14
jan
Seneste opdatering: 29/7-09 kl. 2047
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sædeskildreren, samfundskritikeren, psykiateren og forfatteren Theodore Dalrymple – alias Anthony Daniels i hollandsk TV – 41 minutter. Her får det tyndslidte ord “samfundskritiker” pludselig ny luft under vingerne.

Ulf Nilson : Om at booke  busbilletter Stockholm

kan det virkelig passe ? (hvis nogen vil være  så venlige  at kommentere )

Överhuvudtaget förefaller det mig som om vi är på väg att förlora kampen mot buset. Det som händer den som vill åka buss i Stockholm – en bild ur vardagslivet – ger ett besked som vi alla, inte minst de äldre, borde uppleva som djupt skrämmande. Man får åka buss om man sms:ar till SL inom en timme före avgång och sen visar föraren mobilen. Annars måste man ha köpt biljett till exempel på Pressbyrån.
Låt oss se vad detta betyder. En äldre människa som inte har råd med mobil kan inte sms:a. Bor han eller hon utanför innerstan kan det vara mil till närmsta kiosk. Man behöver med andra ord bil för att kunna åka buss. Eller rakare sagt: många av de människor som bäst behöver bussen kan inte utnyttja den. Varför?
Jo: bussförarna har blivit rånade så ofta att det som kallas ”kontanthantering” har stoppats av facket och SL:s ledning. Man kan säga att det är bra att vi närmar oss det kontantfria samhället. Samtidigt är det väl ett enormt misslyckande för samhället att en svensk människa – eller turist eller vad ni vill – inte för svenska pengar kan köpa en biljett på bussen?

De borde sitta inne

En “islamofob” får ordet i  svensk radio, eller…..?

eller  hvad  var det journalisten og bloggeren Kurt Lundgren fik ?  40 sekunders håndsky alibiradio  :

Statsradion lyckades : Jag är förlöjligad

Jag förstår att folk nästan blir galna på oss journalister – jag har nu själv en kort erfarenhet av hur det är att bli behandlad av en politiskt korrekt statsradiojournalist.Efter den betan kommer jag aldrig mer att låta mig intervjuas på band utan jag kan rekommendera alla att endast tala i direktsändning – eljest blir du sönderklippt och förlöjligad, vilket jag nu blivit i Kalmar Radio där jag intervjuades av en korrekt kille som heter Nisse Norling, tror jag .

Han intervjuade mig en kvart om påstådd islamofobi efter utpekande av Expo; jag utvecklade mina synpunkter; i någon passage vecklade jag in mig lite och sade fel, kyrka i stället för moské och det lät lite allmänt konstigt.Ur den kvartslånga intervjun, vad valdes ut, vad tror ni?

Kurt Lundgren Hør Radio Kalmar, første indslag.  Det statsfinancierede racistjægere  Expo.se havde  i deres sidste  nummer en artikel “Kriget mot islam“, der nævner  konferencen i Bruxelles i oktober, som jeg også deltog i dog uden at være blevet beæret med Expo´s opmærksomhed . De  statslige  tøsedrenge går ikke i clinch med de deltagende  forskere og politikere. I stedet koncentrerer de sig om “islamofobiske” svenske blogs, der  jo er  skudt op som paddehatte indenfor de seneste  to år, helt  forudsigeligt når man betænker den særlige svenske version af   ytringsfrihed.  Kreperligt at de endnu ikke har et middel til at komme blogs til livs. (Finnerne  har lige lukket én, så der er måske håb for svenske myndigheder).  Expo har givetvis  minimal folkelig opbakning, så pengemidlerne sikres  ved at opfinde racister, hvor der ingen er.

