29
sep
Seneste opdatering: 29/9-23 kl. 1725
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En storkrig kan brede sig til Polen og Vesteuropa

Af Lars Hedegaard

Trods vedholdende påstande om, at Ukraine er lige på nippet til at besejre Rusland, er der tydeligvis kræfter det amerikanske establishment, der ser anderledes på sagen, og som nu kræver, at USA engagerer sig mere direkte i krigen.

En nylig artikel i det indflydelsesrige tidsskrift, Foreign Affairs (22.9.), bærer overskriften ”Derfor bør Amerika sende militærrådgivere til Ukraine: Hjælp på stedet vil styrke Kiyv uden at risikere eskalation”.

Der er åbenbart bekymring i den amerikanske ledelse, fordi begivenhederne på slagmarken ikke er så opløftende, som de vestlige befolkninger har fået at vide – hvorfor ellers sende ”rådgivere” til Ukraine?

Den demokratiske præsidentkandidat, Robert F. Kennedy Jr, har reageret med en kommentar på X: ”Foreign Affairs signalerer det næste skridt i optrapningen af Ukraine-krigen: stationeringen af amerikanske militærrådgivere på jorden. Har de glemt, hvordan vi blev rodet ind i Vietnam?”

Kennedy tænker tydeligvis på, at USA ved hans onkel, præsident John F. Kennedys død en 22. november 1963, havde stationeret 16.000 rådgivere i Sydvietnam. De skulle officielt ikke deltage i krigshandlinger, men blot give gode råd til den sydvietnamesiske hær.

Meget tyder på, at præsident Kennedy havde planer om at trække USA ud af Vietnam, fordi han fornemmede, at det amerikanske engagement ville føre til en optrapning. Der bliver i den forbindelse spekuleret på, om mordet på Kennedy netop skyldtes, at han havde lagt sig ud med det amerikanske krigsparti.

Som bekendt blev de 16.000 mand hurtigt til mange hundredtusinde, efter at Lyndon Johnson var blevet præsident, og resultatet blev en ti-år-lang og blodig krig, som USA endte med at tabe.

Foreign Affairs-artiklens forfattere, Alexandra Chinchilla, professor ved The Bush School of Government and Public Service ved Texas A&M University, og Sam Rosenberg, der er Ph.D.-kandidat ved The Lyndon Baines Johnson School of Public Affairs ved University of Texas, og oberstløjtnant i den amerikanske hær, skriver, at det overvældende flertal af de ukrainske tropper ikke har fået fuldt udbytte af den vestlige træning, fordi trænerne har opholdt sig uden for Ukraine. Washington bør derfor ophæve begrænsningerne på, hvor meget amerikansk ”regeringspersonale”, der må være i Ukraine.

En sådan beslutning ville, bemærker forfatterne, medføre en psykologisk styrkelse af det ukrainske militær og gøre det lettere for Washington at støtte de ”helt afgørende forsvarsreformer”, der kunne bane vej for Ukraines medlemskab af NATO og EU.

Chinchilla og Rosenberg mener, at amerikansk militærtræning på jorden vil sende et kraftigt signal til Kyiv, og give den ukrainske ledelse vished for, at Washington virkelig vil hjælpe Ukraine med at vinde udmattelseskrigen.

Det er en interessant vurdering af krigens gang. Der er ikke længere tale om ukrainske offensiver beregnet pĂĄ at løbe russerne over ende. Ifølge Foreign Affairs’s skribenter er krigen nu en udmattelseskrig, hvor dets gælder om at køre Putin træt.

Ukraine-krigen begynder mest af alt at minde om 1. Verdenskrig med stivnede fronter og ”materielslag”, der indebar, at de krigsførende håbede at kunne udmatte fjenden ved at kaste stadigt flere soldater ind i kampen i forventning om, at fjendens tab vil blive større end deres egne.

Ukraine har formentlig allerede mistet hundredtusinder på slagmarken, og hvis landet ikke kan skrabe mere mandskab sammen, kan det hurtigt komme på tale at indsætte regulære amerikanske styrker.

Det vil naturligvis medføre en storkrig, der kan brede sig til Polen og Vesteuropa. Men med den nuværende amerikanske ledelse og krigsbegejstringen i flere europæiske lande skal man ikke forsværge noget.

