20
apr
Seneste opdatering: 20/4-24 kl. 1104
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard

På mandag begynder retssagen mod Donald Trump i New York City. Her står han anklaget for en forbrydelse, som er opfundet til lejligheden, nemlig at ”hush money”, som han betalte til pornomodellen, Stormy Daniels, udgjorde et ulovligt bidrag til hans præsidentkampagne, hvilket er strafbart og kan medføre fængselsstraf.

Det er ikke ulovligt at betale nogen for at få dem til at holde mund, og det har Trump tydeligvis gjort. Om han nogen sinde har bedrevet sex med den yppige Stormy Daniels, får stå hen. Hun er kommet med skiftende forklaringer og har på et tidspunkt fortalt, at episoden aldrig har fundet sted. Alligevel vil rige mænd som Trump ofte vælge at betale afpressere for at undgå en offentlig skandale.

Men for første gang skal en betaling af ”hush money” gøres til en føderal forbrydelse. Hvis der i sig selv var noget ulovligt i at betale en luder, ville den påståede forbrydelse for længst være forældet, men nu har den offentlige anklager i New Yorks sydlige distrikt, Alvin Bragg – givetvis inspireret af Det Hvide Hus – fundet på, at gøre Stormy Daniels-sagen til en føderal forbrydelse, og så er den pludselig ikke længere forældet.

Anklagerens hovedvidne er advokaten Michael Cohen, en tidligere medarbejder for Trump, som nu har vendt sig mod ham. Cohen er løgner og meneder og har derfor siddet i fængsel. Alligevel vil Alvin Bragg, altså præsentere juryen for Cohens påstande.

Cohen har frit kunnet udøse sit had til Trump, mens New York-sagens dommer, Juan Merchan, under trussel om fængsel har forbudt den tidligere præsident at svare på beskyldningerne eller sige, hvad han mener om Cohen eller andre implicerede. I New York kaldes det lighed for loven.

New York City er altovervejende demokratisk. Ved præsidentvalget i 2020 stemte 76 pct. på Biden og kun 23 pct. på Trump, og der har ikke været republikansk flertal siden 1920. I New York County, hvor retssagen mod Trump foregår, er demokraternes overtal endnu mere knusende: 87 pct demokratiske stemmer ved præsidentvalget mod 12 pct republikanske.

Det kan derfor ikke undre, at såvel anklager som dommer er livslange demokrater. Dommer Merchans datter er tilmed en fremtrædende demokratisk aktivist, som har indkradset millioner på sin anti-Trump agitation.

Spørgsmålet er nu, om der er en eneste af de 12 medlemmer af juryen, som afgør skyldsspørgsmålet, der ikke hader Trump. Hvis der er, kan sagen ende med en ”hung jury”, som medfører, at den må om, eller at anklageren opgiver den.

Imidlertid er Donald Trumps chancer for at blive frikendt i New York pĂĄ niveau med ofrenes for Josef Stalins skueprocesser i 1930’erne.

Det demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus, Bernie Thompson, har netop foreslået en lov, ifølge hvilken Donald Trump skal berøves sin beskyttelse af Secret Service, hvis han idømmes fængsel. I USA har ubelejlige personer en kedelig tendens til at omkomme under uforklarede omstændigheder, som den pædofile mangemillionær, Jeffrey Epstein, der vidste for meget om berømte mænds eskapader og derfor døde under uopklarede omstændigheder, da han sad fængslet i New York.

Hvis det går, som demokraterne håber, kan Trump få samme skæbne som overgik Stalins formodede fjender. Dengang var det nakkeskud. I dag har magthaverne mere udspekulerede metoder.

4.2 10 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
1 month ago

Borgerkrigen i USA er startet. Den er indtil videre en envejskrig fra demokrater mod republikanere og med alt mediedækningen pĂĄ deres side, fox NEWS undtaget. Den dag hvor republikanerne tager til genmæle eller mĂĄske endda vinder trods snyd til november vil demokraterne erklære sig som ofre i den krig de selv har startet hvorefter det resterende naive vesten vil stĂĄ bag dem, samt propaganda i vores STASIstøttede medier vil køre i døgndrift til det driver ud af ørene pĂĄ de hjernevaskede. Heldigvis tror jeg at patrioter med vĂĄben vinder over kønsforvirrede mænd og hysteriske kvinder – men mon ikke Europa… Read more »

Et rødt og blodigt diktatur forklædt som demokrati
Et rødt og blodigt diktatur forklædt som demokrati
1 month ago

I Sovjet-unionen under monsteret og uhyret Stalin blev millioner af uskyldige borgere arresteret pĂĄ vilkĂĄrlig vis, og derefter uden videre sendt afsted med kreaturvogne til Sibiriens slavelejre. Deres arrestation blev betragtet som et bevis pĂĄ deres skyld, og sĂĄ var der jo ingen grund til at de skulle have en retssag med en forsvarer, anklager og dommer. SĂĄ afsted med dem til mellem 15 og 35 ĂĄrs ophold i en KZ-lejr. Straflængden blev afgjort administrativt og ret tilfældigt. OgsĂĄ de dømtes børn og familier blev ofre for de uhyrlige tilstande i det “juridiske” system. Millioner blev skudt hængt eller sultet… Read more »

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
1 month ago

Jeg har en enkel rettelse pĂĄ dit ellers fine skriv – det røde system er stadig skørt, ondt og grusomt.

