16
dec
Seneste opdatering: 17/12-07 kl. 0737
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I Göteborg finns en person som fått tolv nya pass på ett halvår. Polisen kan i det fallet inte göra nåt mer än att skicka, som de säger, en blänkare till gränspolisen om att de här passen skulle kunna dyka upp i orätta händer.Det finns inga lagliga möjligheter att stoppa personen från att begära ut ett trettonde pass, eller fjortonde. Det finns inget tak.

Krav på gräns för antalet nya pass

Hadets   anatomi

 Uriasposten:  Stjernfelt & Eriksen: “Et stabilt demokrati må… forudsætte en pessimistisk antropologi”

“Multikulturalisme i et samfund er ofte blevet set som en særlig “demokratisk” indstilling: alle kulturers lige ret til at udfolde sig på jordskorpen, så at sige demokratiet overført fra forholdet mellem individer til forholdet mellem kulturer. Men hvad krigene i Bosnien kan lære os er, at multikulturalisme tvært imod står i skærende kontrast til demokratiske værdier som individets ukrænkelighed, menneskerettigheder og lige ret for loven. For multikultur betyder naturligvis flere kulturers sameksistens i et samfund, og hvis disse kulturer hylder særlige rettigheder for deres medlemmer, så ligger det i sagens natur, at så forholdes andre kulturers medlemmer disse rettigheder. Multikulturalismen er derfor snarere et opløsningstegn i et samfund i undergang, hvor de næste stadier hedder ghettoisering og adskillelsen i separate nationer. Den tendens er da også tydelig i multikulturalismen, at bagsiden af den øjensynlige tolerance – som Zygmunt Bauman formulerer det i sin bog “Fællsesskaber” – er retten til fuldstændig ligegyldighed over for de andre kulturelle grupper. Næste trin er opgivelsen af enhver deltagelse i samfundets fællesanliggender til fordel for ens egen kulturelle gruppe, hvorved almindelig civil adfærds- og omgangsform fortabes – og næste trin bliver når konflikter opstår mellem grupperne, og man ikke længere har adgang til anden samfærdsel end vold, fordi de almindelige civile og demokratiske procedurer forlængst er ugyldiggjort.

Fremtidens spejl :   Hadets anatomi

 Pampervælde: Nogle er  mere  lige  end andre…….

Det er dyrt at have  349 medlemmer af Riksdagen  – i forhenværende. Vänsterpartisten Lanz  har i 19 år levet på luksusbistandshjælp siden hun var 45 år – man kunne  kalde det præmatur “sluthjælp” –  og  brugt tiden til at “kommunikere telepatisk med dyr“…… Mon ikke det var en almindelig  invalidepension, hun skulle have  haft ?
 

”Dumt att jobba”
TV 3:s Insider har talat med flera före detta riksdagsledamöter som lyfter över 30 000 skattekronor i månaden – men som inte vill söka nya jobb. –
Inga Lantz har 33792 kronor i månaden i inkomstgaranti alltsedan hon slutade sitt riksdagsuppdrag 1988.    Om jag enligt de regler som varit i riksdagen är berättigad till den här garantin, då är man dum om man går ut och jobbar och söker jobb, säger före detta riksdagsledamoten Maud Ekendahl (m), som får ut 33 665 kronor i månaden, till Insider.
– Jag har inte dåligt samvete, säger Viviann Gerdin (c), som lyfter 38 980 kronor i månaden. Viviann Gerdin har tidigare själv skrivit en motion till riksdagen om skärpta krav i arbetslöshetsförsäkringen.

”Då är man ju dum om man går ut och jobbar”  og AB

“Vi må sondre ”  – Tøger Seidenfaden diskuterer videre med sig selv

“Men selv om grebet er gentaget til ulidelighed i karikaturdebatten, vil de fleste nok stadig mene, at der er forskel på hån og spot og berettigede provokationer. Jyllands-Posten ville jo hverken før eller under karikaturkrisen udsætte kristne og jøder for samme hån, spot og latterliggørelse, som muslimerne skulle døje.”

“Hån, spot og nødvendige provokationer Skal fri debat forenes med tolerance, må vi blive bedre til at sondre. Nu i Holland. (Politiken  leder, 15 dec.)”   Seidenfaden tog historisk fejl, og det tillader hans specielle psyke  ikke at indse. Det faktum vil han drukne i ord, resten  af sin tid. Uden publikum, sandsynligvis.