3.7 6 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Limewood
Limewood
5 months ago

Der er i hvert fald det problem, at Vesteuropa er totalt uforberedt pĂĄ nogen form for konflikt – endsige krig mod Rusland. Hvad forestiller man sig? Hvor skal soldaterne komme fra? Og hvad skal de bevæbnes med? Og ikke mindst: Hvordan vil forældrene reagere nĂĄr deres smĂĄ kønsforstyrrede guldklumper kommer hjem i lyserøde kister med enhjørninge pĂĄ? Og vil disse guldklumper – de smukke unge mennesker – overhovedet kunne klare de krav, der stilles til fysikken eller psyken i militæret?? Og hvem siger at det multikulturelle samfunds velsignelser ogsĂĄ har skabt en sĂĄ dyb loyalitet hos visse dele af de,… Read more »

Hans
Hans
5 months ago

”Hjælp pĂĄ stedet vil styrke Kiyv uden at risikere eskalation” Naturligvis totalt nonsens. Forfatterne ved naturligvis godt at det med sikkerhed vil eskalere konflikten. Faktisk er det hensigten. ”Ukrainske tropper ikke har fĂĄet fuldt udbytte af den vestlige træning, fordi trænerne har opholdt sig uden for Ukraine”. Endnu en amerikansk løgn. Der har været centralt vestligt militært personel i Ukraine fra krigens start. RĂĄdgivningen har fundet sted pĂĄ alle planer. Der mangler kun ”boots on the ground”. Ikke ”lejesoldater”, som der har været i hundredvis/tusindvis allerede. Nej, hundredtusinder NATO tropper. AltsĂĄ en ”rigtig” krig pĂĄ europæisk jord. Selv om vi… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago

Hvor blev Serbiens “Territoriale Integritet” af? Er den ringere end Ukraines samme? USA intervenerede i Serbien med at tyvstjæle serbisk territorium fra Serbien ved sĂĄkaldt ‘intervention’ i 1999. AltsĂĄ indblanding i et selvstændigt lands interne forhold. Interventionen blev gennemført pĂĄ initiativ af USA og England, men med tilslutning af de øvrige NATO-lande, heriblandt Danmark! NATO’s Interventionen var ikke i overensstemmelse med gældende international ret, som – pĂĄ det tidspunkt – forudsatte, at sĂĄdanne interventioner skulle være besluttet af FN’s SikkerhedsrĂĄd. Kosovo blev indtil februar 2008 regeret som et FN-protektorat som ledtes af en udpeget FN-guvernør. Den albanske befolkning ville have… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago

Biden er nødt til at afvente Ukraines “Det Store Gennembrud” af hensyn til hans chancer for genvalg som præsident. Stopper Biden sin proxykrig mod Rusland nu, bliver det hans anden ‘flugt’ fra et militært ansvar. Den første flugt var fra Afghanistan. Bidens andet valg er at lave et nyt Korea scenario. Det kan betyde økonomisk ruin for USA, der allerede skylder omkring 2 ĂĄrs BNP til Kina og andre lĂĄngivere. I forvejen er USA totalt splittet i en normal del og en rablende del. USA er ved at omskabe magtens 3-deling til magtens 1-deling; altsĂĄ et gement diktatur eller oligarki,… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago

Der var ikke nogen “flugt” fra Afghanistan. Blot overdragelse af seriøse mængder hardware til de Talebanske allierede i terror og krig pĂĄ jorden. Ingen med hjernen i behold kan acceptere en fejltagelse som gyldig grund for at efterlade alt gear pĂĄ den mĂĄde

Katte Kurt
Katte Kurt
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Fin pointe Katte-pige! Talebanerne er åbenlyst Washingtons mænd på fortet. Hvad den amerikanske/vestlige operation i Afghanistan egentlig handlede om får vi små grødbønder selvfølgelig ikke at vide. Og er operationen overhovedet slut eller kommer der mere fra den kant? Vi får se.

Nielsen
Nielsen
5 months ago

Overstatslige organisationer skulle have været kastet på møddingen inden deres hittepåsomme opfindere havde pustet liv i dem. Med andre ord: ALLE organisationer, som kalder sig globale, bør brændes i vuggen. Nationalisme vil ikke dø.

