20
mar
Seneste opdatering: 22/3-14 kl. 0739
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

To the dramatic music of Svend Erik Tarp, played by the Danish State Radio Symphony Orchestra, the camera first pans over Thorvaldsens Museum then zooms in on Thorvaldsen’s self-portrait statue. The scene is set in Carl Th. Dreyer’s film about Thorvaldsen, which was shot in Thorvaldsens Museum in 1948 in preparation for the centenary of the opening of the museum. Carl Th. Dreyer and Thorvaldsen

Det er Den Store Danske jeg abonnerer pĂ„, som fortĂŠller om Carl Theodor Dreyer, 3.2.1889-20.3.1968, Filmen var mig ukendt. Jeg vidste heller ikke, fĂžr jeg i 1986 befandt mig pĂ„ pladsen i bil og mĂ„tte se pĂ„ skiltene for at orientere mig, at der fandtes en Piazza Thorvaldsen ved Ville Borgese i Rom. At rejse er at lĂŠre. Rom er byen i Europa, alle de andre kan godt pakke sammen, hvis man undtager Firenze, Verona, Vicenza, Padova (‘Cappella degli Scrovegni og Prato della Valle) og Venezia.

Jeg benyttede lejligheden til at kÞbe min anden Colnago-Campagnolo racercykel i stumper, jeg samlede da jeg kom hjem. I Rom kÞrer gamle, tykmavede mÊnd rundt pÄ sÄdan nogle, og de ser medlidende pÄ en dansker, der fÞrst kan hive den frem i marts-april. Den Giuseppe Saronni kÞrte pÄ og den Freddy Maertens blev verdensmester pÄ, som selvfÞlgelig er umoderne nu.

Men det er ligegyldigt, den er smukkere end dagens cykler, og den hÊnger pÄ vÊggen mellem mine malerier nÄr det ikke er sommer, og den er ude at kÞre. Se evt. dokumentaren Dreyer Forenklingens mester, jeg postede i oktober. Se ogsÄ Thorvaldsens NysÞ fra 7 august 2010.

Mozart’s SONATA for TWO PIANOS

Det er ikke hele sonaten, den kan man hÞre her. 22 minutter

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Machiavelli
Machiavelli
10 years ago

Lad mig gentage mit indlag fra JP. Det syge samfund. I gĂ„rsdagens dagens aviser stod, at landets stĂžrste region om kort tid sĂŠtter en stĂžrre undersĂžgelse igang vedr. retspsykiatrien. Politikerne i hovedstaden vil have et klart svar pĂ„, hvorfor antallet af psykisk syge borgere, der har en dom til behandling, er tredoblet siden Ă„rtusindskiftet. “Vi undervurderede problemets omfang, siger regionsformand Bent Hansen”.. men Voldelige overfald og drab ligger nogenlunde stabilt”,( hvad der er lĂžgn) Men nu bliver folk syge, fĂžr de ender i spjĂŠldet. Med andre ord flere og flere bliver syge i hovedstaden. Men hvad med hele landet? I… Read more »

Prudentius
10 years ago
Reply to  Machiavelli

Og det syge er samfund er det Ă„bne samfund. Eller rettere sagt det ALT for Ă„bne samfund. Og det ALT for Ă„bne samfund er menneskerettigheds-imperiet. Og menneskerettigheds-imperiet er den styrende vision i et Vesten der gĂ„r planken ud med rationalismen og universalismen. PĂ„ mange mĂ„der er vi ved frigĂžrelsens og moderniseringens endestation. Hvis vi bliver bare et milligram mere frie og mere moderne uddĂžr vi. Ethvert stof bliver som bekendt giftigt i for store doser. Vesten, nu frihedens og menneskehedens imperium, er tydeligvis ude i en livstruende overdosis pĂ„ de ideer der lĂŠnge har vĂŠret nĂžglen til vores fremskridt og… Read more »

Hans Und
Hans Und
10 years ago

SĂ„ har Samarbejds-Politiken sĂžrme fĂ„et Ăžje pĂ„ en historie om en seriemorder over i Absurdistan…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x