30
maj
Seneste opdatering: 3/11-13 kl. 2251
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I den politiske dagligdag diskuteres der ofte med en sådan hast, at det kan være svært for tanken at følge med. Jævnligt tvinges man til at tage stilling, før man har fået tænkt sig om. Derfor er det positivt, når der er nogle, der træder et skridt tilbage fra døgnets umiddelbare diskussion og tænker lidt over dens forudsætninger. Hvad betyder de begreber, som vi bruger i den løbende diskussion? Hvorledes definerer vi dem? Lægger vi ikke det samme i begreberne, så taler vi forbi hinanden. Der må være et begrebsmæssigt grundlag, som parterne i diskussionen skal være fælles om at acceptere, hvis diskussionen overhovedet skal føres rationelt. Nomos Blog

10 millioner svenskere om 20 år

…”svenske statsborgere” ville nok være mere præcist. Tæt på Europatoppen med 1.88 barnefødsler pr. kvinde:

Despite this, the same level as the latest baby boom around 1990 will not be reached. Sweden continues to be a land that attracts many immigrants, but emigration is also on the rise. Increased childbirths in combination with continued high immigration means that Sweden will break the 10 million people mark within approximately twenty years……The total immigration to Sweden for 2007 was the greatest ever. Almost 100 000 people immigrated to Sweden. A high level of immigration is also expected during 2008. In total nearly 92 000 are assumed to have immigrated to Sweden during the year

Childbirths have seen a rising trend since the low point of 1999. During 2007 the total fertility rate rose to 1.88 children per woman. This was the highest level since 1994. Fertility is expected to continue to rise in the next few years and then to settle at a level of 1.87 children per woman. Nearly 109 000 children are expected to be born during 2008. Childbirths are expected to peak at approximately 115 000 children born in the year 2020.

Statistiska Centralbyrån, se grafik

Under perioden fram till år 2050 väntas en invandring på strax under 80 000 om året. Samtidigt utvandrar strax under 60 000 varje år.

3.2 miljoner in – 2.4 miljoner ut

Detta måste vara den mest dramatiska demografiska förändringen i Sverige någonsin, inte ens utvandrigen till USA kan jämställas med det vi står inför.

Ett land som byter folk. Det ser måske ikke så dramatisk ud, men det er en mulig, samlet, kulturel ændring af halvdelen af landets befolkning, 5.6 mio ud af 10. I løbet af en generation. Sverige er ikke et land, det er et socialt og kulturelt laboratorium. Og vores nabo.

Den somaliske løsning

Siden Dansk Folkeparti i 2001 fik noget at skulle have sagt , har det været Det Radikale Venstres tilbagevendende problem, at der kom alt for få indbyggere fra den tredje verden til Danmark. I håbet om at få rettet op på denne utålelige tilstand har partiets næstformand Morten Østergaard foreslået, at den danske flåde sendes til Middelhavet for at opsnappe nogle af de skibe med utilfredse afrikanere, der ustandseligt prøver at komme til Italien og Spanien, for at bringe dem til Danmark. For hvorfor skal de sydeuropæiske EU-lande være ene om at høste denne velkomne indvandring?
En anden mulighed – som Morten Østergaard endnu ikke synes at have fået blik for – er at sende flotiller af danske handels- og krigsskibe til kysten ud for Somalia. Når piraterne har bemægtiget sig handelsfartøjerne, kommer krigsskibene og tilbyder dem asyl i Danmark. Det er vi nemlig forpligtet til, da vi jo ikke kan sende disse søens folk tilbage til umenneskelig behandling i Somalia. For den somaliske løsning taler også, at vi næppe bliver udsat for megen konkurrence fra andre europæiske lande i somaliske farvande.
Lars Hedegaard , Groft Sagt, Berlingske

Gud i menneskets billede

fra Weekendavisen Sappho pris reportage:

»Det er sagt, at Gud har skabt mennesket i sit billede, men jeg tror, det er omvendt. Det er da mennesket, der skaber Gud i sit billede,« siger Kurt Westergaard.
Reportage. Det er surt at hedde Kurt, hvis man også hedder Westergaard. Men forleden dumpede en appelsin ned i tegnerens turban.