Venstrefløjen har ikke patent på kunsten

På flere måde en tankevækkende kronik af Uwe Max Jensen. Personkonstellationen – en kunstner/journalist tager Pia Kjærsgaard seriøst – i sig selv et godt eksempel på en ‘mand bider hund’-historie – Pia K. diskuteres ganske vist kritisk, javist, men uden den rituelle afstandstagen som er næsten obligatorisk (‘så ingen skal tro noget om mig…’). Perspektiveringen og kontekstualiseringen giver mere substans på den refleksagtige moralske ækvivalens som blogdebattører kender til bevidstløshed. Som Niels Hausgaard sagde på tv engang, “der er fanatikere på begge sider”. Denne sammenligning gik på Pia Kjærsgaard og mullaherne i Iran – opstilling af moralsk ækvivalens formodes at gendrive kritik af de ædle vilde med et ‘vi er ikke bedre selv’. Det ene ophæver det andet. Her kommer kronikøren med detaljer om Jens Jørgen Thorsens konflikter med såvel kristne som muslimer, som viser, at også førstnævnte kan blive så … krænkede, at de griber til drastiske metoder. Og så alligevel ikke. Ingen gadeoptøjer eller krav om halshugning. Endelig er opridsningen af dette historiske forløb sigende, fordi man fornemmer hvor langt verden har bevæget sig siden 1989, året hvor også Rushdie blev truet for krænkelse af ‘fredens religion’. Thorsen slap nådigt. Det store ubesvarede spørgsmål er så hvordan han ville have forholdt sig i dag. Ville han kunne have holdt mund? Ville han have gjort sin egen offerdød til sit sidste værk, ligesom punk-artisten G. G. Allin som planlagde sit selvmord på scenen (en overdosis forpurrede dog dette)? De omtalte iranske billeder af Muhammed og svigersøn Ali er af en eller anden grund særligt populære i Holland (se verdens sjoveste arkiv af Motoons på den hollandske site Retecool med de mange varianter som disse portrætter har affødt).

LFPC

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard springer i en kronik iBerlingske Tidende (“Islams kamp mod kulturen” 13. januar 2008) ud som kunstkritiker. Det er glimrende. Venstrefløjen i Danmark har i årevis haft noget nær patent på kunsten, og sådan behøver det ikke at være med nødvendighed. I for eksempel Tyskland er kunstens største og vigtigste støtter ofte af borgerlig observans, og kan der i Danmark blive en bredere diskussion af og forståelse for kunst i hele det politiske spekter, vil det på sigt føre til større kunstnerisk diversitet til glæde for både kunstnere og publikum.
Derfor er der al mulig grund til at opfordre også borgerlige politikere og meningsdannere til at kere sig omkunsten.I sin kronik gennemgår Pia Kjærsgaard flere værker, der har haft islam som et kritisk omdrejningspunkt. Det virker unægtelig som om, Dansk Folkepartis leder har rimelig styr på de senere års islamkritiske kunstværker. Men jeg vilalligevel bidrage med en tilføjelse til denne del af Kjærsgaards kronik […]

Jens Jørgen Thorsen fik faktisk indrejseforbud i Storbritannien under arbejdet med Jesus-filmen, og i Frankrig vedtog myndighederne en lov, der forbød, at filmen blev optaget på fransk jord. Da Thorsen år senere malede sine herostratisk berømte vægmalerier af Jesus med stiv tissemand på korset, gik det heller ikke helt stille af. Malerierne blev udsat for hærværk, og en læserbrevsskribent fra Nørresundby, der forsvarede Jens Jørgen Thorsens kunstneriske ytringsfrihed i Aalborg Stiftstidende, måtte lide den tort, at han udover en række svinske telefonopkald fik sprængt sin postkasse i stykker med en fyrværkeribombe [LFPCs fremhævelse].  […]

Men allerede mandag 13. marts 1989 var Thorsens maleri blevet flænset med en saks af en 17-årig gymnasieelev med libanesisk baggrund, der var ude af sig selv over Thorsens forhånende femstilling af Allah. Dagen efter – om tirsdagen – blev Jens Jørgen Thorsen overfaldet af en ophidset muslimsk tolk, som med slag og spark kastede sig over maleren i gymnasiets forhal. Jens Jørgen Thorsen slap fra overfaldet uden varige men.

Uwe Max Jensen. Nordjyske Learn to draw Muhammed in 4 easy steps

uwe.jpg

(foto © Snaphanen)

»Symbolik«

Det islamiske tørklæde kan ikke mere betragtes som et religiøst symbol. Islamisterne har overtaget det, og det er også i Europa blevet et symbol på den kønsapartheid og kvindeundertrykkelse, som islamismen står for. Det er synd for den ældre muslimske kvinde, der blot bærer det af tradition.

