15
nov
Seneste opdatering: 16/11-07 kl. 1705
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 Como, Italy
Boatloads of illegal immigrants from sub-Saharan Africa and Arab North Africa land in Italy’s southern provinces, and then proceed northwards to the wealthier regions Lazio (Rome), Tuscany (Florence), Veneto (Venice), Piedmont (Turin) and Lombardy (Milan and Como).

These illegal immigrants can be seen in all the tourist spots throughout Italy and even in smaller towns such as Como, near the Swiss border. Their presence, while annoying to tourists and natives, is becoming increasingly menacing with their involvement in a new wave of crimes previously unseen in Italy. The annoyance lies in the audacity with which these Third World infiltrators push their wares in people’s faces, often in a provocative way. The police look on passively, no doubt instructed not to interfere…….

FrontPageMagazine.com | 11/16/2007

Knivman pÄ vÀg till Vilks debatt stoppad av polis

efter svensk medietradition fĂ„r vi ikke yderligere at vide. “Polisen Ă€r mycket förtegen”, hvad  de plejer at vĂŠre i “fĂžlsomme sager” og dem er der unĂŠgtelig en hel del af. Men det er ramme alvor, hvor morsom Vilks end er:

KvÀllens debatt med den kontroversielle mordhotade konstnÀren Lars Vilks som en av talarna fick en dramatisk inledning. En man bevÀpnad med tvÄ knivar stoppades i polisens sÀkerhetskontroll. Debatten blev kraftigt försenad.    UNT.SE  (artiklen forsvundet fra link, i  stedet findes denne:Nervöst nÀr Vilks kom till Uppsala )

Flyktingar uppger sig vara irakier för att fÄ asyl

Det smyger sig in personer av helt andra nationaliteter i flyktingvÄgen frÄn Irak. Migrationsverket misstÀnker att mÄnga asylsökande irakier egentligen Àr palestinier eller jordanier.

Sydsvenskan

Den vanskelige erkendelse 

Europeiske eliter, politikere og medier vet at noe er galt. Tegnene blir mer og mer tydelige og feil partier vinner frem ved valg i flere land. Noen steder har allerede feil parti vunnet – punktum. BrĂ„tt og uforstĂ„elig ser tolerante europeere regelrett ut til Ă„ vĂŠre i ferd med Ă„ bli intolerante og fremmedfiendtlige. Og sĂ„ helt uten grunn? Men fĂ„ eller ingen har lyst til Ă„ snakke om det, med mindre man som en direkte fĂžlge kan vedta enda en anti-diskrimineringslov da. [..]

Det hele handler om innvandringspolitikk, manglende integrering og pĂ„fĂžlgende kriminalitet. Danskene gikk til valg i 2001 utelukkende for Ă„ fĂ„ stanset en politikk de mente var katastrofal for Danmark. Det lyktes de med, selv om det fremdeles eksisterer til dels store problemer som en fĂžlge av den ukritiske innvandringspolitikken sosialdemokratene fĂžrte pĂ„ 90-tallet. En innvandringspolitikk flertallet i Danmark ganske enkelt ikke vil gjeninnfĂžre. Og sĂ„ lenge det sosialdemokratiske alternativet ikke kan eller vil garantere at de vil fortsette Ă„ fĂžlge dagens politikk kan superpolitikeren Helle Thorning-Scmidt rope velferd til hun praktisk talt blir blĂ„. Hun kommer neppe til Ă„ bli hĂžrt da selv europeiske mennesker – hvor usannsynlig det enn kan fortone seg for politiske overbydere – faktisk bryr seg om andre verdier enn lommeboken.

Document.no

Mega-mosque planned for 10,000 worshippers

 MONEY is being collected for a new £20 million mosque to be built in Redhill.

Kasper StĂžvring: Den politiske syge
I halvfjerdserne sagde man: Alt er  politisk. Ja, i medierne og pĂ„ universiteterne, men for resten  af befolkningen var det ren tĂ„gesnak. Det vĂŠre pĂŠrelet at vĂŠre upolitiseret, bare man undgik universiteterne og DR – en uskyldig tid sammenlignet med den vi gĂ„r i mĂžde. Fremtiden – you aint seen nothing yet. Jo mere  politik, desto sygere et samfund, det ved enhver der har rejst i MellemĂžsten, hvor alt er politik   og alt er  social sygdom, nu til og med  med  eksploderende, radikaliserede  befolkninger. Dem danske vĂŠlgere har indtaget via FN og  SR regeringen.

Valgkampe indebĂŠrer altid en vis fare for at blive smittet med den virus, der kan kaldes den politiske syge. Hvad er symptomerne? Det er fĂžrst og fremmest trangen til at se pĂ„ tilvĂŠrelsen med ideologisk forblĂŠndede Ăžjne, at diagnosticere en masse sociale sygdomme, som politikerne sĂ„ skal helbrede – for nu at blive i den kliniske metaforik. Politikere er jo praktikere, der ser problemer over alt og dernĂŠst faldbyder deres egen medicin som et probat lĂžsningsmiddel: Ellers ville de jo overflĂždiggĂžre sig selv.

Patienter, der er smittet af den politiske syge, er isÊr politikere som socialdemokraten Mette Frederiksen, der gerne vil overÞse os alle med sin frelse. Hos hende er ventevÊrelset fyldt til randen med ofre, hun skal redde, og samfundet ser hun som én lang sygdomsjournal af uretfÊrdigheder, hun vil gÞre en ende pÄ.