Ytringsfriheden er iført lyserøde sokker, tykke gummisåler, røde bukser og en prikket halsklud. Den ligner en gammel provo på venstrefløjen, som den står på talerstolen i Forfatterforeningens fornemme lokaler på det gamle Christianshavn og får overrakt Trykkefrihedsselskabets pris. Det er ikke tilfældigt. [,,,]

Han og konen er lige flyttet for niende gang, siden de gik under jorden i november, og de er ikke længere kun to i det ægteskab. De lever i en ménage-à-trois med PET, og det skal de gøre til krondiamantbrylluppet.

Trykkefrihedsselskabet blev dannet i 2004 med forfatterne Lars Hedegaard og Helle Merete Brix som primus motorer. Selskabet skulle være et alternativ til den danske intelligentsias gamle ytringsfriheds-organisation, Dansk PEN. Her var Hedegaard nemlig ikke videre velkommen efter sine stærkt islam-kritiske bøger. Det er nu andet år i træk, at Trykkefrihedsselskabet uddeler Sappho-prisen til en person, der – som selskabet formulerer det – »har forenet journalistisk dygtighed med uforfærdethed og kompromisløshed.« Første gang gik prisen på 20.000 kr. og en statuette til Jyllands-Postens daværende kulturredaktør, Flemming Rose. Indstiftelsen af prisen var en protest over, at Dansk Journalistforbund oven på Muhammed-krisen ikke tildelte ham pressens fornemmeste pris, Cavlingprisen.

Derfor scorer kulturministeren mange point ved dagens prisuddeling ved at påpege, at en Cavling nu i hans øjne er mindre værd end en Sappho. Brian Mikkelsen siger:

»Når man ser på prismodtageren af Sappho-prisen, så hæver den sig over Cavlingprisen. Jeg synes også, at Flemming Rose sidste år burde have fået Cavling-prisen.«

Den ene borgerlige politiker efter den anden er henne og trykke hånd og lykønske Westergaard. Mest synlig er Dansk Folkeparti med Søren Krarup, Mogens Camre, Søren Espersen og så selvfølgelig Pia Kjærsgaard, der er personligt inviteret af kunstneren, fordi hun som den eneste skrev et personligt brev til ham, da mordplanerne mod ham blev offentlige. Men erhvervsmanden Asger Aamund og Naser Khader fra Ny Alliance er også kommet, og den konservative kulturminister Brian Mikkelsen holder festtalen.

Venstrefløjen glimrer ved sit fravær. Lars Hedegaard og Ralf Pittelkow er her ganske vist, men det er så lang tid siden, at de var på venstrefløjen, at de selv har glemt det. Hvor er mon Gå-ad-helvede-til Villy? Helle Merete Brix tilstår, at SF-formanden ikke er inviteret, men tilføjer tvetydigt, at han skulle være hjerteligt velkommen.

Det er kunstneren Uwe Max Jensen, der har lavet den Sappho-statuette, Westergaard får overrakt. Sappho er den græske muse, der repræsenterer det frie ord, og på Uwe Max Jensens statuette mangler hun et stykke af næsen. I det gamle Grækenland troede man, at sjælen sad i næsen, og kunstneren ønsker at vise, at der er gået skår af friheden. Statuetten er kun støbt i ni eksemplarer.

»Der var ikke grund til at støbe flere, når vi ikke ved, hvor længe vi har ytringsfrihed i Danmark,« siger Uwe Max Jensen uden at blinke. For i Trykkefrihedsselskabet må man ikke alene male Muhammed, man må også gerne male fanden på væggen……………….
I talerne til prismodtageren bliver det slået fast, at ytringsfriheden er truet. Man forstår hvorfor: der er så mange agenter og bodyguards til stede, at det kunne forveksles med fagligt møde i PET: de skal beskytte Kurt Westergaard, Pia Kjærsgaard og Naser Khader.

