22
dec
Seneste opdatering: 13/9-13 kl. 2354
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 ( Lowe/ Carter) DR 2 temaften.

 Johnny Cash – The first time ever I saw your face (Flack)

Det konservative  menneskesyn

“Konservative mener, at konflikter i og mellem mennesker samt sociale misforhold har indre årsager. De skyldes netop menneskets natur, der ikke uden videre kan forandres og eventuelt forbedres. Konservative er derfor pessimister, der reagerer kritisk på oplysningens frigørelsesprojekt. Denne pessimistiske holdning er ikke ensbetydende med resignation. Den indebærer snarere en realistisk erkendelse af menneskets begrænsninger. Den enkelte véd ikke altid, hvad der er bedst for sig selv. Derfor handler det heller ikke altid rationelt, hensigtsmæssigt, medmenneskeligt og forudsigeligt.

Pessimismen er også forbundet med besindelsen på, at mennesket må lære at leve med risici, eftersom man ikke kan udrydde det onde. Ondskab følger friheden som dens skygge, som den tyske filosof Rüdiger Safranski har skrevet. Man må i stedet forsøge at begrænse de risikable forhold på bedst mulig vis.”

Kasper  Støvring,  Nomos

VKO-flertal er  tilbage

NA og Enhl. ud.  Liberalt Centrum holdt  2 år i Folketinget (jeg vidste ikke Rønn-Hornbech var  med der) – det får Khader svært  ved at klare.

Vælgere, der er gået fra Ny Alliance, er efter Gallup-tallene at dømme gået over til Venstre, hvis mandatandel stiger fra 46 til 51, og dermed er der ifølge Gallup igen VKO-flertal. Også SF står til en fremgang, der ligner andet end en krusning på overfladen. SF går fra 23 til 26 mandater, og sammen med de Radikale og Socialdemokraterne – Enhedslisten kommer ikke ind – får oppositionen 80 mandater. Det er ét mindre end ved valget.

Gallup: Ny Alliance ud af Folketinget

Krarup og Stor-Danmark 

Har  DN fundet en landsbytosse ?

Selvfølgelig er  en tilbagelevering  af Skånelandene  en næsten 300 årig illusion. Det ved  enhver bortset fra nogle  skånske  hjemstavnsforeninger. Men det er også sandt, at den naturlige  grænse mellem Danmark og Sverige i  800 år  gik ved de  smålandske  skove, at der  stadig er  en hel del skåninger, der heller  vil være  danske og at Skånelandene er de eneste erobringer  i Europa  fra den tid, der  ikke er givet tilbage. DN tar  enhver  chance der byder sig, for at smudskaste  Dansk Folkeparti. Krarup siger dog ikke  noget, der ikke passer. På den anden side – i disse  år er  Stockholm  ved at give  hele landet væk som almisse til ekspanderende befolkninger, og  så kan det altsammen jo være ligemeget.

Dansk politiker har heta drömmar om större Danmark

Skåne, Blekinge och Halland borde återföras till Danmark, anser Sören Krarup, medlem av Dansk Folkeparti. Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau säger Sören Krarup i en intervju att stora delar av befolkningarna i de sydligaste svenska landskapen skulle bli glada åt att få bli danska medborgare.

På frågan om var Danmarks naturliga gräns går, svarar Krarup:

– Den sträcker sig så långt som där det finns en dansk majoritet.

Men när DN.se talar med Sören Krarup är han mer försiktig.

– Att Danmark förlorade delar av Sverige på 1600-talet var inte bra men att ändra det nu går inte, säger han, och tonar ned sitt uttalande.

I intervjun med Ritzau inriktade han sig till största delen på att Danmark en dag ska få tillbaka Sydslesvig, alltså den norra delen av den tyska delstaten Schleswig-Holstein. Det gamla Slesvig delades 1920 efter en folkomröstning, där det blev dansk majoritet i norr och tysk majoritet i söder.

Krarup underkänner folkomröstningen, som han anser var baserad på “orimliga” regler. Han säger att det blev tysk majoritet i Sydslesvig enbart därför att alla som var födda i regionen hade rösträtt. Det innebar enligt Krarup att “folk kom resande från hela Tyskland för att rösta”.

Han medger att en ny folkomröstning knappast är aktuell, men reserverar sig med att “ingen vet vad som kan hända i framtiden”.

Åsikten att de sydligaste svenska landskapen, och framför allt Skåne, borde återföras till Danmark grundar han på den historiska “misshandeln” av Danmark och tvångsförsvenskningen av skåningarna med hjälp av “ohyggliga terrormetoder”.