SĂ„ disse politikere er altsĂ„ bĂ„de ramt af den politiske syge, og samtidig fremtrĂŠder samfundet for dem som sygt. De er bĂ„de lĂŠger og patienter. Min pointe er imidlertid, at den politiske trang til at gribe ind i samfundet ofte gĂžr mere skade end gavn. For politikerne forstĂžrrer smĂ„ problemer, og i deres iver efter at lĂžse dem skaber de – utilsigtet og uforudset – endnu stĂžrre problemer. De ĂždelĂŠgger det, der i forvejen fungerer i samfundet, med den konsekvens, at endnu mindre fungerer, som det skal. Lad mig prĂžve at uddybe……………………..

P1040401_1.JPG

 foto © Kim MÞller & Snaphanen

NÄr den politiske praktiker ser pÄ samfundet, fÄr hun Þje pÄ en masse problemer. Hun diagnosticerer en rÊkke manifeste dysfunktioner, som hun Þnsker at reparere. NÄr hun f.eks. mener at se tilfÊlde af diskrimination, hate-speech eller arbejdslÞshed blandt indvandrere, griber hun straks vÊrktÞjskassen, og her finder hun bl.a. sÄdan noget som dialoginitiativer, taleregler og kvoteordninger. Med dette vÊrktÞj begynder hun sÄ at reparere i samfundets maskinrum, selv om hun mÄske endda ved, at vÊrktÞjet ikke virker efter hensigten.

Flertallet af borgerne, derimod, er slet ikke politisk syge. De er sunde og raske, for de lever deres helt almindelige liv i tryg vished om alle de positive latente funktioner, som deres kultur rummer. Hvad er en latent funktion? Det er kort sagt den uformelle livsform, der fÄr et smidigt tillidssamfund til at fungere.

Det er uformulerede indsigter, vÊrdier og adfÊrdsnormer, en slags tavs viden, som borgere hele tiden spontant betjener sig af, nÄr de omgÄs hinanden. Det er ogsÄ dyder som gensidighed, hÞflighed og Êrlighed, som politikere aldrig har skabt.

Men i og med, at disse funktioner er latente, er de ogsÄ usynlige: vi ved ikke altid af, at de eksisterer. De normer og omgangsformer, der hjÊlper os i dagligdagen, er oftest ubevidste og stÄr ikke nedskrevet noget sted. Derfor kan de ogsÄ let tilsidesÊttes.

Min pointe er altsÄ, at reformivrige politikere, der hele tiden vil blande sig i almindelige menneskers liv, skaber flere problemer, end de lÞser. For de er netop ikke opmÊrksomme pÄ latente funktioner i det civile samfund og i de etablerede institutioner. Denne kulturblindhed er indbegrebet af den politiske syge, der isÊr har skabt problemer med integrationen af mennesker fra fremmede kulturer.

At en sĂŠdvane har en latent funktion vil sige, at den – for igen at tale metaforisk – pĂ„ skjult vis virker som et vitalt organ i det fremvoksede sociale legeme, og som sĂ„dan er den ogsĂ„ med til at opretholde denne socialitet. For en sĂŠdvane kan meget ofte have en mere omfattende funktion, der er forskellig fra dens eksplicitte eller manifeste funktion.

I den offentlige debat hÞrer man ofte denne verdens Mette Frederiksener angribe det, de kalder danskernes chauvinisme og kulturelle fordomme. Et gensvar mÄ lyde, at en vis lukkethed mÄske er skidt, men er nÞdvendig for at skabe stabilitet.

Borgere er fĂžrst og fremmest er loyale over for deres egne landsmĂŠnd og dem, der deler den samme kultur, ligesom de er skeptiske over for fremmede. Selv om de fleste vel kender det fra sig selv, er det alligevel kontroversielt at hĂŠvde det. MĂ„ske fordi det udgĂžr en anstĂždssten for politikerens reformarbejde.

Nomos blog
 
 

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mackety
Mackety
16 years ago

Jeg er helt enig med Andreas.

Det er en fryd at lĂŠse Snaphanen.

SkÄning
SkÄning
16 years ago

Kul att se att du har fÄtt igÄng kommentarfunktionen, Steen. Tycker att det livar upp en blogg. Kanske kan det innebÀra att du fÄr Heg pÄ halsen ocksÄ förstÄs. :o)

Hilsen,

SkÄning

anders and
anders and
16 years ago

Jeg stÞtter ogsÄ konceptet med et kommentarfelt. Det er brugbart.

EAM
EAM
16 years ago

Andres skrev:
“Den mand er intet mindre end genial!”

Enig – og det er billedet af ham ogsĂ„ haha.

Apropos billeder, og med muligheden for kommentarer in mente, vil jeg godt lige rose alle de fantastiske billeder du har haft oppe i tidens lĂžb. Har haft dit billede af Marmorkirken som min desktop-baggrund i nĂŠsten et halvt Ă„r.

Andreas
Andreas
16 years ago

Endnu en artikel der rammer plet fra Kasper StĂžvring. Den mand er intet mindre end genial!

Og endnu en tak til Steen for den gode blog.

carpenter
16 years ago

Kul att du börjat med kommentarsfÀlt! Har lÀst din blogg under en tid och inte sÀllan har jag velat tipsa om nyheter och diverse.
Som denna, anförd av Svenska Dagbladets Per Gudmundson, om svenska Utrikesdepartementets vÀlsignelse av somaliska terrorister i Stockholm (Tisdag, 13:e november): Vad gör UD i detta olÀmpliga sÀllskap?

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x