27
mar
Seneste opdatering: 29/3-24 kl. 2317
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Joe Biden, Ed Krassenstein, 31 juli 2023, X/Twitter

“Det er som at se sin bedstemor nøgen”

Af Lars Hedegaard

Som at se sin bedstemor nøgen, siger demokratisk strateg.

Mandag den 25. marts skulle have været de amerikanske demokraters stjernestund – dagen, da de omsider fik skovlen under deres hadeobjekt nummer ét, Donald Trump, som de har brugt alle deres kræfter på at knuse siden 2015. I stedet fik de en kold afvaskning.

Ifølge en afgørelse af den demokratiske dommer, Arthur Engoron, ansporet af den ligeledes demokratiske justitsminister i New York, Letitia James, var mandag dagen, da Trump skulle ryste op med 464 millioner dollars plus renter for overhovedet at få lov til at appellere Engorons domfældelse i en sag, hvor ingen havde tabt en penny, og ingen ofre havde meldt sig.

Engorons afgørelse sættes i relief af den kendsgerning, at flere vidner, bl.a. Deutsche Bank, fortalte, at de havde været glimrende tilfredse med at have lavet forretninger med Trump og gerne ville gøre det igen. En professor i bogføring ved New York University berettede, at der ikke var en finger at sætte på Trump-organisationens regnskaber. Med det gjorde ikke ringeste indtryk på dommeren, som naturligvis var på det rene med, at hele sagen var anlagt af politiske grunde.

Letitia James slikkede sig allerede om munden ved udsigten til at kunne beslaglægge Trumps ejendomme i New York, fordi man ikke forventede, at han kunne skaffe pengene.

Men ak! Samme dag besluttede en appeldomstol at reducere Trumps betaling til 175 millioner, som han skal af med inden for et tidsrum af 10 dage. Trump har meddelt, at han vil kunne betale beløbet kontant. Altså vil han kunne appellere Engorons afgørelse og efterlade Letitia James med en lang næse.

Appeldomstolen omstødte også Engorons forbud mod, at Trump og hans sønner måtte bestyre familiens virksomheder. Det vil de fortsat kunne gøre, så længe appelsagerne er under behandling.
Ifølge flere iagttagere er Arthur Engorons dom så besynderlig og så uden fortilfælde, at Trump har gode chancer for at få den omstødt – om nødvendigt af Højesteret.

Men det skulle blive værre for de blodtørstige demokrater. En af hensigterne med deres ”lawfare” (misbrug af retsvæsenet til politiske formål) var at ruinere Trump, så han ikke ville have penge til at føre valgkamp.

Han har imidlertid masser af penge, efter at hans selskab, Trump Media & Technology Group, mandag fusionerede med Digital World Acquisition Corp (DWAC) og derefter bliver offentligt noteret på Nasdaq, hvilket betyder, at Trump vil kunne sælge sine aktier. Trump ejer over 78 millioner aktier i det nye selskab til en anslået værdi af knap 4 milliarder dollars. I kølvandet på appelrettens afgørelse steg DWAC’s aktieværdi mandag med omtrent 35 pct.

Det foreløbige udfald af demokraternes forsøg på lawfare må betegnes som en alvorlig bet for partiet, men kan på længere sigt vise sig at have været en økonomisk katastrofe for byen og staten New York, hvis vælgere med begejstring sluttede op om Letitia James’s åbent bekendtgjorte plan om at ”få Donald Trump”. Meget tyder på, at de hårde realiteter i stedet vil klemme livet af New York.

Som den ofte citerede juraprofessor, Jonathan Turley, skriver på X: ”De sande omkostninger ved denne kontrovers bliver sandsynligvis båret af demokrater, der synes at engagere sig i rå lawfare. At gøre New Yorks retsvæsen til en … politisk malstrøm er i lige grad afskyelig for mange borgere og virksomheder.”

Blandt dem, der har fået nok, er direktøren for investeringsvirksomheden Cardone Capital, Grant Cardone, som siger til Fox News, at han oprindeligt havde planer om at investere hundreder af millioner i New Yorks ejendomsmarked, men nu har han omdirigeret dem til Florida og Texas. For hvem tør anbringe sine penge i en lovløs stat, hvis myndigheder uden videre kan idømme dig arbitrære kæmpebøder og konfiskere din ejendom?

