle ved. Citat start The Revolution of Dignity (Ukrainian: Революція гідності, romanized: Revoliutsiia hidnosti), also known as the Maidan Revolution or the Ukrainian Revolution, took place in Ukraine in February 2014 at the end of the Euromaidan protests, when deadly clashes between protesters and state forces in the capital Kyiv culminated in the ousting of elected President Viktor Yanukovych and a return to the 2004 Constitution. It also led to the outbreak of the Russo-Ukrainian War. In November 2013, a wave of large-scale protests (known as Euromaidan) began in response to President Yanukovych’s sudden decision not… Read more »

Anders Bo
Anders Bo
8 months ago
Reply to  Poul

Prøv Distriktspsykiatrien!

Nielsen
Nielsen
7 months ago
Reply to  Poul

Kære Poul
Når man har forstået, at det er en helt bestemt gruppe mennesker, som starter krige, holder “syge” mennesker fanget i et “medicin”forbrug, tjener utrolige summer på krigsmaterielproduktion og -salg, så forstår man hvad årsagerne er til alle de limpinde, som, det store flertal desværre hopper på.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x