Opløsning:  Utsatt för brott talade till folket

Da  Landskrona blev tvunget til at “tage sit ansvar” gik det straks galt, og der er næppe alverden at gøre ved det:

Anneli Heiskanen, ägare till den av inbrott så hårt drabbade butiken Marc, höll på lördagsförmiddagen ett tal till Landskronaborna på Rådhustorget. Vid två inbrott för en tid sedan stals det kläder från Anneli Heiskanens butik till ett värde av runt 650 000 kronor.
— Jag uppmanar alla Landskronabor att hjälpas åt att få stopp på kriminaliteten i stan. Inbrott, stölder, misshandelsfall, våld mot kvinnor och barn. Vi sitter alla hemma och snackar om eländet vid köksbordet men inget händer, sa hon.
— Jag kan inte vara tyst längre. Jag mår illa av det onda som växer i Landskrona i dag. Det har gått för långt när folk inte vågar gå ut av rädsla, när nioåriga smågrabbar skrämmer vuxna. Vi måste jobba gemensamt för att sätta dig de kriminella. Vi måste våga ta tag i detta nu.- När jag ställde mig och pratade i lördags visste jag egentligen inte vad jag skulle säga men det vet jag nu. Politikerna har tappat bort vår grundtrygghet någonstans på vägen. Det måste vi ändra på. – Jag ska ända upp till Reinfeldt! – 
— Anneli har klart för sig situationen. Jag bor själv i centrum och har upplevt hur jag jagats hem av ungdomsgäng på kvällarna. Jag är över 60 år och tycker inte jag ska behöva uppleva något sådant, sa en anonym lyssnare.

 Butiksägare manade till samling   “Jag måste ha rätt att kräva skydd”   via mail, men Grue har også læst den : “Det är bara bilden av Landskrona det är fel på!

 “Jämlikhet”

– Det talas så mycket om jämlikhet i samhället, därför tycker jag att vägskyltarna också ska vara jämlika. En kvinna liksom en man kan visa var man ska gå över gatan.

bilde.jpg

Kristianstadsbladet , GoV: Signs  if the new World  Order  (ps. ikke en spøg, jeg gider bare ikke kommentere  mere vulgærfeminisme i denne omgang.)

Sök inte efter en politiskt korrekt mördare”

(leder i Nerikes  Alehanda. Alene  opfordringen.Historien  spøger…..)


Polisen spanar fortfarande efter den som mördade universitetsläraren Fuat Deniz. Ingen har gripits. Men för vissa tidningar i Stockholm finns redan en huvudmisstänkt.
Nej, formellt pekas inte Turkiet ut i de artiklar som Aftonbladet och Svenska Dagbladet publicerade på söndagen. Men det är uppenbart vartåt det lutar, vad läsaren ska fås att tro.
Bakgrunden är folkmordet på armenier, assyrier och andra kristna som utfördes under det osmanska väldets dödsryckningar. Frågan är fortfarande infekterad i Turkiet. Men en offentlig diskussion om folkmordet har påbörjats. På sikt är det nödvändigt att Turkiet medger att folkmordet ägde rum.
Personer som forskat om folkmordet säger i intervjuer för Aftonbladet och Svenska Dagbladet att de fruktar för sina liv. De kopplar mordet på Fuat Deniz till att han har forskat och föreläst om ämnet.

En person som av Svenska Dagbladet beskrivs som “nederländsk forskare och nära kollega till Fuat Deniz” säger sig vara säker på vem som utförde mordet. En intressant nyhet! Då är det ju bara att han vänder sig till polisen i Örebro, så kommer mordet snart att vara uppklarat, med hjälp av dna-prov, med mera. Eller?
Han kanske är så rädd för den misstänkte mördaren att han inte vågar säga sitt namn. Men mördaren har ju redan denne forskare under övervakning, om Svenska Dagbladet beskriver situationen rätt. Publicitet borde snarare ha en skyddande effekt.
“Å Gud, jag hoppas inte att det här är ett politiskt mord, för då står vi på tur”, säger den holländske politikern Attya Tunc, enligt Svenska Dagbladet.
Jasså? Hur kan han veta det? Vet han att det finns ett förutbestämt “mordschema” som innebär att mördaren först ska slå till i Sverige och sedan i Nederländerna?

I både Aftonbladet och Svenska Dagbladet beskrivs hur den turkiska polisen bevakar forskare som sysslar med politiskt obekväm forskning, det vill säga sådant som har med folkmordet under första världskriget att göra. I sin artikel kopplar också Aftonbladet mordet på Fuat Deniz med en högerextremistisk attack mot en historiker på ett amerikanskt universitet.
Vi vet inte vem som mördade Fuat Deniz. Det kan vara ett politiskt dåd, av personer som retat sig på hans forskning. Men det kan också vara en enskild galning eller en student som känner sig illa behandlad. Det skulle också kunna vara ett rasistiskt hatbrott.
Polisen gör klokt i att inte binda sig vid en enskild teori, att arbeta professionellt. Vi hedrar minnet av Fuat Deniz genom att sätta fast hans mördare, inte genom att skapa en mördare som anses vara “politiskt korrekt”.
En orsak till att Olof Palmes mördare aldrig åkte fast, var att polisutredarna i inledningsskedet var besatta av att det var den kurdiska organisationen PKK som låg bakom. Gör inte om samma misstag!    

leder i Nerikes Alehanda

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Boel Tammes
Boel Tammes
13 years ago

Er der slet intet i sagen her mandag d. 16. dec.? I dabske medier er sagen overhovedet ikke omtalt. Utroligt!!

Hela Svenska Folket
Hela Svenska Folket
13 years ago

Oj, oj. Vad i h-e sysslar NA med ? Ska de göra bot nu, efter publiceringen av Vilks lilla teckning ? Ryggradslösa maskar !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x