23
dec
Seneste opdatering: 9/11-09 kl. 0445
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg har tit lyst til at citere Kurt Lundgren fra Øland, men jeg regner  med  I læser  ham selv. Idag citerer jeg for hele 2007 på én gang. Jeg håber “Kurtan´s” copyright  tillader det.

(Foto © Snaphanen – jammerligt uskarpt, men det eneste rigtig  passende til lejligheden)

Ja, hurra! Jag vill också tillhöra Danmark och med mig hela Sydöstra Sverige.
Aftonbladet i dag : – Dansk politiker vill ha både Skåne, Halland och Blekinge.

Han vill ha en rejäl bit av Tyskland.
Och dessutom både Skåne, Halland och Blekinge.

– Jag tror att en väsentlig del av befolkningen där skulle gilla att bli en del av Danmark, säger politikern Søren Krarup. Krarup tillhör Dansk Folkeparti och orsakar rabalder i både Danmark och grannländerna bara ett par dagar före jul. Jag skulle tro, att om det blev en folkomröstning skulle 90 procent av alla som bor i syd eller sydost rösta för en återgång till Danmark, Sverige är vi extremt trötta på. Jag själv får skriva mig i Kristianopel så blir jag dansk automatiskt.

P1000206.jpg

Vi kunde få en Kosovolösning eftersom sydsvenskar också är en homogen grupp på samma sätt som albaner, dessutom är våra historiska kontakter med Danmark mer historiskt grundade och mer långvariga än med Sverige.

Faktum är ju att de södra landskapen införlivades med Sverige så sent som 1645-1658 – de tvingades in i den svenska riksenheten genom upprepade blodbad, folkmord om ni vill och mot folkviljan – detta är skäl nog för EU att upplösa den svenska riksenheten – Sverige är faktiskt en mer lösligt sammansatt nation än vad Jugoslavien var.

Någon nationalkänsla inför en gemensam flagga finns ju inte längre, och det finns heller inget annat som binder samman nationen – den är i princip redan upplöst känslomässigt. Att verkställa nationsupplösningen skulle därför inte kosta på någonting.

Vad som nu behövs är en ganska militant och högljudd svensk-dansk rörelse för återförening, en massiv opinionsbildning, studiegrupper som kartlägger det svenska folkmordet 1645-1689 cirka, en framställning till EU om övergång till Danmark baserad på en folkomröstning i södra Sverige och därefter frigörelse från det svenska nationella förtrycket runt 2015.

Med lite klok planering ska det kunna uppnås på sju år – Danmark Irredenta.

Nationer som gjort sitt på världsarenan kan lika väl upplösas, ty varför skall en fiktion som Sverige hållas samman när den inte har något innehåll eller någon mening alls – säg mig vad världen skulle förlora på om Sverige reducerades med en tredjedel?

Vi har ju inte ens ett nationellt försvar längre utan blott ett par tusen soldater som skall sättas in i afrikanska krig, som vi inte har med att göra.

EU som älskar regioner kunde nog hacka sönder Sverige ganska lätt.

Kurt Lundgren

P1000198.jpg

Og de fortsætter – det kan være  lidt svært at lodde  graden af “tungen i kinden” – men I er da velkommen allesammen, bare I ikke  stemmer  på den danske opposition 🙂

DISKUTERA: Bör Skåne bli danskt? Diskutera på hd.se

Självklart ska skåne bli danskt igen

Äntligen!
lördag 22 december 2007, 19:49
Skåne bör tillhöra Danmark. Vi skåningar är mera danska än svenska. Till sinnet. I Danmark är dom optimister. Dom skulle aldrig få för sig att fylla morgon-tv med incest, ökande hustrumisshandel, krogbråk, ihjälsparkade tonåringar, diktaturer i Afrika samt att jorden håller på att gå under. Skåningen är ju långt nere i knäppkängorna redan innan han ska till jobbet – om han fortsättningsvis ska titta på dravlet från TV i Stockholm. Den framtidstro som en gång fanns i Sverige, finns fortfarande i vårt grannland. Fram för det danske smil. Ser du någon gång en glad svensk, så är det i Nyhavn! Det är väl bevis nog?

Absolut
lördag 22 december 2007, 20:33

Skånska landskapen till Danmark ja jag skulle inte tveka. Vad ska vi med de stacattopladdrande svenskarna till? Vår ekonomi ex. skulle bli bättre. Vi kallas ju redan halvdanskar så varför inte bli hela igen. Ett utomordentligt bra förslag.
Det er et yndigt land…

om det bara vore möjligt_JA
Tänk er att i ett slag höja intelegensnivån mycket genom att få skifta den största mänden medborgare.
Att få glädjen att få det kompetenta danska styret som under många år lyft Danmark tll höjderna. Ingen utlandsskuld,
Klar uppfattning i invandrarfrågan, när det gäller mc-gängen mm visar kompettens.
Tyväär kan det endast bli en utropisk dröm.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin S.
Martin S.
14 years ago

Alle I skåninger skal være velkomne tilbage. En sjov ting er at man faktisk kan diskutere I hvor høj grad Skåne, Halland og Blegind hører til det svenske rige. I 1600 tallet skelnede man mellem hvad der tilhørte kronen, riget og landene (landsdelene). Kronen kunne have besiddelser som ikke hørte til riget. I Roskildefreden står der således, at de østdanske landsdele skulle blive en del af den svenske krone og beholde egen lovgivning på visse områder og at de kunne blive en del af det svenske rige hvis de selv ønskede det. Mig bekendt er den skånske befolkning dog aldrig… Read more »

Östdanmark
Östdanmark
15 years ago
Skåning
Skåning
16 years ago

Jag vet inte om du missuppfattar Kurt Lundgrens cynism i det där inlägget. Såväl här som i tidigare inlägg, framgår att han är en ganska driven blågul nationalist som anser att en återgång av de forndanska landskapen till Danmark, hade varit en oacceptabel splittring av den svenska nationen.

Örjan ifrån Ume
16 years ago

Hmmmm, hahah ironi på högsta nivå, “äntligen” och “absolut” är förmodligen hel danskar i grund och botten som invandrat till skåne. Flytta tillbaka till danmark om ni vill bli “hela igen”, norrläning är jag och bor i skåne gör jag Jag har bott i Skåne i 10 år och jag pratar inte ett ord danska, och inte fan tänker jag det heller, spotta ut gröten säger jag bara, norrländska det är grejer det. Ett förslag ör ju att alla danskar i sverige slutar att rösta, isolera sig totalt och bara köpa danska produlter, så får vi se hur långt ni… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x