6
maj
Seneste opdatering: 6/5-24 kl. 1358
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af: Erling Marthinsen  (foto: Polisen)

Sverige er inde i en periode med intern splittelse og voldelige konflikter – ikke ulig tiden før Sverige opstod som nation i det 14. århundrede.

Folkungerne var en besværlig flok mennesker. I Sveriges tidlige dage, frem til midten af det 13. århundrede, hvor det ikke rigtig var muligt at tale om et samlet land, udfordrede de konstant kongemagten.

Sådan indleder Adam Cwejman en leder i Göteborgs-Posten.

For 700 år siden begyndte Sverige sin voldsomme rejse væk fra stamme- og klansamfundet. En nation opstod: Én konge, én lov og en slags centralmagt blev gradvist indført. De konstante oprør måtte stoppes.

Sådan blev nationen Sverige bygget sten for sten. Faktisk var Norge tidligere: Magnus Lagabøte regerede fra 1263 til 1280 og forenede de forskellige love til en enkelt lov for hele riget.

De mennesker, der har regeret Sverige i de seneste årtier, er i færd med at ødelægge alt

Magnus 7. Eriksson var konge af både Norge og Sverige i perioden 1319-1364. Det krævede med andre ord en norsk konge at skabe en slags forfatning for Sverige, som blev landsdækkende i 1350.

Dette blev efterfulgt af Kalmarunionen under den danske dronning Margrethe 1. i 1389.

Men de mennesker, der har regeret Sverige i de seneste årtier, er i færd med at ødelægge alt, og det samme kan siges om både Norge og Danmark.

Mærkeligt nok er det moderne Sverige i det 21. århundrede på vej tilbage i tiden. Vi er nødt til at gå tilbage til Sveriges tidlige historie for at forklare og forstå nogle af de fænomener, der er blevet mere og mere almindelige i vores land.

De blodige bandekrige minder om borgerkrigene i det 13. århundrede. Klaner tager magten i stadig større områder af Sverige, og Norge følger trop. Centralmagten udfordres, og viljen til at gøre modstand synes ikke-eksisterende. For fire år siden indrømmede politiet i Sverige, at kriminelle klaner var en stor trussel.

– Lige nu er der mere end 40 familiebaserede netværk, klaner, som er kommet til Sverige udelukkende for at organisere kriminalitet. De har stor magt, store mængder voldskapital og tjener penge på stoffer, vold og afpresning. De finder også vej ind i erhvervslivet og det politiske liv for at forsøge at kontrollere en kommune eller endda Sverige,« sagde vicepolitichef Mats Löfving i maj 2020.

Cwejman mener, at bandekriminalitet har ført til, at Sverige allerede befinder sig i en borgerkrigstilstand. Mange af de 60.000 bandekriminelle bor i områder, hvor centralregeringen er blevet afskaffet. Også i Norge taler man nu åbent om »udsatte områder«.

Men borgerkrigen er importeret. Indvandrerbanderne kæmper mod hinanden om magt og indflydelse. De ignorerer fuldstændig den latterligt svage centralregering og er fuldstændig ligeglade med, at tilfældige og uskyldige mennesker bliver ramt. Svenskere er kaffer, de er lovligt bytte; især piger.

Alene truslen om vold skaber frygt og er nok til at afpresse virksomheder og politikere. At skyde en politimand skaber kun problemer. Men voldtægter af små piger bliver stort set ignoreret, og nedværdigende vold i skolerne får lov til at passere. Selv mord ignoreres, så længe gerningsmanden er under den kriminelle lavalder. Dette udnyttes kynisk af banderne.

Det er på tide, at man både i Norge, Danmark og Sverige afskaffer den kriminelle lavalder for alvorlige voldsforbrydelser. Hvis man er gammel nok til at voldtage og dræbe mennesker, er man gammel nok til at tilbringe resten af sit voksne liv i fængsel eller (helst) blive sendt tilbage til sit hjemland, uanset statsborgerskab.