Jesper Vind Jensen og Anna Libak, WA

foto © Snaphanen – se også “Vi hedder allesammen Kurt Westergaard” – video m.m.)

Lykketofts monomane optagethed af Guantanamo – hvad mener hans vælgere?

Ikke et forslag om at modtage fordrevne jøder eller kristne fra Irak, eller dødstruede kristne konvertitter fra Pakistan; nej, Lykketoft brænder for lige netop denne gruppe, der tidligere har gjort sig bemærket ved at melde sig til islamiske voldsaktiviteter efter løsladelsen. Bemærk, at manden ønsker at udstede fribilletter til Danmark – “så skal Danmark og EU give dem asyl” – ikke engang et sikkerhedscheck skal de åbenbart igennem, endnu mindre en undersøgelse af deres holdning til kulturfremmede opfattelser af ‘ære’, eller til demokratiet. Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig at en udmelding som denne kan skaffe S flere vælgere, så i og med at forslaget ser ud til at være dødfødt, skal man vel være glad for hans rabiate USA-had og jihadist-apologi, hvis det skubber flere væk fra hans parti. Bliv bare ved, Mogens (LFPC).

Socialdemokraterne kræver, at Danmark skal sætte sig i spidsen i EU for at få en endelig afklaring på 80 løsladte Guantánamofanger, som i årevis har siddet fængslet på den udskældte militærbase i Cuba.

Amerikanerne har officielt erkendt, at fangerne kan betragtes som løsladte, men problemet er, at de ikke kan vende tilbage til deres hjemlande, fordi de risikerer at blive udsat for tortur.

Hidtil har amerikanerne pure afvist at give dem asyl, men nu må EU – med Danmark i front – gøre et sidste forsøg på at presse amerikanerne, mener udenrigsordfører, Mogens Lykketoft (S). […]

Hvis det slår fejl, så skal Danmark og EU give dem asyl, fastslår han.

»Hvis det ikke sker inden for overskuelig tid, så er man af hensyn til menneskers mentale overlevelse nødt til at sikre, at de får asyl i Europa. Det kan meget vel tænkes, at Danmark skal give asyl til en del af de 80 personer. Den vestlige verden kan jo ikke være bekendt, at der er mennesker, som er strandet på Guantánamobasen på sjette år«, siger Lykketoft. […] S vil give asyl til Guantánamofanger

Fordums kosmopolitanisme

Apologi i den lettere komiske ende. Artiklen nævner ikke Dansk Folkepartis allestedsnærværende fangarme og ondskab, og det gøres ikke klart at dette er et bidrag til den aktuelle strid om Fredens Religion i vores samfund, men ordvalget er umisforståeligt, og netop denne underforståede kontrastering af fordums storhed med nutidens indskrænkethed er jo blot den gamle historie om faldet fra Guldalderen, iklædt moderne multikulturelle gevandter.

Årtusinde gammelt vikinge-dna viser, at danskerne var langt mere forskellige i gamle dage, end vi er nu.

Vores forfædre dyrkede simpelthen langt mere sex med folk fra fremmede lande, end vi selv gør. […]

– Vi er meget overraskede over, at det viser sig, at vores forfædre var langt mere kosmopolitiske, end vi selv er, siger Linea Melchior fra retsmedicinsk institut på Københavns Universitet.[…]

– Vi har fundet en mand i en grav fra omkring år 0, der har arabisk blod i årerne. Hans mor eller måske tipoldemor har været araber. Hans dna er en del af vores fælles arv og har været med til at gøre os til dem, vi er, siger Linea Melchior.

Hun mener, at den større forskellighed blandt andet skyldes, at vi bød fremmede velkomne i gamle dage.