Även i detta fall medger han att en ny gränsdragning inte är helt aktuell.

Krarup är ovillig att överföra det danska resonemanget på till exempel Kosovo. Dansk Folkeparti är starkt emot att den albanskt dominerade provinsen lösgör sig från Serbien. Han säger att det är stor skillnad mellan ett historiskt danskt område som Slesvig och den albanska dominansen i Kosovo som åstadkommits enbart genom inflyttning och höga födelsetal.

Från DN  og  Slaskjournalistik om Dansk Folkeparti

DN kan jo studere  vox populi på net, hvis de vil synke  så dybt:

Inte helt förvånande, så instämmer jag också. Bra att Krarup tar upp detta.

Men det är inte bara historiska skäl till att Skåne borde byta nationstillhörighet. Det är även av praktiska anledningar. Vi västskåningar arbetar, julhandlar, studerar och festar i en huvudstad som vi inte tillhör! Personligen spenderar jag 5-10% av min vakna tid där. För alla dagliga jobbpendlare är det förstås ännu mer.

Det är egentligen bisarrt att vi ska behöva vända oss till en stad som ligger 60 mil bort. Jag kan inte komma på någon annanstans i Europa där folk har sådan direkt tillgång till ett nationellt center utan att kunna utnyttja dess faciliteter. Vilken annan region i Europa hänvisas till resor på 60 mil för att besöka en ambassad, när en annan finns två mil bort.

Stockholm är inte bara kulturellt rent avigt för oss skåningar, det är även geografiskt helt off. Sveriges tredje stad är praktiskt taget en förort till Köpenhamn, ungefär som Södertälje är till Stockholm. Klart som fan att gränsen bör dras om.

“Återför Skåne till Danmark”

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Svenskerne: Skåne hører til Danmark
På én dag har foreløbig 40.000 svenskere givet deres mening til kende – et snævert flertal ser gerne Skåne indlemmet i Danmark.
Søren Krarups (DF) kontroversielle forslag om et dansk storrige bestående af Danmark, Sydslesvig, Skåne, Halland og Blekinge har i dag ikke bare trukket overskrifter herhjemme.

Også de svenske medier  har noteret sig forslaget, og mens de fleste medier nøjes med at citere den danske politikers synspunkter om den næsten terror-agtige ‘tvangs-forsvenskning’ af skåningerne, er avisen Aftonbaldet gået skridtet videre og søsat en afstemning. Foreløbig har knap 40.000 svaret på spørgsmålet: Synes du at vi skal give Skåne til Danmark?

Og faktisk er der i skrivende stund flertal for en afgivelse af Skåne til Danmark. 51,8 procent har således svaret ja. Undersøgelsen siger dog ikke noget om, hvorvidt det er skåningerne, der gerne vil til Danmark, eller de øvrige svenskere, der gerne vil af med skåningerne.

Nyhedsavisen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Erik
Erik
13 years ago

För min del får Danmark gärna annektera hela landet, det är bara att gå in med trupp, vi har inget försvar kvar ändå. Vi skulle behöva en förmyndarregering, våra regeringar är inte regeringsdugliga. Enda chansen att få någon ordning på det hela. Övergreppen i Skåne var utan tvekan grymma och blodiga. Svenskar placerades ut i stort antal i för att försvenska landskapet och ersätta de skåningar som stupat eller som sändes ut i krig i svenska armén. Nykomlingarna tog över gårdar och kunde skaffa en massa barn. Deras ättlingar lever nu i Skåne och är i många fall indignerade över… Read more »

Grue
13 years ago

Tack för dina svar. Ja, jag tror att det handlar om nåt i stil med nationalkaraktären. Svenskarna är för fogliga, helt enkelt.

Grue
13 years ago

Svensk medias rapportering om Dansk Folkeparti är under all kritik – det är skvaller kombinerat med propaganda. Helt bisarrt är det. En sak vi talade om på flashback är hur det kan komma sig att dansk media är mindre politiskt korrekt och strömlinjeformad (även om jag förstått av läsning av din blogg och Uriasposten att ni har era problem ni också, t ex med Danmarks Radio) än den svenska: http://www.flashback.info/showthread.php?t=592563 En undersökning nyligen visade ju att SF+Enhedslisten fick majoritet bland journaliststudenter! http://www.uriasposten.net/?p=5320 Har du någon förklaring? Positiv mätning. Var det inte Gallup som prickade valresultatet bäst också? Vilka är DF:s… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x