Gangstere med indvandrerbaggrund er de nye Folkungarna.

I 1990’erne og fremefter fik Sverige igen lokale krigsherrer, stammeledere og »Folkungarna« – mennesker, som på forskellige måder udfordrer, hvad det vil sige, at Sverige har en centraliseret magt – med ret til at beskatte, beskytte, bruge vold og i nogle tilfælde endda udøve retfærdighed.

Det tog mange år, men Folkungarna tabte til sidst, og i 1280 var det slut. Lederne blev henrettet, og lov og orden blev genoprettet i Sverige. Så kom riget og lovene med hjælp fra en norsk konge.

Sverige blev et absolut arveligt monarki, og som det fremgår af Magnus Erikssons lov fra 1350, kunne der ikke være mere end én konge – ingen ballade og oprør, ingen mærkelig magtdeling, den centrale magt var én og absolut.

Men 670 år senere er kaoset blevet genskabt, og selv de sande svenskere er dybt splittede.

Adam Cwejman mener, at der stadig er håb.

Med de rette juridiske rammer kan politiet, domstolene, anklagemyndigheden, Skatteverket og andre myndigheder arbejde sammen om at eliminere bandernes muligheder for at udfordre det svenske samfund.

Men det kræver en bred erkendelse af, hvad der foregår, og en forståelse af, at hvis folk bliver selvtilfredse eller ikke er tilstrækkeligt beslutsomme, vil tingene blive meget værre.

Norske politikere bør være meget opmærksomme, men det er som at tro på julemanden. Snart vil fredsnationen Norge begynde at mægle mellem de kriminelle bander i nabolandet. Måske vil Barth Eide foreslå en tostatsløsning?

Adam Cwejman: Det svenska inbördeskriget är åter här

Document.dk: Sverige er i en borgerkrigs­lignende situation

4.4 7 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Severinus
Severinus
12 days ago

Aldrig er Vest Europa blevet ledet og regeret så dårligt efter anden verdenskrig, som i de sidste 25-30 år. Fra at være velfungerende mønsterlande, hvor der herskede orden, fred og demokrati, er de nu hærget af lovløshed på grund af masse indvandring fra islamiske lande.  Islam og kristendom kan aldrig forenes, og vil altid være hinandens modsætninger. De skyr hinanden som olie og vand. Intet tænkende menneske, kan mere være i tvivl om, at den islamiske indvandring har ødelagt Europa. Ja, Europa er blevet forandret for altid, og kæmper nu mod en fjende, som med stor hast vokser sig større og… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
12 days ago

Red Sverige fra sig selv!
Der er åbenbart detekteret omkring 60.000 bandekriminelle i Sverige, lige nu.
Men vanlig selvhadende selvudslettelse er svenskerne nu degraderet til skaffedyr på tålt ophold i deres eget land, kun for opretholde den dødssyge facade om den humanistiske stormagt
Så er spørgsmålet, om hvor mange aktive ‘supportere’ de 60.000 bandekriminelle har bag sig. Familie, trosfæller (indeburede eller på fri fod), muldvarpe, 5. kolonnere, jihadiske agenter, etnisk svenske konvertitter osv. osv..
Det ville helt sikkert afhjælpe problemet, hvis fængselsdømte bandekriminelle også belv idømt dobbelt trækprocent i skat, der så skal anvendes som kompensation for deres svenske ofre.

Dragen
Dragen
12 days ago

De fængselsdømte kriminelle , så jeg gerne sendt ud af landet . Jeg er ligeglad hvorhen . Det centrale er : ikke her.

Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
12 days ago
Reply to  Dragen

Måske er flertallet af mennesker så primitive og tankeløse at det er nærmest er forudbestemt at så snart enhver civilisation er bygget op, vil dem der foretrækker barbari begynde at nedbryde den indefra. Med hjælp fra dem der ikke evner at se længere end til spidsen af deres næsetip, nemlig flertallet af vælgere og borgere. De røde, brune og sorte ideologier har været en totale fiaskoer i alle de lande hvor de har været afprøvet. Hver gang fik millioner og atter millioner af borgere deres liv ødelagt. Alligevel bliver folk ved med at lade sig narre af propagandaen om at… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
12 days ago

Desværre har svenskerne ikke vist sig duelige i striden med Sveriges invasive arter, så nu bliver svenskerne reduceret. De værste forbrydere mod menneskeheden er de fjolser, som tror at der er plads til ubegrænset mange på den samme areal. Fjolserne er på forunderlig vis overbevist om, at jordklodens radius automatisk forlænger sig selv i takt med overbefolkningens eksplosive tilvækst. Mange tænker ikke på, at jo flere mennesker der produceres, desto mere strid og kamp vil der opstå om den knappeste ressource – “områder som kan brødføde masserne”. Det er velkendt fra den resterende dyreverden, at overskud af bestand fremmer kamp… Read more »

Preben Møller Jacobsen
Preben Møller Jacobsen
12 days ago

I Danmark findes kun en eneste dansksindede dansk politiker Rasmus Paludan, hans tale og partiprogram desværre forstås kun af få – og så længe mere end 90% af befolkningen har stemt og stadig stemmer for islamiseringen af Danmark er kun en vej farbar – lad ske hvad som helst, det går nok alt sammen – men det gør det netop ikke, vejen mod permanent totalitært diktatur skabt af EU-diktaturet samt Islams totalitære ideologi i fælleskab. EU er et kommunistisk projekt nedfældet i Rom-traktaten 1957.

Viktor børge er påvirket
Viktor børge er påvirket
12 days ago

Det ER kun udtrædelse af EMD og derefter udvisninger i stor scala, der kan bringe os på ret kurs. Har man fået en dom, så har man brudt vores tillid og er det UD.
Er man mindreårig, så ryger forældremyndigheden med.

Alle ved et det er det eneste, der virker, men forbliver tavse – tabuet må brydes

Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
12 days ago

Victor Børge har ret, men alle partierne vil hellere danse efter EUs pibe. Ingen af dem gider forsvare det danske folks interesser. Man vil hellere smadre landbruget, de små og mellemstore virksomheder, familie-værdierne, privatlivet, pengevæsnet, normerne og traditionerne, den personlige frihed og sikkerhed, samt boligmarkedet (henved 800.000 boligbrugere vil snart modtage kæmperegninger fra EU og skattevæsnet). (Der er også regninger på vej til to millioner bilister) Postvæsnet og forsvaret og mere til har man allerede smadret, og snart følger insektmaden og krav om alle skal køre i el-biler, selvom den teknologi måske er ved at blive forældet pga. nye motortyper.… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
11 days ago

Det bliver heller ikke bedre, når udefra kommende selvinviterede gæster forveksler asyl med fri plyndringsret. Det virker efterhånden på den måde, at bare man udstiller sit kadaver i et EU-land, er man garanteret evig forsørgelse på den lokale befolknings regning. Er alle EU’s magtfulde smathjerner fuldstændig frakoblet virkeligheden? De griner af EU’s befolkninger, medens de støvsuger sammes lommer groft og vedholdende.
Hvornår starter det længe savnede oprør mod tosserne i EU’s parlamenter; eller rettere slyngelstuer. Hold kaje hvor de overstrinter os, der betaler deres fupnumre.

Marcus
Marcus
12 days ago

Remember what Jesus said about the end times…
We are going to be hunted like wild animals and slaughtered because we are christians.

Marcus
Marcus
12 days ago

Kom nu…
Alt er godt i Sverige. I kan godt se på TV2 den royale fest i Stockholm.
Hvorfor alt panik?
Eurovision i Malmø? Kritiske sikkerhed problemer?
Næææ…panik uden grund.

Last edited 12 days ago by Marcus
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x