– Fremmede kom ofte med færdigheder, som vi ikke kendte til. De kunne lære os nyt. Vi ved for eksempel, at østeuropæere var gode metal-håndværkere, så hvis de er kommet til en dansk boplads, har de fundet sig til rette som smede, siger hun. […] [mine fremhævelser, LFPC] Vores forfædre havde masser af sex med fremmede

Spørgsmålet er jo så nu, hvilke “færdigheder, som vi ikke kend[er] til”, som de etageklippede lavintensitetsjihadister på Nørrebro kunne lære os om – for nu at sætte det lidt på spidsen (LFPC).

Kan en tyrker være ‘racistisk’ mod en somalier?

Ja, det kan han for så vidt godt, i og med at ‘racisme’ altid er rettet fra lysere mod mørkere hudfarver. Aldrig den anden vej. Men sagen her er tricky. Vi får i tide og utide at vide, at modstand mod islam – en supremacistisk ideologi forklædt som religion, der har tilhængere af alle hudfarver – er ‘racisme’, og dette er jo også en del af det udvidede ‘racisme’-begreb som lovgivningen opererer med. Men her er der tale om en muslim som anklager en anden muslim for ‘racisme’. Så må den eventuelle krænkelse altså ikke kunne gå på det ideologisk/religiøse, men på det kulturchauvinistiske i Yürsekkayas udtalelser, som jo også var anstødsstenen – men en forudsætning er det stadig, at tyrkeren har lysere hud. Forvirret? Begreberne er unægteligt blevet forvirrede, men dette giver jo også rige muligheder for at shame andre, og oven i købet have lovgivningen i ryggen. I næste uge ser vi på Ayaan Hirsi Alis islamkritik – er denne ‘racistisk’ over for Abdul Wahid Pedersen? (LFPC)

Somalisk Forum kalder en integrationskonsulent »racistisk«, fordi han forklarede årsagerne til den høje, somaliske arbejdsløshed.

En somalisk forening er så rasende på integrationskonsulent Mehmet Yürsekkaya, at den truer med injuriesag.

I mandags forklarede han i JP Århus, at indvandreres store arbejdsløshed bl.a. skyldes, at dansk socialhjælp virker meget høj for en person fra et krigshærget land som f.eks. Somalia. Mange somaliere bor i ghetto og sammenligner derfor ikke deres levestandard med danskeres:

»Husk på, at de kommer fra afrikansk ørken. De har ingen føling med, hvad det vil sige at leve i et moderne samfund,« sagde han. […]

Udtalelserne ophidser Somalisk Forum i Århus.

»Den racistiske måde at udtale sig på er meget, meget værre end den måde, som Pia Kjærsgaard og hendes folk udtaler sig på,« siger talsmand Ahmed Jibril, der også er formand for byens integrationsråd, hvor han repræsenterer Somalia. […] Somaliere truer med injurie-sag

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
13 years ago

LFPC

“Ja, det kan han for så vidt godt, i og med at ‘racisme’ altid er rettet fra lysere mod mørkere hudfarver. Aldrig den anden vej.”

Jeg kan godt li’ din knastørre humor. :o)

Janne
Janne
13 years ago

“Jeg synes hellere, at de skulle forholde sig til, at 69 pct. af somalierne er uden for arbejdsmarkedet,”

69 %?

Det er da forhåbentlig løgn.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

De Arabere er sågu da også alle vegne! Desværre kan Linea Melchior jo ikke fortælle os OM denne arabiske kvinde er blevet overleveret som et led i en handle mellem Arabere og nogle Danske Vikinger eller om hun er ranet af Vikingere på togt i Nordafrika . Hun kunne måske også være efterladt af Arabiske pirater, som udøvede pirateri så langt som til og med Island. Men interessant er denne opdagelse. Måske man skulle få foretaget den genetiske analyse, som National Geographic kører for at kortlægge menneskets vandring. Den kan fortælle om sandsynligheden for om man har familiefællesskab med f.eks.… Read more »

petter
petter
13 years ago

Den er der. Jeg sidder med den i hånden lige nu.

petter
petter
13 years ago

Artiklen findes i Weekendavisens tillæg BØGER (side 2).

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x