Og en tilføjelse fordi idag ejer de også farven blå.

H.P.
H.P.
1 month ago

Der er stadig mange der har meget svært ved at erkende at det ingen forskel gør hvem der er indehaver af titlen som kransekagefigur i usa.
Vesten er totalt ejet og styret af de unævnlige som sidder i baggrunden og skovler penge ind.

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
1 month ago
Reply to  H.P.

Jeg har ogsĂĄ læst og forstĂĄet sammenhængen mellem diverse verdensledere og mĂĄ indrømme at beviserne er overvældende. De er ALLE enige om de ting vi frygter – vacciner/vaccinepas, locksdowns, digital valuta, hjernevask af egne befolkninger, 15-minutters byer osv. Nogen bilder sig selv ind at BRICS landene er et modsæt til vesten men i det store og hele er de alle enige. Jeg mĂĄ dog indrømme at jeg stadig holder med Trump, ogsĂĄ selvom det meste peger i retningen af at han er med i det – hvilket gjorde mig seriøst vemodig i lang tid. Men jeg vælger at støtte det… Read more »

H.P.
H.P.
1 month ago

Jeg forstĂĄr dig godt.

Anders Bo
Anders Bo
1 month ago

“Borgerkrigen” var i start-1860’erne, sĂĄ du mener vel Anden Amerikanske Borgerkrig?

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
1 month ago
Reply to  Anders Bo

Borgerkrig er efter min umiddelbare viden også blot et udtryk for at et lands statsborgere bekæmper hinanden. Så nej jeg mener bare borgerkrig, den får nok et navn den dag den slutter eller i det mindste erkendes fra begge sider.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago

Biden har ifølge Foxnews givet op og indrømmet, at demokraterne kan man ikke stole på!
Biden holdt tale i Tampa i går tirsdag, hvor han indrømmede:

“I don’t know why we’re surprised by Trump. How many times does he have to prove we can’t be trusted?” Biden said.

Én gang skulle være nok. Var det en ‘gaffe’?

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago

Skueprocessen mod Trump ligner mere Franz Kafka’s ‘Processen’. Vanvittige bureaukraters absurde forsøg pĂĄ at jage en almindelig civilist til døde i et orgie af fupretssager og uigennemskuelige manørver med bizarre skyggespil for galleriet.

Nielsen
Nielsen
1 month ago

Ole Sohn stoltede sig i Stalins skygge, før muren faldt. Karx og Lenin startede skuespillet med amerikanske banker i ryggen. Deurche Nationalsocialistiche Prtei havde en postadresse i New York. Og Mao Ze Dong fik også dinansiel støtte fra banksterne. Deres vigtigste opgave er at få os til at hade hinanden, så at de kan tjene penge på vores forbrug, som ikke er relateeret til føde. Hvis der er en isme, som kan slippe os ud af kløerne på Federal Reserve er det voluntarisme. -Uden eller med y.

H.P.
H.P.
1 month ago
Reply to  Nielsen

Bingo !

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago

Hver gang Trump viser sig på TV og Biden ser ham, tager Biden en ren serviet om halsen og lægger et bordbestik frem på sit spisebord.
Når nogen kan æde Bidens dyrebare onkel, tager Biden sig nemlig ret til at æde sin værste fjende, som dog af humanitære grunde først skal aflives ved at køre ham igennem det amerikanske retssystems kødhakker.

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
1 month ago

Biden kan sgu ikke binde noget som helst og hans modstander kan han heller ikke æde, end ikke med hjælp fra hele den sørgelige venstrefløj og deres klamme medier.

Han kan ikke engang tale, læse eller gå 🙂

Dragen
Dragen
1 month ago

Men der kan stadig rende masser af l.rt ud af ham . Fra begge ender .

Nielsen
Nielsen
1 month ago

Kakala Harris har sendt mangt ogmange bag tremmer, for forbrydelser, som ikke har skadet andre end dem selv og muligvis de narkotikahandlere som hedder DEA og CIA med mange flere regeringsaffilierede grupper.

Den Europæiske Dårekiste
Den Europæiske Dårekiste
1 month ago

Det er altid et grimt syn nĂĄr en stormagt gĂĄr ned og det er ogsĂĄ farligt.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x