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago

Det engelske politikere savner ĂĄbenbart spænding i tilværelsen, sĂĄ nu bliver de suicidale. Deres livslede afhjælpes ved at de engelske oligarker vil lave en “Vietnam” manøvre i Ukraine: Først sender man ‘rĂĄdgivere’ over til Ukraine, for at hundse med de ukrainske rekrutter; de skal jo lære i hvilken ende kuglen forlader deres bøsse. Derefter skal man bruge flere rĂĄdgivere til at undervise ukrainske rekrutter i hvor lunten sidder pĂĄ deres Yankie-nytĂĄrsraketter. I sidste trin ankommer hele den engelske kanonføde, men giv dem hellere et russisk sprogkursus først, sĂĄ de kan lære at sige “I surrender” pĂĄ russisk – det er… Read more »

hans andersen
hans andersen
5 months ago

Mette Mink har været forudseende og sendt det meste forældede militære skrammel til Ukraine, en eskalering vil betyde at danskere skal vente på MIC US producerer nyt skrammel før de kan sendes til slagtning, tak for det.

j@km.dk
j@km.dk
5 months ago

cat girl er tydeligvis offer af us provaganda som I alle er IDIOTER

j@km.dk
j@km.dk
5 months ago

ssteen hvis du ikke snart rydder op , og ikke blokere patrioter men IDIOTER. måske din admin er lige så DUM, lavtbegavet kælling

j@km.dk
j@km.dk
5 months ago

Cat Girl
7 hours ago

Det ser i høj grad ud til at være en fiktiv krig.

en fiktiv krig…………………………………………………………………………………………

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago

Det ser i høj grad ud til at være en fiktiv krig, som mest er en mediebegivenhed indtil videre. De enorme tabstal tror jeg ikke pĂĄ. Krigen er en pengemaskine for etablisementet som skaber rum for at skabe handlinger som medfører the Great Reset, mĂĄske en panikhandling som distraktion for myrderierne, da de har kastet alle kort i ringen med Covid, tabt ansigt massivt i befolkningens bevidsthed efter først at have tabt informationskrigen som førte til Brexit/Farage og derefter bevægelsen som valgte Trump som gjorde endeligt op med MSM Det er svært ikke at fĂĄ øje pĂĄ at Putin, Victor… Read more »

Last edited 5 months ago by Cat Girl
Hans
Hans
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Cat Girl

Jeg tror du skal sætte dig lidt mere ind i tingene, før du udtaler dig yderligere om denne krig. Det er simpelthen regulært vrøvl. Dog har du ret i èn ting. Det er en regulær pengemaskine for korrupte politikere i Ukraine og USA samt det militæindustrielle kompleks.

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Hans
Hans
Hans
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Hm! måske går vi lidt fejl af hinanden. Mit svar drejede sig ikke om Covid vaccinen, der kan du såmænd godt have ret.

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Hans

Jeg siger bare at alle verdens ledere var med på Covid-svindlen. Hvis du ikke ved at Covid er svindel, så kan jeg ikke hjælpe dig

Last edited 5 months ago by Cat Girl
Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Hans

Jeg tænker bare pĂĄ at Syrienskrigen jo viste sig stort set ikke at have eksisteret andet end i Aleppo og at næsten alt der blev fortalt om den var pure opspind, endda hvem der kæmpede mod hvem. Man ser en tydelig række af tegn pĂĄ at der findes en typisk mĂĄde at pakke tidens krige ind i en sĂĄdan tĂĄge af bs, som er i modstrid med alle objektive informationer, sĂĄ man kun kan konstatere at næsten alt er løgn og det kan godt være svært at nĂĄ ind til kernen af sandhed der bevæger krigen og hvad der egentlig… Read more »

Last edited 5 months ago by Cat Girl
hans andersen
hans andersen
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Det kan være meget svært at gennemskue propaganda, på det sidste begynder jeg at fatte at civiliserede tyskere kunne omvendes til nazister vha propaganda. prøv unz.com som modvægt mod krigsropaganda.

Hans
Hans
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Cat girl

Lad være med at gætte og tro. Søg kilder. Ellers kan jeg sandelig heller ikke hjælpe dig.

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  Hans

Ja, men nu er jeg slet ikke interesseret i nogen krig eller i at være journalist, synes bare vi skulle se at fĂĄ fjernet hele den vestlige verdens korrupte system. Jeg behøver ikke andre kilder end de handlinger som den etablerede magt konstant udfører i strid med alle systemer og løfters intention. Der er ingen tvivl om at hele vores samfund og alle dets statslige, regionale og lokale institutioner og størstedelen af virksomhederne er 100% totalkorrupte i at være der for at varetage, udvikle og beskytte borgernes interesser og forholde sig logisk i forhold til hvorfor vi betaler dem for… Read more »

j@km.dk
j@km.dk
5 months ago
Reply to  Cat Girl

steen . du markere mig som spam . se de tosser ukraine cat girl “fiktiv krig,” . de folk er betalt .
BLOKER DEM STEEN ikke patrioter

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago
Reply to  j@km.dk

Du er sĂĄ antifa til demo mod for frihed demo?

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x