Også storinvestoren, Kevin O’Leary, vender New York ryggen. Ifølge O’Leary skader retssagen mod Trump New Yorks brand.

Til Jesse Watters Primetime på Fox siger han: ”Det blev klart for mig, at i New York – i det mindste i New York City – ejer jeg i realiteten ikke min ejendom. [Myndighederne] kunne komme og beslaglægge enhver ejendom.” Han har derfor besluttet at investere $500 millioner i Florida og anbefaler enhver at holde sig fra New York.

Ifølge Grant Cardone vil det demokratiske amokløb undergrave New Yorks skattegrundlag i takt med, at virksomheder og arbejdspladser flytter ud. Det har allerede kostet staten et sted mellem 8 og 10 milliarder pr. år, siger han. Følgeligt vil ejendomsværdierne falde, hvilket kan skabe problemer for de lokale banker og gøre indhug i pensionsformuerne.

Grant Cardone forudser, at det kan tage New York årtier at komme sig over statens selvpåførte skade og genoprette investorernes tillid.

Som man plejer at sige: ”Den, der graver en grav osv…” Det kan ende med, at demokraterne vil danse serjsdans over deres eget gravsted.

I mellemtiden går det skidt med Joe Bidens meningsmålinger. De er så elendige, at den farverige demokratiske strateg, James Carville, sammenligner dem med at se sin bedstemor nøgen.

Foreløbigt må amerikanerne tage til takke med Joe Biden i bar overkrop.

5 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den europæiske dårekiste
Den europæiske dårekiste
17 days ago

Tænk at skulle indbetale et idømt beløb som krav og betingelse for at kunne anke.

USA skraber bunden.

David Trash græder, kretzerne raser.

Dan Christensen
Dan Christensen
17 days ago

Her er et citat taget fra dagens Berlinger med tante Berlingers daglige sviner om Putin. Man kunne eksempelvis erstatte ‘russiske’ med ‘amerikanske’ og ‘Putin’ med ‘Biden’: Så får man afsløret den vestlige svinepresses indholdsløse sjofle avisartikler.

»Selv den amerikanske (russiske) befolkning, som er underlagt stærkt statskontrolleret mediekontrol, begynder formentlig nu at se stærke problemer i Bidens (Putins) retorik, og selvfølgelig politikken.«

flinke
flinke
17 days ago

Det er fantastisk når verden i glimt spiller på en måde, så David Trads må græde om kap med DR, TV2 og resten af Danmarks løgnemedier.

Anders Bo
Anders Bo
16 days ago

Man skal passe på med at se det ude af kontekst

Arthur Ergoron og Letitia James er lige som danske socialdemokrater. Når man sidder på magtapparat og har sandheden, er rejsen intet og målet alt, og derfor er gældende lovgivning at betragte som vejlederne. 😈

Men det går nok, for begge delinkventer må jo have både familie og venner, og på et tidspunkt er der vel “raske svende der reagerer”! 😇

H.P.
H.P.
16 days ago

“Den, der graver en grav osv…” Den der graver en grav for andre…. skal have mindstelønnen på Kr.154,- i timen. Det er hvad undertegnede får.

Dan Christensen
Dan Christensen
15 days ago

Biden har fået meget travlt med at skaffe en ‘vælgersucces’, som kan reducere det antal falske valgstemmer, han ellers skal bruge for at vinde præsidentvalget. Til det formål indskrænker han nu Ukraines rolle til alene at skaffe kanonføde til Bidens proxykrig mod Rusland. Biden vil satse på at etablere et par kæmpestore militærbaser i Rumænien, som skal erstatte Ramstein basen i Tyskland og de psykisk ustabile polakker i Polen. Når baserne er klar, med atommissiler, gigantiske lagre af granater og hundredvis af kamply, samt kanoner der kan skyde til Krim halvøen, er næste skridt på vejen til WW3 taget. De… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x