En ung, moderat, sekulær, demokratisk muslim, der bærer det islamiske tørklæde, har i dag et forklaringsproblem i forhold til sympati for islamismen. Det kan hun takke islamisterne for. Enten går hun ind for islamismens ideologi, eller også føler hun sig tvunget til at bære dens flag, men er modstander af ideologiens totalitære indhold. (Hun kan også være uvidende og forvirret). – Jeg mener, tiden er forpasset, og udviklingen, hvor vi i dag må sande, at islamismen er vor tids største trussel, har gjort det umuligt, at vi lukker øjnene og lader, som om denne ideologis symbol i visse tilfælde blot er et stykke stof.

Lene Kattrup : Tørklædet stempler andre kvinder som urene

Melanie Phillips : No-go for British society

When the Bishop of Rochester, Michael Nazir-Ali, wrote the other day that in some of Britain’s Muslim communities there were now no-go areas, the great and the not-so-good rose as one to denounce him for talking nonsense. From William Hague to Hazel Blears, people said they simply didn’t recognise what on earth he was talking about. There were no no-go areas, they cried. All a figment of the Bishop’s over-active imagination, apparently.

The Sunday Telegraph, which ran an opinion poll on the subject, also reported the following:

Church leaders in communities with large concentrations of Muslims said that Christians were being targeted. An east London vicar who had delivered Christmas leaflets in his parish said he was told to stay away from ‘Muslim areas’. He said: ‘Despite this being a mixed area, where Muslims make up only about 15 per cent of the population, I was told that the leaflets were offensive and could make people angry.’Another churchman said his path had been blocked by Muslim youths as he drove through a district of Oldham, Lancashire, last year. ‘They wanted to know why I was coming into “their” area,’ he said.

A priest ministering in the Manchester district of Rusholme said he knew of ‘dozens of cases’ in which Muslim converts to Christianity had been attacked. Another church leader said that Asian Christians in Leicester feared being identified when leaving churches. ‘They are scared of being stopped and beaten up if they are found carrying Bibles,’ he said. None of the church leaders we spoke to wished to be identified for fear of retaliation, but Don Horrocks, of the Evangelical Alliance, said: ‘It’s increasingly difficult for non-Muslims to live in areas of high Muslim density, especially if they are practising Christians.’

The issue is not merely the ‘no-go areas of the mind’ caused by radical Islamism, to which a number of reformist Muslims have attested in the past few days. Nor is it ‘living increasingly separate lives’, troubling as that may be in such areas. Much worse than that, in some Muslim-dominated areas non-Muslims are being intimidated or attacked on the grounds that they have trespassed into ‘Muslim territory’. That is something that should cause the most acute alarm, so much so that any normally functioning government and police force should take swift and strong measures to stamp it out. Instead they are ignoring it — thus also acting as a recruiting sergeant for the British National Party, which is exploiting this legitimate grievance to mask its true agenda of prejudice against all racial or ethnic minorities.

A society which allows the development of religious and cultural no-go areas for its citizens ceases to function as a society. The fact that our establishment is not only ignoring this development but is even trying to deny that it is happening is the surest sign that this sorry outcome is indeed coming to pass.

Spectator. UK
Trevor Philips: ‘White flight’ is getting worse

White flight – the retreat of the white middle classes from city centres – is getting worse, the Government’s race relations chief said yesterday. The admission from Trevor Phillips was the first time a senior Whitehall figure has used the phrase.

Mr Phillips acknowledged that racial separation is growing because white families are moving out of areas with high ethnic minority populations. He linked white flight to increasing segregation in schools and fears that “no-go” areas for non-Muslims are developing.

Daily Mail

Racial tension set to explode

“What is true is that there are areas in which there is no contact or very little contact between different ethnic and cultural groups,” Mr Phillips said on BBC Radio Four’s Today Programme.

“Nobody is putting up walls and gates but we all know that in virtually every big city there are places where different kinds of people feel uncomfortable, whether that is Asians in so-called white areas or white people in so-called black areas.”

He added: “We know that white flight is accelerating. That schools – we know this from studies done by Bristol University – are becoming more segregated than the areas they sit in. So there is a phenomenon we have to deal with.

“I think that the Bishop of Rochester was right to raise this.”

Daily Mail

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Eirik
Eirik
15 years ago

Om bussbilletter i Stockholm: Ja, det er, utrolig nok, riktig. Se her:
http://www.sl.se/Templates/Article.aspx?id=4916
“I syfte att öka säkerheten för bussförarna har regeringen fattat beslut om förbud mot kontanthantering i busstrafiken. Det innebär att man från och med den 31 mars inte längre kan köpa bussbiljetten direkt av föraren.”

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x